מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב ודחוף!bghj16/06/2013
הגיוני שביוץהגע יכול להתרחש 4 ימים לפני המחזור? האם אפשר להיכנס להריון ב בזנן זה אן באמצ אם באמת בייצתי כ-4 ימים לפני המחזור שעתיד לבוא בשלישי הקרוב? ואם קיימתי יחסי מין לא מוגנים גם ביום האחרון של המחזור גם אז ניתן חהיכנס חהריופלהריון? המחזור ארך כ-4 ימים. היו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה מאוד וכנראה ששממש היו למשך כמעט יומיים וקיימתי בזמן זה יחסי מין לא מוגנין יש סיכוי שנכנסתי להריון אם זה היה ביוץ למרות שז 4 ימים לפני המחזור בשלישי שאמור להגיע?
חייבת תשובה דדיוף אני חיילת.
בברכה ghj אנונימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב ודחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013אי אפשר לדעת למרות שהסבירות נמוכה.
תראי אם המחזור יגיע במועדו בעוד 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !אנונימי16/06/2013
היי אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר שלושה חודשים ,
אני בסוף החפיסה השלישית ופיספסתי גלולה נטלתי אותה לאחר יום
נשארה עוד גלולה אחת בחפיסה , מה לעשות ?
לנטול את הגלולה האחרונה ולעשות הפסקה ?
או להמשיך לחפיסה הבאה ללא הפסקה ?
האם אני עדיין מוגנת ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013המשיכי לחפיסה הבאה ללא הפסקה ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי שימוש באגיסטן Vליאורה16/06/2013
לצוות הרופאים שלום,
1. לפני כשבוע חשתי סימפטומים מאוד חריפים של פטריה בנרתיק (שהייתה לי לפני כמה שנים מספר פעמים). בגלל שזה היה יום לפני קבלת המחזור לא טיפלתי בכך. מאז עברו שמונה ימים, כמעט ואין לי סימפטומים כלל ואני כבר לא 100% בטוחה שזו פטריה. האם יכול להיות סיכון בשימוש בנרות אגיסטן V במידה שאין באמת פטריה?
2. האם שימוש בנרות אגיסטן V גורמות לחוסר יעילות של גלולות, או שאני עדיין מוגנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות לגבי שימוש באגיסטן V - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013לגבי גלולות את מוגנת
אם אין לך סמפטומים פני לרופא נשים לבדיקה לפני שאת לוקחת טיפול שיכול להיות מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של 9 ימים בין חפיסותמודאגת15/06/2013
שלום,
הגלולה האחרונה שלקחתי הייתה בחמישי שעבר בבוקר והייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה ביום שישי (אתמול בבוקר), כשנזכרתי הגלולות לא היו בהישג יד והן יהיו אצלי בשבת בלילה או אפילו בראשון בבוקר... אם אני מתחילה חפיסה חדשה ביום ראשון לאחר 9 ימים של הפסקה, האם היעילות של הגלולות נפגמת? לכמה זמן? מה הכי חכם לעשות במצב הנוכחי?
תודה רבה רבה מראש לעוזרים! קצת דחוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של 9 ימים בין חפיסות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013היעילות של הגלולות נפגמה בשבועיים הקרובים הוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להריוןנטלי15/06/2013
שלום,
אני בת 36, ילדתי לפני שנתיים, מתכננן הריון שני,
יש לי בעיה של טחורים שאני מטפלת בה לסירוגין עם משחות ולא מאוד עוזר (סימנים של גרד ודימום).
מה מומלץ לעשות בשלבי תכנון ובמהלך ההריון לסובלים מבעיה כזאת?
בנוסף, יש לי לפעמים כאבים בבטן תחתונה, באיזור השחלות ולחץ במפשעה, המלווים ביציאות רכות וריר. בעבר קישרתי לתקופות ביוץ ומחזור, אך עכשיו אני חושבת שזה לא קשור. מקשרת למערכת העיכול, ואולי וירוסים. זה קרה בממוצע פעם בחודש. עכשיו אולי אפילו פחות - פעם בחודשיים. איך אני פוסלת בעיה גניקולוגית? לפני שנה עשיתי אולטרסאונד עם תלונות כאלה, והיה תקין. האם עליי לעשות עוד משהו? בנוסף, היה לי חודש שהמחזור התחיל שבועיים אחרי המחזור הקודם, ולפני כן היה חודש עם החתמות רבות בתקופת ביוץ. שני המחזורים האחרונים - התחילו בזמן. בכל אופן, אעבור ביקור מסודר אצל רופא נשים במסגרת תכנון הריון. על מה לשים דגש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013פני לרופא גסטרואנטרולוג להערכה של מערכת העכול והטחורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהנועה15/06/2013
שלום,
אם ביום חמישי בערב לקחתי גלולה (כרגיל) וביום שישי בערב שכחתי גלולה וקיימתי יחסי מין, ולקחתי את הגלולה של יום שישי 20 שעות אחרי הזמן ,יש חשש להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013יכול להיות קחי פוסטינור אלא אם את בגלולות האחרונות שבחפיסה ואז המשיכי ברצף עוד חפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה לזירוז הווסתאיריס15/06/2013
שלום!
לצערי, יש לי שחלה פוליציסטית ולכן אני נוטלת גלולות, קרה ונתקעתי בחו"ל בלי גלולות, קיבלתי מחזור וכמה ימים אחרי זה התחילו לי כאבים בשחלה, הרופאה ערכה לי אולטרה סאונד ואמרה שאין ציסטות ואמרה לחכות למחזור הבא ורק אז לקחת גלולות, אבל אני חוששת שלא אקבל מחזור כי תיווצר לי ציסטה בביוץ. לא כדאי לקחת כדור להאצת קבלת המחזור? או אולי לקחת גלולות מבלי לחכות לביוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה לזירוז הווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013רק אם המחזור הבא יאחר קחי כדורים לזרוז המחזור. אין טעם לקחת גלולות עכשיו זה יכול ליצור בלגן במחזורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר קיום יחסיםלי15/06/2013
שלום,
לאחר שימוש ממושך בגלולות שגרם לי לתופעות לוואי עברנו לשימוש בקונדומים. כשנתיים משתמשים בקונדומים מסוג דורקס (האריזה האדומה) ומעל הקונדום מורחים ג'ל לסיכוך של של מילניום שמבוסס על סיליקון. כבר פעם שניה בחודשים שכיממה לאחר קיום יחסי מין יש לי צריבה חזקה באזור הפות ותחושת תכיפות במתן שתן . בפעם הקודמת בדיקת דרכי השתן יצאה תקינה. בעבר סבלתי מדלקות בדרכי השתן ואני מרגישה שהכאב הוא לא דלקת מסוג זה. ממש שורף וצורב לי כבר 3 ימים. האם יתכן שמדובר ברגישות לקונדום? למרות שלרוב הצריבה לא קיימת? מה ניתן לעשות?
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה לאחר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013פני לבדיקת רופא נשים לשלילת סיבות לקיום הצריבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקרחל15/06/2013
בת 63,לוקחת במשך למעלה משנה מטופלת בסימבלטה בשל כאבים ושריפה ברגלים.אין סכרת.מזה כ4 חודשים סובלת מיובש בנרתיק.האם יש קשר לתרופה שהוזכרה,וכיצד לטפל בבעיה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013אין קשר לסימבלטה פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויסטיבוליטיסקרנית15/06/2013
שלום רב,
אובחנתי כסובלת מויסטיבוליטיס ,האם יתכן שכאבים בבטן שמאל תחתונה נובעים מזה ?
סובלת מלחץ וכאבים באגן האם יתכן כי המעיים לוחצים על הרחם ו/או השחלות?
והאם התקנת מירנה ישקיט כאבים אלו שכן המחזור מבקר אצלי כל 3 שבועות,ואיך אדע שאיני רגישה להורמון המופרש מהמירנה?
אודה מאוד לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסטיבוליטיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013אין קשר בין כאבי בטן לוסטיבוליטיס.
לא ידוע איך קיום מירנה תשפיע על הוסטיבוליטיס אבל היא בהחלט יכולה להקל על כאבי מחזור או אי סדירות במחזור
התיעצי עם רופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לא מוגנים מספר פעמיםbghj15/06/2013
שלום רב,
אני קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם חדירה מלאה ביום האחרון של המחזור וביום שאחרי המחזור האחרון וגם היום שזה 4 ימים לפני המחזור הקרב.
כמו כן, איני נוטלת גלולות ישלי כאבים עזים בבטן התחתונה, חם לי מאוד עייפות מוגברת חוסר אנרגיה, הרבה שתן, כאבי ראש קצת וכאבי גב מעט. האם יש סיכוי שנכנסתי להריון ואם כן מהו?
בברכהghj
נ.ב: אשמח לתשובה מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לא מוגנים מספר פעמים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013המתיני לב המחזור אם לא יגיע עשי בדיקת שתן להריון
פני לרופא נשים להתאמת אמצעי מניעה
ובינתיים הקפידו על קונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית14/06/2013
שלום,
אני רוצה לשאול לגבי חברה.
היא בהריון (ראשון) שבוע 34. מעט אחרי שהתחילה להרגיש את העובר, היא התחילה לומר שהתזוזות כואבות לה. כל תזוזה נערכו כל הבדיקות, והכל תקין.
היא מחזיקה את הבטן (תרתי משמע) רוב הזמן.
כשיש תזוזות של העובר, היא מתרכזת בתזוזות ובכאב שאומרת שיש לה, כך עד שהעובר מפסיק לזוז.
היא אומרת שהיא מרגישה שהוא לא רגוע, שאין לו מקום ולכן הוא מכאיב לה, שהוא לא עוצר לרגע. אבל הבדיקות מראות שהכל תקין.
האם זה מצב נורמלי?
יתכן שכל תזוזה היא כאב, והבדיקות תקינות?
והאם אתם מכירים את התופעה של לאחוז את הבטן לאורך ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013בהחלט נראה חריג.
שתתיעץ עם רופא הנשים שלה לגבי הכאביבם. אולי יש לה סיבות אחרות לכאבים ולא רק תזוזות של העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד פעמי או משהו מדאיג?ת.14/06/2013
שלום.אני גרה בארה"ב.עשו לי ביום ד' (יום אחרי שהמחזור שלי הסתיים) בדיקת סונוהיסטוגרם (אולטרסאונד לראות אם החצוצרות פתוחות ולתוך הרחם).היום כמה ימים לאחר מכן, אוננתי וגם קיימתי יחסים.כשעה לאחר מכן כשהלכתי לשירותים ראיתי הפרשה שקופה עם דם חום כשניגבתי עם נייר הטואלט.האם זה מדאיג או חד פעמי? זה לא ביוץ כי רק גמרתי את המחזור.
לאחר הבדיקה היו לי יומיים עוד סימנים קלים של דימום והרופא שעשה לי את הבדיקה אמר שיהיה כך.
מה דעתכם? להתייחס לדימום או שזה יעבור?
אגב, הסיבה לבדיקה שעשיתי היא דימומים (חומים) לאחר הביוץ ועד קבלת המחזור במשך כל חודש בזמן האחרון.מסתבר שהכל בסדר וכנראה זה הורמונלי.אני בת 39 עם עבר של הריון מחוץ לרחם לפני שנתיים וחצי ומנסה כעת שוב להכנס להריון ראשון.
תודה מראש (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חד פעמי או משהו מדאיג? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013אם עברת בדיקת רפואית של צוואר הרחם ואולטראסאונד הרי שלא צריך לחשוש מהדימום יכול להיות שסיבתו היא הורמונלית. האם עשו לך גם הערכה הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפה שק בשבוע 5+2ריטריט14/06/2013
שלום רב,
עברתי הפלה , לידה , והפלה נדחית
מחזור אחרון 8.5.13 הביוץ בוודאות היה ב24.5.13
בטא ב11.6.13 -733.5
בטא ב13.6.13- 1928.10
יש לי כאבים בבטן התחתונה והאמצעית שבאים והולכים וקצת בגב התחתון , עייפות מאוד גדולה ,בחילות ,תחושה של חולי כללי וכאבים בשדיים .
היום (שבוע 5+2) ניגשתי לרופא הנשים והוא לא שאל מתי הייתה הוסת האחרונה , אלא רק בדק את הבטא במחשב וניגש לעשות לי אולטראסאונד
באולטראסאונד הוא חיפש וחיפש וחיפש ולאחר כמה דקות טובות אמר שהוא רואה "משהו" , אך לא יכול לומר לי בוודאות שמדובר בשק הריון .ביקש ממני להגיע אליו שוב ביום רביעי .
הבנתי ששק הריון ניתן לראות בבירור החל מבטא של 1000 ושלי היה אתמול 1928.1 האם יש לי ממה לחשוש? , האם יכול להיות שמדובר בהריון מחוץ לחרם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נצפה שק בשבוע 5+2 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013מוקדם לעשות הערכות. חיזרי לבדיקת אולטראסאונד בעוד כמה ימים ונקווה לטוב.
הכל יכול להיות וזה גם יכול להיות הריון תקין .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא צפוי דחוףסוזי14/06/2013
שלום רב
אני בת 21 נותלת גלולות כבר 4 שנים
סיימתי מחזור כבר לפני שבוע
והבוקר קמתי וראיתי שיש לי דימום אומנם לא הרבה אבל דימום
אני חוששת מזה
רציתי לדעת אם זה מסוכן? והאם אני צריכה לבדוק את זה במידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא צפוי דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2013יכול להיות דימום חריג תחת גלולות. המשיכי את הגלולות כארגיל וקבעי תור לבדיקת רופא נשים לשלול סיבות אחרות לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)