מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מקצועיתמיכל30/05/2013
שלום.
במידה ויש לי פטרייה וגינאלית, ואני תחת טיפול משחה ונרות, האם זה אפשרי ללכת להתרחץ בים?
אני יודעת שמלח עוזר לפצעים, אבל במקרה הזה האם זה גם נכון? או שרצוי שלא- בגלל החול?
אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/06/2013לדעתי לא כדאי בגלל הלחות והזעה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מסיבי באמצע חפיסת גלולות !לין30/05/2013
אני באמצע החפיסת גלולות. (מינס) .אני לוקחת גלולות כשנה ולא קרה שום דבר מוזר מבחינת דימומים.
לפני כשבוע התחילו הפרשות חומות כהות מאוד ולאחר יומיים זה התפתח למחזור עד היום.
המחזור שלי בדרך כלל הוא 3-4 ימים וכרגע הוא כבר על היום הרביעי וזה לא ניראה לקראאת סיום. (לא פספסתי אף גלולה)
יש אפשרות להריון? יש צורך בבדקיה דחופה ? להפסיק את הגלולות ?
תודה רבה מראש על התשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מסיבי באמצע חפיסת גלולות ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/06/2013יכול להיות דימום תוך כדי לקיחת גלולות. עשי בדיקת שתן להריון לשלול, המשיכי את הגלולות כרגיל ואם הדימום ימשיך גם בחודש הבא פני לרופא נשים להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין העובר בסקירה ראשונהעופר29/05/2013
לפי מה מזהה גניקולוג את מין העובר- לפי נוכחות של פין או שיש שיטות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מין העובר בסקירה ראשונה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/05/2013לפי הנראות של האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לפרוסקופיהענת29/05/2013
שלום,
לפני קצת יותר משבועיים עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת סיצטה דרמואיד 7 ס"מ מהשחלה. הניתוח עבר בהצלחה והציסטה הוסרה בשלמותה.
בד"כ אני מקבלת מחזור 28-35 יום, הפעם המחזור מאחר בכמה ימים.
ניתן לשלול הריון כי לא קיימתי יחסי מין בחודשים האחרונים.
אין לי כאבים או כל דבר אחר העלול לעורר חשש פרט לחזה מנופח (כמו תמיד לפני מחזור).
האם יתכן איחור אחרי לפרוסקופיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לפרוסקופיה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/05/2013לא ניתןל לשלול הריון בודאות
במידה ואיחור במחזור יש לבצע בדיקת הריון
בהצלהח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצאתי בדיקה ביתית אשר יצאה שלילית
ענת30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר נטילת גלולותמלי29/05/2013
רציתי לשאול, אני בת 29 ולוקחת 4 שנים גלולות - פמינט. לפני שהתחלתי ליטול גלולות המחזור החודשי שלי לא היה סדיר (הגיע בין חודש לחודשיים אך ללא תאריך מדוייק). כעת החלטנו (בעלי ואני) שאפסיק ליטול גלולות במטרה להיכנס להריון. מספר שאלות:
1. בהתחשב בעברי (מחזור לא סדיר) למיטב הבנתי המחזור ישוב להיות לא סדיר, אך האם קיים סיכוי להיכנס להריון כבר בחודש הראשון לאחר הפסקת נטילת הגלולות? או שהסיכוי קלוש? ואם זה קורה האם זה הריון שיהיה תקין?
2. מדוע ממליצים לחכות עד הופעת המחזור הראשון כדי להתחיל לנסות? והאם זה אומר שעד המחזור הראשון יש להשתמש באמצעי מניעה אחר?
3. אם המחזור ימשיך להיות לא סדיר, כיצד אדע מתי ייחל הביוץ על מנת להגדיל את הסיכוי להריון? (חשוב לציין שכשלא נטלתי גלולות לעתים שבועיים טרם המחזור היו לי כאבים קלים בבטן התחתונה אך לא כל מחזור).
4. האם באופן כללי יש המלצות כלשהן להגדלת סיכויי הכניסה להריון לנשים בעלי מחזור לא סדיר?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לאחר נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013את יכולה לנסות להרות מיד איך שתפסיקי את הגלולות,ף אין צורך להמנע בחודש הראשון. אם המחזורים ימשיכו להיות לא סדירים פני לרופא הנשים שלך לברור ולטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהעמית28/05/2013
יש לי כבר שבועיים גירוד עז בפות ובכניסה לנרתיק וגם קצת מסביב.
לא נראה לי שזה פטריה כי לא שורף או כואב או אדום .
וגם לא מורגש בזמן קיום יחסים..
מה זה יכול להיות?
אני לא אוהבת לעשות בדיקות כאלה אצל רופא,
האם ניתן לעשות בדיקה עצמית לשלילת פטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013יש בבתי מרקחת ערכות לשלילת פטוריה אבל נראה לי שכדאי בכל זאת לךפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה של פרימולוט נור בכל מחזורלילך28/05/2013
האם ישנה בעיה או סיכון בלקיחת פרימולוט נור לדחיית הוסת באופן קבוע בכל מחזור (כל פעם למשך 10-12 ימים) במשך חודשים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה של פרימולוט נור בכל מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013לא ,אבל לא מבינה את ההגיון בפעולה שכזו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדיםנטלי28/05/2013
שלום
שאלה לגבי הקדמת המחזור:
קבלתי מחזור בתאריכים:
11.2
11.3
6.4
2.5
28.5
מאפריל יש הקדמת מחזור.
האם זה מעיד על משהו?
האם זה לא תקין שמקבלים פעמיים בחודש? כלומר האם יש מקום לדאגה?
(אציין אם חשוב אינני נוטלת גלולות
ותמיד יש לי כאבים לפני המחזור, חולשה ורצון לפחמימות)
אשמח לתשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מקדים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013עדיין בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בזמן המחזורנטלי28/05/2013
אני בת 28. המחזור שלי נמשך בד"כ כ-6 ימים ורובו מלווה בדימומים חזקים. הרבה פעמים הטמפון לא סופג הכל אפילו.
בימים האלו אני סובלת מחולשה ועייפות. רציתי לדעת אם זה נובע מאיבוד דם? האם יש צורך לקחת השלמה של ברזל כדי לנטרל את הסימפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בזמן המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013עשי בדיקת דם לספירה ולרמות ברזל כדי שתראי אם יש צורך בהשלמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוספים שניתן לקחת
שירלי30/05/2013אחרי בדיקות דם למשל והמלצה של רופא משפחה (במקרה שלי לפחות) התחלתי לקחת טננבלוט ברזל נוזלי של הובנר, גם בגלל איבוד ברזל במהלך המחזור. ההרגשה שלי השתפרה בעקבות זה וגם ספירת ההמוגלובין השתפרה, אבל חייבת לציין שזאת יכולה להיות גם בעיה של תזונה ואת זה צריך לבדוק בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטייות, ואיחור במחזורלי28/05/2013
שלום,
אני בת 29, החודש איבחנו אצלי שחלות פוליצסטיות. ניתן לי גלולות יאז.
טרם התחלתי מכיוון שמאחר לי המחזור (אף פעם לא היו זמנים קבועים בהגעת המחזור)
אני מתלבטת אם להתחיל ליטול עכשיו את הגלולות למרות שלא התחיל הדימום.
(היו פעמים של 5 חודשים בלי מחזור)
אני מאמינה שהאיחור הוא לא מהריון אבל לא בטוחה ב100 %.
מה אתם ממליצים? אפשר להתחיל את הגלולות על עיוור?
תודה מראש
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטייות, ואיחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013עשי בדיקת שתן לשלול הריון את יכולה לקחת כדורי פרוגסטרון לזרז את המחזור ואז ביום הראשון של המחזור התחילי בצורה מסודרת את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהשונית28/05/2013
שלום,
בעלי אובחן כסובל מהוירוס קונדילומה וטופל באמצעות לייזר.
ברצוני לדעת כמה זמן יכול להשאר הווירוס בגוף עד להופעת הסימנים ( בצורת נגעים על הפין) ? הכוונה היא מרגע ההדבקות ועד הופעת הסימנים?
אודה לקבלת תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013משתנה ואין כללים יכול להגיע מיד ויכול להתפרץ אחרי תקופה ממושכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות וגלולותנוי28/05/2013
שלום רב ד"ר ,
יש לי לפי אולטרסאונד מבנה של שחלות פוליציסטי.. לעומת זאת נעשו לי בדיקות דם (כולל טוטסטרון) והכל נמצא תקין.. אני מקבלת מחזור סדיר, לעיתים רחוקות שמאחר בגלל סיבות שונות אבל לרוב הוא סדיר. שיעור יתר אין אבל אקנה יש.. קשה לי להאמין שזה בגלל השחלות כי כל המשפחה שלי סבלה מאקנה ברמה חמורה. בעבר נתנו לי דיאנה שלקחתי במשך שנה וחצי שלא עזרה. עכשיו אני נוטלת רואקוטן ורוצה להתחיל שוב לקחת גלולות אבל השאלה שלי האם כל הגלולות טובות לשחלות כמו שלי או רק הדיאנה כמו שהבנתי מהרופאים?? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013לשחלות כל הגלולות טובות לאקנה בעיקר דיאנה ויאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב ביותר!!!!נסטיה28/05/2013
לפני כחודשיים רציתי לדלג על המחזור ואני משתמשת בגלולות "מינס" ודילגתי על הגלולות הלא פעילות ועברתי ישר לחפיסה החדשה , ואז גיליתי שהמחזור יהיה לי ביום אחר אז החלטתי להמשיך לדלג עליו עד שזה יסתדר לי ביום שהיה, שבוע שעבר שוב דילגתי וביום ראשון התחיל לי דם אבל לא בכמות כזאת כמו מחזור וככה כבר שבוע יש לי דם אבל בכמות ממש קטנה אבל זה לא מפסיק.
מה עליי לעשות? זה משהו חמור ?
אשמח לתשובה באופן מהיר! תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב ביותר!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013הפסיקי עכשיו את הגלולות עשי הפסקה 4 ימים והתחילי חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להריון?אביה28/05/2013
שלום..אני בת 20;בחודשים האחרונים מחזור שלי לא סדיר..הוא מאחר בכמה ימים כל פעם.חודש שעבר המחזור איחר בשבוע ואז הייתי עם מישהי לא שכבנו אבל אני הייתי בלי בגדים והוא היה עם תחתון והאיבר שלו נגע בשלי אבל עם התחתון..יש סיכוי להריון?החודש המחזור עוק לא הגיע. כבר עבר 8 ימים..שמעתי שזרע לא עובר בד..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי להריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013זרע אכן לא עובר בד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נוברינגשרון28/05/2013
שלום,
אני בת 32 בחודש השני לשימוש בטבעת, בחודש הראשון כל החודש היה לי דימום ולפי מה שהבנתי זה נורמלי.
היום לאחר הפסקה של שבוע והחדרה נוספת של הטבעת (כבר שבוע בפנים) יש לי כאבים וגודש בחזה כמו שמופיע לי בד"כ לפני מחזור (כשלא לקחתי אמצעי מניעה) האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת נוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2013יכול ללקרות תופעות שונות שיסתדרו במהלך ה3 חודשים הראשונים ללקיחה של הטבעת כמו בגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)