מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהגל08/06/2012
איפשהו באזור איבר המין יש לי מין חלק עור כזה בולט ושחור, איזה מין רקמה כזאת ממש עדינה ודקה. זה משהו שנוצר לי כבר מלפני שנתיים בערך (אני בת 23 היום).
לא מגרד ולא מציק, אבל זה די בולט ודי מכוער. בנוסף, יש לי הפרשות לבנות, ויש גם ריח לא טוב (מצד שני אני לא יודעת אם אמורים לצפות מאזור כזה לא מאורר להיות נטול ריח).
בנוסף אציין שלא קיימתי עדיין יחסי מין.
אני חושבת שמדובר במשהו שקשור לעור\עור ומין אבל שוב, זה לא מגרד או כואב או צורב.
אני לא אפנה לבדיקה גניקולגית, אז תוכלו לרשום לי השערות לפי מה שרשמתי..?
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012אם אפשר לתת אבחנה ללא הסתכלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צד שמאל בזמן מחזורגלית08/06/2012
שלום אני בת 31 אחרי 2 לידות. מאז הלידה האחרונה (לפני שנה) בזמן מחזור יש לי כאבים בצד שמאל. שמתי לב שזה מופיע רק בזמן מחזור, תחושה של תפיסת שריר-"קשר חחזק", ממש לא הכאבי מחזור שהייתי סובלת מהם בצעירותי. זה יכול להדאיג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צד שמאל בזמן מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012רצוי להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מבעיה דומה
ילי30/10/2012שלום לך. מצחיק אני מחפשת באינטרנט מידע לגבי מה שיש לי ופתאום מצאתי אותך. אני בת 32 גם אחרי 2 לידות ומרגישה את אותם תסמינים. רצה מרופא לרופא ואף אחד לא מוצא כלום. שאלתי אלייך אם את כבר יודעת מה זה? אולי מצאו אצלך ואז זה יעזור לי גם?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר הפסקת הריוןעדי08/06/2012
בת 38, הריון שני, ללא ילדים.
לפני 2.5 שבועות ביצעתי הפסקת הריון בגרידה בשבוע 18. בגלל תסמונת דאון.
עדיין לא היה מחזור ואינני יודעת אם היה ביוץ.
בטעות קיימנו יחסים מלאים וכעת אני חוששת שאולי אני בהריון. חושבת לקחת פוסטינור.
האם מותר? האם יש סכנות בגלולה?
אני מתכננת להכנס להריון בחודשים הקרובים. אני לא רוצה להאיץ את התהליך, אך חוששת מסכנות שעלולות להיות בעקבות נטילת הגלולה.
אשמח לתשובתכם הדחופה.
תודה,עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון לאחר הפסקת הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012לא חד משמעי באשר לצורך בפוסטינור
מאחר והסיבה להפסקה היא תסמונת גנטית אין צורך בהמתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתולה?רועי07/06/2012
שלום רב ד"ר יש לי בת זוג כבר שנה ואנו מנסים לקיים יחסיי מין בת זוגי לא קיימה יחסיי מין קודמים וטוענת כי בתולה יש לנו בעיות בעת החדירה כואב לה ואנחנו לא מצליחים להגיע לחדירה מלאה ולקיום יחסיי מין,לאחר שיכנוע רב שתלך לרופא נשים,הלכה לרופא סיפרה את הבעיה בדק ורשם כך:וולווה במראה תקין:קרום עם פתח:ניתן להעביר מטוש ללא קושי.לא מעוניינת בבדיקה ע"י אצבע
לאחר מכן המצב נישאר רגיל בלי ניסוי אפילו לקיום יחסיי מין אחריי חודש הלכנו לרופאת נשים וקבעה שיש לה לוגיניזמוס כניראה טראומה מהכאב הראשוני השאלה שלי היא כזאת,מה הבדיקה הראשונה אצל הרופא אומר והאם היא בתולה לפי מה הרופא רשם?אגב ידוע לי כשיש חדירה מהפין אז נצרים קרעים האם מה שהרופא רשם זה קרע או קרום תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתולה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012לפי מה שהרופא רשם לה זה קרום בתולים תקין ולא קרוע. חברתך צריכה לפנות לטיפול מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גינו פבאריל בזמן מחזורמיטל07/06/2012
הייתי אצל גניקולוג לפני מספר ימים והוא אמר שיש חשש לפטריה ובשל כך נתן לי 3 נרות של גינו פבאריל. היום היום השלישי וקיבלתי וסת,
האם לקחת את הנר האחרון ?
בנוסף הוא נתן לי גם משחת טבעדרם למשך שבוע, האם אפשר לשים את המשחה בזמן המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גינו פבאריל בזמן מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012נית להתשמש במשחה
באשר לנרות עדיף לאחר המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאור07/06/2012
אני נוטלת גלולות YAZ (גלולות במשך 24 יום ולאחר מכן 4 ימים של גלולות "ריקות" שם מגיע המחזור) , שאלתי היא האם ניתן לקיים יחסי מין ביום שבו אני נוטלת את הגלולה ה24 ולמחרת אני נוטלת כבר גלולה ריקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012ניתן לקיים יחסי מין בכול ימות החודש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מועד המחזורמאי07/06/2012
שלום.
אני לוקחת גלולות ברצף כשנה וחצי (מליאן).
אני מתחתנת בעוד 3 חודשים, ולפי החישוב שעשיתי, יומיים לפני החתונה אני מסיימת חפיסת גלולות, כך שיתכן שהמחזור יתחיל לי ביום החתונה (למרות שבד"כ הוא מופיע יותר מיומיים לאחר ההפסקה). בכל מקרה, אני לא רוצה לקחת את הסיכון שאהיה במחזור ביום החתונה.
1. האם יש אפשרות באופן חד פעמי, באותו שבוע לא לעשות הפסקה, ומיד להתחיל חפיסה חדשה?
2. האם זה יבטיח שלא יתחיל לי מחזור?
3. האם זה יפגע בבריאותי?
4. האם התסמינים של המחזור בכל זאת יופיעו (מצבי רוח, פצעים על הפנים וכו')?
5. האם עדיף לקחת 2 חפיסות ברצף עכשיו, כמה חודשים לפני החתונה, ואז פשוט התאריך של המחזור יזוז בשבוע ולא יפול על החתונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מועד המחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012ניתן לקחת שתי חפיסות ברצף
אין פגיעה בריאותית
בהצלחה ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץתותית07/06/2012
ב3/6 עשיתי דופלר אגן קטן והתוצאות הן:
רירית רחם 5 מ"מ אין נוזל בדוגלס
שחלה ימנית 12X26 מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית 20X20 מספר זקיקים קטנים
ביום רביעי 6/6 לפי המחזור שהיה לי ב23/5 אמור להיות לי הביוץ
ועשיתי בדיקות ביוץ אך זה יצא שלילי.
מתי אמור להיות הביוץ שלי?
אציין שלפני חודשיים וקצת עברתי גרידה ומאז קיבלתי רק מחזור אחד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012לפי האולטראסאונד היית רחוקה מהביוץ אי אפשר לדעת מתי ואם הוא יהיה החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחצי אחרי הפסקת הנקה ויש חלבמירב07/06/2012
שלום רב,
הנקתי את ביתי במשך 4 חודשים. מאז עברה שנה וחצי. מידי פעם אני מרגישה כאילו יש טיפת גודש ושאני לוחצת על השד טיפות קולסטרום יוצאות. האם זה תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחצי אחרי הפסקת הנקה ויש חלב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012עשי ברור פרולקטין בדם ופני לבדיקת חירורג שד. לעתים יש צורך בבצוע אולטראסאונד של השדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה בזמן מחזורמור07/06/2012
האם שחיה בבריכה בזמן המחזור מומלצת מבחינת חשיפה לזיהומים? (כלומר האם הנרתיק פגיע יותר בזמן זה, או שהשחיה בטוחה כמו בזמנים אחרים). תודה.
(שאלתי שאלה זו לפני כחודש ולא נעניתי. אשמח לתשובתכם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה בזמן מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012יכול להיות חשיפה יותר לפטריות , הדם של המחזור הינו קרקע מצוינת למזהמים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAPS-כל כמה זמן מומלץ לבצע?א07/06/2012
כל כמה זמן מומלץ לבצע את הבדיקה?
אני יודעת שעד לא מזמן אמרו שכל שנה ועכשיו שינו לפעם ב-3 שנים? (כך לדברי הגניקולוגית שלי). מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAPS-כל כמה זמן מומלץ לבצע? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012תלוי ומשתנה עם הנתונים השונים של האישה ההמלצות הן פעם בשנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתדינה07/06/2012
אני בת 40 וחצי מקבלת מחזור כל 25 -27 ימים החודש לא קיבלתי מחזור.מחזור אחרון היה ב 2.5.12 אני מרגישה את כל התופעות הטרום וסתיות אך המחזור לא מגיע עלי להוסיף שבוודאות איני בהריון מה זה יכול להיות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012יכול להיות שהחודש המחזור יתעכב קצת, לפעמים עקב שנויים הורמונליים . אם לא יגיע פני לבדיקת רופא נשים לשלילת ציסטה שחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שביתי מקיימת יחסיםyael07/06/2012
עם החבר שלה.. היא לא כ"כ פתוחה איתי והתקשורת בינינו לא זורמת.. מה אני יכולה לעשות? איך לגשת אליה?
אשמח לכל תשובה ועזרה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שביתי מקיימת יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012לא כתבת בת כמה היא. וכמה זמן היא עם החבר.
את יכולה להפנות אותה לרופא נשים שאיתו היא תעשה את כל השיחה או לומר לה פשוט שאת שם בשבילה אם היא זקוקה ממך למשהו. ואת מכבדת כל החלטה שלה בקשר עם בן הזוג
הילדה צריכה לדעת שאת מתיחסת אליה כמו לבוגרת, ושאת מכבדת את ההחלטות שלה. גם אם אינך מסכימה להחלטות שלה את יכולה לשקף לה את היתרונות והחסרונות בכל החלטה אבל לתת לה את התחושה שאת תכבדי כל החלטה שלה
יש ספרים שעוסקים בשאלות מיניות של בני נוער - את יכולה לקנות לה להשאיר אצלה בחדר עם פתק שאם יש לה שאלות תשמחי לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולה ויש דימוםנועה07/06/2012
שלום, ביום שישי האחרון שכחתי לקחת גלולה מסוג (מרסילון) היום לאחר חמישה ימים יש דימום קל שמלווה בכאב בטן. נשארו לי עוד 4 גלולות לקחת. האם להמשיך לקחת כרגיל?? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה ויש דימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/06/2012להמשיך ליטול גלולות כרגיל בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטמורפיןשלי06/06/2012
שלום,
על איזה דיאטה צריך לשמור בתקופת נטילת מטמורפין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטמורפין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2012התיעצי עם דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)