מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדממת לא יודעת למהאנונימית30/06/2013
אני בת 18 כבר מעל לשנה אני נוטלת גלולות בשם פמינט .
שבוע קודם הוא היה שבוע הפסקה של המחזור והמשכתי עם רצף הגלולות כרגיל - שבוע לאחר מכן התחלתי לדמם פתאום, מעולם לא קרה לי זה נמשך כבר מספר ימים והכאבים בבטן התחתונה חזקים, כל הזמן הכל היה סדיר וקבוע ואנני מבינה את מצבי , מה זה אומר אני לא מבונה , האם אני מוגנת? מה עלי לעשות ואיך זה קרה לי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדממת לא יודעת למה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013אם לא שכחת גלולות את מוגנת אבל פני לרופא נשים לברור הדימום
בדרך כלל יכול לקרות דימום חריג תחת גלולות וזו לא בעיה משמעותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!טליה30/06/2013
שלום. הייתי אמורה לסיים את החפיסה ביום חמישי(שעבר לפני 10 ימים) וסיימתי בטעות ביום שישי כי לקחתי אחת שהייתה לי ספר בחפיסה בלי לשים לב. ז"א שהייתי אמורה להתחיל את החפיסה החדשה ביום שבת נכון? אחרי 7 ימי הפסקה. רק ששכחתי להתחיל לקחת בשבת..והשאלה אם אוכל להתחיל לקחת היום את החפיסה?(שזה יוצא 8 ימי הפסקה). או שאצטרך לחכות לווסת הבאה כדי להתחיל מחדש? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013התחילי עכשיו חפיסה והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי שפיותטלוש30/06/2013
שלום רב ,
אני כ - 4 חודשים אחרי הלידה הראשונה שלי ואני מרגישה ממש רע.
כל פעם שאני מקבלת מחזור (לוקחת גלולות) אני מרגישה שההורמונים שלי משתוללים יותר מאי פעם ויותר מלפני ההריון. אני מוצאת את עצמי כעוסה ועצבנית על כל דבר ועל כל אחד. פתאום אני בוכה בלי שום סיבה כביכול ואין לי כוח לכלום.
גם הדימום של המחזור גבר , מופיע לי כאב ראש ואני הרבה יותר עייפה.
לפני ההריון הייתי עצבנית למשך יום אחד (הרבה פחות מהיום) והיו לי כאבים ואח"כ הכל היה עובר.
האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון? האם מדובר בדיכאון אחרי לידה?
אני מרגישה ממש חסרת אונים ולא יודעת כבר למי לפנות ומה לעשות :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת אי שפיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013פני לרופא נשים מטפל יש לכל הדברים שתארת טיפולים וחבל להשתגע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שחורות קטנות פעמיים כגוש קטן.מור30/06/2013
שלום
יש לי הפרשות חומות כמה חמישה ימים ..
היום ביום השישי יצאו גם הפרשות שחורות קטנות פעמיים כגוש קטן.
מה זה אומר.?!?
חשוב לציין שאני שבועיים לפני קבלת מחזור..ככה שהמחזור לא כזה קרוב ..
אודה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013אם את פעילה מינית כדאי בכל דמם חריג לשלול הריון. לעתים יש דמום בזמן ביוץ
בכל מקרה פני לרופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור שהתמוססאנונימית29/06/2013
שלום רב לכולם אני בת 22 לקחתי פוסטינור ובגלל שאני לא רגילה לקחת כדורים אז בניסיונות הבליעה עם מים רבים הכדור התמוסס לי בפה.
השאלה שלי היא האם הכדור עדיין יעיל או שאני צריכה לקחת כדור נוסף, אשמח לתשובה מהירה אני בלחץ של זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור שהתמוסס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013אם יש חשש שלא נספג קחי עוד כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם גושים יחסית גדוליםטל29/06/2013
שלום, אני בת 22 ונוטלת גלולות פמינט...
לקראת סוף החפיסה התחיל להופיע לי דימום בצבע חום, ממש מעט, שארך בסביבות ה3 ימים... ויש לציין כי לא שכחתי אף גלולה!
ואתמול התחיל לי המחזור ושמתי לב שאין הרבה דם והצבע הוא עדיין חום ולא אדום.. ויוצא גושים המון פעמים ופעם אחת יצא אחד יחסית גדול...
החודש הזה נפרדתי מהחבר ועברתי משבר נפשי מאוד קשה וירדתי חמש קילו- האם זה יכול להיות קשור לזה?
אשמח לתשובה בהקדם... תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם גושים יחסית גדולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013יכול להיות שהדימום מושפע מהמתח הנפשי שאת עובדת והירידה במשקל. כדאי לעשות בדיקת שתן להריון על מנת לשלול הריון ואם הוא שלילי חכי לחודש הבא. אם הדימום ימשך פני לרופא הנשים שלךלבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי מתמיד למתן שתןרונה29/06/2013
ללא כאב או צריבה יש לי גירוי מתמיד למתם שתן. מיד אחרי מתן שתן (לפעמים מספר טיפות בלבד) שוב אותה הרגשה..התופעה חולפת וחוזרת שוב.. זה מאוד פוגע באיכות החיים ולפעמים לא ניתן לסבול עוד.. האם יש כאן פתרון?ראוי לציין כי יש לי רקע אונקולוגי בעבר (לפני 18 שנה נותחתי בגלל סרטן שד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי מתמיד למתן שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013פני לרופא אורוגינקולוג.
כדאי לפני זה לעבור בדיקה גינקולוגית, ולעשות תרביות שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהמודאגת28/06/2013
שלום,
אני בת 29, לפני כ-4 חודשים נמצאה לי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל של כ-5 ס"מ.
הציסטה נתגלתה עקב דימומים לא סדירים שמאז הסתדרו. אין לי כאבים או הפרעות אחרות.
אני במעקב כבר מספר חודשים, הציסטה לא עברה לבד ולא שינתה את גודלה.
באחת הבדיקות במהלך התקופה הציסטה לא נראתה בבדיקה, אך אולי פשוט פספסו אותה.
ייתכן שהציסטה הזאת קיימת כבר שנים ולא ידעתי. בדיקות מרקרים לסרטן תקינות וגם זרימות דם תקינות.
כל רופא שפגשתי נוקט גישה שונה, אחד מציע להמשיך מעקב בלבד, רופא אחר בבית חולים הציע גישה שמרנית של טיפול בגלולות במשך שלושה חודשים (בעיקר בגלל שאין כאבים) ורופא שלישי הציע לבצע כבר לפרוסקופיה אך הסכים גם לנסות תחילה טיפול בגלולות.
אני מאוד בלחץ ולא רוצה לבצע את הניתוח, במיוחד כי אין הפרעות כרגע וגם אני מפחדת שלא אוכל להכנס להריון בעתיד. אף פעם לא לקחתי גלולות עד היום ואני ובעלי מאוד היינו רוצים בתקופה הקרובה להרות.
שאלותיי הן מה כדאי לעשות והאם מותר לנסות להכנס להריון בשלב זה? האם ההריון גם יכול לפתור את הבעיה? או אולי להחריף אותה? האם אפשר להמנע מניתוח והאם הגלולות הן אכן טיפול שיכול לעזור (על אף הדעה הרווחת היום שהן לא באמת עוזרות). כמו כן, האם הגלולות יכולות להזיק לי שכן אף פעם לא צרכתי אותן? כמה זמן לא אוכל להכנס להריון לאחר צריכת גלולות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013כנראה ציסטה פשוטה שתגיב למתן גלולות
לפני כניסה להריון אני אישית הייתי מטפלת כי בהריון אם הציסטה תגדל זה יכול רק להסתבך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות הורמוןלואי28/06/2013
שלום
אני בת 54 ללא מחזור כשנתיים
אימי עברה כריתת שד חלקית לפני כ20 שנים , כששאלתי בבדיקוצ הגנטיות אם אני צריכה לעבור את הבדיקות נאמר לי כי לנשים ממוצא אירני אין גנים . הייתי מעונינת לשמוע גם את דעתכם . כמו כן רציתי לשאול ברשותכם עוד שאלה סובלת מכולסטרול ומאבני כולסטרול קטנים בכיס המרה אשר לא סובלת מהן,
הייתי מעונינת לדעת האם יש בעיה עם שימוש במדבקות מכיון שרק השבוע התחלתי להדביק אותן וראיתי בידיעון של התרופה כי אין להדביק אם יש את הבעיות הנל.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות הורמון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013התיעצי עם רופא הנשים שמטפל בך ומכיר אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים באיבר המיןליאת27/06/2013
שלום. לפני כחודש הופיעו לי פצעים מאוד מאוד כואבים באיבר המין, יומיים אחרי קיום יחסי מין עם קונדום. הלכתי לרופא נשים והוא חשש שזה הרפס. עשיתי בדיקות דם כאשר הפצעים כבר התייבשו (לאחר שבועיים) והבדיקות יצאו שליליות (אין הרפס). אבל היום, לאחר חודש מאז הופעת הפצעים לראשונה שוב הופיעו פצעים (הפעם קטנים ומגרדים) ואני מאוד מוטרדת. לא קיימתי יחסי מין בחודש הזה. האם זו יכולה להיות פטרייה או מחלה אחרת? אני מאוד שומרת על היגיינה ומעולם לא נדבקתי בכלום. האם יכול להיות שזו פטרייה שעברה בעקבות מין אוראלי מהרגליים שלי (יש לי פטרייה ברגליים)? האם למרות שיצאה תשובה שלילית זה עדיין יכול להיות הרפס?
מחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים באיבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2013פני לבדיקת רופא עכשיו שיסתכל על הפצעים ויקח מהם תרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה אלבקינס ודלקת בדרכי השתן.דנה26/06/2013
שלום רב,
יש לי קנדידה מסוג אלבקינס, שלא עברה
בטיפול הראשוני: פלוקנול ו2 נרות וטבעקוטן.
טיפול שני: פלוקנול ו3 נרות וטבעקוטן.
טיפול שלישי: 2 פלוקנול. 2 נרות אחד ביום הראשןן
ואחד אחרי המחזור. וטבעקוטן.
אני משתמשת
בגלולות דיאנה אם זה רלוונטי.
התגלתה אצלי דלקת בדרכי השתן.
ואני לוקחת אנטיביןטיקה, הרופא נשים אמר שזה יעזור
לפטרייה וגם הרוקחת.
את הנר הבא אני אשים עוד יומיים שלושה.
האנטיביוטיקה היא 200 מג פעמיים ביום, לעשרה ימים
מסוג אופלודקס.
האם עלי אחרי הנר לקנות פרוביוטיקה לנתריק?
אני מפחדת שפתאום יחמיר לי עקב האנטיביוטיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברו כבר 8 ימים בלי לשים נר
דנה01/07/2013עזרה תשובה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברו כבר 8 ימים בלי לשים נר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2013בזמן האנטיביוטיקה שימי פרוביוטיקה לנרתיק
נקווה שהטיפול הממושך יעזור להעלים את הקנדידה
כדאי יהיה לעשות תרבית חוזרת בסוף כל הטיפולים כדי לראות שהקנדידה חלפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם וקריטה החצוצרה ימיןorit26/06/2013
שלום אני בת 30
עברתי ביום רביעי שעבר ניתוח בשל הריון מחוץ לרחם שהיו צריכים להסיר את החצוצרה הימנית שזה ככל תפרים פנימיים וחיצוניים ועוד 3 חורים על הבטן
אחרי שישתחררתי לא נתנו לי הסבר איך עליי להתנהג בבית
לנוח לא להתאמץ לא להרים כבד
אין לי מושג איך עליי לנהוג אני בעיקר נחה אבל מתי שאני קצת מתאצמת יוצא לי דם
בבקשבה תחזירו לי תשובה אני מחר נוסעת לאילת עם בעלי ובני
האם אני יכולה ליכנס לבריכה לים?
בבקשה תחזירו לי תשובה אין לי את מי לשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח אולטרסאונדדנה25/06/2013
שלום רב. אני בת 21. לפני מספר ימים ביצעתי אולטרסאונד גניטלי (שבחן את הרחם והשחלות). האחות אמרה שהכל תקין ובמכתב שקיבלתי הביתה נכתס בשחלות כי יש "מספר זקיקים קטנים", מה זה אומר? האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אולטרסאונד - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2013אנו לא מפענחים בדיקות מעבדה ובדיקות הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודיכאוןיוליה25/06/2013
שלום,
אני לוקחת גלולות כבר כ- 10 שנים על רקע שחלות פוליציסטיות, בעבר לקחתי כמה שנים את "דיאנה" ולפני כ-9 שנים לערך החלפתי אותן ל"יסמין" בגלל שיש לי גם מיגרנות שהוחמרו בעקבות השימוש ב"דיאנה". עדיין יש לי מיגרנות, אך פחות וגם אני עושה דיקור שמאוד עוזר. כל התקופה הזו- 9 שנים, אני עושה ספורט באופן קבוע מלבד תקופות קצרות. לאחרונה שמתי לב לקשר בין כמות הספורט שאני עושה לבין תקופות בהן אני חשה סוג של דיכאון, שמגיעות בתקופות בהן אני מפסיקה את הספורט. אני יודעת שיש קשר בין גלולות לבין דיכאון, והייתי רוצה לדעת מה בגלולות יכול לגרום לכך? בנוסף, האם כדאי לשקול החלפת גלולות או טיפול אחר בשחלות פוליציסטיות?
תודה רבה, יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודיכאון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/06/2013שינויים הומרמנאליים יעולים להשפיע על מצבי רוח
כמו כן במקרה של מיגרנות יש לשקול באם ליטול גלולות
ממליץ לפנות לרופא נשים לצורך ייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןטניה25/06/2013
שלום,
לפני כמעט 3 שנים עברתי הפלה להריון לא מתוכנן , כיום אני נשואה ואני מתה להביא ילד עשיתי בדיקה והכל בסדר
אני מנסה כבר פעם 5 ולא מצליחה והמחזור שלי כל פעם משנה תאריך ממחזור למחזור ועד חודשיים לפני החתונה הוא תמיד היה תקין באותו תאריך.
הוא תמיד התחיל ב10, אחר כל היה איחור של 8 ימים התחיל לי ב18, אחר כך התחיל לי ב20 , אחר כך ב25 לחודש
היום כבר ה25 עדיין לא התחיל לי המחזור
זה משגע מצד אחד את חושבת אולי את בהריון אבל את עושה בדיקה ואת לא אבל המחזור שוב מאחר מה הסיבה לזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין25/06/2013ישננן סיבות רבות להמחזורים לא סדירים
על מנת להעריך את הסיבה יש לבצע בדיקה גניקולוגית
כולל הרחבה של בדיקות עזר נוספות לפי הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)