מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור או השתרשותיעל28/07/2013
בוקר טוב,
אנחנו מנסים להיכנס להיריון מזה חודשיים
המחזור האחרון שלי היה ב 2.7, והקפדנו לקיים יחסים יום כן, יום לא, בעשרת הימים בהם אמור להתרחש ביוץ.
החל מיום שישי האחרון (היום ה 24 למחזור האחרון) החלו לי הפרשות חומות בכמות מעטה מאוד, שנראית אך ורק בניגוב (אין צורך בתחתונית)
האם ייתכן כי זה השתרשות? זה נמשך כבר 3 ימים
אם לא, האם ייתכן כי זה מחזור? מציינת כי לא היה כלל דימום של דם טרי או אדום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור או השתרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2013לא נשמע כמו מחזור חכי עוד מספר ימים ואם יהיה איחור עשי בדיקת שתן להירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור או השתרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2013לא נשמע כמו מחזור חכי עוד מספר ימים ואם יהיה איחור עשי בדיקת שתן להירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנוסף אחרי שבועיים - חישוב ביוץמיקה28/07/2013
בת 35 אמא לילד בן 4 , מחזור סדיר בדרך ככל. מניסים להיכנס להריון כבר כמה חודשים. לפני שלושה שבועות המחזור איחר כ7 ימים ( לא קרה לי אף פעם איחור כזה ) ,בדיקות הריון ביתיות יצאו שליליות. לאחר 14 יום קיבלתי שוב מחזור , הפעם בצבע חום כהה . המחזור לא חזק מאוד
האם זה הגיוני לקבל שוב בהפרש של שבועיים? ואם כן ממתי מתחיל לספור ימים כדי לדעת מתי הביוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורנוסף אחרי שבועיים - חישוב ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2013קשה לתת לך תשובה כי לא ברור אם הדימום ההוא היה ממש מחזור.
חכי ותראי מה קורה החודש אם המחזורים ימשיכו להיות משובשים ולא סדירים פני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרגין 0.125 מ"ג בהנקה מלאהשרון27/07/2013
הי
קיבלתי מרשם למטרגין במשך יומיים ראשונים 1*3 ומהיום השלישי להגדיל מינון ל2*3
וזאת עקב דם ברחם לאחר לידה.
אני מניקה הנקה מלאה האם זה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרגין 0.125 מ"ג בהנקה מלאה - תגובה
ד''ר יואב פלד29/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהה תעזרו לי!!!!מודאגתתתתתת27/07/2013
דר שלום,
אני ממש מודאגת ומיואשת תעזרו לי...
ערלת הדגדגן שלי התכווצה לגמרי כל העור שמכסה את הדגדגן לא קיים כמעט בכלל מה שלא היה קיים עבר...פעם העור כיסה לי חלק גדול מהדגדגן עכשיו אני בקושי מבדילה בין העור לדגדגן כאילו נוצר מצב שאין עור כמעט אני רואה את כל הדגדגן מתחילתו למעלה.
ככל שעובר הזמן העור שמכסה מתכווץ יותר ויותר והתחלתי בזמן האחרון להרגיש כאבים באזור הדגדגן ואי נוחות אני מפחדת שהדגדגן יפגע או ייתלש או "יאכל" בגלל זה !!!!מעבר לזה שזה לא אסטטי וזה נורא מפריע לי
שאני וחבר לי במחשק מקדים הוא נוגע באזור הדגדגן חשוב להגיד שהוא עושה זה בעדינות אבל כל פעם אני שמה לב שמצב העור מחמיר ונהיה יותר מכווץ..
אני ממש בדיכאון בגלל זה וחסרת אונים...מה הפתרון לזה האם זה תקין?
האם יש אפשרות לשחזר את החלק הזה שמכסה?
בבקשהההההה עזרה אני כבר לא יודעת מה לעשות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשהה תעזרו לי!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2013את צריכה לפנות לרופא נשים לבדיקה, אי אפשר לתת פתרונות מבלי לבדוק מה העיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהמור26/07/2013
שלום ,
אני פונה אליך לאחר שהייתי כבר אצל רופאת נשים לפני כארבעה חודשים.
אני חושבת שהפטריה חזרה לי (קנדידה), יש לי כרגע הפרשות והן לא שקופות כמו בפעם הקודמת הפעם הן חומות!!
הבחנתי לפני כמה חודשים בהפרשות הלכתי לרופאת נשים והיא אמרה כי יש לי פטריה.
בפעם הראשונה הביאה לי פלוקנול 150 מ"ג. לאחר כשבועיים הפטרייה חזרה שוב.
הלכתי אליה שוב והביאה לי פלוקנול 150 מ"ג לשלושה חודשים .
היא אמרה שאין מה לעשות שפטריה בנרתיק לא תעבור אם הפלוקנול לא יעבור לי.
האם זה נכון ?
מה אפשר לעשות? תעזרי לי בבקשה ההפרשוות חומות וזה מדאיג אותי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מור26/07/2013אני מקבלת מחזור באופן קבוע כל חודש בדיוק לפעמים איחור של יום או הקדמה של יום.
אני יוצאת לחופשה חמישה ימים לפני קבלת המחזור האם יש סיכוי במקרה /שהמחזור יקדים או משהו ????(עקב הפטריה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
מור27/07/2013אם הפלוקנול לא יעזור לי**
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור למרות הסרזטדליה25/07/2013
אני נוטלת סרזט זה שלושה חודשים.היו דימומים קלים לא סדירים,וכעת אחרי שלושה חודשים כ-3 גלולות לפני סוף החבילה הופיע מחזור עם כאבי בטן ודימום אומנם לא חזק אבל דימום מחזורי.
האם זה הגיוני?.?
אני סובלת מאנדומטריוזיס ולכן קיבלתי גלולות אלה,אני בת 44
אשמח לתשובה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור למרות הסרזט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/07/2013גם תחת גלולות סרזט יתכנו לעיתים דימומים
כמובן שהסיכוי לדימום קטן במידה והכגלולות מוקפדת להלקח בשעות קבועות עם זאת גם במקרים כאלו יתכנו עדיים דימומים נרתיקים קלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותרומי25/07/2013
שלום.
בת 19.
בדיקות עקב חשד לפטריות או חיידק.
תוצאות:vaginal yeast culture אין צמיחת שמרים
Vaginal microscopy משטח גרם מתאים לפלוגה נורמלית.
לא נמצאו יש לשלוח דגימה ביום לקיחתה
Trachoma as microscopy
נ.ב לוקחת גלולות. ישנה ציסטה שחלתית.
מה משמעות הבדיקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור והשפעותיודינה25/07/2013
שלום דר',
אני מטופלת בפרימולוט נור לאחר שבבדיקה נמצא שרירית הרחם מעובה,(אני בת 50).
בבדיקה אחרונה לאחר טיפול של כשנה, רירית הרחם שוב דקה.
שאלותי: האם יש צורך להמשיך וליטול את הכדורים עד שיפסק המחזור , שמא הרירית תתעבה שנית?
מהן תופעות הלואי של הכדורים הללו? ו
האם זה נכון שהכדורים גורמים לנפיחות בבטן, שאפילו פעילות גופנית ודיאטה לא תמנע זאת?
האם יש פתרון אחר, בעדיפות טובה יותר?
תודה מראש לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור והשפעותיו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דינה26/07/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן ברחםnili25/07/2013
שלום רב, ברצוני להוציא את ההתקן המגן מהריונות, אך החשש הוא הגיל (43) הריון בגיל זה מסוכן ? ומתי מוציאים התקן? אשמח לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן ברחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ושלשוליםרינה25/07/2013
שלום,
במקרה של שבוע ובו יש שלשולים, שתמיד מתרחשים לפחות 6 שעות מזמן לקיחת הגלולה (לא מאוד חריפים, לעיתים יציאה רכה, לעיתים נזתים, צואה לא ברורה), האם הגלולה מספיקה להיספג בכל יום מחדש ואני מוגנת לכל החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ושלשולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013אי אפשר לדעת אם כל הגלולות נספגו ולכן כדאי שתוסיפי עוד אמצעי מניעה כמו קונדומים החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בנרתיק וכאביםרוניB25/07/2013
לפני כשבוע התחלתי להרגיש צריבה וקצת גירוד באיבר המין. נאמר לי שיש לי פטרייה (יש לציין שלא לקחו לי משטח או משהו כזה- הרופא פשוט הסתכל פנימה ואמר שזה מה שזה). שמתי נרות קלוטרי במשך שבוע והתופעות עברו- אבל התחלתי לסבול מכאבים די חזקים בצדדי הבטן+קצת בגב (מרגיש דומה לכאבי מחזור- רק שאני ככה כבר שבוע, לא מקבלת מחזור ולא צריכה לקבל מחזור).
מה יכולה להיות הסיבה לתופעות? האם יתכן שזה קשור איכשהו לפטריה או לטיפול בה? האם יתכן שזאת מלכתחילה לא היתה פטריה אלה משהו אחר?
נ.ב.
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת שתן בחשד שזאת אולי דלקת בדרכי השתן, אבל בתור מי שהיו לה לא מעט כאלה אני כבר מזהה אותן כשהן מגיעות וזה לא מרגיש ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בנרתיק וכאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013פטריה נרתיקית לא צריכה לגרום לכאבי בטן וגב, אם יש כאבים כאלו חיזרי על בדיקת רופא שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחראפרת25/07/2013
אני שנה וחצי אחרי לידה.
התחלתי לקבל מחזור סדיר 3 חודשים אחרי הלידה למרות שהנקתי.
בחצי שנה האחרונה היו לי כמה איחורים רציניים, בין 10 ימים לשבועיים.
יש לציין שמאז ומתמיד הייתי מקבלת מחזור בזמן.
אני רוצה להכנס להריון שוב.
מה עלי לעשות? האם זה מעיד על בעיות בביוץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013פני לרופא הנשים שלך לעשות הערכה הורמונלית והערכת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה שורף? דחוף!נסטיה25/07/2013
שלום,
כמה כמעט שנה שאני על גלולות ואני וחבר שלי מקיימים יחסי מין , ומדי פעם הוא גומר בתוכי אבל כל פעם שזה קורה ממש שורף לי במשך חצי שעה עד שעה , רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע? האם זה מסוכן?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שורף? דחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013יכול להיות שאת אלרגית לנוזל הזרע, התיעצי עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 שבועות לאחר לידה דם ברחםשרון24/07/2013
שלום
אני 6 שבועות לאחר לידה 3 , הלידה היתה לידה חטופה ללא אפידורל . מיד לאחר הלידה נתנו לי זריקה לכיווץ הרחם.
כמה שאלות : האם יתכן שהזריקה גרמה לי לכאבי ראש?
היום נבדקתי בדיקה ראשונה לאחר הלידה והמימצאים: צואר תקין רחם רגיל רגיש אין ממצא טפולתי . סונר רשם לממצא בחלל שארית ? דם?
אני כבר לא מדממת כ10 ימים. והדימום שהיה לי בבית היה רגיל לא חזק. אולי אפילו פחות מרגיל...
הרופא הסביר לי שהוא רואה דם ברחם וייתכן שזה שארית שליה או דם.
קיבלתי כדורים מסוג METHERGIN למשך שבוע כאשר 3 ימים 1*3 ואז להגביר ל2*3 את הכמות. ולאחר מכן לבצע דופלר אגן.
האם יש עוד דרכי טיפול?
אשמח לקבל הסבר יותר מפורט לגבי האפשרות שזה דם ברחם? מה זה אומר? האם בגלל שקיבלתי את הזריקה לכייוץ הרחם ולא נתנו לגוף שלי להוציא באופן טבעי זה גרם לחלק מהדם להישאר ברחם?
האם זה שכיח? מסוכן? מה ההשלכות ?
הכדורים לא מהווים בעיה עם הנקה? ואם אחכה קצת עם לקיחתם מה יקרה?
האם הכדורים יגרמו לי לכאבים כמו לאחר הלידה שהרחם מתכווץ? לדימום?
וחשוב האם יש דרך לבדוק האם זה דם או שליה? לפני שמתחילים טיפול? הטיפול הוא זהה בשני המיקרים?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 שבועות לאחר לידה דם ברחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013הטיפול שנתן לך הרופא נכון ומקובל, אין דרך כרגע לדעת מה יש בתוך הרחם אלא אם תעשי גרדה ולכן כדי למנוע פעולה חודרנית הדרך הראשונית היא להגביר התכווצתויות של הרחם ולנקות אותו מבחינת התוכן שקיים שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביות של גלולות שפג תוקפןד``ר ליאורה אברמוב24/07/2013
שלום, לאחר הפסקה ממושכת החלטתי לחזור לקחת גלולות ואתמול קיבלתי מחזור אז לקחתי גלולה מחפיסה של גלולות שהייתה לי ואז ראיתי שהתאריך עליה הוא 6/2013 זאת אומרת חודש שעבר... האם זה בסדר להמשיך לקחת אותה והיא תהיה אפקטיבית? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שפג תוקפן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/07/2013לפי הוראות יצרן אכן פג תוקף המשיכי את הגלולות והוסיפי קונדומים עד להחלפת הגלולות לחפיסה בעלת תוקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)