מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכתמה שבוע 15ויקי06/08/2013
שלום רב אני שבוע 15 + אתמול בבוקר היה לי כתם חום על התחתונית , הכתם חלף והיה שרידים רק בניגוב קל.
הלכתי למיון נשים והכל תקין
יש דופק ב״ה הצוואר סגור אורך 37 תקין
היום בבוקר היה לי שוב כתמון קטן.
לא קיימתי במהלך השבוע האחרון יחסי מין, מה יכולה להיות הסיבה להכתמה הזו?
תודה רבה ויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה שבוע 15 - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/08/2013יש לעבור בדיקה גניקולוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון תאריך הביוץגלית06/08/2013
שלום, אני מעוניינת להכנס להריון (שני) אך בעלי נוסע באופן קבוע לחו"ל בתדירות של שבועיים בארץ שבועיים בחו"ל, ובדיוק כשאני מבייצת, באופן קבוע אינו נמצא בארץ (המחזור שלי סדיר 28 יום). איני נוטלת גלולות. אני מעוניינת להשפיע על תאריך הביוץ שלי והבנתי שניתן לעשות זאת באמצעות גלולות. האם תוכלו להסביר לי כיצד?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון תאריך הביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013ניתן להזיז את זמן המחזור על ידי נטילת כדורים של פרוגסטרון בחצי השני של החודש דבר שידחה את הביוץ שאחרי זה.
פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן ומחזוראנה06/08/2013
שלום,
אם אני שמה את הנר יום לפני המחזור האם היעילות של הטיפול יורדת? כי שמתי לה שכשאני שמה נר אז הוא יוצא בהפרשה רק אחרי כמה ימים.
הרופא רשם לקחת נר פעם בשבוע, זהו טיפול של 3 חודשים, אם אני אשחק עם הימים ולפעמים אקח אחרי יותר משבוע או פחות משבוע, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013כדאי לא לקחת לקראת המחזור אלא אחרי המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיסטן ומחזור
אנה06/08/2013הרופא רשם לקחת נר פעם בשבוע, זהו טיפול של 3 חודשים, אם אני אשחק עם הימים ולפעמים אקח אחרי יותר משבוע או פחות משבוע, האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהליאן06/08/2013
לפני כשבוע פניתי לרופא שלי בנוגע לדימום לאחר קיום יחסי מין כנראה בעקבות פצע שנפתח כל פעם מחדש משהו שקורה כבר תקופה ארוכה והוא שלח אותי לעשות צריבה למקום - טרם עשיתי. ונתן לי נרות. לאחר מספר ימים (לפני שהתחלתי את הטיפול בנרות) הופיעה לי גולה קטנה על השפה החיצונית בצד שמאל צבעה לא שונה ומרקמה לא שונה מרגיש קצת כמו פצעון מתחת לעור שכואב בלחיצה - אבל זה לא עובר ואני מרגישה שבלוטות הלימפה גם בצד שמאל כואבות גם כן. התחלתי עם הנרות שהרופא רשם לי ועם משחת דקטוקורט - האם זה אמור לעזור? האם להפסיק עם הנרות? האם מדובר במשהו מסוכן? אני לא לפני מחזור ולא קיימתי יחסי מין עם בן זוגי כבר כ 3 שבועות כך שלא נראה לי שזה קשור - תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013קשה לענות לך ללא בדיקה. פני לבדיקה שוב אצל רופא הנשים שלך הגולה הזו לא קשורה לטיפול הנרתיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה , יובש נרתיקיחני05/08/2013
שלום רב,
יש לי בן זוג קבוע מזה 5 חודשים ומהרגע שהתחלתי להיות פעילה מינית יש לי הרבה בעיות בנרתיק לאחר הקיום כגון: יובש חיצוני ופנימי כך הרופאת נשים ציינה בעבר והיום אני סובלת מפטרייה שככל הנראה התפרצה כי יש תופעות של עקצוצים, גירודים ואודם.
יש לציין שלפני כחודשיים עשו לי בדיקה גניקולוגית מקיפה וגם לקחו פפס והכל יצא תקין.
התחלתי בטיפול תרופתי שהרופאה נתנה העניין הוא שזה כל פעם בא והולך..אני ממש מיואשת מזה... מה ניתן לעשות והאם זה משהו שדורש בדיקה יסודית יותר?
יש לציין שאני נוטלת גלולות מרסילון ומחודש הבא אתחיל להדביק מדבקה כאמצע מניעה.
לעזרתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה , יובש נרתיקי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013כדאי לעשות תרבית נרתיקית כדי לבדוק אם זו באמת פטריה וכדאי לעשות הערכה ליובש ביחסי מין אולי בגלל הגלולות יש יובש ואז כדאי לתת טיפול לעול
פני לרופא מומחה למחלות הנרתיק והעריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאו05/08/2013
היי אשמח לתשובה...
אני נוטלת גלולות כבר כמעט חצי שנה...
החודש התחלתי כרגיל חפיסה חדשה לאחר הפסקה של 7 ימים,
וביום החמישי שכחתי ליטול גלולה.
שמתי לב לכך רק כשבאתי ליטול את הגלולה הבאה למחרת ולקחתי שני גלולות ביחד,
זאת שפיספסתי וזאת של אותו היום.
קיימתי יחסי מין רק 6 ימים לאחר היום ששכחתי.
האם יש לי סיבה לדאוג בקשר להריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013כן כי את לא מוגנת כשבועיים אחרי היום ששכחת וצריך להוסיף קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להפסיק חפיסת גלולות באמצעדנה05/08/2013
שלום,
אני בת 20 והתחלתי לקחת גלולות מסוג מליאן (זו החפיסה הראשונה שלי) אני נוטלת את בגלולות כבר 12 ימים ומאז לא הפסקתי לדמם ולסבול מכאבי ראש חזקים.
האם אני יכולה להפסיק לקחת את החפיסה כעת או שעליי לחכות שאסיים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דנה05/08/2013בעבר גם הייתי משתמשת בגלולות בינהן מינס יסמין יאז , ותמיד סובלת מתופעות לוואי של עייפות מוגברת, כאבי ראש וירידה בחשק המיני. איזה סוג של אמצעי מניעה יכול להתאים למישהי במצבי? האם יש אופציה נטולת הורמונים אך יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סוגים של גלולות
שרביט06/08/2013אני מכירה את זה כי עברתי גם גלולות שונות. עם גלולות צריך לנסות ולראות איזה סוג מתאים לך, אם את בריאה כמובן ואין מניעה.
בעבר היה לי גם גלולות שלקחתי חודשיים אבל כל החודשיים היה לי כאבי ראש ובחילות. חזרתי לרופא וככה עד שהגעתי לגלולה שאני איתה עכשיו, פמינט, יש לה מינון נמוך, ככה שגם פחות סיכוים לתופעות לוואי. לא היו לי תופעות לוואי איתה חוץ מדימום של יום שעבר והכל הסתדר. לדעתי את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך ולראות מה האפשרויות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק חפיסת גלולות באמצע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013ההפסיקי אם את מרגישה כל כך רע איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?כרמל05/08/2013
שלום,
קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בעלי לפני יומיים (3.8). אני לא לוקחת גלולות או אמצעי מניעה כל שהם. המחזור האחרון שלי היה ב-4.7. בדר"כ המחזור שלי לא ממש סדיר ולעיתים מאחר בכשבוע-עשרה ימים. אני לא מעוניינת להיכנס להריון. היום בבוקר התחילה לי הפרשה מעט חומה והרגשה פיזית דומה ללפני מחזור (כאב ראש קל ובטן), אך עוד לא התחיל לי ממש דימום של מחזור. האם יש סיכון של הריון והאם כדאי לי לקחת פוסטינור שיעילה עד 72 שעות אחרי קיום יחסים לא מוגנים? (אני מפחדת לחכות לראות האם באמת קיבלתי מחזור ובכך לפספס את טווח הזמן בו אני יכולה לקחת פוסטינור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013קשה לומר לך
אם נראה לך שזה מחזור אין טעם לקחת פוסטינור הפוסטינור יהיה יעיל עד 72 שעות לאחר האקט המיני אולי שווה לחכות קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה עם סבון או בליאנונימית05/08/2013
היי,
הייתה לי פטרייה מתמשכת, דלקת בדרכי השתן, ושוב עכשיו דלקת בדרכי השתן.
עכשיו יש לי גם סטרפטוקוקס B. ואני מטופלת בשני סוגי אנטיביוטיקה.
קיבלתי נורמפול ועכשיו עוד 2 נרות אגיסטן.
הרוקחת המליצה לשטוף ללא סבון,רק מים. הרופא רק אמר לשטוף טוב טוב.
האם לשטוף עם סבון או בלי להמלצתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה עם סבון או בלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013בלי סבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סרזטיעל05/08/2013
שלום, קיבלתי הנחיה מרופא הנשים להפסיק כעת את השימוש בסרזט עד לסוף בירור החשד לאפלה. אני מבינה כי מרגע שאני מפסיקה את השימוש בגלולה איני מוגנת עוד. השאלה שלי אם קיימתי יחס מין יום לפני, אני עדיין מוגנת? הבנתי שיש עניין שהזרע קיים בגוף 72 שעות..אז צריך לקחת עוד שלושה ימים לאחר קיום היחסים ורק אז להפסיק? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013אם את רוצה להיות בטוחה המשיכי עם הסרזט עוד 3 ימים והפסיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולה עקב מחסור בשוקיעל05/08/2013
שלום רב,
ביתי בת 20, בצבא. צריכה היום לקחת גלולה לאחר הפסקה של שבוע.
הגלולות שביתי לוקחת הן אורטו ציקלן וכרגע הן במחסור ולא ניתן להשיגן בבתי המרקחת.
כיוון שהיא בצבא ולא פשוט להגיע לרופא על מנת להתייעץ איתו - רציתי לשאול אם אפשר שלמשך החודש הקרוב
תקח דיאנה או פמינט - זה פשוט מה שיש לנו פה בבית - מהבת השניה וממני.
וכשיגמר המחסור נרכוש שוב את האורטוציקלן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולה עקב מחסור בשוק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013אין אורטוציקלן והפסיקו ליצר אותו עד כמה שידוע לי
שתקח פמינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה קטנה
יעל06/08/2013בגלל צירוף אירועים, ביתי תחבר החודש שתי חפיסות.
אני יודעת שעם עושים זאת בהמשכיות עם אותה גלולה, אין ירידה באמינות ובהגנה.
האם זה כך גם אם היא לוקחת אורטוציקלן בחודש אחד ומיד, ללא מחזור ממשיכה עם גלולה אחרת? האם יש ירידה בהגנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה קטנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/08/2013לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
יעל06/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם במקום מי שפירשירית05/08/2013
שלום רב,
שבוע 12+ כמה ימים
האם מומלץ לבצע את בדיקת הדם המהווה תחליף לדיקור מי שפיר?
במידה וכן- החל מאיזה שבוע ועד איזה שבוע ניתן לעשותה? מה שם הסדיקה המדוייק ואיפה ניתן לעשותה?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם במקום מי שפיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013התיעצי עם הרופא המטפל בך בקופת החולים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיצטה בשחלה בהריוןמירי05/08/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 8+3.
אתמול הלכתי לעשות אולטרא סאונד בקופ"ח ובתוצאות הבדיקה שקיבלתי רשום: "בשחלה השמאלית ממצא ציסטי צלול 12 מ"מ"
אציין שהתור שלי לרופאת הנשים הוא בעוד קרוב לחודש.
האם יש צורך להקדים את התור או ליצור איתה קשר קודם לכן? או שהממצא הוא משהו זניח ולא דחוף ויכול לחכות עד ליום הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיצטה בשחלה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013זניח ואפשר לחכות עד התור לרופאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שונה מבדרך כללאלה05/08/2013
שלום רב
החודש יש לי מחזור שונה ממש כמו הפרשות חומות ומידי פעם קרישי דם מעטים(במשך 5 ימים..)
בדרך כלל המחזור שלי מלווה בדם רב ועם כמות רבה ...למשך 7 ימים. בדיקת הריון שלילית לא רפואית.
יש לציין כי אנחנו מנסים להיכנס להריון.
עברתי הפלה טבעית לפני שנה ו-9 חודשים.
ויש לי ילד אחד בן שנה ו-4.
קצת מודאגת... אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שונה מבדרך כלל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013יכול להיות שהחודש לא בייצת משום מה ולכן הדימום שונה כדאי בכל זאת לחזור שוב על בדיקה להריון כדי לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נוראלינה04/08/2013
שלום רב,
אני טסה בסוף השבוע ובהמלצת רופאת הנשים אני רוצה להתחיל לקחת פעמיים ביום פרימולוט הבנתי שצריך לקחת אותו פעמיים ביום עם הפרש של 12 שעות בין כדור לכדור הטיסה שלי היא 12 שעות וההפרשי השעה הם שונים אז איך אני אמורה לקחת יש הבדל עם ביום מסויים לקחת בשעה אחרת?..
תודה אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/08/2013קחי ביום של הטיסה את שני הכדורים ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)