מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור קשהאני13/08/2012
שלום רב יש לי בעיה מטרידה מאד שהחלה בעשור האחרון ומתגברת ממחזור למחזור אני בת 42 וכל חודש לפני המחזור ובמחזור עצמו אני חשה עייפות קשה וקושי בתפקוד היומיומי אני מתקשה לעלות במדרגות יש לי דופק מואץ נשימה כבדה וכאבי גב ורגליים וקשה לי ללכת הרבה ולעשות ספורט ותחושה של חוסר אוויר יש לציין שזה רק לפני המחזור ובמחזור עצמו לאחר מכן הכל חוזר לקדמותו ואני שוב יכולה לעשות ספורט ולתפקד כרגיל שאלתי היא למה התחושות האלו נגרמות ואיך אפשר לשפר את המצב אולי ויטמינים המצב ממש גורם לי לאיכות חיים ירודה תודה מראש על התשובה דרך אגב עשיתי את כל הבדיקות האפשריות הכל תקין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012זהו סוג של תסמונת קדם וסתית. הטיפול יכול להיות הורמונלי או שפני לרפואה משלימה ונסי טיפולים טבעיים לפני שתתחילי עם הורמונים
פני לרופא נשים שלך ליעוץ במקביל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות גופנית לאחר לידהדבורה13/08/2012
שלום רב,
אני שבוע לאחר לידה ורציתי לשאול תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות גופנית?
עד סוף ההריון עשיתי הליכות 4-5 פעמים בשבוע. 40 דקות עד שעה כל פעם.
אני לא רוצה לאבד את הכושר ומצד שני לא רוצה להעמיס על הגוף יותר מדי.
בתודה מראש,
דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות גופנית לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012חכי חודש וחיזרי לפעילות בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה כאב סביר בזמן מחזור?יעל13/08/2012
יש לי כאבים מטורפים בזמן האחרון בזמן המחזור בימים הראשונים, כולם מתרכזים באזור שמאל ובאים בתכיפות של 2 עד 3 דקות, הכאב בא כמו התכווצות שעוברת לרגל שמאל.
אני בת 26 ויש לי 3 מאומות קטנות, האם יש קשר?
וחוץ מכדור האם יש סיבה אמיתית לבדוק את העניין או שכאבים כאלה שמשתקים הם משהו שקורה להרבה בנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה כאב סביר בזמן מחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012התיעצי עם רופא הנשים שלך, לעתים מתן גלולות יכול להקטין כאבי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ויסתישני13/08/2012
אני 5 חודשים לאחר לידה, התחלתי לקחת גלולות יאז (חפיסה ראשונה) )וכעבור מספר ימים החל לי דימום חלש שנמשך מזה ימים, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין ויסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012דימום תוך כדי לקיחת גלולות יכול לקרות ב3 חודשים ראשונים למתן הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןשלי13/08/2012
ד"ר שלום,
יש לי קושי להיכנס להריון, למרות שיש אצלי ביוץ. אבל יש לי פרולקטין גבוה. האם פרולקטין גבוה יכול להפריע להיכנס להריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012יכול, פני להערכת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אנטיביוטיקהסיון13/08/2012
שלום, שמי רוני אני בת 20.
נוטלת גלולות פמינט מזה שנה.
יש לי שתי שאלות:
לפני שבוע ישנתי אצל חבר שלי, קיימנו יחסי מין בבוקר ובאותו היום בערב שילשלתי כשעה אחרי נטילת הגלולה.
הייתי בתחילת השבוע האחרון של הגלולות.
אני יודעת שבמצב כזה צריך עד סוף החודש ( או יותר?..) להשתמש באמצעי מניעה נוספים,אבל השאלה שלי אם אני מוגנת כביכול מאותו סקס שהיה באותו היום?
הרי הזרע נשמר בגוף האישה שלושה ימים.
אציין כי היציאה הרכה הייתה חד פעמית !
כמו כן, יומיים אחרי "האירוע"התחלתי לנטול אנטיביוטיקה הנקראת "מוקסיפן" למשך חמישה ימים.
ובגלולה האחרונה בחפיסה היה לי לראשונה מאז נטילת הגלולות דימום בין ווסתי,מזה אומר?
האם האנטיביוטיקה פוגעת ביעילות של הגלולה?
ואחרי כל הסיטואציה הזאת גם היציאה הרכה וגם האנטיביוטיקה כמה זמן אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה נוסף?
תודה רבה רבה על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012שבועיים להשתמש בקונדומים. גם שלשלת ולכן לא ברור האם הגלולה נספגה וגם האנטיביוטיקה פוגעת בספיגה של גלולות באופן עקרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבד12/08/2012
שלום רב.
אני בתחילת ההריון הראשון שלי [שבוע 4] עשיתי היום בדיקת אולטרסאונד רגילה והרופאה אמרה שיש חשש לרחם דו קרני. היא הפנתה אותי לבדיקה נוספת תלת מימדית שתהיה רק עוד שבועיים. אני נורא פוחדת מזה. מה המשמעות של רחם דו קרני? איך זה משפיע על ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012כרגע אין מה לעשות חוץ מאשר לעקוב אחר ההריון . הריון ברחם דוקרני יכול להמשך ולהיות תקין לחלוטין מצד שני יכול להיות לידות מוקדמות ומצגי עכוז
דורש מעקב בלבד כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לאחר התקן מירנהמ12/08/2012
שלום רב,
מתי אפשר לקיים יחסי מין מלאים ולא מוגנים לאחר התקנת "מירנה"? מבלי לחשוש להריון לא רצוי?
בתודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לאחר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/20123 ימים אחרי ההתקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום או הקדמת מחזור בחמישה ימיםשירה12/08/2012
שלום רב,
הנני בת 33 לפני יותר כמעט הפסקתי שימוש בזריקות למניעת הריון במטרה להכנס להריון, בשלושה חודשים האחרונים המחזור חזר להיות סדיר (אצלי זה אומר כל 26 יום כמו שעון).
אתמול קיימתי עם בעלי יחסי מין וראיתי קצת דם אבל כמות ממש קטנה.
היום במהלך יום העבודה התחילו לי כאבי בטן חריפים אך לא אותם הכאבים הרגילים המלווים את המחזור, לאחר כמה שעות החל דימום.
מעולם לא הקדים לי מחזור יותר מיום יומיים לכל היותר וגם זה מאוד נדיר.
שאלתי האם עלי לחשוש שאולי נכנסתי להריון והפלתי? אם זו אפשרות האם עלי לפנות לרופא להבדק?
אשמח לעזרה, אנו מנסים להכנס להריון וחשוב לנו להבין מה הגורם והאם ישנם סיכוני הריון מפעת גיל וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום או הקדמת מחזור בחמישה ימים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012אם זהו דימום חריג פני לבדיקת רופא נשים ועשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליניאה נגרהמ12/08/2012
האם הופעת ליניאה נגרה מצביעה בהכרח על הריון? במידה ולא, מה משמעות תופעה זו? לאחרונה הבחנתי בפס כהה הנמתח מהטבור לכיוון המפשעה והבנתי שזו תופעה שכיחה בהריון. אולם, אני לוקחת גלולות ואף מקבלת מחזור סדיר. מה זה אומר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניאה נגרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012התיעצי עם רופא עור אולי קשור לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןדנה12/08/2012
שלום רב,אני בת 36 בשבוע 17 להריון, עובדת בעבודה תחת לחץ רב, עד כדי כך שבכל יום כשאני מגיעה לעבודה סובלת משלשולים ובכי ללא הפסקה. בעבר סבלתי ממעי רגיז אשר נרגע עם השנים. בנוסף אני סובלת מטחורים, שחזרו לאחר שנותחתי במהלך ההריון הקודם. ודלקות בשתן שחוזרות שוב ושוב וגורמות לי לכאבים חזקים בבטן תחתונה. אני לא מסוגלת להיות במקום העבודה ומדוכאת נורא. העבודה היא בישיבה רצופה כל יום. האם אני יכולה לקבל שמירת הריון או עזרה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012התיעצי עם הרופא שעוקב אחרי ההריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס 2 גלולותלול12/08/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות אורטו סיקלן ובחודש הקודם שכחתי לקחת 2 גלולות וקיימתי יחסי מין ביום השני. יומיים לאחר מכן לקחתי פוסטינור.
לא קיימתי יחסי מין במהלך החודש לאחר לקיחת הפוסטינור.
קיבלתי מחזור והכל בסדר...בעוד יומיים מתחילה חפיסה חדשה.
שאלתי היא מתי אני חוזרת להיות מוגנת? האם מתחילת החפיסה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס 2 גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012מוגנת מתחילת החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכונומוסטל12/08/2012
לפני הרבה שנים נדבקתי בטריכונומוס. האם ישנה אופציה שהחיידק יהיה רדום בגוף ויתפרץ כעבור הרבה שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכונומוס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012אם טפלת בו בעבר סביר להניח שאם יש שוב התפרצות זו הדבקה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה 2 ודואגת מאודלילי12/08/2012
עשיתי סקירה שניה בשבוע 23+2 ימים ודואגת לגבי העצמות שיותר קטנות מהרגיל
40.1 מ"מ femur מתאים לשבוע 22+4 ימים
34.4 מ"מ humerus מתאים לשבוע 21+4 ימים.
יחסים
hc/ac 1.1
ac/femur 4.84
bpd/femor 1.42
אני דואגת מה עושים איך ממשיכים לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה 2 ודואגת מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012פני עם התשובות לרופא שעוקב אחריך בהריון ומכיר את ההסטוריה של ההריון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינאליתליאת12/08/2012
שלום,
בימים האחרונים החלה לי תחשוה של גירוד וגירוי באיזור איבר המין.
הרוקח המליץ לי על אגיסטן קרם לשימוש חיצוני.
האם כדאי להשתמש במשחה או לחכות לבדיקה אצל רופא נשים (התור הקרוב הוא רק בעוד שבוע...)?
בנוסף, האם ניתן לקיים יחסי מין בזמן הטיפול?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וגינאלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2012מרחי בינתיים את המשחה ואל תקיימי יחסי מין עד הבדיקה אצל רופא הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)