מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי מתמשכות של פוסטינוראפי12/06/2013
שלום,
לקחתי פוסטינור לפני 18 יום וכעבור שבוע הופיע אצלי דימום כחלק מתופעות הלוואי(ידעתי שיופיע כי לקחתי פוסטינור כבר בערך 4 פעמים בשנים האחרונות)
הדימום נמשך שבוע ימים, דימום כמעט ברמה של מחזור, ולאחר שבוע של דימום נשארו הפרשות שנמשכות כבר 4 ימים- לסירוגין.
האם יש לי סיבה לדאגה שזה לא נגמר?
(המחזור החודשי שלי הסתיים כיומיים שלושה לפני לקיחת הכדור).
תודה!
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מתמשכות של פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013עשי בדיקת שתן להריון לשלול בכל זאת הריון ופני לרופא נשים שלך להתאמת אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פפילומה והריוןא12/06/2013
שלום,
אני עומדת להתחתן, בדיקות PAP תקינות כמה שנים אחרונות,
רכשתי את החיסון הראשון ורציתי להתייעץ-
1. מאחר ובבסיס מדובר במחלת מין ואין לי חשש לחוסר נאמנות שלי או של בן זוגי- כמה נחוץ להתחסן? יש לציין שאני בפתח סטאז' ברפואה, ייתכן ואיחשף שלא בכוונה לקונדילומות וכו' בעת בדיקות במיון, אם זה מהווה גורם סיכון (תוך הקפדה על הגיינה כמובן)
2. הגניקולוגית שלי אמרה לי שיש בעיה עם כניסה להריון לאחר החיסון ועליי לחכות זמן מסויים מתום החיסון השלישי- על כמה זמן מדובר? כרגע אני בבחינות גמר ובסיומן מתחתנת, רציתי לדעת כמה זמן לאחר החיסון עליי להיזהר מכניסה להריון כדי לתכנן זמנים..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לעמוד ראשי
א13/06/2013אני נמצאת בבית חולים בימים הקרובים ולכן יכולה לתת לחברה להזריק לי במקום להיסחב לקופת חולים,
כרגע לא מזריקה בעיקר כי לא יודעת כמה זמן מסיום הזריקות אסור לי להכנס להריון...
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או מחזור?אלין12/06/2013
שלום,
אני בת 33, לא נוטלת גלולותף והמחזור שלי בד"כ מגיע בהפרשים של 25-27 ימים. לפני חודש המחזור הביע 19 יום לאחר שהקודם הסתיים. ב-8.5. החודש הוא הגיע בדיוק ב-8.6 אך נמשך רק יום וחצי. הדימומים פסקו לאחר יוםוחצי למרות שבד"כ הם נמשכים 3-5 ימים, וכבדים. הפעם הם היו כבדים ביום הראשון וממש קלים בחצי היום השני. במהלך היום הראשון למחזור קיימתי יחסי מין לא מוגנים. גם בחודש שלפני כן, עם בן זוג. היום, שלושה ימים לאחר הפסקת הדימום קיימתי יחסי מין לא מוגנים שוב והופיעו דימומים של סוף מחזור, משום מקום.
אני לא מבינה מה זה - מחזור? הריון? חברה אמרה שאולי זה ככה כי אני מתחילה את תהליךם המנפאוזה? בגיל 33 זה אפשרי? אודה מאוד לתשובתכם כי אני מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או מחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013מה שאת מתארת זה מחזורים לא סדירים, וקיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה.
יכול להיות שיש הפרעה הורמונלית, עשי בכל זאת בדיקת שתן לשלול הריון ופני לרופא נשים שלך להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון והריוןמור12/06/2013
היי
אני כרגע נוטלת פרדניזון לטיפול בהחמרה של מחלקת הכוליטיס.
כרגע אני על 25 מ"ר ליום ומורידה כל שבוע 5 מ"ר.
התחלתי לפני מספר ימים חפיסה של גלולות.
אני מעוניינת להכנס להריון בהקדם, שאלתי היא האם ניתן להכנס להריון בזמן נטילת פרדניזון ומה הסיכונים?
והאם ניתן להפסיק את חבילת הגלולות באמצע לצורך ההריון או שעדיף לסיים אותה ולהתחיל לנסות מהחודש הבא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון והריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013התיעצי עם הרופא המטפל שלך
כדאי לסיים חפיסת גלולות ואז להתחיל לנסות באישור רופא גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ארוך בקנדידהשני12/06/2013
לפני כחודש הייתי בחו"ל, הרגשתי צריבה בפות. הלכתי לרופאה מקומית והיא אמרה שיש לי פטרייה ונתנה לי טיפול משחה לשימוש וגינאלי (Taro-Terconazole) למשך כשבוע. לאחר הטיפול, חזרתי לארץ והלכתי לרופא, הוא אמר לי שהפטרייה עברה אבל נוצרה דלקת ונתן לי טיפול של דאלאצין לשלושה ימים וביום הרביעי אגיסטן טבליה אחת.
לאחר הטיפול חיכיתי יומיים והתחושת הצריבה הייתה שוב במהלך יחסי המין. הלכתי לרופא והפעם הוא לא בדק אותי, הוא אמר לי שככל הנראה יש לי שוב פטרייה ושינה לי התרופות. הפעם קיבלתי זידובל ג'ל לחמישה ימים + כדור אחד של פלוקנול 150.
לאחר יומיים בשימוש בזידובל ג'ל , לראשונה היו לי הפרשות לבנות סמיכות ללא ריח (אני משערת שזו הפטרייה).
היום אני לאחר הטיפול ועדיין רואה הפרשות לבנות... אני קצת מבולבלת. אשמח לדעת תוך כמה זמן אני אמורה לדעת שהאזור הבריא או מתי אוכל לחזור לקיים יחסי מין סדירים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שני13/06/2013מדובר בהפרשות סמיכות מאוד, משהו שלא רגיל. אפילו כשאני מסתכלת לפנים אני רואה המון לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013נשמע כמו פטריה
פני שוב לרופא נשים ועשי תרבית נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ- גלולות וכניסה להריוןניקול12/06/2013
שלום,
אני לוקחת 10 שנים גלולות למניעת הריון בהתחלה מינס ואחרי זה מליאן.
אני מתחתנת בעזרת השם בעוד פחות מארבעה חודשים ורציתי לדעת איך זה ישפיע על הכניסה להריון? מה כדאי לעשות?
האם להפסיק עם הגלולות מעכשיו?
אני חוששת שתהיה לי בעיה בחתונה עם המחזור אם אפסיק מעכשיו.
אשמח לעזרה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ- גלולות וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013אי אפשר לדעת מה יקרה ברגע שתפסיקי את הגלולות יכול להיות שהמחזורים יחזרו להיות מיד סדירים ויכול להיות שיקח תקופה של כמה חודשים עד שהמנגנון ההורמונלי יתייצב ולכן קשה לתת לך עצה מה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולותמעיין11/06/2013
שלום, אני נוטלת גלולות יאז 7. במהלך החודש האחרון החל דימום ואגינלי לכן הגניקולוג נתן לי טיפול הורמונולי פעמיים ביום. את הגלולה אני נוטלת בערב ואת ההורמון(אסטרוגן אני חושבת) בבוקר ובערב. הבוקר בטעות כאשר נטלתי את ההורמון לקחתי גם את הגלולה שאני אמורה לנטול רק בערב! מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/06/2013ממש לא משנה
המשיכי הלאה כרגיל לפי ההדרכה שקבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צהבהבהגיל11/06/2013
שלום רב, לא ממזמן התחלתי לקיים יחסי מין ומאז יש לי כל הזמן הפרשות מרובות (בערך חודשיים). לאחרונה היה לי גם ריח לא נעים והשתמשתי בנרות אגיסטן, מיד לאחר מכן עברתי בדיקה אצל גניקולוג שאמר שאין לי כלום.
מאז עברו כמעט שבועיים, אתמול בדיוק סיימתי מחזור והיום כבר חוויתי שוב הפרשות מעטות בצבע שקוף-צהבהב בהיר.. חשוב לציין שהן לא מסריחות אבל כן יש להן ריח מסוים. האם זו פטריה? והאם יש קשר לכך שבן זוגי גומר בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה צהבהבה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/06/2013והאם יש קשר לכך שבן זוגי גומר בפנים?
יתכן
את חייבת להבדק שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בשפה הימנית של איבר מינינועה10/06/2013
שלום, במשך שלושה חודשים אני מבחינה בגולה בשפה הימנית של איבר מיני
ניתן לציין שהגולה אינה מפריעה, אינה משנה את גודלה ואת צורתה ואינה כואבת.
רציתי לדעת איזה סוגי גולות מתאימות לסוג הגולה שלי האם זה מסוכן והאם יש לי סיבה לדאגה? (בת 15)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בשפה הימנית של איבר מיני - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/06/2013רציתי לדעת איזה סוגי גולות מתאימות לסוג הגולה שלי האם זה מסוכן והאם יש לי סיבה לדאגה? (בת 15)
לכך תפני לבדיקה אצל הגינקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואינועה10/06/2013
שלום,
התחלתי לקחת גלולות מינס לפני שבוע לאחר הפלה ע"י ציטוטק(בת 37)
אני ביום התשיעי ללקיחת הגלולות ופתאום מרגישה בחילות וכאבי בטן,שלשום היה דימום וסתי קל,האם להמשיך לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/06/2013לפנות לבדיקה אצל הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזטYASMIN10/06/2013
שלום רב, אני בת 41, בריאה. ילדתי לפני 8.5 חודשים. במשך 6 חודשים אחרונים אני לוקחת סרזט-גלולות לנשים מניקות. לפני כשבוע היתחיל לי דימום, אולי זה מחזור שכבר נמשך כשבוע, עד לפני זה לא קיבלתי מחזור כלל. האם זה תקין? האם זה מחזור? חשוב לציין שעד גיל 8 חודשים הייתי מניקה 2-4 פעמים ביום ובחודש אחרון רק פעם 1 בלילה וגם רק כמה דקות. האם אני צריכה להמשיך עם הגללולות האלו או שכבר צריך לעבור לעמצי מניה אחרות. אם כן, על מה אתה ממליץ. תודה, יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/06/2013את חייבת להתיעץ עם הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטיבוליטיסמור10/06/2013
שלום! לאחר שקראתי קצת חומר על הויסטיבוליטיס הבנתי שכנראה מזה אני סובלת. נבדקתי אצל שני רופאי נשים שונים והתלוננתי בפניהם על אותם הבעיות- מתן שתן בתדירות גבוהה, תחושת שריפה בזמן חדירה עד כדי הפסקת קיום יחסים וכאבים חזקים בבטן התחתונה.אף אחד לא איבחן אותי כסובלת מויטיבוליטיס.. השאלה שלי היא מה עליי לעשות? איך אוכל להיות בטוחה שאני אכן סובלת מזה אם הרופאים לא מצאו כלום? אני סובלת בקיום יחסי מין עם בן זוגי וזה משהו שמפריע לחיי זוגיות תקינים.. כיצד ניתן לטפל בזה וכיצד ניתן לאבחן זאת? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטיבוליטיס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/06/2013להבדק אצל רופא שועסק בווסטיבוליטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדלקתמודאגת10/06/2013
בביקור שיגרתי אצל הרופא הוא אמר שיש לי דלקת קלה בצוואר הרחם ונתן לי נירות דלאצין + נר (גינו ...) לפטרייה. לשלושה ימים להחדיר יחד.
נטלתי בפעם הראשונה בשבת וזה די שרף לי וגם אתמול במהלך היום הייתה לי אי נוחות ובמתן שתן מעט צריבה. אתמול שכחתי לקחת את הנרות בערב.
השאלה - האם להמשיך את הטיפול היום ומחר למרות ששכחתי אתמול? האם הצריבה הזו תקינה או שלא כדאי להמשיך?
אני רוצה להדגיש כי אני מנסה להיכנס להריון ורוצה לדעת גם אם זה עשוי להשפיע על המחזור (אני אמורה לקבל מחזור בעוד כשבוע... אני כבר אחרי ביוץ החודש) או אם זה יכול להשפיע על הביוץ הבא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדלקת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/06/2013סיימי את הטיפול שקבלת
כדי להתפטר מהדלקת ולא אמורה להיות בבעיה במחזור הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדיםמודאגת10/06/2013
שלום,
אני בת 45.בשנים האחרונות קבלתי מחזור מסודר כל 27 יום[הקדים לי ב3 ימים}
בחדשים האחרונים הקדים לי ב4 וב5 ימים.ועכשיו הקדים לי ב6 ימים.האם זה יכול להיות שמתחיל בעיות של גיל המעבר.אין לי שו ם סימנים אחרים כמו הזעות לילה או הרגשת חום וקור וכו'.מה עלי לעשות?אודה לכם על תשובתכם המהירה.מודאגת מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מקדים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/06/2013פני לרופא נשים להערכה הורמונלית ולברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתמאי10/06/2013
שלום רב,
אחלק את הודעתי למספר שאלות ברשותכם:
1. נבדקתי אצל רופאת נשים ואמרתי לה שניסיתי להחדיר טמפון לנרתיק ושאני מפחדת שזה קרע לי את הקרום כשלמעשה החדרתי שתי אצבעות. היא בדקה אותי ואמרה שלא נקרע כלום,האם אני יכולה לקחת את התשובה שלה ברצינות? אולי היא "חיפפה" כי מה הסיכויים שיקרע קרום הבתולין מטמפון כפי שגרמתי לה לחשוב? מה גם שהיה לי קשה להשתחרר אז נראה לי שאולי היא די הסתכלה במהירות..
2. בנוסף,יש לי כבר כמה ימים כאבים ממש בתוך הנרתיק,ושורף לי. כמו גם כואב לי בבטן התחתונה. הרופאה טענה שבגלל שאני בתולה הסיבות לזה כנראה לא גיניקולוגיות וכך או כך היא לא יכולה לעשות שום בדיקה חודרנית כי אני בתולה.
מה שהיא לא יודעת זה שאני מאוננת באמצעות החדרת אצבעות והכאב התחיל אחרי שאוננתי בפעם האחרונה,אז אני מפחדת שאולי הכנסתי איזה זיהום באמצעות האוננות?
אני ממש ממש חוששת, אשמח אם תוכלו לענות לי.
אגב,אני בת 16,ועניין הבתולים כ"כ משמעותי משום שאני באה ממשפחה דתייה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/06/2013החדרת 2 אצבעות יכולה בהחלט להרחיב את הקרום ולא בהכרח לקרוע אותו.
אם את רוצה לשמור על הבתולים כדאי לא להחדיר אצבעות לנרתיק.
לגבי כאבים ושריפה חיזרי לרופאה שתעשה לך תרבית נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)