מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בהריוןאושרית28/05/2013
אני בת 28, נמצאת כעת בשבוע ה- 28 להריוני הראשון. עד כה הכל תקין.
מזה כחודש אני סובלת מגרד נרתיקי המלווה בעקצוץ. הגרד הוא קל אומנם, אך מציק ומופיע בעיקר לאחר הטלת שתן.
התייעצתי עם רופא הנשים המלווה שלי, והוא אמר שזו כנראה פטריה, נתן לי אגיסטן משחה וגינלית. מזה כחודש שאני משתמשת במשוחה, אולם אין כל שיפור (ואין כל החמרה גם כן...).
איך ניתן לטפל בבעיה? אני גם חוששת שהפטריה תפגע בעובר הן במהלך ההריון ובמיוחד במהלך הלידה. האם קיים טיפול אחר מלבד משחת אגיסטן?
שאלה נוספת- האם כדורים פרוביוטיים עשויים לסייע? האם הם בטוחים בהריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013אין שום חשש מפגיעה בעובר, כדורים פרוביוטיים בטוחים בהריון,אם הגרד לא עובר חיזרי לרופא הנשים שלך להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהרונית28/05/2013
שלום !
התחלתי החודש לקחת גלולות בפעם הראשונה , ובקרוב אני צריכה לעשות את ההפסקה שבין החפיסות אך לא הבנתי איך בדיוק לעשות את זה .
האם עלי לעשות הפסקה בת 7 ימים ורק ביום ה 8 להתחיל חפישה חדשה ?
או הפסקה בת 6 ימים וביום ה 7 להתחיל חפישה חדשה.?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2013שבעה ימים הפסקה וביום השמיני להתחיל חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותדקלה27/05/2013
שלום רב ד"ר. התחלתי לקחת לפני מספר ימים גלולות דיאנה ועכשיו אני רוצה להחליף לגלולות מסוג נמוך בהרבה. האם המעבר החד הזה של גלולות עם מינון גבוה לגלולות עם מינוך נמוך יכול לגרום לשיבוש הורמונלי שבמהלכו תהיה התפרצות של אקנה ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2013לא בהכרח. יכול להיות שהמעבר יעבור חלק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ וציסטה ברחםסוני27/05/2013
ד"ר שלום וברכה.
אני בת 45 סובלת מהשימוטו תרואידיס ומטופלת בתרוקסין.לפני 3 שנים בצעו גרידה אינדוציווקאלית בעקבות פוליפ בצוור הרחם.מטופלת בתרופות הומאופטיות. שנה שעברה הסירו פוליפ ברחם בהסטרוסקופיה ונתנו הורמון פרוגסטרון.נוצרה צסטה בשחלה ימנית בגודל 10 ס"מ.על דעת עצמי הפסקתי את נטילת ההורמון. אני חוששת שהוא עשה לי את הצסטה חל שיבוש במחזור.אתמול עשיתי אולטרסאנד אין צסטות. אין דלקת בשחלות המחזור חזר אבל גילו זקיק בגודל 2ס"מ ושחלות מוגדלות. אני נמצאת באוקריינה ואני כבר לא מאמינה כאן לרופאים . מה אני צריכה לעשות עם כל זה. תעזור לי בבקשה ד"ר. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ וציסטה ברחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2013קשה לתת הנחיות דרך האינטרנט המצב כרגע לא רע כי הציסטה נעלמה זקיק של 2 סמ יכול להיות זקיק פעיל הורמונלית או התחלה של ציסטה עיקבי אחריו באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגלולותלין27/05/2013
שלום.
שמעתי שיש אופציה כזאת שנקראת "לדלג על מחזור" ע"י כך שממשיכים שתי חבילות של גלולות ברצף.
רציתי לשאול האם זה מסוכן אם זה נעשה באופן חד פעמי בלבד? (השבוע של המחזור שלי נופל בדיוק על תאריך נסיעה לחו"ל).
בנוסף רציתי להבין כיצד זה מתבצע? כלומר אני מסיימת את החבילה ביום שלישי למשל ומיד ביום רביעי מתחילה חבילה חדשה?
האם לא קיים סיכון להיכנס להיריון?
אשמח לתשובה מהירה זה די חשוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2013אין בעיה לקחת גלולות ברצף של גם 3 חפיסות מיד עם סיום חפיסה להתחיל למחרת חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך 1560 ובדיקה שלילית??! דחוףדנה27/05/2013
שלום
האם הגיוני שיצא לי בטא 1560 שזה הריון ודאי נכון? ובבדיקה וגינאלית הרופא לא ראה הריון?
האם הערך הזה מצביע על הריון תקין ? או שיכול להיות שיש הריון תוך רחמי?
חשוב לציין כי הביוץ היה ב 8.5.13 האם יתכן כי בגלל שזה רק לפני 3 שבועות אז זה עדיין מוקדם לבדיקה וגינאלית.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה..?
קרן28/05/2013אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך 1560 ובדיקה שלילית??! דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013עדיין מוקדם לראות משהו בבדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזוררויטל27/05/2013
שלום רב,
בעוד כשבועיים אני מתחתנת ,ואני צריכה לקבל מחזור כיומיים לפני,
רופא הנשים נתן לי provera 5mg פעמיים ביום בבוקר ובערב,
הוא אמר לי להתחיל לקחת אותם כ10 ימים לפני המחזור,
רציתי לדעת עד כמה אני יכולה להיות בטוחה אם אני אקח את הכדורים כפי שאמר
שלא אקבל מחזור? כי אני מעוניינת גם ללכת למקווה יומיים לפני,
אגב אני לא משתמשת בגלולות
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/05/2013בדרך כלל הפרוברה אם נלקח בזמן יעיל בדחית המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותר!!!נסטיה27/05/2013
לפני כחודשיים רציתי לדלג על המחזור ואני משתמשת בגלולות "מינס" ודילגתי על הגלולות הלא פעילות ועברתי ישר לחפיסה החדשה , ואז גיליתי שהמחזור יהיה לי ביום אחר אז החלטתי להמשיך לדלג עליו עד שזה יסתדר לי ביום שהיה, שבוע שעבר שוב דילגתי וביום ראשון התחיל לי דם אבל לא בכמות כזאת כמו מחזור וככה כבר שבוע יש לי דם אבל בכמות ממש קטנה אבל זה לא מפסיק.
מה עליי לעשות? זה משהו חמור ?
אשמח לתשובה באופן מהיר! תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ביותר!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013מאחר ובמינס יש כמות נמוכה ביותר של הורמונים יכול להיות שאת לא יכולה לצרף מספר חפיסות כמו בגלולות אחרות ולכן מתחיל דימום תוך כדי לקיחת הגלולות. עשי עכשיו הפסקה של 4 ימים והתחילי חפיסה חדשה אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלאני27/05/2013
שלום רב, רציתי לשאול לגבי הערכת משקל. בשבוע 31+6עוברית שקלה 2000 קילו, בשבוע 35+1 2300 קילו ובשבוע 37+6 2600 קילו האם מדובר בגדילה מואצת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין27/05/2013לא בל נשכח כי מדובר בהערכה עם אפשרות של סטייה של 10-15%
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בעקבות אנטיביוטיקה דחוף!רעות27/05/2013
חוששני שיש לי פטרייה בנרתיק עקב לקיחת "זינט", בעקבות דלקת בדרכי השתן.
ההורים שלי לא יודעים שאני מקיימת יחסי מין עם חבר שלי (אנחנו חברים שנתיים, ורק איתו שכבתי כל חיי וגם הוא, אני מכירה אותו יותר משלוש שנים ויודעת שאני הראשונה שלו וכך גם הוא שלי). אנחנו שוכבים לעיתים מעטות בלי קונדום.
אני מפחדת שההורים שלי יגלו, האם הפטרייה הזאת יכולה לגרום למשהו חמור יותר? והאם זה יכול להדביק את חבר שלי? ואם אני אפנה חודש הבא לרופא (אחרי ה13 ליוני) זה יהיה חמור יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בעקבות אנטיביוטיקה דחוף! - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013לא יקרה לך כלום
חוץ מתחושת אי הננוחות
את יכולה לקנות אגיסטן טבליות לנרתיק ללא מירשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לקיחת חומצה פולית בשבוע 9מיץ27/05/2013
ד"ר שלום,
אשתי בשבוע ה9 להיריונה הראשון, היא לקחה חומצה פולית חודשיים לפני הכניסה להיריון וגם במהלך ההריון עד לשבוע 9. לפני כשבוע וחצי אשתי התחילה להקיא בתדירות של 5-6 פעמים ביום ואיננה מסוגלת לקחת את הכדור מכיוון שהיא צריכה לשתות הרבה לאחר לקיחת כל כדור במהלך חייה וכתוצאה מכך היא מקיאה יותר מהרגיל, לפי מיטב הבנתי את הכדור צריך לקחת עד שבוע 13. מה ניתן לעשות בכדי שהיא תיקח את הכדור? כי לפי מיטב הבנתי אסור למעוך כדור ולחלק אותו לחלקים, על מנת לשים לה אותו בתה או באוכל כלשהו והאם זה חובה לקחת את הכדור?
בתודה מראש
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לקיחת חומצה פולית בשבוע 9 - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013היא לא חייבת לקחת ח פולית בכלל בשבוע זה של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לקיחת חומצה פולית בשבוע 9
מיץ27/05/2013שלום ד"ר, לפי מה שנאמר לנו מהרופא נשים שמטפל בה, חובה לקחת עד שבוע 13-14 של ההיריון ואם לא אז באיזה שבוע צריך לקחת?.
בתודה מראש
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה 35שני26/05/2013
שלום רציתי לדעת אם רופא יכול לרשום גלולות דיאנה גם למי שבבדיקות ההורמונליות יצא שהטוטסטרון שלה תקין ולא גבוה? לא עדיף לתת אותה למי שיש עודף בהורמון הזכרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה 35 - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013הרופא רושם מה שהוא חושב שנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות דיאנה 35 - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013הרופא רושם מה שהוא חושב שנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קלייריעל26/05/2013
ראיתי שאחת מתופעות הלוואי של קלייר היא השמנה - האם זה נכון לגלולות הספציפיות האלה יותר מאשר בגלולות אחרות או שזה נכון באותה מידה בכל הגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות קלייר - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013זה כך בכל הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלתי כאן לפני מספר ימים לגבימור26/05/2013
לגבי מינס שלא יכלתי להמשיך לקחת בזמן כי נגמרו לי החפיסות וגיליתי את זה כשהייתי צריכה לקחת את הגלולה הראשונה לאחר ההפסקה של ה-4 ימים.
שאלתי בכמה פורומים, כולל כאן, וענו לי שכביכול יכלתי לקחת גלולות יסמין במקום (היתה לי חפיסה מיסמין) אך כולם ענו מאוחר מדי ופיספסתי את המועד כך שכרגע אני בהפסקה מגלולות לחודש זה.
רציתי לשאול מתי אני אמורה להתחיל לקחת שוב? ביום הראשון של המחזור הבא? ביום האחרון של המחזור הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאלתי כאן לפני מספר ימים לגבי - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013ביום הראשון של המחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל הגניקולוגיתתותי26/05/2013
הייתי היום אצל רופאת נשים לבדיקה שיגרתית, ובמהלך הבדיקה עלו מספר דברים שמעלים בי ספקות ולכן אשמח לחוות דעת נוספת.
היא אמרה שיש לי פטריה על סמך ההפרשות, אך ההפרשות שלי תמיד היו כאלה ואף רופא נשים אחר לא אמר שיש לי פטריה. כשהייתה לי פטריה פעם זה היה מלווה גם בגירוד והפרשות שונות, וזה לא המצב כעת.
היא נתנה לי מרשם לאגיסטן וטבעקוטן.
בנוסף התבצעה בדיקת פאפ וכתוצאה ממנה נגרם דימום. האם זה סביר שבדיקה כזו עלולה לגרום לדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל הגניקולוגית - תגובה
ד''ר יואב פלד27/05/2013כן בהחלט
זה אחד הסימנים שהבדיקה נילקחה כמו שצריך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל הגניקולוגית
תותי27/05/2013ומה עם הפטריה/ לא פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)