מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 28 מקבלת ווסת אחת ל4 חודשיםג'ניפר19/06/2012
שלום,
בשנה וחצי האחרונים יש לי איחורים במחזור משמעותיים ,זאת אומרת אחת לחודשיים שלוש ונאמר לי שזה מלחץ ועצבים ועכשיו אני עדיין סובלת מאיחורים לאחרונה לא קיבלתי כבר ארבעה וחצי חודשים ! רופאה שלחה אותי לבדיקות דם אבל אני ממש בלחץ מהלא נודע כי אני גם רוצה הריון כבר תקופה וכל הסיטואציה מלחיצה . אני רוצה להבין מה זה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - שמי ג'ניפר
ג'ניפר19/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 28 מקבלת ווסת אחת ל4 חודשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012כנראה הפרעה הורמונלית של חוסר ביוץ או ביוץ מאוחר, עשי את הברור כמו שאמרה לך הרופאה המטפלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג'ניפר20/06/2012תודה על המענה הזריז !
ואני באמת אבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי נורלבוEfi18/06/2012
בדר"כ אני לוקחת גלולות מסוג יסמין, קבוע כבר שנה בערך, עכשיו יצא לי מקרה שלא הייתי מוגנת כי שכחתי (קשה בצבא לזכור..:/) אז לקחתי נורלבו, ועכשיו אני מבולבלת קצת - מתי אני חוזרת לגלולות?, להמשיך מאיפה שהפסקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות אחרי נורלבו - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012את לא מוגנת עכשיו. חיזרי לגלולות אך הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים כי הנורלבו לא נותן הגנה הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כל שבועייםמעיין18/06/2012
שלום,
ילדתי לפני כ 4 חודשים, מחזור ראשון קיבלתי כחודשיים אחרי הלידה ומאז אני מקבלת מחזור כל שבועיים. הפסקתי הנקה לפני כחודש ( אם יש לזה קשר) יש לציין שזאת לידה שנייה שלי והמחזור שלי עד ההריון השני היה סדיר כל 28 יום.האם הדבר הזה תקין ? ומה יש לעשות כדי שהמחזור שלי ישוב להיות סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כל שבועיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012פני לרופא נשים לקבלת טיפול להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותא123418/06/2012
בת 25 דימום הוסת נמשך אצלי כ 3ימים. האם זה יכול להפריע בכהיסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנטיביוטיקה וכניסה להריוןד``ר ליאורה אברמוב18/06/2012
שלום רב,
אנו מנסים להיכנס להיריון וממש בימים אלו אמור לחול הביוץ.
בלילה שבין שישי לשבת קיבלתי דלקת בדרכי השתן (ממנה אני סובלת מדי פעם לצערי). כיוון שהיו עוד מספר שעות עד פתיחת המר"מ בשבת נטלתי כדור אחד של מקרודנטין שהיה לי. כשהגעתי לרופאה היא רשמה לי זינאט (500 מ"ג) ואמרה לי שאסור לקחת מקרודנטין בזמן הריון- רק זינאט מותרת וכן שכדאי לדחות את ניסיונות הכניסה להריון בחודש.
כ- 48 שעות לאחר תחילת נטילת כדורי ה"זינאט"- הרגשתי הקלה משמעותית והחלטנו לנסות לא לוותר על החודש ולנסות להיכנס להיריון.
שאלותי:
1) האם מקרודנטין אכן לא בטוחלה בהריון/תכנון הריון וייתכן שנגרם נזק? (לעובר, אם נוצר)
2) אני מניחה שבזמן נטילת אנטיביוטיקה לא מומלץ לקיים יחסים- אך האם יש סכנה מבחינת נזק לעובר שנוצר בתנאים שתיארתי?
3) האם בכלל אנטיביוטיקה קוטלת זרע וחבל על הניסיונות?
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012מקרודנטין לא רצוי בהריון אך מהביוץ ועד זמן השרשה ברחם הוא איננו מגיע לעובר ולא גורם לנזק
אין בעיה עם זינט בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהדלית18/06/2012
שלום רב,
ילדתי לפני כשלושה חודשים בניתוח קיסרי, תקופת ההנקה שלי ארכה כ - שלושה שבועות בלבד, נכון להיום טרם קיבלתי מחזור . (ניתוח שלישי)
הייתי מעוניינת לדעת מתי צריך להופיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012בקרוב, אי אפשר לנבא מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמתין לר.נשים עש שבוע 7-8נטע-לי18/06/2012
שלום גיליתי שאני בהריון לפי בדיקה בייתית שביצעתי בבית, לפי חישוב אני כנראה בשבוע 5 השאלה שלי האם ללכת לרופא נשים במיידי או להמתין עד לשבוע 7-8 שבשבועות כאלו כבר ניתן לצפות בדופק בעובר.מכיוון שכבר ילדתי בעבר אני יודעת שבשבועות המוקדמים בדר"כ לא רואים דופק וזה ממש מבאס שהרופא אומר שעדין לא שומעים דופק ואז המחשבות מתחילות לרוץ להן סתם.
שאלה נוספת במידה ומדובר בהריון חוץ רחמי,האם זה מסוכן אם הוא התגלה רק בשבוע 8?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמתין לר.נשים עש שבוע 7-8 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012המתיני עד שבוע 6 - 7 ואז פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת - שאלה שלא נענתהשאלה18/06/2012
שלום,
שאלתי שאלה בפורום לפני כחודש וחצי, אך דילגו עליה.
אני מתביישת להגיע לגניקולוג, ולכן אשמח אם תענו על שאלתי (החוזרת).
אני בת 21, (בתולה, אם המידע עוזר), והיו לי שני מחזורי ווסת (כולל הנוכחי), שהם לא תקינים: אין כמעט דם (חוץ מטיפה אחת). האם יש לי סיבה לחשוש? מהן החששות העיקריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת - שאלה שלא נענתה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012יכוללהיות שיש הפרעה הורמונלית כל שהיא בעקבות לחץ או שינוי כל שהוא בחייך, או מצב שבו לא היה ביוץ. את בהחלט יכולה ללכת לרופא נשים לעשות בדיקת אולטראסאונד דרך הבטן לראות שהכל תקין ולעשות הערכה הורמונלית בבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתחנה18/06/2012
האם זה נורמלי שיש גושים בווסת?
אולי זה גושים אולי זה קרישים. לא יודעת בדיוק מה.
כמו כדורים קטנים או חוטים קצרים. משהו לא נוזלי. זה מופיע לפעמים על הפד (לא נספג) ובמקלחת כשאני שוטפת זה יוצא ממני.
הם בצבע אדום או שחור - לפי הווסת.
האם זה מראה על בעיה כלשהי או שזה טיבעי?
הכל תקין אצלי מעבר לכך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתשני17/06/2012
הייתי אצל גניקולוג שאיבחן דלקת (רק מבדיקה חיצונית) ונתן לי טבליות ואגינליות של אגיסטן ובשם "קומאגיס". אחרי שלושה ימים של טיפול לא רק שאיני מרגישה הקלה אלה החלה לי גם צריבה בנרתיק בזמן מתן שתן וכאבים חזקים בבטן התחתונה שמגיעים בהתקפים. הנפיחות קצת ירדה אבל עדיין יש מקום ספציפי בין הדגדגן לשפה הפנימית שנפוח מאוד ונראה אפילו מוגלתי וממש כואב. האם שקיבלתי מתאים? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שני17/06/2012* משחה בשם קומאגיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמילי ונורופןרונית17/06/2012
שלום, רציתי לדעת אם אפשר לקחת נורופן (בשביל כאבי מחזור) בעת שאני לוקחת אמילי למניעת הריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
רונית21/06/2012זה דחוף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמילי ונורופן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2012אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות את הבדיקות ההורמונליותמיכל17/06/2012
שלום,
הופנתי לעשות בדיקות דם עבור פרופיל הורמונלי.
עלי לעשות אותם ביום ה21 למחזור ואז ביום ה-3.
השאלה מתייחסת לבדיקה של היום ה21 למחזור.
מתי להתחיל לספור?
בהתחלה היו לי 4 ימים של הפרשות חומות וקרישי דם,
ואז התחיל הדימום האדום הרגיל והוא נמשך כבר 4 ימים עד כה.
אז מתי היום ה21, מתחילת ההפרשות החומות או מתחילת הדימום האדום הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיכל19/06/2012אפשר תשובה
בבבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה אחרי לידהלירון17/06/2012
שלום רב
אני 3 ימים אחרי לידה שניה, בעלת שחלות פוליציסטיות.
ביומיים האחרונים סובלת מכאבים קשים בצד שמאל למטה, במפשעה באיזור השחלה.
הכאבים מגיעים בצורת התקפים של דקירות שגורמים לי להתקפל ואז עוברים.
מה זה יכול להיות? אני מאוד לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
לירון17/06/2012שהכאבים מקרינים לאורך כל רגל שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת שליההילה17/06/2012
שלום,יש לי שאלה:
לפני חודש ושבוע ילדתי בלידה רגילה(לידה קודמת לפני כמעט שנתיים ניתוח קיסרי) לאחר הלידה שלחו אותי לניתוח להוצאת השליה כי לא הצליחו להוציא אותה.
לאחר חודש הגעתי לאולטרסאונד שיגרתי וגילו שאריות שלייה,קבעו לי תור לעוד ניתוח והוציאו לי את השלייה(מקווה כי עדיין לא הייתי בביקורת אולטרסאונד),הרופאה המנתחת מהביה"ח ביקשה ממני לקחת כדורים בשם פרוגילוטון במינון כפול במשך חודש.
שהייתי אצל הרופא נשים שלי בשביל לקבל מרשם הוא אמר לי שממש אין צורך בכדורים האלה ושזה מיותר(הוא לא בדק אותי,רק שאל אם יש כאבים ואם אני מדממת).
הקשבתי לו ולא לקחתי,מעדיפה לא לקחת סתם כדורים וביחוד שאני מניקה.
עשיתי נכון שלא לקחתי? אני קצת מפחדת שאולי הייתי צריכה להקשיב לרופאה שניתחה אותי.
אשמח לחוות דעת נוספת עד כמה שאפשר...
תודה,הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת
הילה18/06/2012חשוב לי לשמוע תשובה,אז הקפצתי חזרה,תסלחו לי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להוצאת שליה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/06/2012הטיפול למנוע הדבקויות ברחם אחרי שתי גרדות הוא טיפול בהורמון האסטרוגן. כשאת מניקה אי אפשר לקחת אסטרוגן כי זה מפסיק את ההנקה ועובר לתינוק. כל רופא יש לו מדיניות ופרוטוקול טיפולי אחר. מציעה לך לחזור לבית החולים היכן שעשית את הגרידה החוזרת והיכן שטיפלו בך והתיעצי איתם שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן נטילת גלולותרנה16/06/2012
אני נוטלת גלולות מליאן מזה חצי שנה. בעבר היו לי מעט דימומים (קלים) בעת נטילת הגולולת. השבוע התחיל לי דימום כמעט כמו מחזור לאחר 10 גלולות. הפסקתי עם נטילת הגלולות באותו יום. קבעתי תור לרופא נשים השבוע אך אני מוטרדת בינתים. ממה יכול להגרם הדימום? אלו גלולות עדיפות במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/06/2012יכול להיות דימום תחת גלולות שלא מעיד על חוסר יעילות של הגלולה, במקרה כזה צריך לקחת גלולות עם יותר אסטרוגן או להוסיף אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)