מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם חום לפני המחזורדנה04/06/2012
שלום, הייתי לוקחת גלולות רצוף במשך חצי שנה ואז עשיתי הפסקה לחודש, במהלך החודש קיימתי יחסי מין לא מוגנים ועשיתי בדיקת הריון התוצאה הייתה שלילית לאחר מכן בקבלת המחזור התחלתי לקחת שוב גלולות וכעת אני בשבוע הפסקה הייתי צריכה לקבל מחזור אתמול [ ראשון] והופיע לי רק כתם חום קטן ולא דימום כמחזור רגיל, ורק היום התחיל דימום.. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום לפני המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהבת 2004/06/2012
שלום, אני נוטלת גלולות מסוג מליאן. התחלתי את החפיסה ביום שבת ה-26/5/12. שכחתי לנטול את הגלולה של יום שישי ה- 1/6/12. הגלולה שאחריה נטלתי, והבוקר נטלתי את הגלולה של שישי וראשון. (בערב אקח את של היום, יום שני). אתמול קיימתי יחסי מין והייתה גמירה בתוכי. שאלתי היא- האם יש לי ממה לחשוש? משום שכן נטלתי את הגלולה של שבת והבוקר נטלתי שתי גלולות (של שישי וראשון) יחדיו. אשמח לתשובה מהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012אם לא השלמת את זו ששכחת תוך 12 שעות אינך מוגנת מהריון אין לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה נוספים ואת צריכה להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיקאיה04/06/2012
נתקלת בבעיה שחוזרת שוב ושוב: לאחר שאני נמצאת עם מישהו במצב אינטימי (כל מה שכלול במשחק מקדים), תמיד נתקלת בגרד וחוסר נוחות שנמשך כמה ימים, למרות שאני שומרת שהפרטנר שלי ישטוף ידיים לפני.
מה עלולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012קשה להעריך ללא בדיקה - פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה.שירה04/06/2012
שכחתי ליטול גלולה ביום ה-12 מיום קבלת המחזור. קיום היחסים שלפני שכחת הגלולה היה ביום ה-10 ואחרי השכחה היה ביום ה-16. אציין שביום לחרת השכחה נטלתי פעמיים גלולה בצהריים המוקדמים ובערב. האם יש ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012אם השלמת תוך 12 שעות את הגלולה שפספסת אין ממה לחשוש, אם לא - הוסיפי קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי גלולה
שירה05/06/2012אם הייתי אני לא זוכרת מתי לקחתי ביום שלישי. אם לקחתי בשמונה וביום רביעי לא נטלתי אלא רק בחמישי בתשע וחצי בבוקר ובערב עוד גלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנטלי04/06/2012
היי, עד עכשיו נטלתי את גלולת יאז עכשיו אני עוברת לפמינט.. איך עלי ליטול אותם? לעשות הפסקה? מייד אחרי הלבנים? בלי הפסקה אחרי הורודים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012להתחיל מיד לאחר הלבנים של היאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PRE CUMאיה04/06/2012
רציתי לדעת כמה האם ניתן להיכנס להריון מטיפות אהבה שהיו על מכנס, או שהיו על היד וכבר התייבשו על ידי החדרת אצבעות. נגעתי באיבר המין של חבר שלי, לא החדרתי לעצמי, אבל הוא כן, למרות שאותו שלחתי לשטוף ידיים כי לא רציתי לקחת סיכון.
אני די מפחדת, האם יש חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRE CUM - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012זרע לא עובר דרך בגדים כך שאת יכולה להיות רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית המחזור החודשי בעזרת גלולותעמית04/06/2012
חברתי לוקחת גלולות יסמין למניעת הריון כ-5 שנים, בקרוב בת 20. (התחילה לקחת בגלל אקנה).
בד"כ היא מפסיקה לקחת את הגלולות ביום ראשון ומקבלת את המחזור בסביבות יום חמישי עד ראשון.
רצינו לדעת האם אפשר לדחות אותו לאמצע השבוע בעזרת הגלולות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית המחזור החודשי בעזרת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012אפשר להפסיק את החפיסה בכמה ימים מוקדם יותר, או לצרף כמה גלולות מחפיסה חדשה כדי לדחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך..
עמית04/06/2012נניח שהיא תקח את הגלולות עד יום רביעי, האם הדבר בסדר ?
האם היא עדיין מוגנת מפני כניסה להריון בשלב זה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012כן חשוב להקפיד על הפסקה של לא יותר מ7 ימים בין שתי החפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בנטילת הגלולה הראשונהאנה03/06/2012
איחרתי ביומיים בנטילת הגלולה הראשונה, כיוון שהיה מחסור בבתי מרקחת של הגלולות שבהן אני משתמשת. התחלתי ליטול את הגלולות יומיים אחרי. למרות שהמחזור הסתיים לפני כמה ימים (בהפסקה בין הגלולות) התחילה לי הפרשה דמית. האם זה נובע מהעבודה שנטלתי את הגלולות יומיים אחרי המןעד הרצוי? או שקשור איכשהו לקיום יחסי מין ( יש לציין כי יחסי המין היו עם קונדום). בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בנטילת הגלולה הראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012כנראה קשור לאיחור, התעלמי. קחי בחשבון שאת לא מוגנת בשבועיים הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וכדור פלוקנול 150 מ"גחנה03/06/2012
שלום,
היום הייתי אצל הרופאה והיא זיהתה אצלי פטריה.
היא רשמה לי 2 כדור פלוקנול 150 מ"ג -
אמרה לי לקחת היום את הכדור הראשון ובעוד שלושה ימים את השני.
בנוסף נרות אגיסטן - 3 ימים ברצף.
1. רציתי לשאול - אם היום בשעה בבוקר לקחתי את הכדור הראשון, באיזה יום עלי לקחת את הכדור השני? ביום שלישי או ביום רביעי?
2. באיזה יום אפשר לחזור לקיים יחסי מין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וכדור פלוקנול 150 מ"ג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012קחי את הכדור ביום רביעי סיימי את האגיסטן ורק אם יעלמו התלונות של פטריה אחרי כל הטיפול אז תחזרי לקיים יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אברמוב, שאלה
חנה04/06/2012הפטרייה נתגלתה עקב בדקה שהרופאה עשתה לי-
ניסיתי לקיים יחסי מין אחרי שנתיים שלא קיימתי והיו לי כאבי תופת ודימום.
ואז היא עשתה בדיקה ואמרה שזה פטרייה.
אך אין לי הפרשות, אין לי יותר דימום, אין לי ריח, ושום הרגשת מטרד.
איך אדע מתי היא אכן עברה?!! איך אדע מתי לנסות שוב לקיים יחסים? אני מניחה שרק בזמן קיום היחסים אדע אם אכן היא קיימת עקב הכאב, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה
ליאור04/06/2012לעניות דעתי, אם אין גרד, ריח או הפרשות.. זה לא פיטריה..
אם היה לך דימום אחרי שלא קיימת יחסי מין שנתיים זה כי כנראה נפצעת מהחדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אברמוב, שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/06/2012נכון, נסי למרוח הבה מסככים לפני יחסי מין, או להשתמש במחזה מאלחשית חצי שעה לפני כמו אזראקאין 5%
אם עדיין יהיו כאבים כנראה שהבעיה היא לא פטריה וצריך לשלול וסטיבוליטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רחם וכניסה להריוןמיכל03/06/2012
שלום רב,
אחרי לידת בני השני (בגיל 31) התגלה כי יש לי צניחת רחם דרגה 2. היום בגיל 35 הנני מנסה שוב להיכנס להריון אך נתקלת בקשיים (מנסה למעלה מ-4 חודשים). האם העובדה שיש לי צניחת רחם די חמורה (בלחיצה בשירותים הרחם יוצאת החוצה וחוזרת) מקשה עליי להיכנס להריון נוסף? שאלה נוספת, האם המצב הזה יצריך ניתוח קיסרי או שאפשר גם ללדת לידה רגילה במצב כזה.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם וכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012לא נראה לי שיש קשר בין הצניחה לכניסה להריון. ולגבי דרך ילוד - כשיגיע המועד יצטרכו להחליט למרות שהרחם ההריוני לא צונח.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמתלבטת03/06/2012
שלום,
מה ההבדל בין גלולות פליים ואמילי? ואיזה מהן הכי מתאימה למישיהי שיש לה שחלות פוליציסטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012ההבדל בכמות ההורמונים בגלולה. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לימור04/06/2012שלום, על סמך מה את שואלת ספציפית על שתי הגלולות האלו? האם זה מה שהציעו לך? או שקראת על זה באינטרנט?
אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שלי בלבד בתור אחת שאובחנה כבעלת שחלות פוליציסיטיות שבין הייתר גם גורמות לי לשיעור ייתר, הרופא שלי רשם לי גלולות מסוג floret דווקא ולי הן עוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשלי03/06/2012
ד"ר שלום
יש לי שחלות פוליציסטיות. הגניקולוג בדק אותי ואמר שאין אצלי ביוץ. התחלתי לקחת איקקלומין. האם יכול להיות מצב שלא יהיה אצלי ביוץ בכלל למרות הטיפול באיקקלומין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2012אין 100% בשום דבר ברפואה אבל הסבירות גבוהה שאיקקלומין יהיה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזר!בק03/06/2012
הי, אני בת 24, ללא גלולות, לא מקיימת יחסי מין (לא בתולה), ללא הריונות קודמים.
בד"כ המחזור שלי סדיר ואני מקבלת בערך ב 10-12 לחודש, הפעם האחרונה שקיבלתי הייתה ב 20 לחודש.
ביום חמישי האחרון, ראיתי דימום קל, חשבתי בהתחלה שכנראה זה סתם הפרשה עם דם, אך הדימום הקל המשיך להיות קל, ולפעמים אני רואה אותו על התחתון ולרוב אחרי מתן השתן. זה הפרשה עם דם ורוד-אדום.
לא שורף לי ואין לי הסטוריה של דלקות שתן או בכלל דלקות.
אבל לא היה לי אף פעם משהו כזה מוזר.
בינתיים אני כבר כמעט 4 ימים עם הדימום המוזר הזה.
אשמח לשמוע את דעתיכם, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2012כדאי שתפני לבדיקת גינקולוגית הכוללת בדיקת צוואר הרחם ואולטראסאונד של רירית הרחם. הסבירות הכי פשוטה שזה הפרעה הורמונלית אבל תמיד צריך לשלול סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במחזורמודאגת מאד03/06/2012
שלום,אני בת 44.אני סובלת מתת פעילות בלוטת מגן.בחודשים האחרונים הבלוטה לא מאוזנת עקב החלפת כדור מאלקטרוקסין ליוטירוקס.המחור בתקופה זו הקדים לי ב6 ימים כל חודש.
א.האם שני הדברים קשורים?
ב.האם זה סימן להתחלה של בעיות בגיל המעבר.?
ג.מה עלי לעשות האם לעבור בדיקות מיוחדות?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.אני מאד מאד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2012סביר להניח שחוסר איזון בבלוטת התריס גורם להפרעוץת במחזור. חכי לאיזון הבלוטה אם הפרעות ימשיכו כשאת מאוזנת פני להערכת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות במחזור
מודאגת מאד03/06/2012שלום,תודה על התשובה.יש לי עוד שאלה.האם יש קשר בין הפרעה הורמונלית{עקב אי איזון של בלוטת התריס}לבין צפצופים באזניים{שהחלו באותה תקופה]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דחוףףף!!!דניאל03/06/2012
שלום אני לוקחת גלולות הרמונט כמעט 5 חודשים קרה לי כבר פעמיים שהופיע לי דימום ולא שכחתי אפילו פעם אחת גלולה אני לא יודעת מה זה יכול להיות אולי אני צריכה להגביר את מינון הכדורים בבקשה עזרההה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דחוףףף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/06/2012יכול לקרות דימום חריג תחת גלולות, אין הדימום הה מעיד שהגלולות לא בטוחות ולכן התעלמי. אם הדימומים יהפכו להיות טורדניים פני לרופא נשים להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)