מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נא עזרהמרלין14/06/2013
שלום רב, אני ממזה שלושה חודשים מנסה להיכנס להיריון , מזה שבוע אני מרגישה הדקירות בטן ולפעמים שריפה , האם זה מעיד על כניסה להיריון ? האם זה משהו מסוכן ? אציין כי יש לי בקע קטן האם זה מפריע להיריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נא עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013בקע לא מפריע להריון. אם יהיה איצחור במחזור עשי בדיקת שתן לאישור הריון
לא ניתן לדעת כעת אם נקלטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בנרתיק וצריבה בפות החיצוניאורית14/06/2013
כאבים בנרתיק ולריבה בפות החיצוני.
הרופא בדק אותי ואמר שיש לי דלקת עקב קיום יחסי מין.
נתן לי פתילות פלאג'ל
ומשחה טבע קוטן
לשאלתי מאין זה נובע לא נענתי וגם לא כיצד למנוע
אני עם בן זוג קבוע שנה ורק עכשיו צצה הבעיה.
האם יש טיפול שגם הוא צריך לעבור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בנרתיק וצריבה בפות החיצוני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013אם הטיפול לא יעזור עשי תרביות נרתיק ןPCR בשתן לברור זהומים. אם התשובות תהינה שליליוות צריך לשלול אלרגיות בעור אווסטיבוליטיס שזו תגובה של רגישות יתר לכאב העור פתח הנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הוצאת התקן מירנהעדה13/06/2013
האם הגיוני דימום קל לאחר 18 ימים מהוצאת התקן מסוג מירנה?
אציין כי לאחר הוצאת התקן היה לי מספר ימים בודדים של דימום קל שעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הוצאת התקן מירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/06/2013במידה ודימום נמשך יש לפנותלרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנת גלולות. ממתי?דנה13/06/2013
מרגע לקיחת הגלולה הראשונה אני מוגנת מהריון או שמא יש תקופת זמן מסויימת מרגע נטילתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנת גלולות. ממתי? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/06/2013החל מהיום הראשון בתנאי שנלקח בעת היום של הראשון של דימום המחזור החודשי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קליירשיר13/06/2013
אני בת 27 מזה 4 שנים נוטלת גלולות דיאנה ... לפני שבוע סיימתי חפיסה אחרונה והתחלתי להשתמש בגלולות קלייר לפי יעוץ של הרופאה ... אחרי 4 גלולות קיבלתי מחזור שהתמשך שבוע ימיים ...
מתי אני אקבל מחזור עוד פעם?!
האם ייתכן שהמחזור ימשך יותר משבוע ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות קלייר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/06/2013בעת נטילת גלולות חדשות. החלפת סוג גלולות קשה לנבא את מועד הופעת המחזור
לעיתים יתכנו שינויים בעיקר בחודשים הראשונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהדנה13/06/2013
שלום, נבדקתי ללא משטח ולפי הערכה בעין וסממנים יש לי פטרייה.
נתנו חי פלוקנול, טבעקוטן, ושתי נרות. זה לא עבר
אחרי שבועיים לערך שלושה שבועות, קיבלתיעוד פלונקול, משחה ושלוש
נרות מסוג אחר.
אמרו לי לא לקיים יחסים שלושה ימים.
יש להדגיש שמאז גילוי הפטרייה לא שכבתי עם בןזוגי.
לא חושבת שהפטרייה עברה, אני צריכה להשתמש בקונדום? האם יש סיכוי שנדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
דנה13/06/2013היום פשוט זה היום האחרון לנר ואני לא חושבת שזה עבר עדיין.
מרגיש לי צריבה כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/06/2013קנדידה לא מועבר דרך יחסי מין
מומלץ לבצע משטח מנרתיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל לקיים יחסים מחר?
אנונינמית13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט וזינטשרית13/06/2013
שלום רב,
אני לוקחת גלולות סרזט המותאמות להנקה, כבר שנה, עכשיו אני לוקחת זינט למשך 10 ימים, האם האפקט של הגלולות פוחת בזמן האנטיביוטיקה? האם יש צורך באמצעי מניעה נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט וזינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013אנטיביוטיקה יכולה להקטין ספיגה של גלולות ולכן כדאי להוסיף קונדומים בתקופת השמוש ושבוע אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנועה13/06/2013
לאחר ניסיונות רבים ולא מוצלחים לקיים יחסי מין עם בן הזוג שלי (בפעם הראשונה של שנינו) וכאבים חזקים בניסיון לחדירה, קיבלתי ייעוץ להשתמש במרחיבים נרתיקיים.
התחלתי להשתמש בהם והגעתי לרביעי (מתוך שישה) ובעת השימוש שמתי לב להפרשות חומות-אדומות ואחרי זה לדם. מאז אני מדממת כבר כמעט יומיים, דימום קל. וזה קצת מבלבל, האם ייתכן שזה בגלל שנקרע לי הקרום? המרחיב הרביעי קטן מגודל של שתי אצבעות.. ואם אכן הקרום נקרע, הדימום אמור להימשך כל כך הרבה זמן? יש לציין שאני בחו"ל כבר שבוע, יכול להיות שזה בגלל שינוי מזג האוויר והרגלי האכילה?
אני לוקחת גלולות פליים, האם כדאי לי להפסיק ולהתחיל חפיסה חדשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013יכול להיות שהדימום נגרם מהגלולות ולא מהמרחיבים. הפסיקי עם המרחיבים ותראי מה קורה. אם הדימום ימשיך עשי שבוע הפסקה מהגלולות והתחילי מחדש. כדאי לבדוק אצל רופא נשים מה מקור הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזוראור12/06/2013
שלום
שמי אור אני בת 30 ולפי כתשעה חודשים ילדתי את בני בעזרת זריקות פרגונל והזרעה לאחר גילוי כי יש לי שחלות פוליציסטיות. אוסיף כי כל חיי לא היה לי מחזור סדיר.
לאחר ההיריון הייתי בטוחה כי המחזור יסתדר כמו להרבה נשים אחרות אך זה לא קרה, בהתחלה חשבתי שזה בגלל שאני מניקה אך כיום אני מניקה רק פעם ביום ועדיין לא מקבלת מחזור, האם כדאי לי לחזור לקחת גלולות על מנת לקבל מחזור? האם זה לא יכול לפגוע עוד יותר במצב השחלות שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013התיעצי עם רופא נשים מטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפלזיהשרון12/06/2013
שלום, אני בת 42, לפני כחודשיים הרופא עשה לי בדיקת pipelle מאחר והמחזור שלי בתקופה האחרונה אינו סדיר ובפעם האחרונה גם לא הופיע מחזור. תוצאות הבדיקה היו "בדיקה תקינה, אך נמצא היפרפלזיה" הרופא נתן לי כדורי דופסטון (2 כדורים ביום למשך 10 ימים לשלושה חודשים הבאים) ואז לחזור לבדיקה. למרות דברי הרופא שזו רק שלב התחלתי של שינוי ברירית הרחם, אני די בלחץ. האם יש עוד בדיקות שעליי לבצע? האם זהו הטיפול לבעיה זו? ואשמח לדעת גם אם יש תופעות לוואי משמעותיות לכדורים אלו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרפלזיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013הטיפול נכון ,לא אמורים להיות תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץגלי12/06/2013
שלום רב,
בדקתי ביוץ החודש בעזרת ערכה ורציתי לשאול על משהו שקרה לי:
ביום הראשון לבדיקה יצא שאין ביוץ.
ביום השני לבדיקה יצא שיש ביוץ- ואז גם קיימתי יחסי מין.
ביום השלישי לקחתי שוב את הבדיקה ( למרות שאני יודעת שאין בה צורך) אך בשעה מאוחרת יותר ויצא שאין ביוץ.
שאלתי היא- מה האפשרות הסבירה יותר?
שהביוץ שלי הוא 24 שעות בלבד ולכן ביום השלישי לא ראו כלום
או שנכנסתי להריון ולכן ביום השלישי כבר לא רואים ביוץ. האם אפשר לזהות הריון רק על סמך זה או שזה מוקדם מדי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013ביוץ נמשך בין 12 - 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מהתשובה שלך
גלי13/06/2013אני יכולה להבין שלא ניתן להסיק שיש הריון מכך שלא היה ביוץ ביום השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות פמינט ברצףעינת12/06/2013
שלום,
אני נוסעת לחופשה ממושכת של 4 חודשים (עם הרבה ים ומים) ורציתי לשאול אם אני יכולה ליטול גלולות פמינט ברצף ללא הפסקה לוסת, במשך 4 חודשים?
האם יש בכך סיכון כלשהו?
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות פמינט ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013אין בעיה אם יתחיל דימום תחת הגלולות עשי אז את ההפסקה שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי נטילת גלולות פמינטליאור12/06/2013
בתאריך 9/5 לקחתי כדור פוסטינור. ב 25/5 קיבלתי מחזור. ביום הראשון של המחזור התחלתי לנטול גלולות פמינט. אחר מספר ימים של דימום הפסיק הדם ונשארו הפרשות חומות. עד היום (כמעט שבועיים) ממשיכות ההפרשות בלי הפסקה. האם זה תגובה נורמלית לגלולות? האם ניתן לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי נטילת גלולות פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013אפשרי לקיים יחסי מין זו תגובה נורמלית לחודש ראשון של גלולות
עשי בדיקת שתן אבל לשלול הכל זאת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותרוני12/06/2013
היי, אני בת 18 ולוקחת גלולות. אני לוקחת כל יום את הגלולה בשעה 22:00 ולפני כמה ימים שכחתי ולקחתי אותה למחרת ב7:00 בבוקר והמשכתי כרגיל. קיימתי מאז יחסי מין ופתאום התחלתי לדאוג... האם זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013אם השלמת תוך 12 שעות אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי12/06/2013
שלום,
יש לי רופא חדש, הוא המליץ לעשות בדיקת PAP, אני עשיתי לפני שנתיים והייתה תקינה. מה הצורך לעשות בדיקה זו בגיל 35, כשיש בן זוג קבוע? האם בבדיקה זו משתמשים במכשיר שיש צורך בחיטוי או במכשיר חד-פעמי? לאחרונה יש לי פחד שמכשירים רב-פעמיים עלולים לעבור חיטוי לא כראוי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/06/2013המכשירים הם חד פעמיים וכדאי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)