מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה?עדינה16/06/2012
שלום,
אני סובלת כבר כמה חודשים מפטריות ודלקות שתן חוזרות. הפטריות טופלו עד עכשיו בנרות אגיסטן וקרם קומאגיס, לאחרונה הייתי אצל רופא שאבחן אצלי "וגינטיס" ונתו לי 10 נרות פולידין וקרם בטאקורטן (בו לא השתמשתי כי הוא עורר אצלי חשד, המשכתי בשימוש בנרות הפולידין יחד עם הקומאגיס).
השבוע הייתי במקרה אצל שני רופאים אחרים במרווח של פחות מ24 שעות (כן, יוצא לי ללכת לכל מיני רופאים אני יודעת שזה מוזר, אני בצבא וקצת מסתבכת עם הנושא). הדבר המוזר הוא שרופא אחר אמר בדק אותי ואמר שהוא לא רואה אצלי כלום, אולי קצת פטרייה אבל שאני אחזור אליו אם אני מרגישה לא טוב שוב. והרופא השני טען שיש לי המון פטרייה, שזה מוזר כי אני לא מרגישה אותה וגם הרופא השני לא אבחן את זה. הוא נתן לי כדורי פלוקנול, גינו דקטרין וקומאגיס שוב. בינתיים אני לא מתחילה להשתמש בתרופות בגלל הספק שיש לי פטרייה ובגלל שאני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים.
שאלותיי, קודם כל איך יכול להיות ששני רופאים מאבחנים דבר כל כך שונה? הגיוני שאני לא ארגיש שיש לי פטרייה אחרי שבעבר מאוד הרגשתי כשהיה לי? האם באמת אי אפשר לבצע את הטיפול שהוא נתן לי עם מחזור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012הדרך הטובה לאבחן פטריה זה לעשות תרבית נרתיקית . במחזור אין טעם לשים נרות או משחות לנרתיק אלא לקחת רק כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי-דחוףמיכל16/06/2012
אני סובל כבר שנה וחצי מוולודיניה....בשנה האחרונה הייתה הקלה מירבית בכאב והכל בזכות האלטרול לוקחת כ-50 מג...השבוע גיליתי שייש לי פטריה וגינאלית השתמשתי בפלוקנזול והפטריה עברה אך אני מרגישה עדיין עקצוץ באזור הדגדגן...האם אני יכולה להעלות את מינון האלטרול? יכול להיות שהפטריה גרמה לשיבוש שוב באזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי-דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012הבדקי אצל רופא נשים המכיר אותך ומטפל בך לפני שאת עושה החלטות רפואיות מרחי אזראקאין בינתיים עד הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן שתןטל16/06/2012
לפני כ4 חדשים התחילה צריבה וכאבים בזמן קיום יחסי מין. לאחר קיום היחסים הייתה הפרשה חומה (דמית?) בעיקר לפני מחזור.
פניתי לרופאת נשים ונשלחתי לUS גניקולוגי, מעקב זקיקים ואגן קטן בגישה וגינאלית.לא נמצאו ממצאים מיוחדים.
למרות תוצאות בדיקות השתן החריגות ליקוציטים:500 וואריתרוציטים:25 אך תרבית שלילית, הרופאה שלחה אותי לרופא המשפחה שנתן מרשם לדיספטיל. הכאבים והצריבות החריפו.
פניתי לרופא פרטי שנתן מרשם לפלוקנול (כדור 1), כדור פלאג'יל (למשך 10 ימים) וטבע קוטן והפנה לבדיקות דם. המשחה הגבירה את הצריבה ולכן הפסקתי מייד. למרות זאת
הדימומים הפסיקו והייתה הטבה למשך שבוע במצבי.
פניתי שוב לרופא נשים. הנ"ל אבחן פטריה ונתן מרשם לגינו פבאריל 159. בפעם הראשונה למשך שלשה ימים, ולאחר הפסקה של שבוע שוב למשך שלשה ימים. הצריבות והרצון להטיל שתן לעיתים תכופות ממשיכים.
פניתי לאורולוג ששלח שוב לבדיקות שתן (Urine General-sus). ותרבית שתן ואולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן.
האם כדאי לבקש מרופא הנשים תרבית ואגינלית? האם יכולה להיות דלקת בדרכי השתן למרות התרבית השלילית?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במתן שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012עשי תרבית נרתיקית
קשה לאבחן ללא בדיקה אך נשמע שיכול להיות לך רגישות בפתח השופכה הגורמת לצריבה. המנעי לפי שעה מקיום יחסי מין את יכולה למרוח ג'ל אזראקאין בינתיים לאלחש את האזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורעינת רונן16/06/2012
במסגרת קיסרי עברתי קשירת חצוצרות. אני רוצה לצאת חופשה ואיני רוצה לקבל מחזור האם יש דרך בה אוכל לדחות את המחזור לאחרי החופשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012את יכולה לקבל הורמונים שידחו מחזור התיעצי עם רוא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבורה מודאגתדנה16/06/2012
כשהתכוונתי דעה נוספת התכוונתי שאני רוצה לעשות בדיקת דם גם בצבא וגם בפרטי כי אמרו לי שבצבא זה לא תמיד אמין...
והייתי רוצה לדעת גם כל כמה זמן אני צריכה לקחת את הכדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבורה מודאגת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012מה השאלה הראשונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה16/06/2012
בת 65 עם ריח רע מהוגינה. כל התכשירים לא עוזרים. מה יכולה להיות הסיבה? כבר הייתי אצל שני רופאי נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/06/2012אני ממליץ לבצע בדיקת תרבית של ההפרשה הווגינאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אפור ורודנילי16/06/2012
שלום,
לפני חודשיים התחילו לי כאבי בטן חזקים, נבדקתי ע"י רופאת נשים עשו לי אולטרסאונד ונמסר לי שיש לי איזשהו עיבוי לא ברור, בבדיקה חוזרת נמצאו 2 ציסטות, ביום החמישי של המחזור עשו לי שוב אולטרסאונד והציסטות נעלמו.
כל זה היה בחודשיים האחרונים, מאז כול מחזור שקיבלתי בימיו הראשונים היה בצבע לא אופייני, אפור בהיר ורוד בהיר.
מה פירוש הצבע? האם הכול בסדר איתי?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אפור ורוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012אם אחר כך יש מחזור תקין אני לא חושבת שיש בעיה. אם את מוטרדת פני שוב לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בנרתיקטל16/06/2012
ביום חמישי חשתי בגולה גדולה בנרתיק,
זוכרת שכבר היה לי בעבר , טופלתי באנטיביוטיקה והתופעה נגמרה.
לא נלחצתי (כמו אז) ויש לי תור לרופא ביום שלישי- זה הכי מוקדם שמצאתי.
כרגע, מרגישה שהגולה מעט גדלה. האם דחוף לגשת למיון??
האם המצב מחמיר או שזה לא משנה וסובל דיחוי??
אשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/06/2012את יכולה להמתין עד יום שלישי במידה ואין כאבים או חום. לפעמים מדובר באבסצס אז חייבים לפנות דחוף לחחר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורנ.א16/06/2012
אני בת 38 נוטלת גלולות הרמונט מזה 14 שנים ברצף. לאחר קבלת הווסת האחרונה ב- 16.5 עשיתי הפסקה של חודש בלקיחת גלולות עקב כאבי ראש המלווים אותי במהלך הווסת ודימום חלש מאוד למשך יומיים בלבד. לפי חישוב היתי אמורה לקבל ווסת לפני יומיים ועדיין לא קיבלתי. אני מרגישה סחרחורות, כאבי בטן תחתונה וכבדות, דבר המצביע על קבלת ווסת. במהלך החודש קיימתי יחסים מוגנים חלקית.
בעבר נתנו לי ארגסט 5 כאשר היה איחור במחזור. האם כדאי לקחת כדור זה או שעדיין לא מדובר על איחור משמעותי. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/06/2012אני ממליץ להבדק אצל רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשיר15/06/2012
שלום
יש לי בעיה במחזור לפנה 5 חודשים זה התחיל חודש אני מקבלת מחזור רגיל וחודש אחרי בתאריך שאני צריכה לקבל יש לי הפרשות בצבע חום בהיר יומיים וזה נגמר
חודש מופייע דימום וחודש הפרשות חומות מה זה יכל להיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012יכול להיות הפרעה הורמונלית פני ליעוץ לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת שלפוחית השתןמתוסכלת15/06/2012
שלום לכל צוות הרופאים
עברתי לפני שנה ניתוח להרמת שלפוחית השתן קדמי ואחורי (אני בת 38 לאחר לידה אחת, טבעית - ילדתי לפני שנה וחצי).
כידוע לי ההרמה היתה עם סרט שבקצוות יש פינים ממתכת או משהו כזה.
מאז הניתוח כואב לי מאוד בתוך הנרתיק אבל בחלק האחורי, לכיוון פי הטבעת. יש לי "ויברציות" של ממש קדימה ואחורה, כאילו שמתחו קפיץ ושיחררו אותו. ממש לא נעים לי, חזרתי למנתח מספר פעמים אבל הוא טען שהכל בסדר. אני לא יודעת איך הכל בסדר אם אחרי ישיבה בשירותים יש הצצה של צוואר הרחם מהנרתיק.
מה זה יכול להיות??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צבע שונה שם למטה - בבקשה תענו לימתוסכלת15/06/2012
שאלתי לא מזמן פה לגבי צבע כהה מאוד (מאוד מאוד כהה, כמעט שחור) שיש לי שם למטה, שפתיים, החיץ ופי הטבעת ואני בעלת גוון בהיר בגוף... הדבר מטריד אותי מאוד, והאקס שלי ממש לעג לי (לכן הוא אקס)
קיבלתי תשובה מאחד מהרופאים פה, שיש אפשרות להבהיר את העור, שאלתי מה הדרכים להבהרה ולא קיבלתי תשובה.
זה דבר שמאוד פוגע בי, עד כדי שאני ממש לא מוכנה שבן זוגי יענג אותי במין אוראלי כדי שלא יראה מה קורה שם.... לא סיפרתי לו כי אני ממש חוששת מה תהיה התגובה שלו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שונה שם למטה - בבקשה תענו לי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012פיגמנטציה היא דבר שכיח באזור השפתיים הקטנות. לא מכירה טיפול להבהרת העור התיעצי עם רופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אברמוב דחוף
מתוסכלת17/06/2012ד"ר, מדובר על השפתיים החיצוניות, על החיץ ופי הטבעת. צבע ממש כהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה 5 מ"ג מודאגתדנה15/06/2012
שלום, אני כרגע חיילת בת 19 ויש לי איחור במחזור בערך חצי שנה.
אני הלכתי לרופא נשים דרך הצבא והוא הציע לי לקחת פרוברה 5 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך שלושה ימים (ס"הכ 9 כדורים)
הוא לא ציין כל כמה זמן אני אמורה לקחת את הכדורים אלא רק אחרי האוכל.
נוסף לכך הוא אמר שאני צריכה לעשות בדיקת דם כאשר אני אקבל את המחזור (שבוע מסיום נתילת הכדורים), ידוע לי כי רק דרך הצבא אני יכולה לעשות בדיקת דם, אבל הייתי רוצה לעשות זאת גם דרך רופא פרטי בכדי לקבל דעה נוספת.
יש לי שתי שאלות:
1.כל כמה זמן אני צריכה לקחת את שלושת הכדורים ביום?
2.האם אני יכולה לעשות את הבדיקות דם באופן פרטי מחוץ לצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה 5 מ"ג מודאגת - תגובה
ד''ר יואב פלד15/06/2012את לא צריכה לבצע כל בדיקה מחוץ לצבא !
הלקיחה היא חד פעמית והרופא בצבא יסביר לך את המשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה נוספת בקשר לבדיקות דם
דנה15/06/2012כשהתכוונתי דעה נוספת התכוונתי שאני רוצה לעשות בדיקת דם גם בצבא וגם בפרטי כי אמרו לי שבצבא זה לא תמיד אמין...
והייתי רוצה לדעת גם כל כמה זמן אני צריכה לקחת את הכדורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה למרשם לגלולת חדשותבת שבע15/06/2012
שלום,
ביקרת אצל רופאת הנשים לפני שלושה חודשים בדיוק לבדיקה שגרתית, בדיקת פאפ ובקשת מרשם לגלולות. כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין וקיבלתי מרשם ל-5 חודשים לגלולות מסוג "יאז".
הגלולות התגלו כיקרות יחסית למה שחברותיי משלמות, (75 שקלים לחפיסה) ואני סטודנטית כך שאם ישנה אפשרות לשלם פחות אין לי צורך בגלולות כל כך יקרות.
יש לציין שזה הגלולות הראשונות שאני לוקחת.
ניגשתי למרפאה והגשתי בקשה למרשם לגלולות אחרות (נהוג להשאיר כרטיס מגנטי ולהמתין כשלושה ימים והמרשם מוכן - קופ"ח כללית) , המתנתי כשבועיים והמרשם עדיין לא היה מוכן. היום בשעות הבוקר התקשרתי לברר שוב ומה שנאמר לי זה שעד לא אגיע לבדיקה שוב לא אקבל את המרשם. כעסתי נורא, בעיקר בגלל שאף אחד לא התקשר להודיע לי, אבל עוד יותר בגלל שלפני שלושה חודשים כאמור עשיתי את כלל הבדיקות ואני לא חושבת שהרופאה יכולה להכריח אותי לעשות בדיקה כל שלושה חודשים, אני צודקת?
ציינתי במפורש כי הסיבה היחידה בגלל אני מבקשת מרשם חדש היא העלות של כל חפיסה ולא מסיבות שונות כגון תופעות לוואי וכו'.
מה אני יכולה לעשות? אני באמת חייבת לחכות חודש לפחות לתור כדי לבצע את הבדיקה שוב על מנת שאוכל לקבל מרשם לגלולות יותר זולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה למרשם לגלולת חדשות - תגובה
ד''ר יואב פלד15/06/2012את יכולה לבקש הפניה לרופא אחר דרך הכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להתייחסות. להכנס להריוגלית14/06/2012
שלום..כבר כמה חודשים מנסה להכנס להריון
מחזור אחרון 24/5 מקבלת כל 32 יום בערך. נסיונות להכנס להריון היו 7/6,8/6,11/6
האם עשינו "בזמנים נכונים"? אשמח לתשובה תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות. להכנס להריו - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין15/06/2012מומלץ להשתמש בערכת ביוץ
המשך שאלות פוריות במדור פוריות (באתר זה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)