מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות יאז ודימום מתמשךחנית18/06/2013
התחלתי ליטול גלולות Yaz לראשונה ביום הראשון של דימום הווסת לאחר שהמחזור שלי איחר, אך וידאתי בטוחה שאינני בהריון. מתחילת הטיפול עברו כבר 12 ימים והדימום נמשך בצורה רציפה כאשר בכל יום הדימום כבד כביום הראשון לווסת, אני סובלת מנפיחות נוזלים בבטן וכאבים חזקים.
האם זוהי תופעת לוואי שכיחה או שעלי לפנות לרופא בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז ודימום מתמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/20133 חודשים ראשונים של גלולות יכול להיות דימומים רצופים ולא סדירים. מציעה להמשיך אלא אם כן הדימום מפריע ביותר ואז תפני לרופא נשים להחליף את הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לוסתרונית18/06/2013
שלום רב, האם זה הגיוני להרגיש חולשה ברגליים לפני המחזור החודשי בשבוע או 10 ימים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לוסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013יכול להיות מצב של תסמונת קדם וסתית שמופיעה בצורות שונות אצל כל אישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי כניסה להריוןיסמין18/06/2013
שלום,
אני אחרי נטילת גלולות למניעת הריון במשך שנים באופן קבוע, השבוע שכחתי יומיים לקחת גלולות וקיימתי יחסים, האם הימים ששכחתי שהם היומיים שאחרי המחזור, אחרי הפסקת הגלולות לשבוע, נחשבים לימים הבטוחים כמו בחורה שלא נוטלת גלולות? אני יודעת שאין להסתמך על הימים הבטוחים ב100 אחוז אך אני חוששת מפוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013שכחה של יומיים כדורים מקטינה את יעילות הגלולות ויש חשש להריון
זרע יכול לחיות בגוף האישה גם 3 ימים לאחר השפיכה ולכן גם הימים האלו מסוכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין וריבוי זקיקים גדוליםיעל18/06/2013
החודש התחלתי טיפול באיקקלומין מאחר ואני לא מבייצת. ביום ה13 למחזור ערכתי מעקב זקיקים בו ראו רירית בעובי 6, . זקיקים בימין בקטרים: 17, 16 ו2 זקיקים בקוטר 12. זקיקים בשמאל בקטרים: 23, 20 ו17.
היום – היום ה15 למחזור הבדיקה הראתה: רירית בעובי 6, זקיקים בימין בקטרים" 18, 19ת20 ו 22. זקיקים בשמאל בקטרים: 19, 23, 24 ו 26, ונראה מעט נוזל בדוגלס.
האם זה בסדר שיש כל כך הרבה זקיקים? האם הגודל שלהם תקין? אני חוששת שהם גדולים מדי...
האם מתקרב ביוץ? אני מאד חוששת (ויש לי גם קצת כאבי בטן...) ואשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין וריבוי זקיקים גדולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013להערכתי היה כבר ביוץ או שהביוץ אוטוטו קורה
פני עם התוצאות לרופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ללא הריוןגינת18/06/2013
אני בת 37.4 לפני כשנה עברתי כרתה חלקית של בלוטת התריס עקב גידול שפיר
אני סובלת מהמוגלובין נמוך יחסית 11 וסובלת מחוסר בB12
לפני כשלושה חודשים ביצעתי בדיקת דם לבדוק את תיפקוד הבלוטה והתפקוד היה תקין מזה כשלושה חודשים קורים לי כל מיני תופעות מוזרות שחלקן חולפפות מעצמן כמו יובש בעור ,נפיחות וריגשות בשדיים ,נפילות סוכר ,ועכשיו איחור של כשבועיים במחזור
אני מאוד מודאגת
שכחתי לציין שבצעתי שתי בדיקות הריון ביתית
תודה
גינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ללא הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013הסיבה לשינויים במחזור כנראה שבוש הורמונלי פני לרופא נשים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותקרן18/06/2013
שלום אני בת 29 עם שחלות פוליציסטיות ולאחרונה החלפתי גלולות ממינס למיקרולוט.
במינס היו 4 ימים הפסקה שלאחריהם הופיע המחזור.
במיקרולוט יש 35 גלולות שצריך לקחת ברצף אם הבנתי נכון וכך עשיתי, אך האם המחזור אמור להופיע גם בגלולות אלה? אם כן, מתי (אחרי כמה גלולות שלוקחים?) כי אני כבר בתחילת החפיסה השניה ועוד לא קיבלתי!!
ועוד שאלה: האם מיגרנות עם מיקרולוט זה משהו מסוכן? מה עושים במצב כזה? גם עם מינס היה לי. אני לא משוכנעת שזה מהגלולות..זה קורה לי פעם בחודש אולי צירוף מיקרים או משהו. ואני לא בטוחה שזה מיגרנה יותר כמו כאב ראש קל..
אשמח לתשובות תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013במיקרולוט לא אמורים להיות דימומים, ואם יש הם בדרך כלל לא סדירים.
לא אמורים להיות כאבי ראש מיגרנוטיים תחת הכדורים , אם יש חשש התיעצי עם רופא מומחה לנושא ( נוירולוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בביוץמודאגת18/06/2013
שלום,
מה זו התופעה הזו של דימום בביוץ, איך אפשר לקיים יחסיי מין עם דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/06/2013בדרך כלל הדימום נמוך וזה לא מפריע לקיים יחסי מין אם הבעיה הלכתית פני לרופא נשים לטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בשדייםאנונימית18/06/2013
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים מתמשכים בשדיים, בעיקר בפטמות, אצל בת 21?
לא קשור למחזור. זה לאורך כל החודש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה
אנונימית22/06/2013דילגתם על השאלה שלי, מכל סיבה שלא תהיה, ואשמח מאוד בבקשה למענה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בשדיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2013פני לכירורג שד. אם הכאבים בשתי השדיים כנראה שיש תגובה הורמונלית ( האם את תחת גלולות?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהשולמית17/06/2013
היי אני משתמשת בגלולות אורתו-סיקלן,
את הגלולה ה3 לפני סוף החבילה- לקחתי באיחור של 12-14 שעות. בהנחה ואני חיברתי את החבילה הבאה (בלי לקבל מחזור בניהן..) מאיזה שלב אני מוגנת, למרות השכחה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה?
שולמית20/06/2013אשמח להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2013הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - עד איזה גיל ?אני17/06/2013
שלום רב,
בעברי נטלתי במשך מס' שנים רב גלולות מסוג "יסמין". הפסקתי את הגלולות כשרציתי להיכנס להריון. ילדתי וכעת אני מעוניינת לחזור לגלולות.
אני בת 36.5, לא מעשנת , ללא מחלות רקע.
האם יש מניעה לקחת גלולות בגילי ? אני כן אהיה מעוניינת להיכנס להריון בעתיד.
האם יש גיל מקסימום לנטילת גלולות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - עד איזה גיל ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013בעקרון אם אין גורמי סיכון אפשר לקחת גלולות על גיל המעבר. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות Toxoplasmaגלית17/06/2013
אני בשבוע 9 , אשמח לקבל פענוח לגבי התוצאות של Toxoplasma
postivie =/>88 iu/ml
borderline 7.2-8.8 iu/ml
negative< 7.1 iu/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות Toxoplasma - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013לא ברור, אלו ערכי מעבדה ולא תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהופעת הווסתאורית17/06/2013
שלום,
בת 36, בחודשים האחרונים, הווסת מתחילה ממש רק ביום החמישי בספירה מהיום הראשון שבו יש סימן ראשון לדימום. עד היום החמישי יש רק סימנים קלושים מאד לדימום.
כשמתחילה יכולה להגיע לדימום די אינטנסיבי. הווסת מפסיקה סופית ביום ה-8-9. האם יש בזה סימן למצב לא תקין? לפני כן, לא היתה הפסקה ארוכה כל כך בין סימן ראשון לדימום להתחלה של הווסת. תדירות המחזור עצמה נשארה סדירה של כ-30 יום.
תודה על תשובתכם,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהופעת הווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013התיעצי עם רופא הנשים שלך יכול להעיד על הפרעה הורמונלית ויכול להיות תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וקליטה להריוןגלי17/06/2013
שלום
אני מניקה את בני בן השנה ועשרה חודשים כ 3 פעמיים ביממה אני מאתרת ביוץ כל חודש בימים 11-12 המחזור שלי מגיע בין 27-29 יום . אני מנסה הריון שני מספר קטן של חודשיים ( לפעמיים מפספסת ביוץ בגלל טבילה ) האם ההנקה עלולה לשבש את הקליטה להריון למרות שיש ביוץ כל חודש ? האם מומלץ להניק כאשר יש הריון בתדירות נמוכה ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וקליטה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013אם יש ביוץ לא צריכה להיות בעיה בקליטה להריון או במהלך הריון עם הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות של פוסטינורנועה17/06/2013
שלום, רציתי לשאול בנוגע לגלולה פוסטינור. לקחתי אותה לפני שבועיים לאחר יחסי מין לא בטוחים. האם רואים שאריות הגלולה בבדיקת דם/אולטרסאונד היום לאחר שבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות של פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013באולטראסאונד בודאי שלא, בבדיקות דם סביר להניח שכבר לא יראו
אבל יכול לגרום לדימומים לא סדירים או לאיחור במחזור מבלי קשר לרמות בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת אם לקחת פוסטינוראנונימוס17/06/2013
היי,
שאלתי היא כזו:
אני בת 30 ונוטלת גלולות למעלה מ-10 שנים.
בשישי בערב שכחתי ליטול גלולה, ובשבת בבוקר קיימתי מגע מיני. החדירה היתה אמנם עם קונדום אך לפני כן היה מגע עם האיבר ללא קונדום.
בשבת בלילה שוב שכחתי לקחת גלולה, אך נטלתי אותה בראשון בבוקר (שבע שעות מתוך השעה בה אני נוטלת אותה בדרך כלל).
האם עליי לחשוש במקרה כזה? אני שוקלת לקנות פוסטינור ליתר ביטחון.
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת אם לקחת פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2013אי אפשר להבטיח לך שאין סיכון להריון ב100% ולכן אם את רוצה ללכת על בטוח קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)