מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מונו בהריוןרבקה02/07/2013
שלום לרופא/ה הנכבד,
אני בשבוע 33 וכבר מס' שבועות מרגישה חולשה והרגשה של "נסחבת".
הרופאה שלחה אותי לבדיקות דם, ההמוגלובין והספירה תקינים (קצת נמוכים, נורמלי לסוף הריון).
התשובה לגבי ebv-igm- borderline, הרופאה אמרה שמדובר במונו.
שאלותי:
1. האם אכן האבחנה היא מונו.
2. האם זה מסוכן לעובר?????????
3. האם יש טיפול כלשהוא.
4. האם אחרי הלידה זה יכול לעבור לילד (בהנקה?)
בתודה מראש,
רבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונו בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013התיעצי עם רופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטו סיקלן ופרימולוט נורOrtal01/07/2013
אני משתמשת בגלולות אורטו סיקלן ואמורה לסיים את החפיסה בעוד 4 ימים. ביום ראשון הקרוב אני נוסעת לטיול ולכן התכוונתי להמשיך לקחת חבילה נוספת בלי הפסקה, על מנת לדחות את המחזור. לצערי גילתי שיש מחסור בגלולות אלו ואני לא רוצה לקחת סוג אחר של גלולות ברציפות. הציעו לי לקחת פרימולוט נור. השאלה האם להמשיך את 4 הגלולות הנותרות בחפיסה ובמקביל לקחת טת הפרימולוט עד שאני חוזרת מהנופש. האם לא מסוכן לקחת אורטו סיקלן ופרימולוט במקביל??? או לסיים את החפיסה (כלומר) לקחת עד יום ה׳ ומיד להתחיל עם הפרימולט?האם זה מספיק זמן בהתחשב בעובדה שאני נוסעת אחרי 3 ימים? האם הפרימולט עוזר כבר מהיום הראשון שלוקחים אותו? אני חוששת שברגע שאסיים את הגלולות אקבל מחזור. אודה על עזרה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטו סיקלן ופרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013הייתי לוקחת גלולות אחרות באותה רמה של אורטוציקלןברצף
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה אחרי 24 שעותמרים01/07/2013
שכחתי גלולה אחת ונזכרתי לאחר 24 שעות כשבאתי לקחת את הגלולה של היום הבא. לקחתי את הגלולה ששכחתי וגם את זאת של אותו יום והמשכתי הלאה לקחת כל יום. הגלולה ששכחתי הייתה בתחילת השבוע השלישי של החפיסה. לאחר חמישה ימים קיימתי יחסים בלי אמצעי מניעה אחר. האם כדאי לי ליטול את הגלולה של היום שאחרי (עוד לא עברו 72 שעות)? אשמח לתשובות! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה אחרי 24 שעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013כן כי את לא מוגנת כשבועיים לאחר השיכחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם התקןליב01/07/2013
שלום
אתמול גיליתי בבדיקה הביתית שאני בהריון
אני עם התקן רגיל כבר כמעט שנתיים
היום הלכתי לרופא נשים לבדיקה שם בדקו לי בשתן ואימתו שאכן יש הריון
הרופאה ניסתה להוציא את ההתקן ולא הצליחה הוא ממש עמוק
שלחו אותי למיון נשים וגם שם לא הצליחו להוציא
אמרו לי או שאפסיק הריון בוועדה או שאעשה הוצאת התקן בהרדמה מלאה
אני אמנם לא רציתי עוד הריון אבל אני מאמינה אם נקלטתי בסיכוי כזה נמוך אז צריך להמשיך עם ההריון
מה הסיכון בהוצאת ההתקן בהרדמה בבית חולים?
האם כדאי לי או להשאר עם ההתקן? אני לא רוצה הריון בסיכון אני מפחדת מהלא נודע אז מה הפתרון הטוב ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013צריך לראות מיקום של ההתקן באולטראסאונד אם הוא נמוך אפשר לנסות להוציא אם הוא גבוה מעל שק ההריון כדאי יותר להשאיר אבל התיעצי עם רופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוףבת 2101/07/2013
בחודש שעבר לקחתי גלולות בתחילת החודש עם הופעת המחזור. ובגלל המיגרנות שהגלולות עשו לי הפסקתי ולקראת אמצע-סוף חודש מאי קיבלתי שוב.(פעמיים בחודש).
לפני כן אני וחבר שלי לא קיימנו יחסי מין מוגנים אך הוא לא גמר בפנים חוץ מפעמיים שזה פשוט יצא.
בחודש יוני בערך לפני שבועיים-שלושה ביצעתי בדיקת הריון והיא הייתתה שלילית.
אז למה לא קיבלתי מחזור בחודש יוני ואם ישלי ממה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013עשי שוב בדיקת שתן להריון ואם שלילית אין מה להלחץ אלא להמתין בסבלנות למחזור ובינתיים להשתמש בקונדומים ולא לבטוח בגמירה בחוץ
פני לרופא נשים להתאמת גלולות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
בת2102/07/2013עשיתי בדיקה והיא יצאה חיובית. איך זה הגיוני שאחרי פעמיים קבלת ומחזור ודימום שהיה לי אתמול אני עדיין בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!אנונימית01/07/2013
שלום וברכה:
עשיתי בדיקת צוואר הרחם והנה התשובה:
endocervical cells present
+ bloody smear
koilocytes (hpv infection low grade sil
dysplasia mild (cin 1 low grade sil
results and remarks:
hpv- low frade sil sin 1
colposcopy
יש לי בבקשה כמה שאלות:
1)האם יש לי סרטן?
2)מה הטיפול שניתן לעשות כדי להימנע לגמרי מהסיכון להחמרה?
3)האם חיסון צוואר הרחם יכול לעזור כעת או שכבר מאוחר - כמו כן האם בגילי ניתן לחסן (28) ?
המון המון תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013יש לך עדות לזהום קל בפפילומה וירוס וזה כמובן לא סרטן. חיסון בגרדזיל יכול בהחלט לעזור
פני עם התשובה לרופא נשים שלך להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!
אנונימית02/07/2013שלום ותודה רבה על המענה:
הרופא נשים נתן לי לעשות את החיסון נגד הנגיף (3 חיסונים)
השאלה היא האם זה יועיל היות וכבר נדבקתי?
מה הסיכונים בחיסון זה?
האם אני מסתכנת בלחכות 4 חודשים לבדיקת משטח פאפ נוספת או שעליי לצרוב\ להקפיא את התאים ?
הרם השלב זה רצוי לקחת ביופסיה?
בבקשה רם אתם יכולים לענות לי על כל השאלות כי אני ממש לחוצה
המון תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותמורן01/07/2013
שלום רב,
5 שנים רצופות אני לוקחת גלולות הרמונט
אין לי תופעות לוואי- אך אני חוגגת 31 ואני מעשנת.
חשבתי להפסיק את נטילתן - היות ואין לי צורך וקצת מפחיד אותי עם הסיגריות.
אבקש המלצה מה לעשות?
יש לי 2 הורים שנוטלים קומודין- חולי לב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013אם אין סיבה להסדרת מחזור או למניעת הריון לקחת גלולות כדאי להפסיק. או שתפני לרופא נשים שלך אם יש התלבטות והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות למניעת הריוןמורן01/07/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות כ-10 שנים וכבר זמן מה חושבת להפסיק. התחלתי חפיסה חדשה אתמול (לקחתי גלולה אחת בלבד לאחר קבלת המחזור) וכעת החלטתי שאני מעוניינת להפסיק לקחת כבר החודש. האם בכל זאת עליי להמתין עד לסיומה של החפיסה? אם אפסיק לאחר לקיחת גלולה אחת מה זה יכול לעשות? האם אקבל מחזור שוב?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013הפסיקי. יכול להיות שיהיה טיפה דימום קליל אבל לא צריך להיות משמעותי אחרי גלולה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס נוזל ברחם בדיקת אוטרסאונדהילה01/07/2013
אני בת 66 מבדיקות אולטרסאונד משנת 2006 ועד היום (בסה"כ 4 בדיקות ) מופיעה הערה שישנו פס נוזלי בשני צדדי הרחם.
בבדיקה האחרונה : רירית הרחם 1.5 אין הפרשות ,אין דימומים או כאבים
ממה נובע הפס והאם עליי לעשות בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס נוזל ברחם בדיקת אוטרסאונד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013התיעצי עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה דחוף!!!זוהר01/07/2013
שלום רב,
אני משתמשת בגלולות ״קלייר״ מזה כשנה.
ביום שישי האחרון שכחתי לנטול את גלולה מספר 7, נזכרתי בזה לפני שעברו 12 שעות
ולכן ברגע שנזכרתי נטלתי מיד את הגלולה שנשכחה. כשעה וחצי אחרי נטילת הגלולה, הקאתי בגלל שאני חולה, שאלותיי הן:
1. האם הגלולה בטווח של שעה וחצי הספיקה להיספג?
2. האם אני מוגנת? אציין כי יומיים לפני נטילת הגלולה קיימתי יחסי מין.
כמו כן אדגיש כי אני ממשיכה לקחת את יתר הגלולות כרגיל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013לא בטוח שהגלולה כבר נספגה ולכן בשבועיים הקרובים הוסיפי אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון - דחוף!קרן01/07/2013
שלום,
בתאריך 15/4 קיבלתי וסת אחרון. ב - 27/5 הייתי בבדיקה אצל הרופא שאישר הריון בשבוע 6. לאחר שבועיים הגעתי שוב לבדיקה. הרופא ראה דופק אך אמר שהעובר מתאים לגיל 7 שבועות. טען שאין מקום לחשש וכנראה שהביוץ היה מאוחר. הוא שינה את תאריך הוסת האחרון ל-25/4 והזמין אותי לבדיקה בעוד חודש מאז. חזר וטען שכל עוד יש דופק הכל בסדר. אתמול, לאחר חששות כבדים הגעתי שוב לבדיקה ואכן מסתבר שאין דופק והעובר מתאים לגיל 7 שבועות. אני מאוכזבת קשות מהרופא וגם מעצמי שלא הקשבתי לחששותיי.
הוא נתן לי הפנייה לגרידה בבית חולים אך אמר שאפשר לחכות להפלה טבעית ואפשר גם ע"י כדור CYTOTEC. שני כדורים בערב ו-2 בבוקר, כך פעמיים. השאלה שלי: האם לא מאוחר לקחת את הכדור בשלב זה של ההיריון? קראתי שמותר עד שבוע 7. האם בשל גודל העובר שמתאים לשבוע 7 מותר? אני מעדיפה לקחת את הכדור מאשר לפנות לבי"ח אבל אין לי כבר אמון ברופא הזה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון - דחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013פני לבית חולים והתיעצי איתם על אופן ההפלה
3 האופציות שנתן לך הרופא אפשריות לבצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בגישה בטניתמורן30/06/2013
שלום,
אני בת 28 ועדיין בתולה,
עשיתי בדיקת אולטראסאונד בגישה בטנית (כיוון שאני בתולה) , הרופאה שלחה אותי לביצוע הבדיקה לאחר שהתלוננתי על כאבי בטן חזקים בזמן קבלת מחזור ועייפות וחולשה בזמן המחזור,
האולטראסאונד יצא תקין ע"פ מה שהבנתי אך יש 2 פרטים שמטרידים אותי -
1. השחלה הימנית לא הודגמה. (הרופאה שביצעה את הרנטגן אמרה שהיא מתקשה למצוא אותה) מה זה אומר? והאם אני אצטרך לבצע בדיקה חוזרת בעקבות כך?
2. עובי רירית הרחם - 15 מ"מ .הבנתי שהיא קצת עבה מידיי, אני ממש יום או יומיים לפני מחזור והבנתי שזה יכול להיות בגלל זה, האם הגיוני?
תודה על כל עזרה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד בגישה בטנית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013כשיבוא יום ויוכלו לעושת לך בדיקץ אולטראסאונד נרתיקית מאמינה שאפשר יהיה למצוא את השחלה... לפעמים בבדיקה בטנית יותר קשה אם היא יושבת אחרי הרחם.
לגבי רירית מעובה זה כי זה מיד לקראת מחזור והגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצץאנונימי30/06/2013
אני נמצאת בחופשה באילת ואני אמורה לקבל מחזור, אני נוטלת גלולות (דיאנה) ורציתי לדעת אם באופן חד-פעמי אני יכולה להמשיך את החפיסה החדשה מיד ולא לקבל מחזור, מה הסכנות מזה, זו הפעם הראשונה והיחידה שאני עושה זאת, האם זה יכול לפגוע בי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013אין שום בעיה בלקחת 2 - 3 חפיסות ברצף
לא יגרם שום נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי התפתחות שדייםאנונימית30/06/2013
שלום, אני בת 18 וחצי, יש לי שחלות פולציסטיות ורציתי לדעת אם יכול להיות שזאת הסיבה לאי התפתחות החזה שלי, ואם כן כיצד אפשר לטפל או לפחות לנסות? הגדלת חזה זאת לא אופציה בשבילי אבל כן רציתי לדעת אם גלולות יוכלו לעזור ואם כן איזה? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי התפתחות שדיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013שחלות פוליציסטיות לא מונעות התפתחות שדיים.
פני לרופא נשים להתיעצות ולהתאמת גלולות אם בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת PRIMOLUTמור30/06/2013
שלום רב. אני בת 24. לפני כשבועים הייתי אצל רופאת הנשים שלי ומכיוון שלא קיבלתי מחזור מזה 3 חודשים היא נתנה לי את הגלולה ומסרה לי כי במידה ולא אקבל מחזור תוך שבוע, לקחת את הגלולה .
מכיוון שיומיים לאחר שהייתי אצל הרופאה טסתי לטיול בחו"ל, והמחזור עדיין לא הגיע אני מבקשת לדעת האם ניתן לדחות את לקיחת הגלולה לעוד כשבועיים/שלושה?
יצויין כי אינני מקיימת יחסי מין כעת.
אשמח לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת PRIMOLUT - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)