מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות עם זינדקליןלילי08/06/2013
התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה
ובתור לרופאת העור היא נתנה לי מרשם למשחה זינדקלין ושכחתי לשאול אם זה בטוח לשימוש כשאני לוקחת גלולות.. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות עם זינדקלין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013לא נראה לי שיש בעיה עם גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת להיכנס להריון 2מור08/06/2013
שלום אני בת 27 אחרי הריון ראשון עם מחזור סדיר , אני שנה ועשרה חודשיים אחרי לידה , לקח לי בפעם הראשונה להיכנס הפעם הרביעית , ועכשיו אנחנו מנסים כבר פעם חמישית ועוד לא נכנסתי להריון , מה שבעצם יש לי חשש לגביו זה מאז הלידה המחזור שלי סדיר אבל הדימום שלי ממש חלש עד כמעט שאני לא שמה תחבושת אלא תחתונית, האם זה אומר שיש בעיה להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת להיכנס להריון 2 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013לא בהכרח אבל פני לרופא נשים שלך לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור..רונה07/06/2013
למה כשאני דוחה את המחזור עם הגלולות בכמה זמן אז מתחילים לי כאבים בבטן התחתונה?כאבים כמו לפני מחזור,אך אני דוחה את המחזור
לא מומלץ לדחות מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013אין בעיה בלקיחה רצופה של הגלולות אפשרי אפילו מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מעובה- הריוןליאת07/06/2013
האם רירית מעובה יכולה להעיד על הריון? הפרשות חומות כבר כמה ימים לעיתים גם נקודות אדומות (חודש וחצי עבר מאז שלקחתי ציטוטק )או שזה מחזור שעתיד להגיע? בנוסף יש התכווציות בבטן וסחרחורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה- הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013יכול להיות גם מחזור שמתקרב אבל עשי בדיקת דם להריון לרמות נטא HCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ארוכה מהרגיל, עזרה!yarin07/06/2013
חברה התקשרה אליי מודאגת מהמחזור שלה, הוא ארוך מהרגיל ודימום חזק, המחזור מתארך כבר שבוע ויום , יש ממה לדאוג? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת ארוכה מהרגיל, עזרה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013פונים לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שילייה המשךלימור07/06/2013
שחכתי לציין שאין לי כלל דימום וללא בדיקה לא הייתי מודעת לכך. קראתי שיש בדיקה שנקראת בהיסטוסקופיה. מדוע לא הופנתי אליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שילייה המשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013מטרגין יכול לפתור בעיה. אם עדיין יהיה חשש לשאריות שליה תופני אז להיסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שילייה לאחר לידהלימור07/06/2013
שלום רב. ילדתי לפני 7 שבועות. בבדיקה שגרתית נאמר לי שנשארה חתיכה מהשילייה בגודל של 13 מילימטר. קיבלתי כדורים מטרגין ל5 ימים 3 פעמים ביום. מעבר לזה הרופא אמר שאין מה לעשות ולבוא רק אחרי שאקבל מחזור. אני חוששת מההשלכות של כך . מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שילייה לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013עשי אולטראסאונד אחרי המחזור הבא כדי לראות אם הכל התנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר רטיבות מוחלטאין07/06/2013
שלום, רשמתי את ההודעה הבאה:
"רציתי לשאול על בעיה שקיימת אצלי מאז ומתמיד...כבר שנים לא הצלחתי למצוא לזה פתרון, אז אני מנסה את מזלי גם פה. הבעיה היא שאני פשוט לא נהיית רטובה אף פעם. חשוב לציין שאני רק בת 20, ושמתי לב לבעיה הזאת כבר לפני כ8 שנים. הבעיה לא תלויה בכלום: לא בגלולות (אני לא לוקחת כרגע, וזה היה גם לפני שלקחתי, כלומר, תמיד), לא בלחץ (אני לא נהיית רטובה יותר גם כשאני לבד, זאת אומרת זה לא שאני לחוצה מבן זוג או משהו בסגנון)... אני יכולה להגיע לאורגזמות רבות והמצב פשוט לא ישתנה, תשאר אותה רטיבות ממש מועטה שיש תמיד בנרתיק (אם בכלל) גם בלי קשר לגירוי מיני כלשהו, וזהו. זה אף פעם, אבל באמת אף פעם (!) לא נהיה יותר מזה. המצב הזה מאוד מפריע לי, והפתרון של להשתמש בחומרי סיכה במשך כל החיים שלי ממש לא מתאים לי...
האם יש משהו שניתן לעשות בנוגע לזה? אני כבר די מיואשת... "
וענו לי שאי אפשר לתת לי שום המלצה ללא בדיקה גינקולוגית.
הגבתי:
"הייתי אצל שני גיניקולוגים לגבי זה, שניהם אמרו שהרטיבות הרגילה תקינה, אבל הבעיה היא שבמצב גירוי היא לא משתנה והיא אף פעם לא נהיית יותר מזה...
מה צריך לבדוק עוד בבדיקה גיניקולוגית? האם יש עוד בדיקות אחרות שניתן לעשות כדי לאבחן את הבעיה?"
ולא ענו לי. ממש אשמח לקבל תגובה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר רטיבות מוחלט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013הרטיבות הנרתיקית קשורה להתרחבות כלידם בנרתיק בזמן גירוי מיני. העובדה שאת מגיעה לאורגזמה מצביעה על כך שהמנגנון העצבי והפיזיולוגי אצלך תקין.
אין בדיקות שגרתיות שיכולות לאבחן כיום חוסר רטיבות נרתיקית.לצערי.
האם זה גורם לכאבים בחדירה?
אם כן יכול להיות שהבבעיה היא לא רטיבות אלא רגישות בעור בפתח הנרתיק שיוצר תחושה של יובש.
פני לגינקולוגים שמומחים למחלות העריה ובררי בבדיקה האם יש בעיה של רגישות בפתח הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום נרתיקיאני07/06/2013
שלום, מאחר ויש לי הפרשות, גרד וצריבה בנרתיק קיבלתי דאלאצין 2% קרם וגינאלי.
העלון למשתמש קצת הפחיד אותי עם כל ההזהרות למיניהן לדוגמא שאסור להישתמש בזה כשיש בעיות עיכול וכו'.
יש לי שילשולים מידי פעם מידי פעם (בערך פעם בשבוע), טיפה הפרשות וגרד בפי הטבעת, ומאז המחזור האחרון שלי הכאבים לא הפסיקו בבטן ואף התלוותה לזה צריבה בבטן התחתונה וכאבים בגב ובאגן, הרופאת נשים לא ייחסה לזה קשר גניקולוגי.
נבדקתי וזה לא תולעים ולא בעיה בשתן (חוץ מקצת דם בשתן שאמרו לי להתעלם).
בכל אופן, קיבלתי היום קלבטן שאיני יודעת אם יעזור.
חושוב לציין שלפני כחודש טופלתי ע"י מקרודנטין, אגיסטן ופוליקוטן.
האם אני יכולה להישתמש בדאלאצין?
איכן לאחסן את הדלאצין?
האם מותר להישתמש בדאלאצין ביחד עם קלבטן , כדורים בשם רסיטל, וגלולות פמינט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום נרתיקי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013התגובה לדלצין היא מקומית ולכן לא אמורה להיות בעיה עם הבעיות במערכת העיכול. לגבי אכסון בררי בבית המרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מין ילודרוית07/06/2013
שלום רב,
יש לי שתי בנות ובעל שרוצה בן...
קראתי באינטרנט על מכון שפרה - שבאתר שלהם רשום שניתן להגדיל הסיכוי לבחירת מין הילוד לרמה של כ 80% באם שומרים על דיאטה מסוימת+מעקב ביוץ בבדיקות דם ואלטרסאונד + ביצוע השבחה והזרעה של הזרע.
רופא הנשים שלי אמר שאינו נלהב משיטות "מלאכותיות" ושמעדיף את דרך הטבע...
אני חוששת מתהליך של הזרעה והמשמעויות שלו - אולי ייתכן שאני חלק מניסוי?! אינני יודעת כיצד מפקחים על "השבחת" הזרע ואם חלילה יש סיכוי שעלולות להיות תופעות לוואי/פגיעה בזירעונים לפני ההזרעה.
האם מישהו שמע על מכון שפרה או על דרך אחרת? (חשבתי על אלטרנטיבה "פשוטה" יותר - ביצוע בדיקת דם ואולטרסאונד וקיום יחסים במועד הביוץ).
האם מישהי עברה התהליך במכון שפרה או במקום אחר ויכולה לשתף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון נוסף...
רוית09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מין ילוד - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/06/2013מה השאלה הרפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - הזרעה
רוית11/06/2013האם ביצוע הזרעה עלול לגרום למינפולציה כלשהי או פגיעה בזרע/בעובר?
האם יש סכנה כלשהי בקיום הליך הזרעה או שהתוצאה - קבלת ריבוי זרעונים ממין זכר - זהה להליך הרגיל של קיום יחסים (רק עם יחס זכרים / נקבות שונה)?
אם אני עושה הזרעה - חשוב לי לדעת ב 100% שאני לא לוקחת סיכונים כלשהם לעומת קיום יחסים רגיל.
תודה רבה,
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!!צופי2406/06/2013
שלום, אני ובעלי מנסים להכנס להריון,החודש זה החודש השני שאני בודקת ביוץ ע"י ערכת ביוץ ובדיקת הפרשות. חודש שעבר ערכת הביוץ הראתה ביוץ ביום ה17 למחזור, ושמתי לב גם ע"י בדיקת הנרתיק והפרשות.חשוב לציין שהמחזור סדיר בדר"כ יום יומיים הפרש.
היום היום ה20 למחזור כבר מס' ימים יש הפרשות רטובות, ואתמול גם היו נפרשות נמתחות, אך ערכת הביוץ לא מראה ביוץ . (פס הביקורת ופס הבדיקה נראה לעין אך בהיר יחסית לפס הביקורת). האם יכול להיות שיש הפרשות אך אין ביוץ?
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה!! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/06/2013ממליץ לפנות לאתר פיריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהתמי06/06/2013
שלום,
אם יש חשד לרחם דו קרני (לפי צילום רחם) האם ניתן לשים התקן?
תודה
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/06/2013בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וגלולותדקלה06/06/2013
שלום ד"ר
אני באמצע החפיסה הראשונה שלי בגלולות דיאנה ובינתיים רק יוצאים לי פצעים מוגלתיים. ידוע שיש החמרה בהתחלה ואחר כך משפר רציתי לדעת הערך מתי אני אמורה לראות שיפור? ואם לא שיפור מתי ההחמרה אמורה בערך להפסיק ? זה בלתי נסבל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה וגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/06/2013רצוי לפנות לרופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת - נא עזרתכם..אורנית06/06/2013
שלום רב,
אני בשבוע ה-12 להריוני הראשון.
הגניקולוג שלי, שהוא מאוד מקצועי בתחומו (שנים שאני מטופלת שלו),
אמר לי שלא לקיים מין אוראלי כל תקופת ההיריון. טען שזה יכול לגרום לציסטות?
שכבר ראה מקרה כזה..
הוא היה מאוד נחרץ ומאוד אכפתי ונחוש להבהיר לי את זה בחריפות יתרה.
אמר שאין בעיה שאני אעניק מין אוראלי לבעלי אבל לא הוא לי.
האם ישנו דבר כזה? האם מוכר לכם הסיכון הזה?
זה חלק מאוד גדול מההנאה במין וזה יוצר גם המון בעיות של קושי ברטיבות אצלי:-(
אני נכנסת למיטה מתוסכלת לפעמים וזה ממש מעיק. זה חסר לשנינו והריון זה תקופה ארוכה מאוד:-(
לבעלי ולי יש מין מעולה מאז ומתמיד ואני מרגישה עכשיו בעונש.
במידה ואכן כך הדבר, אעשה הכל בכדי לשמור על ההיריון אך במידה ולא, אנא שפכו אור על הנושא בכדי שאבין ושלא סתם נעבור את התקופה הזו עם תסכולים מיותרים.
באינטרנט מצויין בהמון כתבות, פורומים, שאין איסור כלל בכל הנוגע במין.
נא עזרתכם....................
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - נא עזרתכם.. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/06/2013במידה ולא מדובר בהריון בסיכון גבוה אין מניעה מקיום יחסי מין במהלך ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אורנית09/06/2013תודה לאל זה לא הריון בסיכון גבוה.
אני כן בת 35 אבל מעבר לזה..הכל תקין ברוך השם.
אתם אומרים אין שום סיכון ביחסי מין. באופן כללי? כולל מין אוראלי זה לזו?
מה לגבי ענין הציסטות? אפשר להבין קצת יותר במה מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובה רינגלי06/06/2013
שלום, רציתי לדעת , אחרי 21 יום עם הנובה רינג, כאשר מוציאים אתה למשך שבוע- האם אפשר לקיים יחסי מין עד שמקבלים את המחזור ללא חשש? או שצריך להשתמש באמצעי מניעה אחרים כמו קונדום עד הפעם הבאה שמכניסים את הנובה רינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובה רינג - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/06/2013בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)