מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחלות פוליציסטיותמאיה05/07/2013
שלום,
אני בת 20, נוטלת גלולות מגיל 17 מסיבה של קיום יחסי מין (ולא כפתרון לבעייה הורמונלית), אך הפסקתי לפני כשנה וחצי.
לפני כ-4 חודשים פניתי לרופא נשים כי הייתי מקבלת מחזור אחת לחודשיים ובאופן לא סדיר. בבדיקת אולטראסאונד נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות, וזו גם הסיבה לשיעור יתר, השמנה וחצ'קונים (תופעות שלא סבלתי מהן בעבר).
הרופא אמר שהפתרון היחיד הוא לקחת גלולות עד לרגע בו ארצה להיכנס להריון, ומאז חזרתי לקחת גלולות למרות שנמנעתי מכך.
אומנם המחזור נהיה סדיר, אך בעיות השמנה, שיעור, אקנה ודיכאון לא נפתרו ואף החמירו.
האם יש טיפול אחר לתסמונת ולתופעות שלה? (כרגע הבעיה שלי היא לא בעיות פוריות או להרות) האם יש פתרון טבעי ומועיל?
כמו כן, מאז שחזרתי לקחת גלולות יש להפרשות שמיד אחרי המחזור ריח רע (בערך יומיים אחרי סיום המחזור)
אשמח לתשובות, אני כבר מייואשת!
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013לא כתבת איזה גלולות את נוטלת ובהחלט כדאי לעשות ברור הורמונלי בבדיקות דם
לגבי הפרשות פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
מאיה10/07/2013שלום,
אני נוטלת גלולות אסטל. אבל איך זה מתקשר לשאלתי?
אני רוצה להפסיק עם הגלולות במידה ויש פתרון נטורופתי לבעיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות אחרי המחזוראורטל05/07/2013
היי יש לי מזה הרבה זמן , כמו הפרשות דמיות / חומות כשבועיים לאחר המחזור למשך יומיים בערך ,..( אין ריח או כאבים ). היתי לפני כחודשיים אצל רופאת נשים שעשתה לי פאפס תקין , ובדקה ואמרה שהכל נקי אולם רואה איזה פצעון בצוואר הרחם שנוגעת בו ומדמם.... אמרה שזה כנראה מגלולות ( היתי שנים על מינס ואז עברתי לאורטוסילן והיא אמרה. שזה מינון ממש גבוה והחזירה אותי למינס).. עכשיו אני עם החפיסה השניה כבר והנה שוב , שבועיים אחרי המחזור, פתאום יש לי דימום והפרשות חומות ... מה זה ? מדוע זה קורה ? יש פתרון ? אני עם בן זוג ולא יודעת איך להסביר לו למה פתאום אני שוב במחזור ? זה קשור לפצעון שאמרה שרואה ? האם יש טיפול מיידי ?
אני רוצה שיהיה לי נקי ורגיל כמו לכולן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות אחרי המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013יכול להיות שזו תגובה למינס שהיא גלולה מאוד חלשה ואולי כן צריך לשנות למינון קצת יותר גבוה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה לאחר קיום יחסי מיןשרונה05/07/2013
שלום אני מקיימת יחסי מין עם פרטנר קבוע שאינו בן זוג שלי. לפני כשבוע קיימנו יחסי מין ללא קונדום (אני עם גלולות וחשוב לציין ששנינו נבדקנו לפני שהתחלנו לקיים יחסי מין ללא קונדום). יום אחרי ובמהלך כל השבוע הייתה לי הפרשה חומה. האם זה יכול להצביע על הריון או זיהום כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013יכול להיות בגלל הגלולות. פני לבדיקת רופא נשים לשלילת סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית ופרנטליעלי צפון05/07/2013
שלום
אני בשבוע 10+3 ונוטלת חומצה פולית ופרנטל (ויטמינים ומינרלים שהרופאת נשים אמרה לי לקחת במהלך ההריון ) האם ניתן ליטול אותם ביחד,בו זמנית ? או שאחד מבטל את השני?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור חצוי
יעלי צפון06/07/2013האם אפשרי לחתוך לחצי את הכדור פרטל ? הוא ממש גדול וקשה לבליעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית ופרנטל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013אין בעיה לשלב ולחתוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותעדי05/07/2013
התחלתי לקחת גלולות לפני כ3 חודשים וכרגע אני לאחר הפסקה של שבוע שבה מקבלים את המחזור.
הבעיה היא שהיום הייתי אמורה להתחיל את החפיסה החדשה (היום ה8) ורק עכשיו שמתי לב שתוקף המרשם נגמר ואני לא יכולה עכשיו ללכת לקנות את הגלולות עד שאני אקבע תור לרופא בשביל מרשם חדש.. והיום יום שישי כלומר, שזה יקרה רק בשבוע הבא.
השאלות שלי הן האם זה יפגע בהסתגלות של הגוף שלי לגלולות אם הוא כבר התרגל אליהן לאחר לקיחה של 3 חודשים?
ואם יהיו לי דימומים כמו בפעם הראשונה שלוקחים כשאני יתחיל בשבוע הבא את החפיסה?
והכי חשוב האם אני יהיה מוגנת מפני הריון לאחר שאני יתחיל אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013אם את מאחרת בהתחלת הגלולות אינך מוגנת וכדאי להשתמש בקונדומים בשבועיים הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- שאלהגלית05/07/2013
שלום
אני לא יודעת איך להסביר או לתאר את מה שקרה לי, אך אנסה לפרט כמה שיותר.
התחלתי ליטול גלולות בפעם הראשונה. גלולות מינס. בסיום החפיסה קיבלתי מחזור. ביום השני למחזור הרגשתי ב"גוש" שיוצא. כשהלכתי לבדוק ראיתי גוש באורך חצי אצבע וברוחב התחבושת - קצת פחות. זה לא קריש דם... זה דומה יותר לבשר/שריר. ברור לי שזה לא זה.... מה זה יכול להיות? האם צריך לדאוג או שזאת תופעת לוואי של הגלולה? האם זאת רירית הרחם שיצאה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013קשה להעריך מה התופעה. אם זה לא קריש דם כדי לעשות בדיקת דם לשלילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי.. אבל
גלית06/07/2013ייתכן שזה הריון? הרי נטלתי את כל הגלולות וקיבלתי מחזור..... כשהתחלתי את הגלולות ביום הראשון של המחזור אז הוא הפסחק בגלל הגלולות... יכול להיות שזה קרה בגלל ש"לא קיבלתי" מחזור. כי הוא נעצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרקאיןאבי05/07/2013
שלום אני ואשתי מנסים להיכנס להריון ואני משתמש בעזרקאין למניעת שפיכה. האם הדבר יכול לגרום נזק לעובר במידה וניכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרקאין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר בשבועשני05/07/2013
היי ,
אני קצת בלחץ ואני אודה לתשובתכם המהירה בנושא..אז ככה לפני כחודשיים וחצי נטלתי גלולת נורלבו למניעת הריון (עד 72 שעות)כתוצאה מחשש עקב קיום יחסי מין חצי מוגנים.שבוע לאחר מכן קיבלתי את המחזור שהייתי אמורה לקבל בזמן וכך גם בחודש שאחריו.לפני שבוע בדיוק הייתי אמורה לקבל מחזור ולא קיבלתי ולכן קניתי מסופר פארם 2 קופסאות של שתי חברות שונות לבדיקת הריון ביתית ובשתיהן התשובה הייתה שלילית כלומר שאינני בהריון.
יש לציין שבאופן רגיל אני מקבלת מחזור כל 28-30 ימים באופן סדיר.
השאלות שלי הן כדלקמן :
1. האם ניתן להסתמך על 2 הבדיקות הביתיות הללו? ייתכן והן מראות תוצאה שלילית אבל אני בעצם כן בהריון ? האם רק בדיקת דם תהיה מהימנה?
2. האם ייתכן שגם אחרי כמעט שלושה חודשים מאז נטלתי את הגלולה הזו יהיו הפרעות בקבלת מחזור באופן תקין בעקבותיה?
אני ממש מוטרדת מהעניין ואני אשמח לעצות מה לעשות למי לפנות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר בשבוע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013הסיבות לאיחור במחזור שונות אפילו סטרס נפשי יכול לגרום לאיחור
פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולהערכה.
בדיקות השתן בדרך כלל מדויקות ואמינות לאחר שבועיים מקיום יחסי מין לא מוגנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אעשה זאת
שני06/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בהריוןדנה04/07/2013
שלום ,
אני בשבוע 10+3 הכל בסדר עם העובר יש דופק . מצבו ומצבי תקין לחלוטין.
האם אפשרי לקיים יחסי מין ? אם כן האם יש איסורים /תנוחות שאסור לעשות ?
אודה על תשובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל מותר
שירן04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013אם אין הוראת נגד רפואית הכל אכן מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזורדפנה04/07/2013
שלום רב, אני בת 23 ופעילה מינית מזה שנה (וכמובן משתמשת בגלולות למניעת הריון לשם כך. גם כשנה...)
אני משתמשת בגלולות מסוג בלארה, ותמיד מסיימת את החבילה ביום רביעי והייתי מקבלת מחזור ביום ראשון בבוקר. בפעמיים האחרונות אני מקבלת ביום שבת בבוקר.. ואני לא יודעת למה. מעולם לא דילגתי על גלולה ואני תמיד לוקחת בזמן. יצא פה ושם שלקחתי גלולה באיחור של שעתיים-שלוש.. אבל לרוב לקחתי בזמן... מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה תודה
דפנה05/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013חסר משמעות ההקדמה של יוםאחד, אם מטריד אותך מבחינת העיתוי הוסיפי חודש אחד חד פעמי גלולה נוספת כדי לדחות את המועד של המחזור מכאן ואילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהילנה04/07/2013
שלום רב,
הנני בחורה בת 27 ועומדת להתחתן בתחילת שנה הבאה ,
בעברי מלפני 5 שנים עברתי הפלה בשבוע ה 6 .
יש לי פחד מקושי להיכנס להריון ושאאבד זמן יקר אם לא אעבור בדיקות ואבדוק עם הכל כשורה אצלי בנוגע לפוריות .
הנני לא נוטלת גלולות והמחזור אצלי סדיר ,כלומר הנני מקבלת כל חודש מחזור לפעמים באותו התאריך ולפעמים באיחור קל עד 5 ימים .
אציין גם שבדקתי בבדיקת ביוצית שאני אכן מבייצת וזה יצא חיובי והפרשות יש לי כל חודש כמו שאמורות להיות בזמן ביוץ.
לאחר ההקדמה ברצוני לשאול :
1.האם כמו שזה נשמע אמור להיות אצלי הכל בסדר?
2.אפשרי לעשות בדיקות מינימליות לפני החתונה ?במידה וכן מהן ..?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013ההוכחה הכי טובה לפריון זה הריון. על פניו הכל תקין אצלך ולא נראה לי שיש בדיקות שכדאי כבר לעשות אבל התיעצי עם רופא הנשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !ירדן04/07/2013
אם יש לי שדיים לא סימטריות ואני לוקחת כדורים לעיכוב המחזור (דופסטון) זה יכול להשפיע ? כלומר לעשות את ההבדל ביניהם יותר גדול או לצמצם את ההבדל ביניהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה ?
ירדן05/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בצוואר הרחםסיון04/07/2013
לאחר שימוש ממושך בנוברינג הפסקתי והתחלתי לדמם החלטתי ללכת לרופא והוא עשה לי בדיקת פולוקוסקופיה (הבדיקה עם המקרוסקופ) ואמר לי שיש לי פצע בצוואר הרחם הרופא צרב לי אותו עם חומר קצת שורף ואמר שזה אמור לעבור, השאלה שלי : אני סובלת מהפרשות ומריח רע בנרתיק האם זה קשור לפצע ? האם זה אמור לעבור לאחר הצריבה? (שכחתי לשאול את הרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בצוואר הרחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/07/2013במידה ועדיים נמשך יש להבדק על מנת לשלול זיהום במקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה תענו לי בבקשה אני בלחץ
סיון05/07/2013אחרי הצריבה עדיין יהיו לי הפרשות חומות ועכשיו אני רואה גם גוון אדום האם זה אומר שהצריבה לא הצליחה? אני פוחדת מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש דימום כמו שהיה לי לפני אני בלחץ
סיון05/07/2013מה עושים? מה יעשו לי? הרופא אמר שאם זה לא יעזור אז יצרבו את זה משהו עם חשמל (אם אני לא טועה) ויעשו זריקה הרדמה במקום אני מפחדת איך עושים זריקה במקום כל כך רגיש וכואב זה אומר שהצריבה שעשה לי לא הצליחה כי יש לי ממש דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשההה אני בלחץ
סיון07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליותשולה04/07/2013
שלום, אני בת 26 הריון שני שבוע 28. לפני כמה ימים הרגשתי בשפתיים הפנימיות של אבר המין שלי נפיחות עם 2 בליטות. מהסתכלות באינטרנט הבנתי שזה נקרא דליות. האם זה מסוכן? האם עלי להיבדק? איך אפשר לטפל בהם והאם הם משפיעות על הלידה ותקינות ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/07/2013אם אכן מדובר בדליות לא מדובר בדבר מסוכן
על כל מקרה רצוי לאשר אבחנה ע"י רופאמטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מזה 5 חודשים עם טיפולים שלא עולי04/07/2013
שלום רב,
אני סובלת מהדלקת שאובחנה בתרבית שנעשתה לפני כארבעה חודשים- קנדידה. נתנו לי משחות - קומגיס, נרות גינו פבאריל וכדורים פלוקנול.
לצערי הרב עדיין סובלת מאז מתחושת שריפה, מעט הפרשות שקופות ללא ריח.
בלכתי השבוע שוב לרופא, אמר שאין מה לבדוק או לקחת תרבית, כי הבדיקות האלא "לא שוות" לדבריו. והחליט לתת לי ולבן זוגי טיפול נוסף - כדורים מטרונידזול לבליעה לחמישה ימים גם לבעלי ועוד נרות קלינדמיסין וגם משחה קלוטרימזול.
נתן גם לבן זוגי כי אמרתי שכואב לי בזמן קיום יחסים.
השאלה שלי היא-
האם נכון לתת לי ולבן זוגי טיפול ללא אבחנה/בדיקה נוספת? האם אנטיביוטיקה מסוג מטרודינזול לא יכולה בעצם להחריף מצב של קנדידה?
ושאלת השאלות- היכן אוכל לקבל אבחנה מדוייקת של הדלקת שייש לי? להיכן ן אוכל לפנות?? אין לי שום בעייה לגשת לרפואה פרטית לצורך אבחון וטיפול.
סליחה מראש על האורך, ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מזה 5 חודשים עם טיפולים שלא עו - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין04/07/2013יש לתייעץ עם הרופא שנתן טיפול
כמובן שלא ניתן לקבוע טיפול דרך האינטרנט בלי לבדוק לאחר שרופא שבדק החליט על דרך טיפולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)