מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה לגבי החלפת גלולותמיכל11/07/2013
שלום. התחלתי לקחת גלולות (אני שייכת למגזר הדתי ועוד חודשיים מתחתנת). רופאת הנשים אמרה לי לקחת יסמין ומאז אני נוטלת את הגלולה במשך שבוע. לאחר שקראתי על יסמין באנטרנט ובעקבות תגובות של חברות, החלטתי לבקש ממנה לשנות את הגלולה והיא שינתה לי לפלורט. רציתי לדעת מתי להחליף ביניהן. כשאסיים עוד שבועיים את יסמין או שאוכל להחליף ולהתרגל לפלורט כבר עכשיו.
בנוסף, אשמח לדעת מה חוות דעתכם על פלורט. כי היא ללא ממש ידועה, גם לא בקרב רופא המשפחה שלי ולא בבית המרקחת. תודה רבה מראש, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מהירה
מיכל11/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לגבי החלפת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/07/2013לאחר סיום החפיסה הנוכחית של יאסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מהיום השני למחזורדורית11/07/2013
שלום,
אני מתכוונת עכשיו לקחת גלולות בפעם הראשונה.
הרופא אמר להתחיל ביום הראשון למחזור אבל בגלל שאני בעבודה וזה הפתיע אותי+ אני רוצה לקחת אותם בבקרים- רציתי להתחיל ממחר בבוקר.
האם זה נורא להתחיל לקחת ביום השני למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מהיום השני למחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/07/2013יש להקפיד על נטילת הגלולה ביום הראשון של המחזור
בהמשך ניתן לשנות את השעות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות, שהייה ממושכת בחולאור11/07/2013
אני טסה בעוד שבועיים לשנה, עד היום לא קיימתי יחסי מין, וסביר להניח שהשנה הקרובה כן אקיים. האם עליי להתייעץ עם הרופא לפני הטיסה על מנת שיתאים לי סוג גלולות מסוים ואז להצטייד במרשם או לקנות מספר חבילות לפני הטיסה? או שאוכל לקבל שירות זה גם מרופא בחול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות, שהייה ממושכת בחול - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/2013בארץ מן הסתם יהיה יותר זול ויותר נגיש
וגם תלוי לאן את טסה
ומה התנאים שם ואיזה כיסוי ביטוחי יהיה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בנרתיקדנה11/07/2013
קיבלתי פלורג׳ין. אני שמה את הנרות ידנית, שאני מוציאה את האצבע יש לי לכלוכים כאלה בצבע של הנר אפשר לומר צמיגיים. האם זה הנר שמתפורר או שזו עדיין פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צמיגי יותר לכלוכי
דנה11/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דנה11/07/2013שעשיתי פיפי יצאו חתיכות שנראו כמו הנר. עשיתי שעתיים פיפי אחרי הנר.
איחסנתי את הנרות במקרר זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וכולסטרולקרן10/07/2013
שלום רב,
אני בת 35, רווקה ונוטלת גלולות בצורת מדבקות אוורה כבר מספר שנים. בבדיקות דם תקופתיות רמת השומנים (כולסטרול כללי ורע) הינה גבוהה ויש לי חשד שזה קשור לגלולות (לפני נטילת הגלולות רמת הכולסטרול הייתה בנורמה).
1. האם גלולות יכולות להעלות את רמת השומנים בדם?
2. במידה וארצה להפסיק את הגלולות, האם ניתן מיידית, או לחכות ולהישאר עם המדבקות עד הווסת הבאה?
3. לאחר הפסקת הגלולות, מתי מומלץ לבצע מחדש את בדיקת הכולסטרול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכולסטרול - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/20131 בן בוודאי
2 אפשר להמתין לסיום החפיסה
3 חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מחיצה - מומחה בהיסטרוסקופיהרוני10/07/2013
שלום לכולם. אני מחפשת מומחה בהיסטרוסקופיה. אבל לפני זה רציתי להתיעץ בקשר לצורך ביצוע פעולה, כבמקרה שלי מדובר על גודל של 8 מילימטרים ורופא 1 המליץ על ניתוח ו-2 לא. אני מתלבתת. תעזרו לי בבקשה למצוא רופא טוב ובטוח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחזור או דימוםענת10/07/2013
שלום רב.
אני 4.5 חודשים אחרי לידה הנקה מלאה. לפני קצת פחות מחודש היו לי כאבים בבטן תחתונה ולפני שבוע קיבלתי מחזור (?) עם כאבים מאד חזקים בבטן התחתונה ( כמו צירים שבאים והולכים ) עד היום יש לי מחזור (?) עם דם טרי ( צבע לא מכהה) אך הכמות ירדה. הכאבים גם כמעט נעלמו.
האם אכן מדובר במחזור ? האם יש צורך ללכת לגניקולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה שוב
ענת12/07/2013כי לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור או דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2013נשמע כמו מחזור אך אם יש חשש פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון לבת 12שרית10/07/2013
שלום רב
בתי קיבלה מחזור ראשון בגיל 12. היום הראשון היה דימום קל, ומאז במשך ארבעה ימים רצופים יש לה דימום כבד שמכתים בגדים למרות תחבושת לילה גדולה
יוצאים לה גם קרישי דם גדולים וכהים. האם זה נורמאלי למחזור ראשון? האם זה מה שיקרה בכל המחזורים? עדיין יש לה כאבי בטן והתכווצויות.
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון לבת 12 - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/2013אם הוסת לא "נרגעת " מציע לפנות לרופא
חבל על הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותגיל10/07/2013
שלום רב, התחלתי לקחת גלולות דיאנה לפני כשנה בגלל פצעים בפנים. הגלולות שיפרו מאוד את מצב העור וכמעט לא היו לי פצעים בתקופה הזו.
לפני כחודש החלפתי רופא נשים שאמר שהגלולות לא בריאות ויש בהן הרבה סיכונים והחליף לי לגלולות מרסילון. התחלתי לקחת אותן לפני פחות מחודש (עוד שבוע אסיים את החפיסה הראשונה). יש לציין שלא עשיתי הפסקה בין החפיסה האחרונה של הדיאנה לחפיסה הראשונה של המרסילון, בהמלצת הרופא.
אתמול יצא לי פצעון גדול ומוגלתי בפנים - ממש כמו שהיה לי לפני שהתחלתי עם הדיאנה.. זה קשור להחלפה של הגלולות? האם לחזור מייד לדיאנה (שנאמר לי כי היא מסוכנת) או שלחכות כמה חודשים לראות את ההשפעה של המרסילון על הגוף? קניתי כבר 6 חפיסות מרסילון..
אני בת 25, מקיימת יחסים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
גיל13/07/2013למה לחלק עונים ולי לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/07/2013קחי עוד חודש את המרסילון ותראי מה קורה
אם תפתחי שוב אקנה כמו בעבר כדאי להחליף את המרסילון לגלולות אחרות שמטפלות בעור הפנים כמו הדיאנה אבל פחות הורמונים ממנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר למנוע זיהומים חוזריםגיא10/07/2013
של פיטריה בנרתיק?
בימים האחרונים שוב התחלתי להרגיש גירוד ואני מניחה שהפיטריה חזרה.
לפני חודש סיימתי טיפול וגם לפני חצי שנה היה מקרה דומה.
אני מקפידה על היגיינה ומיקלחות תכופות בקייץ. מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה ומיץ חמוציות
אלה12/07/2013יש פרוביוטיקות שמיועדות ספציפית לזיהומים בנרתיק (לסופהרב יש את ביו פימייל ואני יודעת שהיא טובה). זה פשוט עניין של איזון החיידקים הטובים בנרתיק (כשהאיזון מופר יש פטריות) והפרוביוטיקה עוזרת לזה. עדיף גם לשתות רק מים ותה ירוק - ממה שאני יודעת קפאין לא עוזר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר למנוע זיהומים חוזרים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2013חשוב להמנע מסביבה לחה, שחיה בבריכה או ג'קוזי יכולים לעורר פטריות,, לקיחה קבועה של פרוביוטיקה אולי תעזור,
להמנע ממאכלים עשירים בסוכרים, לפעמים כדאי לעשות תרבית נרתיקית ולראות אם יש סוג של פטריה שעקשן לטיפולים ואז צריך לקחת טיפול מונע למספר חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמיכל10/07/2013
מתי צריך לקחת חומצה פולית 5 מ"ג? בסופרפארם נתנו לי 0.400 מ"ג לפני היריון ועכשיו גיליתי שאני בהיריון. האם עכשיו צריך לעבור ל-5 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/2013400 מיקרוגרם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להיריון-גלולות פמינטהדס10/07/2013
היו גיליתי שכחתי את הגלולה הראשונה,כלומר עשיתי בטעות הפסקה של 8 ימים במקום 7 בין החפיסות,ורק שבוע אחרי לקיחת הגלולות של החפיסה החדשה קיימתי יחסי מין(עקב החפיפה עם ימי הנידה-אני נשואה) יש סיכוי להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להיריון-גלולות פמינט - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/2013הסיכוי זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות, שמתכהות ומתרבות עם הזמן.רון10/07/2013
שלום, לפני 3 ימים התחילו להיות לי מין הפרשות חומות, שמתכהות ומתרבות עם הזמן.
זה קצת מדאיג אותי כי זה לא נראה כמו תחילת המחזור שאני רגילה אליו, ובנוסף, אני באמצע חבילה של גלולות, כך שזה גם לא יכול להיות מחזור. (להבהרה - לא פיספסתי שום גלולה החודש).
בנוסף, עשיתי לאחרונה בדיקות של מחלות מין והתוצאות הגיעו - תקין. אין לי כלום.
אז אני לא מבינה מה זה ההפרשות האלה .. צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה וחשוב לי להוסיף
רון10/07/2013אני גם סובלת בימים האחרונים מכאבי בטן חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ?אורטל10/07/2013
הרבה זמן לא קיימת יחסי מין .. עכשיו בשבועיים האחרונים כן ואני חשה מין כאבים / צריבה בשתן האם זה דלקת בדרכי השתן ? האם ללכת לרופא נשים או משפחה ?
במהלך היום לא כואב או צורב אלא רק בעת שתן וכמה דק אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ? - תגובה
ד''ר יואב פלד11/07/2013יש לך מן הסתם דלקת בדרכי השתן
פני למי שהכי זמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייד והריוןיעלי צפון09/07/2013
שלום
אני בשבוע 12 להריון . ועובדת 9 שעות כל יום בעבודה עם מחשב נייד, האם זה מסכן את העובר?.
דבר נוסף, רציתי לדעת מה הם המאכלים שמומלצים לאכול בהריון כדי לחזק את הגוף והעובר כגון יוגורטים וכדומה (חוץ מחומצה פולית ופרנטל שאני לוקחת עכשיו ).
אשמח לתשובה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה מהירה
דנה צפון11/07/2013עדיין מחכה לתשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב נייד והריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/07/2013אני בשבוע 12 להריון . ועובדת 9 שעות כל יום בעבודה עם מחשב נייד, האם זה מסכן את העובר?. - כניראה שלא, אך אין עדיין מספיק מידע על כך.
רציתי לדעת מה הם המאכלים שמומלצים לאכול בהריון כדי לחזק את הגוף והעובר כגון יוגורטים וכדומה (חוץ מחומצה פולית ופרנטל שאני לוקחת עכשיו ).
- טוב מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)