מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות ברצףעדי19/08/2012
לפני כחודשיים חיברתי חבילה של גלולות פמינט עם עוד חבילה כמעט שלמה.
חודש לאחר מכן לקחתי 21 כדורים ולאחר מכן קיבלתי מחזור כרגיל.
האם יש אפשרות לחבר גם בחודש זה חבילה נוספת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור החפיסות
חן20/08/2012אני לוקחת את הגלולות פמינט על מנת להסדיר את המחזור והיה לי גם איזה מקרה שהייתי חייבת לחבר אז התקשרתי לרופא שלי והוא אמר שאין בעיה עם זה. למרות שבדרך כלל זה בסדר כדאי גם לדבר עם רופא שלך שמכיר אותך ויודע בדיוק כמה מותר לך לחבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ברצף - תגובה
ד''ר יואב פלד20/08/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ראשונה בחפיסה'נונימי19/08/2012
שלום,
אני לוקחת גלולות פמינט מזה 4 שנים ובשבוע שעבר ביום שישי שכחתי לקחת את הגלולה הראשונה בחפיסה (הייתי אמורה לקחת אותה ב 20:00 ). נזכרתי בזה רק ביום שבת ב 15:00 (משמע, עיכוב של 17 שעות). באותו רגע לקחתי את הגלולה שפספסתי והמשכתי לקחת את שאר הגלולות כרגיל ובקביעות.
בלילה בין חמישי לשישי האחרונים קיימתי יחסי מין ללא קונדום (הייתי על הגלולות שהמשכתי לקחת כרגיל).
בעלון רשום שבמידה ושוכחים את הגלולה בשבוע הראשון צריך לעשות יחסי מין בשבוע שלאחר מכן עם קונדום (מה שלא קרה אצלי.. עבר כמעט שבוע..)
האם אני מוגנת?
האם עליי לקחת פוסטינור (עוד לא עברו 72 שעות מאז קיום יחסי המין הלא מוגנים)?
אשמח לתשובה מהירה...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ראשונה בחפיסה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/08/2012הסיכוי להריון גם במקרה ששיחה של גלולה אחת לא גבוה
בכול מקרה יש להתשמש באמצעי מניעה נוספים לצורך הגברת הביטחון
באשר לפוסטינור אין המלצה חד משמעית באם לקחת בדיעבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי קרה מקרה דומה
ענבל19/08/2012רק שאני נזכרתי בבוקר..אז קראתי באתר של נורלבו שבמידה ולא עברו 12 שעות (כמו במקרה שלי) אז לקחת את הגלולה ולהמשיך את החפיסה כרגיל בלי אמצעי מניעה נוסף, אבל אם כבר עברו 12 שעות (כמו במקרה שלך) את צריכה לדלג על הגלולה ולהשתמש באמצעי מניעה נוסף...אם עוד לא עברו 72 שעות מהזמן שקיימת יחסי מין - הייתי ממליצה לך לקחת נורלבו...מקווה שעזרתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע הגלולותניצה19/08/2012
שלום רב אני בת 25 בריאה בדכ לוקחת גלולות מינס כבר כמה שנים.
השבוע התחיל לי דימום מאוד כבד בצורת מחזור באמצע החפיסה של הגלולת.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל עברתי עקירה כירורגית בפה ונטלתי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים.אמרו לי שאולי זה קשור.
אני מאוד מודאגת ותוהה מה לעשות ולמה זה נגרם.
האנטיביוטיקה שנתנו לי בהתחלה היתה אוגמנטין אך בגלל שהיא עשתה לי רע החליפו לי ל דאצלין.
אשמח לשמוע מה יכולות להיות הסיבות לדימום?האם הגלולות הפסיקו להשפיע?
בשמנו הייתי אצל הרופאת נשים ונאמר לי שדופן רירית הרחם שלי דק האם זה קשור?והאם בעוד שבועיים אני אקבל שוב מחזור?האם להפסיק כרגע את לקיחת הגלולות?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באמצע הגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/08/2012לא נראה לי שיש קשר
באשר לסיבות יכולות להיות מגוונות כולל התאמה של גלולות
יש להבדק ע"י רופא נשים במקרה שהתופעה נשנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט שכחתי גלולהטובה19/08/2012
אני ארבעה חודשים לאחר לידה.
נוטלת בקביעות סרזט ובהמלצת הרופאה בשילוב עם פרימולוט נור.
ביום חמישי בלילה קיימתי יחסים וביום שבת בבוקר שכחתי ליטול את הגלולות. נזכרתי ביום ראשון בבוקר ונטלתי מיידית ( 3 שעות לפני הזמן הרגיל.)
1. האם עלי ליטול שוב בשעה הרגילה?
2. מה הסיכוי שלי להריון מהיחסים האחרונים? ומתי אהיה מוגנת שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
טובה19/08/2012שכחתי לציין שאני מקבלת ווסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012קחי עוד גלולה בזמן הרגיל והוסיפי קונדומים בשבועיים הבאים התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי תוספת של פווסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאנה ודימוםלילך19/08/2012
שלום
אני לוקחת את הזריקה סיאנה למניעה
התחלתי לפני כ4 חודשים אז היה המחזור האחרון שלי
ואת הזריקה האחרונה קיבלתי לפני כחודש
בכל הזמן הזה לא היה לי שום דימום\מחזור
לפני שבוע התחיל לי דימום מוזר והוא לא הפסיק
מה זה?האם אני יכולה להיות בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיאנה ודימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012יכול להיות דימום תחת הסיאנה אבל יש מקום לשלול הריון בבדיקת שתןן ולפנות לרופא נשים לשלילת סיבות אחרות למם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...שואלת18/08/2012
שלום,
לפני שאישה מגלה שהיא בהריון יכול להיות ווסת והריון, או שזה אומר שאין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012בדרך כלל בהריון אין מחזור אבל במקרים נדירים יש מחזור סדיר ב 3 חודשים ראשונים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקה...דנה18/08/2012
היום, ביום האחרון של הווסת, הופיעה אצלי דלקת בדרכי השתן ומהר הייתי אצל הרופא שנתן לי אנטיביוטיקה ל5 ימים.
מחר אני מתחילה קופסה חדשה של גלולות, כש4 ימים נותרו לי עם האנטיביוטיקה.
אני שמעתי שלפעמים האנטיביוטיקה משבשת את השפעת הגלולות,
ובערך בעוד כשבועיים אני אמורה לפגוש את בן זוגי...
האם אהיה מוגנת למרות ה4 ימים הראשונים של הגלולות+אנטיביוטיקה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012סביר להניח שתהיי מוגנת לאחר שבועיים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפותרר18/08/2012
שלום,
אני בת 24.מזה תקופה של מספר חודשים יש לי גרד בפות, גם חיצוני וגם בפנים השפתיים. היו לי הפרשות צמיגיות ודביקות, שעברו חלקית אחרי טיפול באגיסטן וגינלי וטיפול נוסף בנרות וגינליות במרשם של הגניקולוג (לא זוכרת את שמן). ההפרשה עכשיו היא לבנבנה, לא צמיגה עם ריח קל. יש לציין (זה קצת מביך שלא בדקתי את זה עד היום, אבל זה לא הטריד אותי מדי), שמאז בערך המחזור הראשון שלי יש לי הפרשות כאלה, אבל לא היה גרד כזה שהתווסף.
עשיתי לפני מספר ימים משטח ויצאו התוצאות הבאות
GINAL-GBS: NEGATIVE
VAGINAL-BACT: CANDIDA NEGATIVE
מה זה עוד יכול להיות? האם לבקש משטח לסוגי חיידקים/פטריות אחרים? האם הבדיקה לקנדידה היא לכל הזנים?
תודה רבה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לציין
רר18/08/2012לא קיימתי יחסי מין בחודשים האחרונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ששכחתי לציין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012חיזרי לרופא הנשים שלך עם התשובות - הן תקינות ומעידות שאין זהום בקנדידה או זהום חיידקי. יש לברר את ענין הגרד ולטפל בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם נוברינגשלי18/08/2012
שלום, לוקחת נוברינג כבר שנה.
הפעם לא הוצאתי את הטבעת וישר הכנסתי אחרת כדי לדלג על מחזור. עשיתי זאת 3 פעמים ברצף.
היום בלילה אני צריכה להוציא את הטבעת ומתכננת שוב לדלג על המחזור עם טבעת נוספת
(רביעית ברצף) בגלל ארוע. בצהרים ראיתי דימום (קטן יחסית) מאוד צמיגי וכהה, כאשר בתחילת היום הרגשתי כאבים בבטן התחתונה, כמו של מחזור.
יש סיבה כלשהי לדאגה?
האם קשור לרצף הארוך של הטבעות?
מותר לי להמשיך כרגיל ברצף כמו שרציתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם נוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012אם התחלת לדמם מציעה לך לעשות שבוע הפסקה אחרת יש מצב שתדממי לסרוגין כל החודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקןסיגל18/08/2012
שלום,
יש לי התקן / טבעת רגילה
אחריי כמה שנים צריכים להחליף אותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012רב ההתקנים יעילים ל5 שנים בלבד יש סוגים שיעילים ל8 שנים תלוי איזה סוג התקן לא הורמונלי שמו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהופסק לאחר ניתוח לפרסקופיהחגית18/08/2012
שלום,אני בת 41, בתאריך 1.7.12 עברתי ניתוח לפרסקופיה בו הוציאו לי את שחלה הימנית והחצוצרה הימנית ונגעים של אנדומטריוזיס. לאחר הניתוח דממתי במשך שבועיים לסרוגין. ומאז עד היום 18.8.12 לא קיבלתי מחזור. האם יש מקום לדאגה ?.לעיתים יש לי תחושה שאני עומדת לקבל מחזור ובכל זאת אני לא מקבלת.יש לציין שלפני הניתוח המחזור היה מופיע באופן סדיר. כששאלתי את הרופא המנתח הוא טען שזה יכול לקחת זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שהופסק לאחר ניתוח לפרסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012חכי עוד חודש יכול להיות שנויים הורמונליים עקב הניתוח והסטרס סביבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגלולותלי18/08/2012
שלום
לקחתי פוסטינור השבוע, ואני רוצה להתחיל לקחת גלולות
האם אני יכולה לקחת יום אחרי המחזור מהפוסטינור? או שלהמתין למחזור הטבעי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/08/2012הכי מסודר יהיה אם תחכי למחזור טבעי ותתחילי ביום הראשון שלו אז את בטוח מוגנת מידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!אפרת18/08/2012
שלום,
לפני כשבועיים עברתי הפלה טבעית. היום , לאחר קיום יחסי מין, נראה היה שאמצעי המניעה שהשתמשנו (קונדום) לא עשה את עבודתו נאנמנה ונראה על איבר המין שפיך.
אני בלחץ שאני עלולה להכנס שוב להריון , ואני מתלבטת האם כדאי לי לקחת את הגלולה של היום שאחרי., האם זה בסדר לקחת אותה לאחר הפלה טבעית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!! - תגובה
ד''ר יואב פלד18/08/2012אין שום בעיה לקחת פוסטינור לאחר הפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר המיןהדר17/08/2012
שלום,
איבחנו אצלי פצע שטחי חיצוני באיבר המין המדמם למגע.
הרופא המליץ על שמן נבט חיטה לטיפול, אבל רציתי לשאול אם יש משחות כלשהן היכולות לעזור לזרז את ההחלמה, כי זה מצב שנמשך כבר הרבה זמן (כשנה) וגם אחרי הפסקה של קיום יחסי מין הפצע המשיך לדמם.
אולי ניתן לצרוב פצע חיצוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר המין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/08/2012בטח לא ,לצרוב, את הפצע. חייבים לברר מה הסיבה של הופעת הנגע ורק לאחר מכן לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דחוףףףף:)17/08/2012
הייי, אני נוטלת גלולות כבר שנה וחצי בערך... לפני כשלושה שבועות הייתי חולה וקיבלתי אנטביוטיקה לשבוע ( בשם צפוויט) , שבוע לאחר סיום האנטביוטיקה הייתי בשבוע השלישי ללקיחת החפיסה ואז התחילו לי מין הפרשות חומות בכמות די גדולה שהייתי צריכה להשתמש בתחבושת, ההפרשות האלו התחילו לי עוד לפני שסיימתי את החפיסה ועכשיו בשבוע ההפסקה לא קיבלתי מחזור אלא המשיכו לי ההפרשות בכמות ממש קטנה. שאלתי היא האם ייתכן שזו השפעה של האנטיביוטיקה? ובנוסף קיימתי יחסי מין בתקופת האנטביוטיקה וגם אחריה... האם יש אפשרות שלא הייתי מוגנת? ולמה המחזור שלי לא הגיע, אולי בגלל ההפרשות?
תודה רבה רבה!!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דחוףףףף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן18/08/2012אנטיביוטיקה עלולה לבטל את הפעולה של הגלולות, לכן ישנה אפשרות את נכנסת להריון. ממליץ לבצע בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)