מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלהגלית30/07/2013
שלום,
אני בת 18 ולפני יומיים עברתי הפלה. על כך שנכנסתי להריון אני בטח מצטערת אבל על ההפלה אני לא, היה לי ברור שאעשה אותה משום שאני לא מוכנה לאמהות בשלב זה של חיי.
למרות זאת מאז שעברתי את ההפלה יושב עליי עול, שכאילו אולי הרגתי יצור חי...
הייתי בשבוע הרביעי - חמישי להיריון ומבדיקות שנערכו נקבע כי ההריון לא היה תקין.
ממסמך שראיתי - שניתן לי לאחר האולטרסהונד להעביר לאחות, ראיתי שלא נשמע דופק ועוד כמה דברים שלא היו תקינים אבל שאני לא זוכרת...
מאז אני חושבת שאולי אם ההיריון לא היה תקין- והרופאה אמרה שקרוב לודאי שהוא לא היה מתפתח, העול הזה ירד ממני....
אז שאלתי היא אם באמת ניתן לקבוע כי ההריון לא יתפתח בשלב כה מוקדם של ההריון (שבוע רביעי- חמישי), אם זה שלא נשמע דופק יכול להיות במיקרה- אולי כן היה דופק...
ואם ההריון לא היה תקין זה בלאו הכי אומר שהעובר לא היה מתפתח?
סליחה על החפירות ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013שבוע 4 להריון לא צריך לראות דופק באולטראסאונד אבל כנראה שנעשו עוד בדיקות כמו בדיקות דם ועל סמך הבדיקות האלו נקבע שההריון לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשותשני30/07/2013
האם יכול להימשך במשך 4 ימים?
החלו לי הפרשות חומות למשך 4 ימים, ללא דימום בכלל, והפסיק לי
האם ייתכן כי זה השתרשות? מתי כדאי לעשות בדיקת היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013אי אפשר לדעת לפי הנתונים האלה האם זה דימום השתרשות. אם יהיה איחור במחזור עשי בדיקת שתן ביתית להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהליאן30/07/2013
אני לוקחת גלולות פמינט כבר חודשים.
ביום חמישי האחרון (25/7) התחלתי את החפיסה השלישית , בערב שבת (26/7) שכחתי ליטול גלולה כמידי ערב בשעה 23:00 בלילה ,ורק כאשר התעוררתי ב6:30 בבוקר ביום שבת נזכרתי שלא לקחתי. ומיד לקחתי את הגלולה ששכחתי .
השאלה שלי האם אני מוגנת עדין מפני הריון ?
בכל מקרה לא קיימתי יחסי מין בימים האחרונים , כדי שלא יהיו "הפתעות "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013אם השלמת תוך 12 שעות וזה מה שעשית - את מוגנת מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה
ליאן30/07/2013לקחתי לאחר 7 שעות את הגלולה ,אז זה בסדר אין לי ממה לחשוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל30/07/2013
יש לי איחור של יומיים בערך במחזור,האם בדיקת הריון(מה שקונים בסופרפארם)תראה לי
תוצאה מהיימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בחזהנטלי30/07/2013
שלום רב,
בדרך כלל כשבוע עד שבוע וחצי לפני מחזור מופיעה לי רגישות בשדיים. הפעם
יום לאחר הביוץ הופיעה לי רגישות בשדיים (הביוץ הופיע כ- 10 ימים לאחר הוסת החודשית וזוהתה לפי בדיקת ביוץ ביתית וכאבי ביוץ).
מדוע התופעה של הרגישות בחזה עלולה להופיע כל כך מוקדם לאחר ביוץ?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בחזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013קשה לדעת, יכול להיות שהפרשות הפרוגסטרון היתה הפעם יותר גבוהה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהדניאל29/07/2013
שלום,
אני חושבת שהפטרייה נעלמה לי. מכיוון שבקיום יחסים לא כאב לי כלל ואפילו נהניתי. על התחתונים לא היו לי הפרשות, אבל שניגבתי ראיתי הפרשונת קטנה פעם או פעמיים.
כרגע שורף לי השתן,אני מרגישה כל פעם שאני רוצה להטיל שתן כל כמה דקות, ושורף לי בבטן התחתונה שאני מטילה שתן. אפילו שניגבתי 3 פעמים ראיתי כמו דם כזה אבל בצורת הפרשה קטנה קטנה.
בנוסף, אני כרגע משתמשת בגלולות דיאנה 21 והחבילות מחוברות, כדי שהטיפול לפטרייה יהיה אפקטיבי.
האם השריפה וההרגשה המוזרה קשורה לדלקת בדרכי השתן שככל הנראה שיש לי, או שעדיין זה פטרייה?
היום הרופא אמר שאין למה לבדוק אותי כי לדעתו הפטרייה עברה.
הטיפול שניתן לי: נר אגיסטן. יום לאחר מכן פלוקנזול, ואז 3 ימים ברצף דאלצין, ואז פלוקנול ואז נר אגיסטן.
לפני זה קיבלתי כמה טיפולים שלא העלימו את הפטרייה.
בנוסף, סיימתי את הטיפול ביום רביעי. בשישי קיימתי יחסים, וגם בשבת שלא כאבו כלל.
לשתן שלי יש ריח לא טוב בכלל.
אם זו הייתה פטרייה הפרשות היו אמורות להופיע נכון להיום? (שני)
היום עשיתי תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2013אני חושבת שהפטרייה נעלמה לי.
---יופי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר התייחסות לשאר המלל?
דניאל29/07/2013שכתוב בו דלקת בדרכי השתן, ואולי לא נעלמה.
כי שאני מנגבת אין הפרשות, אבל אני יכולה לראות משהו ממש קטן שנראה כמו משהו זוהר או הפרשה שקופה, שכמעט בלתי ניתנת לראות ומתפרסת על חלק קטנטן קטנטן של נייר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה וגינלית לבתולהגימל29/07/2013
שלום. אני רווקה בתולה ומעונינת להכנס להריון ע"י תרומת זרע.
הפרופ' שהייתי אצלו היום ביקש שאעשה בדיקה וגינלית אפילו שאני בתולה.
הוא אמר שאם אני מכניסה טמפון אז אפשר לעשות בדיקה כזו.
אני די בלחץ מזה.
האם אפשר לעשות בדיקה כזו?
אשמח להבהרה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה וגינלית לבתולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2013כן, ניתן להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדוע נמנעים מראש מלעשות זאת?
גימל30/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר29/07/2013
בבדיקות דם לגילוי הרפס התקבלו התוצאה -
HERPES HSV2 LgG <0.500
HERPES HSV 1+2 LgM <0.500
מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שיר29/07/2013מצ"ב תוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2013אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לחוצהמור29/07/2013
שלום,
אני 9 ימים לאחר סיום המחזור, המחזור שלי סדיר כל חודש בדיוק.
לאחר כארבעה ימים לאחר סיום המחזור החלו אצלי הפרשות חומות כהות , כשאני בנוחיות אני מרגישה את ההפרשה יוצאת כנוזל ולפעמים גם כשאני יושבת או הולכת.
(סליחה על התיאור)
נבדקתי אצל רופאת נשים אתמול, היא בדקה אותי ואמרה שאין כלום ויכול להיות שזה היה ביוץ כי הפרשות חומות זה דם.
זה בחיים לא קרה לי , יש לציין שאני גם לאחר סיום המחזור האחרון (שנגמר ב- 20.7) לא קיימתי יחסים (אני לא נטלתי גלולות בחיים ובקיום יחסים תמיד עם קונדום)..
וזה עדיין נמשך מיום חמישי כל ההפרשות החומות האלה, מה אפשר לעשות במידה וזה ממשיך והאם המחזור יגיע רגיל באותו זמן שהוא מגיע ולא יפתיע אותי לפני?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות לחוצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013אי אפשר לדעת מה מקור הדימום כנראה שינוי הורמונלי כלשהו . מאחר ומקורו לא ברור גם אם אפשר לדעת מתי יגיע המחזור.
אם את מוטרדת חיזרי לרופאת נשים שלך להמשך ברור אולטראסאונד ובדיקות דם הורמונליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בנרתיקליאנה29/07/2013
שלום רב, כבר במשך שנתיים יש לי מדי פעם נפיחות וגירוד גם בנרתיק גם בשפתיים
כל האזור מתנפח עברתי מלא טיפולים בבית חולים ובדיקות וקרמים וזריקות טיפול נגד פטריה ונגד דלקת בשתן שתיתי פרוביוטיקה וכול מיני משחות כמו אובסטין וכדורים ועדיין לא מצאו בעיה ממה זה נובע לדעת הרופא בבית חולים והרופא הגניקולוגית הכול תקין, אני הפסקתי לשים חוטיני ולהשתמש בסבון אנטימי, אבל מדי פעם זה פשוט מתנפח מאוד וכאוב ומגרד והנרתיק כאילו פתוח מכיוון שהוא נפוח, כמובן שיורד חשק מיני ורטיבות..אינני יודעת למי לפנות ומה לעשות האם זאת אלרגיה ולא בעיות דלקתיות?
מצפה לעזרתכם, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013יכול להיות תגובה אלרגית גם. נסי להוריד סבונים, קרמים, תחתוניות, לכבס תחתונים בסבון היפואלרגני ותראי תקופה מה קורה. נסי גם לבדוק מתי מופיע הנפיחות האם קשור ליחסי מין, זמן מחזור, חומרים שאת שמה ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל סקיויהודית29/07/2013
שלום רב ד"ר
הנני משתמשת במדבקות אוורל סקיו מזה שנה וחצי. עד כה הרגשתי טוב. כעת לאחרונה למרות השימוש בהן ,חזרו גלי החום מידי פעם. שאלתי האם עלי להחליפן?
והאם המיגרנות שאני נתקפת בהן לקראת תאריך הדימום, קשורות לשימוש במדבקות?
עלי לציין שיותר נוח לי להשתמש במדבקות מאשר בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל סקיו - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2013שאלתי האם עלי להחליפן?
- אפשר לשקול
והאם המיגרנות שאני נתקפת בהן לקראת תאריך הדימום, קשורות לשימוש במדבקות?
-- יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה29/07/2013
שלום ברצוני לשאול האם ניתן לדעת רק לפי הבטא ללא קשר לתאריך וסת האחרון באיזה שבוע היריון אני?
בדיקת BETA-HCG 93696.0 IU/L
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות על התחתון אבל לרוב בניגובלימור29/07/2013
אני בת 26 אחרי 4 לידות. מאז שאני זוכרת את עצמי כשבועיים לאחר המחזור מופיעות לי הפרשות חומות. לפעמים על התחתון אבל לרוב בניגוב. לא הרבה וזה גם לסירוגין. היו תקופות שלקחתי גלולות ואז זה לא היה מופיע. בעבר זה היה מלווה בכאבי בטן, תמיד חשבתי שאולי זה ביוץ. המחזורים שלי נעים בין 30 ל-36 ימים. מעבר למוזרות של זה זה דופק לי את כל שמירת הנידה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, אשמח לתשובה.
לימור30/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013נשמע כמו דימום בזמן ביוץ אם זה מפריע לך מבחינת הנידה פני לרופא נשים לקבלת טיפול הורמונלי למנוע א הדימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולהת'29/07/2013
אני לוקחת גלולות בערב לפני השינה. ביום שישי קיימתי יחסי מין מלאים ושכחתי לקחת את הגלולה. גיליתי זאת רק כעבור 24 שעות ואז לפי הוראות היצרן ( פמינט ), לקחתי 2 גלולות ברצף. מדובר בשבוע הראשון לנטילת הגלולות. האם יכול להיות שאני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013אינך מוגנת מהריון ולכן הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים ועשי בדיקת שתן לשלילת הרין שבועיים אחרי המגע המיני הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער במפשעותליאת29/07/2013
ברצוני לעשות הסרת שיער בלייזר במפשעות ובבית השחי...
האם הלייזר מסוכן לאיזורים האלה?
האם יכול לפגוע בפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער במפשעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/07/2013לא עד כמה שידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)