מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץ, יחסים לא מוגנים ופוסטינורמיתר16/02/2012
מחזור ב 17/12, 12/1 בדכ כל 28 יום. החודש עשיתי בלאגן עם הגלולות (סבתא שנפטרה, אמא באשפוז) ויצא שהרבה גלולות נותרו בחבילה. הייתי אמורה לקבל מחזור ב 9/2 וביום 6/2 קיימנו יחסים לא מוגנים (קונדום נקרע... ביש מזל) למחרת בהפרש של 9 שעות נטלתי פוסטינור. המחזור הופיע באיחור של יום כאשר הופיעו הפרשות חומות בעת ניגוב למשך יום וחצי ללא דימום (אדום כרגיל). האם אני יכולה להסיק שזה המחזור והדימום המופחת הוא בשל הפוסטינור וכי אין חשד להריון מאחר ו 4 ימים לפני מחזור אין מצב לביוץ ומכאן שאין הריון?
או מאחר ולא נטלתי ברצף את הגלולות 14, 15, 16 ועוד כמה פספוסים הביוץ מתאחר וכן יכול להיות שבוע לפני מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ, יחסים לא מוגנים ופוסטינור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2012שלום רב,
קשה מאד לתת לך תשובה ברורה וחד משמעית. לא נראה לי שאחרי נטילת הפוסטינור את יכולה להיות בהריון. הכי פשוט זה לבצע בדיקת דם ( ולא דביקת שתן) להריון ולהתייעץ עם הרופא המטפל שלך. הוא כבר ידריך אותך איך חוזרים לנטילת הגלולות ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן ביוץ שבוע לפני וסת?
מיתר17/02/2012רציתי לדעת האם ייתכן מצב בו ביוץ לא מתרחש כבדכ 10-14 יום מקבלת המחזור ויכול להתקיים כשבוע לפני קבלת המחזור השני? והאם ייתכן מצב בו יתרחש הריון גם לאחר מועד הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחית והיסטרסקופיהא16/02/2012
בס"ד
שלום רב!
שבוע שעבר קיבלתי שתי טיפולים בציטוטק,לאחר שאבחנו שק הריון בשבוע שמיני להריוני, שמתאים ל5 שבועות ללא דופק בליווי של דימומים קלים שארכו כשבועיים.
היום ניגשתי לביקורת. הרופאה בבי"ח כרמל הסבירה שנשאר תוכן ברחם בגודל של כ-15 מ"מ ויש צורך לעבור היסטרסקופיה. אולם , אצטרך לחכות 4 וחצי שבועות לדיון רפואי בנושא לאחר אולטרא-סאונד חוזר ואז עוד כשבועיים עד הפרוצדרוה.
שאלותיי
, האם הגיוני לחכות זמן כה רב?האם יש סכנה לדלקת או זיהום? האם התוכן ברחם יכול לצאת לפני כן? יש לציין שיש לי עוד דימומים מלווים בקרישי דם, ואני מרגישה מותשת מכל הטיפול הארוך והמייגע.
אני בת 29,יש לנו בן, וזה היה ההריון השני שלי, אני רוצה ילדים נוספים בעזרת השם ומרגישה שקיבלתי טיפול רפואי מזלזל ולוקה בחסר.
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה נדחית והיסטרסקופיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2012שלום רב,
אי אפשר לצערי לתת לך תשובה ברורה ללא בדיקה. ייתכן שבאמת מדובר בחלקי ההריון שנשארו בתוך הרחם. במידה וזה כך - רצוי לבצע היסטרוסקופים עם הוצאת החומר בלי לדחות את הפעולה לימים ובטח ללשבועות. מאידך יכול להיות שלא מדובר בחלקי הריון תוך רחמיים, אלא רירית של הרחם.
היות ואת מדממת כל הזמן - אין מקום לדחות את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור!אורטל16/02/2012
שלום רב,
אני בת 24 לוקחת כ-3 שנים גלולות של מינס,וכבר 4 חודשיים שאני לא מקבלת מחזור.
לפני 3 שבועות הפסקתי את הגלולות,ועדיין המחזור לא מופיע.
כמו כן אני לא בהריון.וגם עשיתי בדיקת אולטרסאטונד שייצאה תקינה.
אשמח לדעת מה אני אמורה לעשות עכשיו?המחזור שלי תמיד היה סדיר.
ואם יכול להיות משהו שאמור להיות כבעיה שאני לא מקבלת כבר 4 חודשים?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2012לפי דעתי כדי לבצע בדיקות הורמונליות ( אני לוקח בחשבון שבדיקה סונוגרפית הייתה תקינה) ולקבל תרופה ל"זירוז" המחזור. זלא נדיר שאחרי הפסקת הגלולות המחזור לא מופיע במשך חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת צוואר הרחםקרן16/02/2012
היי לפני כ-4 חודשים ילדתי לידה מוקדמת בשבוע 22 עקב אי ספיקה צווארית,
בעברי עברתי קוניזציה בעקבות CIN3
לשמחתי גיליתי כי אני בהריון בשבוע 5 כרגע.
מתי עליי לבצע את הקשירה ואיך אני יכולה לקבל פרטים על התהליך???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת צוואר הרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2012כל הפרטים - אצל רופא המטפל. תפירת צוואר הרחם מבצעים אחרי שבוע 12 או במקרה כאשר בבדיקה אולתרסאונד מגלים שצוואר הרחם התקצר ו/או נפתח מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לאחר גרידהנעמי16/02/2012
שלום, אני בת 34 עברתי הפסקת הריון בואקום באסותא לפני יותר מחודש (5 שבועות). טרם קיבלתי את הווסת. לא קיימתי יחסי מין מהגרידה.האם ייתכן שאני עדיין בהריון? נבדקתי לאחר שבועיים ע"י רופאת נשים (לא עשתה אולטראסאונד) ואמרה לי שהכל בסדר. מה לעשות? האם נורמאלי? תודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012יכול לקרות אם לא תקבלי בשבוע הקרוב חיזרי לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בפעם הראשונה והורדת הקונדוםאנונימי16/02/2012
כמה זמן מתחילת לקיחת גלולות בפעם הראשונה,ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום? הגניקולוג שהלכתי אליו אמר שתוך יומיים,זה הגיוני?
דבר נוסף התחלתי לקחת את הגלולות כשאני לא במחזור,אלא כשבוע אחריו,זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בפעם הראשונה והורדת הקונדום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012אם לא התחלת ביום הראשון של המחזור השאירי קונדומים לשבועיים הראשונים לחפיסת הגלולות הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם זה משנה שהגלולה היא
אנונימי16/02/2012מסוג פמינט? משום מה הגניקולוג שהלכתי אליו אמר שזה ממש לא משנה ואפשר לחכות יומיים עד הורדת הקונדום....אולי משום שהגלולה היא מסוג פמינט ולא צריך לקחת בהכרח ביום הראשון של המחזור כדי להוריד את הקונדום ישר בחודש הראשון?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,רציתי לדעת האם שימוש בגלולותאנונימי16/02/2012
האם שימוש בגלולות למניעת הריון גומרת לירידה בפוריות הנשית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב. במשפחה המחזור נגמר
אנונימי16/02/2012בגיל 30 ומשהו,האם נתון זה גורם לגלולות לסכן יותר את הפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,רציתי לדעת האם שימוש בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012התיעצי עם רופא מטפל שלך.
בעקרון גלולות לא משפיעות על פריון אך אם יש בעיה מלכתחילה ההתאוששות אחרי הפסקת הגלולות יכולה להיות ממושכת מאוד של ההורמונים הטבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד גינקולוגישמחה16/02/2012
הנני בגיל 50 המחזור נפסק לי לפני כ 6 שנים ומאז טופלתי עם כדורי הורמונים למינהם שלא ממש עזרו לאחרונה התחלתי עם גלולות שניתנו לי על ידי רופא הנשים שלי ואני מאוד מקווה שבהמשך אכן יוקל לי .
לפני כשבוע עשיתי אולטראסאונד והתשובה שקיבלתי היא כך רחם אורך 43 מ"מ עובי 32 מ"מ רוחב 44 מ"מ מנח קדמי עובי רירית הרחם 4 מ"מ שחלות ימינית 15 מ"מ תקין שמאלית 17 מ"מ עם זקיק בקוטר 9 מ"מ היית רוצה לדעת מה זה זקיק. האם זה מראה על איזה שהיא בעיה. והאם השחלה המוגדלת זה בסדר..? אציין רק שסבלתי ממחזור מאוד קשה עם דימומים מאוד חזקים . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד גינקולוגי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012צריך לעקוב אחרי התפתחות הזקיק, חיזרי עם התשובות לרופא נשים שלך למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש גלולותענבר16/02/2012
לפני יותר מחודשיים הפסקתי לקחת גלולות פמינט (אחרי 3 שנים של נטילתן רצוף) ומאז לא קיבלתי מחזור. בעיקרון אני כבר ממש רוצה לקבל מחזור טבעי לדעת שהכל בסדר אבל שבוע הבא יש לי טיול ואני מעדיפה לא לקבל עכשיו.
השאלה שלי האם אפשר לחדש את נטילת הגלולות עכשיו (כשאני לא במחזור ולא קיבלתי כבר חודשיים) או שאני צריכה לחכות עד לקבלת המחזור ורק אז לחדש את הנטילה?
תודה וסוף שבוע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012רצוי לחכות למחזור . לא בטוח שאם תקחי עכשיו לא תקבלי מחזור בשבוע הבא. כמו כן אינך מוגנת מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים בטוחיםטלי16/02/2012
האם קיום יחסי מין ביום השמיני למחזור בטוח על מנת לא להיכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים בטוחים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינסעירית16/02/2012
ממה שאני מבינה גלולות המכילות נגזרת סינטטית מסויימת של פרוגסטרון עלולות לגרום/להחמיר אקנה. האם מינס היא מסוג זה ?
אודה על תשובה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012כיום הפרוגסטטינים בגלולות אינם מחמירים אקנה. התגובה היא אינדיבידואלית לאישה. יש גלולות שבמיוחד יעילות נגד אקנה, התיעצי עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
עירית16/02/2012התייעצתי כבר עם רופא הנשים . הסיבה שהפסקתי עם יסמין (לאחר הרבה מאד שנים) היא הופעה של מיגרנות בזמן המחזור שפסקו לחלוטין אחרי שהפסקתי עם הגלולות אך כאמור הפסקת הגלולות גרמה לפצעונים ואני מעוניינת לחזור ולקחת .
בגלל כאבי הראש הוא רשם לי מינס (שהמינון ההורמונלי בהן לפי הבנתי הוא מינימלי)
השאלה אם מינס יכולות להחמיר את מצב העור ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןסער16/02/2012
היי קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם החבר כ-10 ימים לאחר קבלת המחזור?
האם אלה הימים המסוכנים של הביוץ? או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012יש אפשרות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור יום וחצימירי15/02/2012
אני בת 41. מה זה אומר ? בחודש האחרון המחזור שלי היה ממש קצר. יומיים לפני הייתי בלחץ נפשי גדול. האם זה קשור? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור יום וחצי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012מסוכן לא! יכול להיות קשור ללחץ הנפשי או לשינוים עקב הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מועטתמימה15/02/2012
שלום.
אני 7 חודשים אחרי לידה.
ממעט זמן אחרי הלידה לקחתי סרזט אך היו לי דימומים,אחרי שלקחתי במשך 5 חודשים עברתי להרמונט. ללא הפסקה בינהם.
לפני 5ימים אחרי נטילה רצופה של הרמונט (בסיום החבילה השניה) הפסקתי אך
אחרי יומים התחילו לי שוב דימומים מועטים ועד היום זה כך עד שכמאט ואין דימום.(יותר כמו הפרשות דמיות מעטות)
בדר"כ אצלי בתחילת המחזור יש לי דימומים חזקים .כך גם היה בהפסקות הקודמות שלי בעבר כשלקחתי כדורי מניעה.
האם זה טבעי?
יכול להיות שזה בגלל הריון?
מה עלי לעשות?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מועט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012כנראה כי לקחת שתי חפיסות ברצף. עשי בדיקה לשלילת הריון אם שלילי , התעלמי והמשיכי את הגלולות וראי מה קורה בחפיסה החדשה. אם הדימומים ימשיכו פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן חדירהסער15/02/2012
היי,
אני בת 18 ,שכבתי עם חבר שלי בפעם הראשונה מלפני חודשיים ..
עד עכשיו קיימנו יחסי מין כבר איזה 9,10 פעמים ועדיין כואב לי שהוא חודר אליי..
למרות שהוא עדין, ואני מאוד רטובה..
מה יכולות להיות הסיבות ?
גם שיש טיפת לחץ זה משפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בזמן חדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/02/2012פני לבדיקת רופא נשים, יכול להיות שאת מכווצת ולחוצה יכול להיות תגובה רגישות בפתח הנרתיק. נסי למרוח משחה מאלחשת כמו אזראקאין 5% חצי שעה לפני החדירה בפתח זה יכול להקל על הכאבים בינתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)