מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור עם גלולות סרזטסיגל28/06/2012
שלום, אנישלושה חודשים אחרי לידה ומניקה חלקית לוקחת גלולות סרזט אך לא תמיד בזמנים קבועים.כרגע הווסת מאחר לי בשבועיים,עשיתי בדיקת דם לפני שלושה ימים אך יצא קטן מ5 נאמר לי שזה שלילי ואין שום סימן לווסת ... מה לעשות האם לבצע שוב בדיקה עוד כמה ימים או אולי זה הפרעות בווסת למרות שאצלי מגיע תמיד בזמן... אשמח לתשובה עיניינית ומקצועית,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012יכוול להיות תחת סרזט שלא יהיה דימום וסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור נמשך שבועיים עם הפסקה באמצעאריאל28/06/2012
היי אני משתמשת בסרטז כמעט 3 חודשים כבר... בפעם הראשונה היה לי מחזור בפעם השנייה לא היה לי ובפעם השלישית זה נמשך לי שבועיים כבר עם הפסקה של יומיים באמצע. האם זה נורמלי?!
בעיקרון הם לא השפיעו עליי בכל צורה כלשהי.
האם לבדוק אצל הרופא או שזה אמור לעבור פשוט?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012יכול להיות דימומים לא סדירים תחת סרזט. אם הם ימשכו פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן אחרי תרומהרנית28/06/2012
אני בשבוע 17 תרומת ביצית. הייתי אצל האחות בדיקה שגרתית לחץ דם 93/61. בדיקת שתן. עשיתי בסטיק ואחות רשמה בכרטיס מעקב הבדיקת שתן בסטיק +2 עקבית חלבון reuk רשמה משהו כזה בכרטיס אמרה לשתות הרבה ואולי זה הפרשות אבל לא מאמינה שיש הפרשות . אני דואגת מה זה אומר האם יש סכנה לעובר? מה לעשות מה זה יכול להיות. האם אשתה הרבה זה אסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן ודואגת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012צודקת האחות ואין מה לדאוג. אם את בלחץ עשי בדיקת שתן כללית ותרבית שתן אבל לדעתי זה ממצא אקראי וחסר חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהקדים והגיע אחרי 19 יוםגלי28/06/2012
שלום רב,
אני בת 41, אמא לשני ילדים.
מחזור לא סדיר בד"כ בין 23-27 יום בין מחזור למחזור.
בזמן האחרון המחזור שלי מאוד מוזר.
בחודש שעבר איחר בכשבוע והגיע לאחר 34 יום ואילו החודש הזה קיבלתי אחריי 19 יום בלבד. האם תקין?
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
אודה לתשובה.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה......
גלי01/07/2012אודה לקבלת תשובה.
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צילום רחם- האם באמת נדרש?שלי28/06/2012
שלום רב,
אני בת 31 ו8 חודשים לאחר לידת ביתי (ילדה ראשונה)
בהריון עם ביתי סבלתי מסכרת הריון וצירים מוקדמים משבוע 27. ילדתי את ביתי בשבוע 33+2 (34) לאחר ירידת מים בלידה טבעית.
אציין כי כאשר גילו אצלי את סכרת ההריון הנחו אותי להתחיל לעשות הליכות 3-4 פעמים בשבוע של 45 דקות עד שעה, דבר שלא הייתי מורגלת אליו קודם לכן ולא הייתי בכושר.
אציין כי אני בריאה בד"כ ולאחר ההריון רמת הסוכר שלי תקינה.
כעת, לקראת הרצון להרות בשנית הפנה אותי הרופא לבצע בדיקת צילום רחם.
האם יש צורך אמיתי בביצוע הבדיקה? האם הבדיקה הכרחית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה הקודמת
שלי28/06/2012אציין כי לא היו לי הפלות לפני ההריון והכניסה להריון לא הייתה קשה.
שוב, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג החדשאור27/06/2012
אני נפרדתי מבין זוגי לפני 4שנים.נדבקתי ממנו בהרפס גניטלי.היום אני רוצה להתחיל זוגיות חדשה ופוחדת להיכנס ליחסים אנטימיים עם גבר מסיבה שיכולה להדביק בן אדם בוירוס הרפס. מה אני אמורה לעשות? האם לספר לחבר חדש על הרפס?
איך לחיות עם הרגשה הזו ---לי מפריע מאוד את מצבי !!!!
אשמח לשמוע עצה תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
אור29/06/2012מבקשת מאוד עיוץ תודהרבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן זוג החדש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012כדדאי לקיים יחסי מין בחודשים הראשונים עם קונדומים. אם יש לך התקפים וההרפס אקטיבי כדאי לקחת טיפול מונע בכדורים. את צריכה להזהר מקיום יחסי מין ללא קונדום איתו כשאת בשלב של ההתפרצות בתקופה בין לבין את לא ממש מדבקת.
כדאי לספר לו כשתתחילו לחשוב על הורדת הקונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
אור04/07/2012ואם בו אדם יכעס שלא סיפרתי לו לפני שנכנסתי ליחסים אנטימיים?
לפי דאתך ,זה הוגן? \
מחכה לתשובתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובהמיה27/06/2012
היי,
אשמח לדעת מה יכול להסביר ממצא 'זקיקים קטנים מרובים' (פעמיים באולטראסאונד בטני) המביאים לאבחנת PCO וכעבור מס' חודשים להיעלמות אותם הזקיקים?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחת שימוש בגלולות בכל הבדיקות
מיה27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי את הגלולה האחרונה -דחוףאומי26/06/2012
שלום
זה שנים שאני לוקחת גלולות מרסילון , בת 34
שלשום הייתי עם בן זוגי - לקחתי גלולה כרגיל (אחת לפני האחרונה בחפיסה)
אתמול שכחתי לקחת את הגלולה האחרונה בחפיסה - ולא עשיתי כלום
מה עלי לעשות? האם יש סיכוי להריון?
האם פשוט להמשיך כרגיל ולקבל מחזור יום לפני כביכול
ואם כן-האם אני מוגנת בימים הקרובים עד קבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הבנתי ,
shelly27/06/2012כשמפספסים גלולה נפגמת ההגנה בכל מקרה , וקראתי באתר של נורלבו שאם לא עברו 12 שעות מזמן נטילת הגלולה שנשכחה, אפשר לקחת את הגלולה ולהמשיך כרגיל. רוב הסיכויים שתוך 3-4 ימים כבר תהיי מוגנת שוב. ליתר ביטחון, לחכות שבוע ימים עד לקיום יחסי מין. אם עברו 12 שעות מזמן נטילת הגלולה שנשכחה, יש לדלג על הגלולה ולהשתמש באמצעי מניעה נוסף במשך שבעה עד עשרה ימים. שזה קונדומים למשל.. הכתבה בשם - "שכחתי גלולה- מה אני עושה עכשיו" .
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאיתמר26/06/2012
אם ישנה לזוגתי בעיה ידועה עם המחזור שברגיל הוא מאחר לפעמים אפילו ביותר מחודש וחצי חודשיים וזאת עקב ניתוח שעברה בעבר שהיה גם כרוך במנת דם...האם ישנה בעיה או עיקוב גם בפוריות שכן אני יודע אשר אישה תקינה היא בעלת ימים ספורים בהם יכולה להכנס להריון....האם פה קשה יותר ...? השאלה מיכוון שנקרע קונדום ואין היא זוכרת כלל פרטים אודות מחזורה... מה הסיכוי..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2012יש סיכוי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה עם הגלולות לכמה חודשיםשיר26/06/2012
שלום,
אני טסה לכמה חודשים לטייל, כרגע אני לוקחת גלולות מסוג מינס ואין לי כוח לקחת אותם גם בטיול, האם יש סיכונים כלשהם אם אני אעשה הפסקה של כמה חודשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה עם הגלולות לכמה חודשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/06/2012המחזור יכול להיות לא סדיר בהתחלה
בעקרון אין סכונים כל עוד תדאגי לקיים יחסי מין עם קונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחלפת גלולותספיר26/06/2012
הרופאה שלי הביאה לי מרשם חדש של גלולות ואני צריכה להתחיל את החפיסה השבוע השאלה שלי אם אני צריכה לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור והאם אני מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחלפת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/06/2012התחילי מהיום הראשון של המחזור ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש לא נכון בטמפוןשרון26/06/2012
שלום,
לשם טיול בנחל עם מים, ניסיתי להחדיר טמפון אך מיקמתי אותו לא נכון - השארתי אותו נמוך מידי כך שמרגישים אותו. בשלב מסוים גובה המים הגיע לאזור והרטיב את החלק התחתון של הטמפון. כשיצאנו מהמים (10 דקות ???) ישר הוצאתי אותו.
האם זה יכול להזיק ?
תודה,
אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש לא נכון בטמפון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/06/2012לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שימוש בהתקן תוך רחמילולו26/06/2012
אני בת 46 ולפני חמש שנים שמתי מירנה,האם אני צריכה להחליפו,או ניתן להשאיר אותו,עקב הסיכוי הקטן להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שימוש בהתקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/06/2012התיעצי עם רופא מטפל שלך, כדאי לעשות הערכה הורמונלית ולראות מה מצבך
בעקרון ההתקן פחות יעיל אחרי 5 שנים כי החומר הפעיל נעלם אבל עדיין יש אפקט מסוים של מניעה מעצם קיום גוף זר ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במיקופלסמהרוני25/06/2012
שלום,
בתרבית נרתיקית PANEL STD התגלה חיידק MYCOPLASMA HOMINIS.
הרופא נתן לי טיפול של דוקסילין 100mg -
ביום הראשון 2 כדורים (1כדור פעמיים ביום) ובשמונת הימים הבאים כדור אחד ביום (סה"כ 10 כדורים בתשעה ימים).
קראתי במקומות רבים שהטיפול אמור להיות 2 כדורים ביום למשך 10 ימים ולא כדור אחד כפי שניתן לי.
האם המינון שניתן לי נמוך מדי? אני מעוניינת להכנס להריון בקרוב ומעוניינת להפטר מהחיידק במהרה. מה עלי לעשות? האם לפנות שוב לרופא להעלאת המינון?
ועוד שאלה - תוך כמה זמן מתום נטילת הכדורים ניתן להכנס להריון? (אני אמורה לסיים את הכדורים סמוך מאוד למועד הביוץ)..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במיקופלסמה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2012זהו הטיפול המקובל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה-35אסטר25/06/2012
שלום רב!
יש לי בעיה של שיער יתר(לא ברמה גבוה, אבל מפריע לי אישיץ). אני עושה טיפול לייזר ובנוסף הציעו לי תרופות אסטל-35, לאחר בדיקות הורמונליות שהראו:
FSH 3.3 IU/l
Estradiol (E2) 100 pmol/L - קטן מ'
Progesterone 2.2 nmol/L
Testosterone Total 1.5 nmol/L קטו מ'
Hydroxyprogesterone-17 1.4 nmol/l
DHEA-S 3.47 micmol/l
Androstenedione 2.96 ng/ml
Prolactin 271 mIU/l
LH - Luteinizing Hormone 4.2 IU/l
בדיקות שחלות לא הראו בעיות של שחלות פוליציסטיות.
אין בעיות מיוחדות נוספות.
אני לקחתי תרופות במשך 21 יום, ויש לי בחילות קשות, כאבי ראש שלא היו לי קודם, דיכאון - שגם לא היה קודם. בנוסף, לדעתי, אפילו הוגבר קצב צמיחת שיער, אבל זה יכולה להיות האשליה.
רופא נשים שלי אמר שכדאי להמשיך לקחת גלולות ושלפי חודש ראשון אסור לעשות החלטה.
אני די סובלת מתופעות לוואי, ובנוסף אני ממש לא רוצה להמשיך לקחת גלולות לטווח תקופה ארוכה בכל מקרה. אז השאלה אם כדאי להפסיק ליטול אותם עכשיו(ואיך עושים זאת) או להמשיך ולראות האם תופעות לוואי ממשיכות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה-35 - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/06/2012לא מפענחים תשובות מעבדה באתר
יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)