מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבאור29/06/2012
שלום ד"ר. ילדתי פעמיים בניתוח קיסרי. מאז הלידה האחרונה שלי לפני שנתיים, יש לי מידי פעם כאב חד מאוד בצד המותן כאשר אני מבצעת תנועה מהירה כמו קימה מהמיטה או התהפכות מצד אחד לשני במיטה. ממש רק לכמה שניות ונעלם. הכאב מופיע באזור המותן ומטה. האם בבקשה תוכל לתת לי רעיונות מה זה יכול להיות.
אני פונה לפורום זה כי נראה לי שזה קשור לניתוח הקיסרי האחרון שעברתי. מה דעתך? בבקשה תיתן לי כיוונים אפשריים לסיבה לכאב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012אם הכאב מופיע בתנועה כנראה שקשור למערכת השלד שרירים או עצמות. פני להערכה של עמוד השדרה דרך רופא משפחה או אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה דחוףמיטל29/06/2012
שלום וברכה,רציתי להתייעץ..
אתמול קיימתי יחסי מין שהיו מוגנים בקונדום,לאחר כמה שעות ראיתי שהקונדום כנראה נשאר אצלי בפנים והוצאתי אותו.הגבר ששכבתי איתו לא שם לב שכשהוא הוציא,הקונדום לא היה עליו.
לקחתי למחרת פוסטינור (אחרי 14 שעות בערך)
רציתי לדעת האם יש סיכוי שאני בהיריון?עוד כמה ימים כדאי לעשות בדיקת דם לבדיקה האם אני בהיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תשובה דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012אם לקחת פוסטינור מידית אחרי קיום יחסי מין הסבירות להריון נמוכה. אם לא תקבלי מחזור עשי בדיקה להריון בעוד כשבועיים לפני כן אין טעם - לא מראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר אברמוב
מיטל30/06/2012תודה רבה על התשובה...לא לקחתי פוסטינור מיידית,לקחתי לאחר 13-14 שעות בערך...עדיין הסבירות להיריון נמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר אברמוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/07/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה תקינה או שלא? דחוףאביבית29/06/2012
שלום רב, אסביר את המצב מהתחלה.אני בת 23, קיבלתי מחזור לראשונה בגיל 10 . המחזור שלי היה סדיר מאז ומתמיד כמו שעון,עד שלפני לפני כשנה המחזור שלי התחיל להיות כלל לא סדיר הוא לא הופיע במשך כמה חודשים ואז התחיל להופיע דימום קטן כל שבועיים הרופא נתן לי פעמיים גלולות לעשרה ימים אך המצב לא הסתדר עדלפני כ-7 חודשים בערך אובחנתי אצל רופא פרטי הבדק במכשיר אולסטראנד בעצמו ואמר שיש לי שחלות פוליצסטיות ונתן לי גלולות ל-3 חודשים, בחודש האחרון התחיל ריח ההפרשה שלי להשתנות והרופא אמר שזו כנראה דלקת כי הריח חמוץ. נתן לי אנטיביוטיקה לשבוע בוקר וערב ולאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה זה לא עבר. לכן אמר שאפסיק עם הגלולות כי יכול להיות שזה נובע מחוסר איזון הורמונלי. הפסקתי עם הגלולות והוא אמר שלאחר הופעת המחזור הקרוב זה צריך לעבור. הריח לא עבר, והחלטתי לגשת לרופא נשים אחר, הוא עשה לי בדיקת פאפס ועוד איזה שהיא בדיקה עם מקל אוזניים ( עליי לציין שהוא לא ערך בדיקות פולשניות בגלל שאני עדיין בתולה) ובדיקות המעבדה יצאו תקינות לגמרי. ואמר שכנראה זה נובע מלחץ(ובאמת הייתי תחת לחץ רב) כי רמת החומציות והכל תקינה. עכשיו לאחר חודש או חודשיים כבר עדיין ישנם ימים שריח ההפרשה שלי נוטה לריח שהיה, פחות חזק אך עדיין לא הריח התקין שהיה כל הזמן לפני זה.בנוסף כשיש הפרשה מרובה או עם יש נגיעה במקום זה מעט שורף. מה זה אומר? מה זה יכול להיות? מה עליי לעשות? כבר נואשת ואני מתביישת שזה לא הריח התקין זה נורא מביך במצבים מסויימים. אשמח אם תעזרו לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה תקינה או שלא? דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012תעשי תרבית נרתיקית, קחי בינתיים פרוביוטיקה דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותא29/06/2012
היי, אני נוטלת יסמין, שבוע שעבר לקחתי את הגלולה באיחור של 9 שעות מהשעה הרגילה ולאחר שעתיים וחצי גם שלשלתי וגם הקאתי, השאלה שלי היא האם הגלולה הספיקה להספג בשעתיים?
היום אני מתחילה את השבוע הפסקה, אם הגלולה לא הספיקה להספג אז אני לא מוגנת עד תחילת החפיסה החדשה?
תודה רבה וסופש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012סביר להניח שהגלולה לא נספגה את לא מוגנת עכשיו שבועיים והוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לעיתים קרובותאירה29/06/2012
שלום אני בת 37 וישלי בעיות במחזור ישלי הפסקה בין מחזור למחזור כשבוע במקום חודש זה יוצא שיש לי בחודש 3 פעמים כמעט מחזור
האם זה מסוכן? האם יש לזה הסבר? מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לעיתים קרובות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/06/2012רצוי להבדק ע"H רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותתמר29/06/2012
שלום רב,
אני לוקחת גלולות כבר 6 שנים לפחות ואני בת 22.
התחילו לתת לי גלולות בגלל שחלות פוליציסטיות, אך הרופא אמר שזה ממש מינורי אצלי.. המחזור תמיד היה סדיר, זה רק השפיע לי על בעיית הפצעים בפנים.
אני מרגישה שהגלולות לא עושות לי טוב מבחינה רגשית והייתי רוצה להפסיק איתן (ניסיתי כבר להחליף סוגים אך זה לא עזר), אז רציתי לשאול האם צריך לנקוט בפעולות מסויימות לאחר הפסקתן בגלל שלקחתי אותן הרבה שנים?
ושאלה נוספת, אני בחורה רזה ללא נטיה להשמנה, האם הפסקת הגלולות יכולות לגרום להשמנה?
תודה רבה ושבת שלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/06/2012הפסקת גלולות לא תגרום להשמנה
פרט משימוש באמצעי מניעה אין צורך לנקוט בשום דבר נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בין פי הטבעת לפיפיאורטל29/06/2012
יש לי גרד בין פי הטבעת לפות ההייתי אצל מספר רופאים הם לא מבחינים בדבר...אני מרגישה שיש גוש שמגרד נורא...
עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בין פי הטבעת לפיפי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/06/2012לא ניתן לאבחן ולטפל ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?ליאת29/06/2012
היי , אני בת 16
קיימתי יחסיי מין ביום האחרון של המחזור ( בבוקר ניגמר ובערב הייתי פעילה מינית)
היה קונדום אבל עדיין יש את החשש, (האם אחריי שהגבר גומר הקונדום עדיין נישאר צמוד היטב לאיבר המין שלו ? דורקס)
המחזור שלי לא סדיר, ועבר כבר יותר מ-30 יום - זה אומר שהמחזור מאחר או שהוא פשוט לא סדיר,
כואב לי החזה והוא גם גודל .. ליתר ביטחון קנית בדיקת הריון והיא הראתה לי שאני לא בהריון (ביצעתי את הבדיקה בצהריים לא בשתן של הבוקר )
אבל בכל זאת יש לי את החשש הזה.. מה הסיכויים שניכנסתי להריון?
בבקשה תעזרי לי , מה פירוש הדבר שכואב לי החזה והוא גודל ???
האם אני בקרוב אקבל מחזור או שזה הריון?
בבקשה אשמח לתשובה מיידית וכנה.. תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/06/2012הסיכוי להריון קלוש
יש להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvr29/06/2012
שלום רב,
לפני כחודש אובחן אצל בעלי וירוס cmv. אני יודעת שזה מדבק גם ביחסי מין, ברצוני לדעת כמה זמן עלינו להיזהר ולהשתמש באמצעי מניעה בקיום יחסי המין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012עד שבדיקת IGM שלו תהפוך לשלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור לפני החתונהרינה29/06/2012
שלום לכם,
אני מתחתנת ב17.8 ואמורה לקבל מחזור ב14.8. ברצוני לשנות את תאריך המחזור לצורך טבילה וכיו"ב.
רופאת הנשים רשמה לי את פרימולוט נור והציעה לי לקחת אותו מה10 לאוגוסט בערך עד לאחרי החתונה.
יחד עם זאת, אני מעדיפה לא להיות עם גלולות בימי החתונה, ואני מעוניינת לשנות את תאריך המחזור בחודש שלפני, הכוונה, בחודש יולי.
שאלתי היא- האם הווסת הבאה (זו שמגיעה לאחר הווסת שבסיום הגלולות) תגיע אחרי 28 ימים? יש לי מחזור סדיר וקבוע.
אודה מאוד להתייחסותכם המקצועית :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור לפני החתונה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין29/06/2012השיטה שהמליצה לך רופאת הנשים יותר בטוחה
מזל טוב
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
רינה30/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרימולוט נור למניעת מחזור לחתונה
מורן15/07/2012שלום רב,
הבנתי שאסור לשתות משקאות אלכוהולים עם הגלולה?
האם במקרה שלוקחים את זה באופן חד - פעמי עבור החתונה זה אפשרי לשתות בחתונה?
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין פרימולוט
מורן15/07/2012האם הכדור גורם לתופעות לוואי?
אני לא לוקחת גלולות כי הן גורמות לי לתופעות לוואי שונות, סחרחורות, בחילות, הקאות, טשטוש לפעמים, תלוי בכדור.
כל כדור עשה לי משהו אחר...
תודה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי, דחוףשני29/06/2012
אני בת 15 וקיבלתי מחזור בגיל 13, מאז זה תמיד היה לי סדיר, כאילו פעם בחודש ובערך באותו תאריך, ופתאום כבר איזה 7 חודשים אין לי..
אני ממש מודאגת, יש סיבה? מה יכול היה לקרות?
(אין סיכוי להיריון או משהו כזה)
ואני צריכה לפנות למישהו? לעשות בדיקת דם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012כנראה שבוש הורמונלי כדאי לפנות לרופא נשים הוא לא יבדוק אותך יתן לך הערכה הורמונלית לעשות ויתן לך כדוריםלהסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדלית28/06/2012
שלום,
אני בת 20 וגילו אצלי סרטן מסוג הודג'קין בבית החזה , התחלתי טיפולי כימותרפיה ורציתי לשאול שתי שאלות.
1. קיבלתי זריקת דקפפטיל - האם זה אומר שאני מוגנת מכניסה להריון או שיש צורך באמצעי מניעה נוסף?
2. האם אפשר לקיים יחסי מין בתקופת הטיפולים הכימותרפיים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012דקפפטיל אמור למנוע הריון כי הוא מדכא את כל המערכת ההורמונלית. את יכולה לקיים יחסי מין , ממליצה בכל זאת להשתמש בקונדומים ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/06/2012שלום רב,
את בהלט מוגנת ואין צורך בנטילת גךוךות או שימוש בקונדום.
את יכולה לקיים יחסי מין גם תוך כדי כמוטרפיה.
בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמיה28/06/2012
שלום
האם אתם ממליצים על כדור אנטי דיכאוני/חרדתי (כמו ויפאקס לדוגמא) לטיפול בסטרס, מצב רוח קשה ובעיקר כאבי גב מאד חזקים במחזור?
חשובות לי דעות של רופאי נשים ולא רק של פסיכיאטרים.
דרך אגב יש לי אנדמטריוזיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012הויאפקס לא יעזור לכאבי הגב אך בהחלט יטפל בהצלחה במצבים של אי יציבות רגשית או דכאון ולחץ לפני מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורזהר28/06/2012
המחזור שלי לא סדיר. המחזור האחרון התחיל לפני חודשיים ועוד לא קיבלתי. בדיקת הריון יצאה שלילית. כמה זמן נחשב סדיר בין מחזורים ? מתי כדאי לגשת לרופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012פני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז המחזור ולטיפול במחזורים הלא סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...shu shu28/06/2012
שלום,
התחלתי לקחת גלולות "מינס" לפני חודשיים.
בתחילת החפיסה הראשונה החמירו לי המיגרנות והיה לי דימום קל שנמשך כחמישה ימים אחרי המחזור.
בשבועות שלאחר מכן הכל היה תקין,עד שעכשיו בסוף החפיסה השנייה בשבועיים ההאחרונים החמירו לי המיגרנות ב(3 מיגרנות לשבוע) וביומיים ההאחרונים הופיעה דימום קל שהחמיר עם כאבי מחזור,כשנותרו לי עוד 2 גלולות פעילות בחפיסה.
ספרתי ולא פיספסתי שום גלולה!
אלו תופעות לוואי?וזה נורמלי שאני מקבלת אתם פתאום בסוף החפיסה השנייה אחרי שהכל היה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/06/2012הדימום החריג יכול לקרות תחת מינס וצריך לחכות עוד חודש אולי הגוף יתרגל אבל אם יש מיגרנות כדאי להחליף את הגלולות פני לרופא נשים שלך והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)