מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות- לא ענו לי...שואלת24/08/2012
שלום, אני בת 35, יש לי מזה כשבועיים כאבי בטן תחתונה צד שמאל (התקווצות צביטה משהו כזה), בצעתי בדיקות הכל תקין.
מה יכול להיות הגורם לכאבי בטן שציינתי?
בנוסף יש לי הפרשות צהובות צמגיות, ממש כל הזמן.
האם דורש טיפול, לא טבעי שיש הפרשות מרובות?
מה ניתן לעשות כדי שיפסקו ההפרשות?
אם צריך בדיקה.. איזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות- לא ענו לי... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012פני לבדיקת רופא נשים כדאי לעשות תרבית להפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהשוש23/08/2012
אני בת 35 ובחודשיים האחרונים סובלת מגרד רציני באיבר המין לפני שבועיים עברתי משטח והתברר שיש לי פטריה, הרופא נתן לי תרופה אחת שנקראת "פלוקנול" ומשחה "טבעקוטן" למרוח פעמיים ביום במשך 3 ימים, סיימתי את כל המשחה וזה הרגיע, אתמול קיימתי יחסי מין ושוב התחיל לי גרד, אחות אמרה לי להזריק לתוך הפות יוגורט ביו 3 פעמים ביום, או אם אני רוצה לקנות בבית מרקחת אגיסטן, האם הקטע עם היוגורט אמיתי וזה אמור לעזור או שעדיף אגיסטן, במשחה? בנרות? (יש לציין שאני משתמשת בנוברינג הרופא אמר שזה לא קשור) ועוד דבר קטן אני אמורה לקבל מחזור בשבוע הבא מה אני אמורה לעשות? תעזרו לי בבקשה אני לא רוצה ללכת שוב לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012את יכולה לקנות בבית מרקחת נרות אגיסטן ולהחדיר. המשיכי עם טבעקוטאן חיצוני. ואל תתקיימי יחסי מין עד שכל הבעיה תחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורה מוזרה של פות אצל ילדהמ23/08/2012
שלום רב,
ביתי בת 11, יש לה צורה מוזרה לפות כיוון שהשפתיים הפנימיות מאד מאד ארוכות כמו עור מאד עודף שיוצא החוצה. שתיהן מאד ארוכות ומשתרבבות החצה אך אחת אפילו יותר מהשניה. האם זה תקין? האם צפוי שינוי עם השנים, האם זה אסטטי בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורה מוזרה של פות אצל ילדה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012להערכתי זה תקין ענין של מבנה. אם יש חשש הפני אותה לבדיקת רופאת נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בנרתיקחנה ירושלמי23/08/2012
שלום וברכה,
לפני 3 וחצי שבועות ביצעתי בדיקת פפ, הבדיקה יצאה תקינה אך נמצאה דלקת (בנרתיק, אם הבנתי נכון). הרופאת נשים שלי נתנה לי מרשם לדאלצין - 3 נרות אנטיביוטיות להחדרה דרך הואגינה. שלשום לקחתי את הנר האחרון, מאז ששמתי אותן התחיל לכאב לי שם מאוד, כאב שהחמיר יותר ויותר.
שאלתי היא האם הכאב מעיד על איזושהי בעיה? האם ניתן לקיים יחסים? מה אפשר לעשות עמ"נ להפחית את הכאב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012אולי את אלרגית לנרות. אל תקיימי כמובן כרגע יחסי מין ופני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליזיסשרית23/08/2012
שלום, ב"ה אני בהריון שני בשליש השני. בהריון הראשון לקראת חודש שביעי היה לי מאוד קשה לתפקד-וכל הסימנים הצביעו על סימפיזיוליזיס חמרות שהרופאה איבחנה זאת בשלב מאוחר יותר. ככל שהתקדם ההריון לא יכולתי לבצע שום פעולה נורמלית והרגשתי כמו נכה!
לקח כמעט חודש שהתאוששתי אחרי הלידה, ב"ה עכשיו הקטנה שלי עוד מעט בת שנה, ואני מאד מפחדת שהדבר יחזור על עצמו. נכנסתי אחרי הלידה לשיעורי ספורט-פילאטיס אבל הבנתי שמהשליש השני יש בעייתיות עם כל מיני תרגילים על הגב וכו' האם יש המלצה לרפואה לעשות תרגילים מיוחדים למי שעבר סימפיזיוליזיס? אילו תרגילים כדאי? האם יש מישהו שמומחה בעניין? אשמח ל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפיזיוליזיס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/08/2012תתייעצי עם רופא אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר הריוןאני23/08/2012
ילדתי לפני כארבעה וחצי שבועות.. ביום שלישי- חודש לאחר הלידה התחלתי לקחת גלולות פמינט, אני לא מניקה ועוד לא הייה לי ווסת מאז הלידה.. רציתי לדעת האם הגלולה משפיעה ישר או שיש חחש להכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012המתיני שבועיים ואז את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
שלי28/08/2012אני גם לוקחת פמינט ובעיקרון אם את לוקחת את הגלולה מהיום הראשון של המחזור אז את מוגנת, אם את לא סגורה על זה , אז באמת כדאי שתחכי איזה שבועיים ואז בטוח תהיי מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזשואלת23/08/2012
שלום!
רציתי לדעת האם ניתן לאחר לקיחת הכדור הורוד (הפעיל) האחרון בחבילה של יאז להתחיל חבילה חדשה מבלי לקחת את הכדורים הלבנים (הלא פעילים) בשביל לדחות את הופעת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012ניתן ואין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונהאלמונית23/08/2012
שלום,
יש לי כמה שאלות די חשובות , אני עתידה להתחתן עוד חודש וחצי במהלך החודש האחרון קיימתי יחסים לא מוגנים , מה שגורם לי לחשוב שאולי אני בהריון , עכשיו במידה ואני בהריון אין בעיה אז אין מחזור , אבל אצלי המחזור הוא לא סדיר ואם אני לא בהריון וסתם דוגמא מדלג לי מחזור החודש איך יהיה לי אישור לטבול במקווה (כי אני לא אדע מאיפה לספור ימים נקיים)? והאם יש גלולה שאפשר לקחת מהיום להיום כדי לדחות את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012קודם כל כדאי לעשות בדיקת דם להריון כדי לשלול ואחר כך פני לרופא נשים לקבלת טיפול לדחית המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיהדס23/08/2012
שלום, רציתי לדעת האם התקן תוך רחמי הינו אמצעי מניעה מומלץ? (אני בחורה צעירה ללא לידות בעברי,עם חבר קבוע) גלולות גורמות לי לדימומים רבים לא סדירים, כמו כן- האם ניתן להשתמש בטמפון בזמן מחזור עם ההתקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012אין בעיה עם טמפונים והתקן. כדאי לנסות מספר סוגי גלולות לפני שאת עוברת להתקן בלית ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסטבוליטיס, ביוץ ועוד...ת.23/08/2012
יש לי כמה שאלות.אני בת 38.הריון אחד מחוץ לרחם.יש לי ווסטבוליטיס ואני מבקשת לדעת למה לפני הביוץ שורף לי מבפנים במשך כמה ימים ואפילו שבוע ואחר"כ זה עובר מעצמו.שאלה שניה - אם הביוץ מתרחש במשך יום אחד בלבד איך זה שבמשך שבוע שלם יש לי הפרשות במרקם של ג'ל ולפעמים עם כתמים של דם חום?
שאלה שלישית - בחודש שעבר אחרי הביוץ היה לי דימום חום עד לקבלת המחזור.עשו לי אולטרסאונד וחשבון בהתחלה שיש לי פוליפ וזה מה שיצא בבדיקה - שיש לי פוליפו (אני מזכירה שהיו לי דימומים באותו זמן), אחרי המחזור עשו לי שוב אולטרסאונד ואמרו שהכל נקי.אולי זה היה קריש דם מהדימום מה שראו, אני לא מבינה בזה אבל...דימום החל אחרי קיום יחסי מין.אני לא נוטלת גלולות בכלל ונעזרת בקונדום כאמצעי מניעה.מה זה יכול להיות? מה דעתכם? אגב, יש לי דימומים מאוד כבדים בעת המחזור וכבר נתנו לי כדורים לוויסות הדימום וגם אני נוטלת ברזל.מה בכל זאת קורה פה? תודה רבה על התגובות והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסטבוליטיס, ביוץ ועוד... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012אין קשר בין הוסטיבוליטיס לתופעות שאת מתארת. הדימום בזמן ביוץ כאבי בטן ממושכים קשורים לביוץ ולשינויים ההורמונליים סביב הביוץ. אם תקחי גלולות יכול להיות שכל התופעות האלו יפסקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת הריון לאחר לידהאור23/08/2012
שלום וברכה
ילדתי לפני כחודשיים והייתי אצל רופא הנשים לבדיקה פנימית והתחלת גלולות למניעה! מכיוון שהפסקתי להניק הרופא נתן לי את הגלולות שהשתמשתי בהם לפני ההריון (פמינט). הרופא הסביר לי שגם אם אני מתחילה ליטול אותם בטרם הופעת הוסת ה1 לאחר הלידה אני לא מוגנת הדבר רק יסייע בסידור הופעת הוסת ה1!
רק לאחר הוסת ה1 זה יתחיל להגן!
מכייון שאני אדם דתי איני יכולה להשתמש באמצעי מניעה כמו קונדום ולא בשיטת משגל נסוג וכו'. שימוש בנרות מלחיץ אותי כי הם לא הכי בטוחים..
אשמח שתמליצו לי על אמצעי מניעה פשוטים,יעילים ובטוחים!
יומקסים ותודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הריון לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/08/2012אין אמצעי מניעה יעילים ופשוטים מעבר לנירות נרתיקיים או ספוגיות לנרתיק או להמנע עד שתגיע הוסת הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אחרי ניתוח קיסרייעל22/08/2012
אני שלושה שבועות אחרי ניתוח קיסרי הדימום הסתיים שהיה הסתיים ואני מרגישה מצוין למעט דבר אחד שמטריד אותי. פעם ביום בערך יוצאת לי הפרשה סמיכה בגוון צהבהב כהה בלי ריח. סליחה על התיאור.
האם זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי
יעל27/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2012יכול להיות הפרשות כאלה כחודש אחרי הלידה ואפשר גם ששה שבועות אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות באיחוריסמין22/08/2012
שלום רב,
אני לוקחת גלולות פליים כבר 3 שנים עם הפסקה של שבוע בין חפיסה לחפיסה..וכרגע אני נמצאת בשלב של תחילת חפיסה חדשה ושכחתי לקחת את הגלול הראשונה היום )..אז מה כדאי לי לעשות להמשיך כרגיל ולזרוק את הגלולה של היום והאם אני עדיין מוגנת? !או שלהחשיב את תחילת החפיסה ממחר (ואז במקום שבועה הפסקה יהיה לי 8 ימים).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו??
יסמין27/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות באיחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/08/2012התחילי את החפיסה החדשה באיחור והוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים כי אינך מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין?קרן21/08/2012
היי,
בצעתי בגיל הריון 6+2 US.
אני חייבת לציין שאני תמיד יודעת מתי אני מבייצת והמחזור שלי סדיר- 28 יום כמו שעון. גם הפעם זיהיתי את הביוץ ויום לפני תאריך קבלת המחזור המשוער עשיתי בדיקה ביתית שהראתה פס חלש (כלומר לא היה ביוץ מאוחר).
הרופא לא ראה דופק וגם לא קוטב עוברי אלא שק הריון קטן. הופנתי לבדיקת ביתא יום למחורת( הUS היה בערב והבדיקה בבוקר) ויצא לי ביתא 11500 ואני יודעת שבבטא כזאת אמורים לראות כבר עובר ודופק.( בהריון הקודם היה לי דופק ב6+0 ).
זה יכול לקרות או שיש סיכוי גדול להריון לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/08/2012יש להתרשם מהמראה בבדיקת העל קול על מנת להחליט על תקינות ההריון בערכי הבטא הנקובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולה לא נכונה של מיקרולוטא21/08/2012
שלום, אני בשבוע וחצי האחרונים של החפיסה, גיליתי שלקחתי במשך יומיים גלולה משבוע הבא, היום לקחתי את הגלולה הנכונה של השבוע הזה.
האם אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולה לא נכונה של מיקרולוט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/08/2012כן אין הבדל במינונים של המיקרולוט כל הגלולות שם אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)