מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה לא עונים לי???עעע14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא עונים לי??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולידין שטיפה אינטימית.ציונה14/08/2012
שלום רב. בבדיקה אצל רופא נשים התגלתה אצלי פטריה בנרתיק (פטריה שכל הזמן חוזרת וכבר השתמשתי בכל הנרות האפשריים). רופא נשים רשם לי שטיפת פולידין שאני צריכה למהול 50 סיסי של התמיסה על ליטר מיים ולעשות שטיפה נרתיקית כל יום למשך חודש ימים (כל יום לעשות שטיפה פנימית במינון של "פוש" אחד על בקבוק השטיפה הפנימית). כלומר הליטר מיים שמהולים עם הפולידין מספיקים לכמה פעמים. חשוב לי לציין והרופא יודע את זה,שאני סובלת גם מויסטיבוליטיס ומשתמשת באופן קבוע,יום יום במשחת אובסטין (שמורחת אותה גם בפנים וגם בחוץ,אחרת לא יכולה לא לשבת בשקט ולא לקיים יחסי מין). אני עושה את השטיפות האלה על ידי פולידין כבר כמה ימים ואני מרגישה שהצריבה החמירה. השאלה שלי בבקשה- האם המינון שציינתי שנרשם לי על ידי רופא הוא לא מרוכז מדי (50 סיסי של פולידין על ליטר מיים )? והאם שטיפות יום יומיות לא ייבשו לי את המקום ולא יחמירו את הווסטיבוליטיס, שלרוב הוא מתבטא בצריבה ותחושת בערה גם ככה? והאם ניתן להשתמש גם בפולידין וגם באובסטין או שצריך פרק זמן מסויים בין השטיפה להנחת אובסטין? תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולידין שטיפה אינטימית. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012פולידין יכול מאוד ליבש נשים עם וסטיבוליטיס, ואם את שמה אובסטין עשי זאת אחרי ששטפת עם פולידין כמה שעות אחרי כדי שהאובסטין יהי בנרתיק כל הלילה. אם יש צריבות הקטיני בחצי את המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קצר באמצע חפיסת מליאן שלישיתמירב14/08/2012
שלום, לפני כשבועיים שאלתי אם אפשר להמשיך חבילת מליאן שלישית ברצף. ד''ר דוד מילאטינר ענה כי"אין מניעה ואין הגבלה אבל באיזשהוא שלב תתחילי לדמם ואז הפסיקי את הגלולות לשבוע". היום דיממתי ממש כמה טיפות. האם זה דורש הפסקה או שזה לא נחשב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קצר באמצע חפיסת מליאן שלישית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012לא חייבת להפסיק אבל אם הדימום ימשיך ויהיה טורדני הפסיקי ועשי אז את השבוע הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אנינטלי14/08/2012
שלום עברתי הפלה עם כדורים לפני שלושה חודשים ומאז לא קיבלתי מחזור הייתי אצל רופא נשים הוא בדק אותי ואמר שהכול בסדר שלח אותי לעשות בדיקת הריון אבל לא עשיתי בגלל שאין מצב שאני בהריון כי לא קיימתי יחסיי מין אחרי הפלה השאלה שלי היא מזה יכול להיות שאני לא מקבלת מחזור זה טבעי המחזור יגיע.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012עשי בדיקת דם להריון כדי לשלול שרידים של הריון שנותרו לאחר ההפלה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנעמה14/08/2012
שלום,
אני בת 29, לאחר 2 לידות, בחצי שנה האחרונה הוסת שלי הפכה לארוכה מהרגיל, במקום 7 ימים 10 ימים עם דימומים מאוד חזקים, לכן הומלץ לי ע"י רופא נשים להתחיל ליטול גלולות.
ביום שישי האחרון הגיע הוסת ונטלתי גלולה ראשונה, ואז הוסת הפכה לחומה כתומה, כמעט ללא דימום בכלל (הספיקה לי תחתונית ולא הצטרכתי בכלל תחבושת) מאוד כהה.
היום ואתמול יש רק הפרשות חומות (מעט מאוד) ויש לי מעין כאבים ודקירות בבטן התחתונה.
האם זה קרה בגלל נטילת הגלולות? האם זה תקין ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012כנראה הגלולות צמצמו מחזור, אם יש חשש להריון עשי בדיקת שתן לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליmor14/08/2012
שלום, אני בת 22 ומנסה להכנס להריון
המחזור שלי לא כל כך סדיר בין 26-34 יום.
הרופא שלח אותי לבדיקה הורמונלית ואלו התוצאות .
האם הם תקינות?
ESTRADIOL(E2) 122.40 PMOL/L
FSH 6.54 MIU/ML
LH 9.00 MIU/ML
PROGESTERONE 2.19 NMOL/L
PROLACTIN 369.54 M/UL ( 59.00- 619.00) (....*....)
TESTOSTERONE < 0.9 ( 0.50- 2.60)
TSH 1.65 UIU/ML ( 0.35- 4.94
תודה מראש
*הבדיקה נערכה ביום השני למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012בדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה חוזרת במתן שתןע14/08/2012
שלום, לפני כשבוע וחצי החלה לי צריבה ותכיפות במתן שתן ושייכתי את זה לדלקת בדרכי השתן. רופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה ולאחר 5 ימים זה עבר לחלוטין. כעת, אני יומיים בלי אנטיביוטיקה והחל שוב לצרוב לי. למה זה קורה? מה זה יכול להיות? יש לציין שאני עם אותו בן זוג חצי שנה ורק בשבוע האחרון אני חווה תופעות אלו.
אשמח למענה מהיר כי זה מלחיץ אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה חוזרת במתן שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012עשי תרבית שתן ותראי מה קורה אם יש עדיין זהום או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובהאירית14/08/2012
שלום,
התחלתי החודש להשתמש בגלולות קלייר, אחרי שהייתי על מינס שנים רבות.
כרגע אני באמצע החפיסה בערך וכבר 5 ימים שיש לי דימום קל. זה לא וסת רגילה, אך עדיין יש דימום.
האם זה נורמלי? להמשיך את הגלולות כרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012יכול בהחלט לקרות בחודשים הראשונים לשמוש בגלולות. המשיכי כרגיל והתעלמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש-דחוףyana14/08/2012
שלום תעזרו לי בבקשה אני כבר שבוע לא שואבת חלב קשרתי שדיים שמתי כרוב ועדיין יש לי גושים במיוחד בשד אחד בשני כמעט אין כלום .בשד שמאל גוש גדול ואם עושה מסאג' יוצא חלב מה עליי לעשות? בבקשה עצילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש-דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012עשי מסג עם מים חמים על השד אל תשאבי את החלב, המשיכי עם קשירת שדיים ואם לא ישתפר אולי כדאי לפנות לרופא לקחת בכל זאת כדור להפסקת חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןשלי14/08/2012
ד"ר שלום,
האם פרולקטין גבוה יכול להפריע להפריה של הזרע את הביצית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012פרולקטין גבוה יכול להפריע לתהליך ביוץ אבל אם היה ביוץ חושבת שלא יפגע בתהליך ההפריה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסותלימור14/08/2012
שלום
שאלה חשובה. בשבוע שעבר הייתי באילת ובדיוק בתאריך הזה הייתי אמורה לקבל מחזור ולכן חיברתי חפיסות. באמצע החופשה החלו לי דימומים בין ויסתיים (אני חושבת ..) וכאבי בטן ממש כמו לפני מחזור. לא יכולתי לסבול זאת יותר והתחלתי את ה4 גלולות הלא פעילות ( מינס). יום למחרת קיבלתי את הווסת האמיתית ואחרי ה4 גלולות הלא פעילות התחלתי חפיסה חדשה.
האם אני מוגנת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ! התקן תוך רחמימרינה14/08/2012
שלום, השאלה שלי מתי אפשר לקיים יחסי מים לאחר הכנסת התקן תוך רחמי לא הורמונלי !
ואם קימתי יחסי מין באותו יום , מה לעשות? אפשר לקחת פוסטינור ? ואם אני מניקה גם?
הרופא שלי לא הסבירה לי את זה וסיפרו לי , לכן אני בלחץ. מבקשת עזרה כמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2012ההתקן יעיל מרגע הכנסו לרחם אך ההמצלות הן לחכות עם קיום יחסי מין מספר ימים בגלל סכון מוגבר לזהומים מיד לאחר החדרת ההתקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח משטח וגינאלימיכל14/08/2012
כתוב שהפלורה נורמאלית,ושאין לי זיהום שמרים או טריכומונס..
זה אומר שאין לי קנדידה?(בודקים בכלל קנדידה בבדיקה הזאת?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח משטח וגינאלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012התרבית תקינה
שמרים הכוונה פטריות שהקנדידה היא סוג אחד שלהם. ולכן אין לך קנדידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נר וגינלי שנפל על הרצפהסופיה14/08/2012
שלום,
יש לי פטריה בנרתיק, הרופא רשם לי 12 נרות וגינליים של פולידין פעמיים ביום ל6 ימים.
אני ביום החמישי של הנרות, בנר השני של היום.
יש לי חתולה בבית עם גזזת.
כשהוצאתי את הנר מהאריזה שלו, הוא נפל על הרצפה.
הגזזת של החתולה זו פטריה שידוע לי שמדבקת בני אדם, ושיש לה נבגים. אני מפחדת שלמרות שרחצתי את הנר במים וסבון, הנבגים שיתכן והנר אסף מהרצפה עדיין עליו.
מה לעשות? לזרוק את הנר הזה ולהמשיך מחר עם שני הנרות הנותרים, או בכל זאת להחדיר את הנר הזה?
תודה רבה למי שיכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שעדיף לוותר עליו
מיכל14/08/2012את לא רוצה גזזת בנרתיק,נכון???
נראה לי שימי אחד אחר במקום (אל תדלגי על טיפול,זה עלול לגרום לפטריה להתחזק בנתיים),ומחר תסבירי לרופא בטלפון מה קרה,אולי הוא יסכים לרשום לך עוד אחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר וגינלי שנפל על הרצפה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012ותרי על הנר הזה לא יקרה שום דבר מבחינת הטיפול עם נר אחד פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים במפשעה בזמן המחזורס13/08/2012
שלום רב,
יש לי שתי שאלות:
1. לפני מספר חודשים החלה אצלי תופעה של הופעת פצעים (אחד או שניים) ליד פתח הנרתיק עם תחילת המחזור. הפצעים קטנים, אדומים, וגורמים לתחושת צריבה בעת המגע עמם. לרוב הם נעלמים מיד עם סיום הווסת..
כשהתופעה רק החלה חשבתי שאולי נדבקתי במחלת מין אך בדיקת דם שללה זאת... מה זה יכול להיות? האם יש דרך לפתור את הבעיה לחלוטין (ולא רק בטיפול זמני)?
2 בשבוע האחרון ההפרשות שלי קיבלו מעין צבע כתמתם כזה, הן יותר יבשות וגבשושיות כאלה... איני נוטלת גלולות ולא קימתי יחסים לאחרונה.. מה שכן לקחתי נר של אגסטן שהרופא רשם לי למניעת הופעה של פטרייה... האם יש קשר בין הדברים או שעלי להיבדק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים במפשעה בזמן המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012כדאי להבדק לפני מחזור כשמופיעים הפצעים. לגבי הפרשות יכול להיות קשורות לנר אגיסטן שלקחת חכי שבוע אם עדיין ימשכו פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)