מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני לא בהריון?אנונימית28/05/2012
שלום,
לפני 5 חודשים הפסקתי להשתמש בנובארינג, והמחזור שלי מדייק, כל 26-27 יום
החודש האחרון לאחר יום איחור בצעתי בדיקת ביתית ויצאה שלילית.
המחזור איחר והיום - אחרי 31-32 בצעתי שוב בדיקה ביתית, היא יצאה שלילית.
היום בערב קיבלתי דימום, עדיין לא יודעת כמה זמן יימשך.
האם אני בטוח לא בהריון? האם יש סיכוי שהדימום יהיה קל ומגיע כתוצאה מהריון?
והכי חשוב, במידה ואני לא בהריון, יכול להיות שיש אצלי בעיה כלשהי שבגללה המחזור איחר כל כך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני לא בהריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/05/2012על מנת לשלול הריון אני ממליץ לבצע בדיקת דם להריון.
אני גם ממליץ להבדק אצל רופא נשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואנטיביוטיקה...28/05/2012
שלום,
היום בבוקר גיליתי שאני בהריון (בדיקה ביתית).
בשבועיים האחרונים נטלתי אנטיביוטיקה לדלקת גרון וכתוצאה מכך הייתה לי פריחה בגוף ונאלצתי לקחת עוד כדורים להעביר את הפריחה.
האם אני צריכה לדאוג שנטילת התרופות פגעה בעובר או שבשלב מוקדם אין סיבה לדאגה?
יש לציין שהשבועיים האחרונים לוו בכאבי בטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2012בדרך כלל אין בעיה בנטילת אנטיביוטיקה לגרון עם הריון, פני עם הכדורים לרופא נשים המטפל והתיעצי איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאלונה28/05/2012
עשיתי היום בדיקת שקיפות עורפית אני בת 41 ועשיתי תרומת ביצית מאישה בת 24 התוצאות מ"מ crl 69. שבועות 13 . NT 1.7 . סיכון המשוקלל לתסמונת דאון לפי גיל השקיפות 1:6363. הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה לפי גיל האישה 1:1400.
יחסי הסבירות לפי מידות העובר ועיבוי העורף 0:22 .
הרופא חישב את הסיכון לפי גיל התורמת בת 24. ושאל אם רוצים בדיקה דם סקר ביוכימי להיות יותר בטוח. האם הבדיקה התוצאות לא טובות? האם כדאי? ואם אתם ממליצים לעשות אותה מה המלצתכם? מה זה אומר המספרים האלה מאוד לחוצה תודה דחוף מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן28/05/2012אנחנו לא מפענחים תוצאות מעבדה או כל בדיקה אחרת.
תפני לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתיי28/05/2012
שלום רב,
אני בת 31, לא לוקחת גלולות, מחזור קצת לא סדיר בן 32 ל-42 יום.
במחזור הזה 4 ימים אחרי דימום וסתי (4 ימיים) שוב הופיע דימום קל מאוד (הכתמה)שנמשך כבר 4 ימים ומלווה בכאבי בטן תחתונה קלים.
פעם ראשונה שזה קורה לי ללא גלולות. על מה יכול להצביע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/05/2012במידה ואת נוטלת את הגלולות לפי העלון הסיכו להריון מאוד קטן אם כי תמיד צריך ללשלול הריון
מצב אחר שיכול לגרום לדימום זה היעדר ויסות הורמנאלי, במידה ותופעה חוזרת או התגברות הכאב יש לפנות לרופא נשים
בהצתלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקה אחרי קולונוסקופיהאלונה28/05/2012
שלום,
אני בת 31 מנסה להרות, לאחר תוצאות PAP ; HGSIL ביצעתי קולפוסקופיה ולהלן התשובה היסטופתולוגית:
1. Cervix, 6+12+11 o'clock, biopsy:
-Transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia.
- Changes consistent with HPV cytopathic effect (koilocytosis)
- CIN1. Focally CIN2.
2. Endocervix, curettage:
- Fragments of endocervical epithelium with acute and chronic inflamation.
שאלות :
בעקבות התוצאה נאמר לי שאני צריכה לעבור קוניזציה ונימסרו לי רק פרטים טכניים ללא הסבר ברור.
אני מנסה להרות האם יש צורך בקוניזציה דחופה?
האם השינוי בתאים מחייב טיפול לפני הריון ?
האם לאור התשובה ההיסטופתלוגית אני יכולה לדחות את הטיפול בקוניזציה?
במידה ואעשה קוניזציה , מה עדיף הרדמה מקומית או כללית?
כמה זמן אחרי קוניזציה מותר להרות?
בתודה מראש על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לבדיקה אחרי קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2012כדאי שתפני עם השאלות האלו לרופא המטפל בך. ברמת העקרון אם הומלץ קוניזציה כדאי לעשות זאת לפני הכניסה להריון ולסיים את הטיפול בצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקהא28/05/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג יסמין והרופא הביא לי 2 אנטיביוטיקות למשך 10 לטיפול בחיידק בקיבה האחת MOXYPEN 500MG והשניה METRPGYL 250MG האם אני יכולה ליטול את האנטיביוטיקות הללו ביחד עם הגלולות? או שההגנה של הגלולות תיפגע? ואם כן לכמה זמן? והאם צפויים דימומים?
ואם אני אקח אותן במהלך שבוע ההפסקה האם זה בסדר?
תודה רבה ויום טוב=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012אין חשש מכך שהגנה שלך תפגע עם אנטיביוטיקות הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רפואיתנועה28/05/2012
שלום רב,
עברה חצי שנה מהפסקת הריון שעברתי (עקב הירצפלוקוס של העובר)
אני מנסה להכנס להריון מזה 4 חודשים, אך ללא הצלחה
בדר"כ הווסת שלי היא כל 21 יום כאשר האחרונה הייתה אחרי 27 יום
יש סיבה לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה רפואית - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012את צריכה לעבור הערכה מסוודרת אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת גלולות?ל28/05/2012
שלום רב,
אני חודשיים אחרי לידה. בעבר הפסקת הריון בגלל אי ספיקה שיליתית (יש לי לחץ דם גבוה). לא נמצא קרישיות יתר, אך בשני ההריונות שלאחר מכן נטלתי אספרין וטרנדט וההריונות היו תקינים.
כמו כן, יש לי שחלות פוליציסטיות ובין ההריונות לקחתי יסמין.
האם למרות שיש לי סיכון לקרישיות יתר מותר לי לקחת יסמין או גלולה אחרת (שתמנע שיעור, השמנה ופצעים)?
במידה ולא איזה טיפול אני יכולה לקבל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת גלולות? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012האם לחץ דם גבוה בין ההריונות? אם כן האם הוא מטופל? האם הוא מאוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמיכל28/05/2012
שלום רב,
אני לוקחת גלולות מסוג מרסילון שכחתי לקחת את הגלולה השנייה והשלישית וכמו-כן את הגלולה התשיעית וביום האחד-עשר קבלתי שוב מחזור.
האם זו תופעה נורמאלית? והאם עלי להמשיך עם הגלולות כרגיל עד לסיום החבילה למרות שקבלתי שוב מחזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012כשמפספסים גלולות - מופיע דימום והגנה מפני הריון נפגעת. המשיכי גלולות כרגיל השתמשי באמצעי נוסף למניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תפרשו לי ..חיובי או שלילי
מריה28/05/2012HCG QUANT.(S) 0.14 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תפרשו לי ..חיובי או שלילי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/05/2012שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מוגדלאיריס28/05/2012
לפני מספר ימים עשתי אולטרסנד בטן .וכך היה רשום רחם מוגדל ררית מעובה נוזל חופשי בכמות קטנה באגן .מה זה אומר?
והאם יכול להיות קשר בזה שבזמן האחרון אני לא מגיע לאורגזמה? יש לציין שאני אישה בת ארבעים ויש לי וסת במשך 8 ימים דימומים חזקים במיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם מוגדל - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשלי28/05/2012
אני בת 16, ואני מקבלת מחזור כבר כמעט 4 שנים והוא תמיד היה סדיר,
מגיע כול חודש בערך ל5 ימים... היו פעם ב- איחורים של כמה ימים אבל ישר הסתדר...פתאום בחודש הזה לא היה מחזור,
רק מין הפרשות חומות כאלה וגם כמה טיפות של דם , עבר שבוע מאז שקיבלתי אותן ועוד אין מחזור רגיל ..אני מודאגת,האם זה בסדר?
עד עכשיו אף פעם לא היו בעיות בסדירות של המחזור
(מציינת שאני לא מקיימת יחסי מין )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012תמתיני לווסת הבא. באם לא יופיע פני לבירור לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולותטל27/05/2012
שלום,
התחלתי לקחת גלולות לפני שבועיים עם הופעת המחזור. עקב תופעות לוואי לא נעימות ברצוני להפסיקן, האם אני צפויה לקבל שוב דימום (רק לפני שבוע הסתיים המחזור...) וכן - מתי צפויה לחזור לי הווסת התקינה......
תשובתכם חשובה לי . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012לאחר הפסקת גלולות לרוב צפוי דימום. ווסת רגיל צפוי כתקופת מחזור שלך בדרך כלל. 28 ימים בממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותא27/05/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג יסמין, היה לי קלקול קיבה כ4 שעות לאחר נטילת הגלולה האם זה אומר שהגלולה לא הספיקה להספג ואני לא מוגנת השבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012לא זה לא אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגליטוןדפנה27/05/2012
שלום
אני בת 22 וחודש הבא טסה לטיול של 3 חודשים.. בדיוק סיימתי את החבילה הראשונה של הפרוגליטון וקיבלתימחזור.. מחר אמורה להתחיל את החפיסה השנייה... השאלה שלי היא כזאת- האם אני יכולה להמשיך לקחת את הגלולות בלי הפסקה כדי למנוע את הופעת הדימום במשך שלושת החודשים האלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגליטון - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012אפשר אבל לא בטוח שלא תדממי כלל סביר להניח שיהיה לך דימום קצר בסוף חבילה. למניעת דימום לחלוטין נוטלים תרופות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שונה שם "למטה"מתוסכלת27/05/2012
שלום ד"ר
יש לי שאלה שכבר שנים מהדהדת ולא מניחה לי. התייעצתי עם רופאת השנים שלי שאמרה בפשטות שיש עוד המון במצבי ושאין משהו שהוא לא בסדר...
אני בת 38. אני בעלת עור בהיר בכל הגוף, אבל שם למטה, שפתיים חיצוניות, חיץ ופי הטבעת - הצבע כהה מאוד אבל מאוד, כמעט שחור.
לפני המווווווווון שנים, בן זוג שהיה לי הציץ שם כדי לענג, לעג לי ואמר שיש לי חור שחור שאפילו לכושית אין צבע כזה. ומה זה פגע בי.
הרגשתי אשמה, כאילו שאני לא בסדר... מאז היו לי רק שני בני זוג, לשניהם לא נתתי להתקרב לאיזור, למרות שידוע לי שזאת אחת הדרכים בהן נשים מתענגות מאוד.
מה גורם לעור באיזור שם להיות כהה כל כך? האם זה קשור לפעילות בלוטת התריס ?(אני מעלה השערה, פשוט נתקלתי בהודעות לגבי בתי שחי כהים בגלל תת פעילות של בלוטת התריס, וחשבתי שאולי רק אולי זה קשור גם לצבע ש"למטה" במקרה שלי)
האם יש לזה פתרון? אפשר להלבין את העור איך שהוא??? אני ממש מצוברחת. נמנעת מקיום יחסים ועד היום נמענתי מלהרגיש עונג אמיתי כדי שלא יסתכלו שם....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שונה שם "למטה" - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012את מתארת תופעה נורמלית לחלוטין ותקינה. מי שלעג לך לא הצטיין בחוכמתו. בכל אופן אם התופעה מאד מטרידה אותך אפשר לנסות להלבין כל עוןר וגם עור השפתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע שונה שם &quot;למטה&quot; - תגובה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
מתוסכלת29/05/2012באיזו דרך ניתן להלבין את העור באיזור הרגיש הזה????
הוקל לי לדעת שזה "נורמלי" ולא חריג...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר - תודה על התשובה אבל -
מתוסכלת03/06/2012באיזו דרך ניתן להלבין את העור באיזור הרגיש הזה????
הוקל לי לדעת שזה "נורמלי" ולא חריג...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)