מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהטל20/02/2012
אני נוטלת גלולות כשנתיים וחצי ברציפות
התחלתי מאסטל שנה וחצי, לאחר מכן הורדתי מינון ליסמין במשך חצי שנה, לאחר מכון הורדתי מינון ליאז לחצי שנה ועכשיו אני נוטלת מינס
מסיימת חודש שני
השאלה שלי היא האם ניתן להמשיך לשתות ללא הפסקה באופן חד פעמי את הגלולות למרות שהן חדשות ולפני כחודשיים גם לא עשיתי הפסקה מפני שהחלפתי גלולות
חשוב לציין שההפרשות של המחזור שלי הן כהות בזמן האחרון, מה שהבנתי שזה ממינון נמוך של הגלולות
האם המינון הנמוך מסכן את יעילות הגלולה בגוף שלי והאם ניתן להמשיך לשתות ללא הפסקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/02/2012מי לימד אותך את הדברים האלו? למה את כל הזמן משנה את הגלולות? זה לא נכון ואין ליתשובה בשבלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפוסטינורהי20/02/2012
שלום רב.
קיימתי ביום שישי יחסי מין לא מוגנים וביום שבת לקחתי פוסטינור. ביש מזל קטן וביום ראשון נקרע לנו הקונדום . רציתי לדעת מה עליי לעשות, האם לקחת עוד פוסטינור או שמא הפוסטינור שלקחתי ביום שבת יעשה את העבודה.
בבקשה לחזור אליי כמה שיותר מהר, זה דחוף.
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לפוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012קחי עוד פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחראלה20/02/2012
שלום,
אני בת 26 והמחזור שלי תמיד היה סדיר. מעולם לא איחר לי אפילו ביום. עכשיו מאחר לי כבר בשבועיים וחצי. מספר ימים לפני מועד הוסת היו הפרשות חומות וזה נפסק. במשך שבועיים אני מרגישה כאבים בבטן התחתונה הולכים ובאים ובימים האחרונים גם הפרשות צהובות או לבנות ותחושות משונות. יש לציין שלא קיימתי יחסי מין מלאים. כלומר, לא הייתה חדירה ואנו תמיד עם קונדום. האם האיחור הפתאומי הזה הגיוני? האם זה קורה? יכול להיות שזה בעקבות שינויים שאני עוברת לאחרונה?
אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לחשוב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012עשי בדיקת שתן להריון אם שלילי פני לרופא נשים לבדיקה. לחץ נפשי יכול גם הוא לגרום לשבושים במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוראנונימית20/02/2012
אני לוקחת גלולות מליאן כבר מספר חודשים. בחודש האחרון בגלולה השנייה התחלתי לקחת אנטיביוטיקה במשך חמישה ימים מראשון עד חמישי. ביום רביעי שלאחריו קיימתי יחסי מין ללא הגנה נוספת כי אמרו לי שההגנה יורדת רק במהלך האנטיביוטיקה. עכשיו אני ביום השלישי של ההפסקה ובדר"כ ביום הזה אני מקבלת מחזור ולא קיבלתי. האם יש סיכוי להריון?? בנוסף הייתי אצל גניקולוג לפני יומיים שזה כשבוע וחצי לאחר יחסי מין והוא עשה לי בדיקה וגינלית ואמר כי הכל תקין. האם בבדיקה וגינלית רואים הריון בשלב כזה? מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012בדיקה גינקולוגית נערכה מוקדם מידי ועל כן עשי בדיקת שתן להריון. אם היא שלילית התחילי את הגלולות במועדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס והפסקת גלולותרחלי20/02/2012
היי,
לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה שפרירית מעל השחלה וצריבת מספר מוקדים של אנדומטריוזיס. מאז טופלתי בלקיחת 2 חפיסות רצופות של לולת פמינט. לפני כחודשיים הפסקתי את לקיחת הגלולות במטרה להיכנס להריון. מאז קיבלתי פעמיים מחזור, הראשון לאחר 43 יום והשני לאחר 46 יום. המחזור הראשון היה יותר הכתמתי והשני הוא בשילוב דם יבש וטרי יחד. וכאבי בטן תחתונה.
חשוב לי כן לציין כי עד הפסקת הגלולות הייתי במעקב והכל היה תקין.
השאלה היא האם המחזורים תקינים? כיצד ניתן לגרום למחזור להיות סדיר? והאם בלי שום קשר יש לי סיבה לדאגה לגביי הכניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס והפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012פני לבדיקת רופא הנשים המטפל בך והתיעצי איתו לגבי ברור אם יש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הסרת התקן מירנהמעיין20/02/2012
הסרתי את המירנה לפני כשלושה חודשים. מאז קיבלתי מחזור אחד מלא ורגיל (כך זה היה נראה). עברו 40 ימים מאז המחזור האחרון. בדירת שתן להריון יצאה שלילית (אני מנסה להכנס להריון). האם הגיוני שיבושי מחזור בהשפעת המירנה? או שמא עלי לבדוק שוב קיום הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הסרת התקן מירנה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012גם וגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים - כאבים בבטן התחתונהאלה19/02/2012
שלום!
אני לוקחת גלולה אמריקאית המקבילה ל"שלי" (אמורה לחזור ל"שלי" עם סיום החפיסה הנוכחית). בשתי החפיסות האחרונות החל לי דימום שלושה ימים לפני מועד סיום החפיסה (כלומר, חמישה ימים לפני קבלת המחזור). הפעם זה גם מלווה בכאבים חזקים בבטן התחתונה.
בנוסף התחלתי לקחת לפני מספר ימים "טריפל B", ללא התייעצות עם רופא (כידוע הויטמין ניתן ע"פ המלצה וללא מרשם).
רציתי לדעת האם הכאבים יכולים להעיד על בעיה בגלולות או שזה משהו שכיח? האם עלי להפסיק עימן או להמשיך לסיום החפיסה? רופא הנשים אמר לי להמשיך ישר לגלולה הישראלית בלי שבוע ההפסקה. האם כדאי לעשות את השבוע הפסקה בכל זאת (ובמקרה זה האם תיפגע יעילות הגלולות?)
כמו-כן, האם יכולה להיות בעיה בתוספת הויטמינים? לציין כי בדר"כ אני בקושי סובלת מכאבי מחזור.
תודה רבה,
אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - כאבים בבטן התחתונה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012שמעי בעצת הרופא שלך.
וויטמינים לרוב לא גורמים לכאב בטן.
תתרשמי מכאבי מחזור או העדרם לאחר סיום חפיסה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות נגד הריון מיליאן melianeסנונית19/02/2012
בתי, נערה, נוטלת כעצת הרופא את גלולות מליאן. מאחר וזה לא ברור לי וגם לה אני מבקשת לדעת כיצד לוקחים אותם, כי ההסבר בהוראות השימוש מטעה. (היא קיבלה חפיסה תלת חודשית, של 21 גלולות בכל חפיסה).
אם אם היא התחילה את החפיסה הראשונה ביום הראשון של המחזור שזהו יום שבת, באיזה יום בשבוע עליה להתחיל את החפיסה השניה, ובאיזה יום בשבוע את החפיסה השלישית? לעניות דעתי זה צריך להיות תמיד יום שבת.
היא טוענת והרופא ששאלה אישר זאת (וזה מוזר לי מאד) שאת החפיסה השניה תתחיל ביום שישי בשבוע ואת השלישית ביום חמישי, (כמובן מדובר אחרי שסיימה כל חפיסה וחיכתה שבוע) ובעצם אין לזה כל משמעות, כך טען הרופא. אני דוחה את ההסבר הזה מכל וכל, אלה אם כן תגידו לי אחרת.
אני יוצאת מנקודות הנחה, שבאופן תאורטי היו עוד 7 גלולות דמה, כך שתמיד היא צריכה להתחיל ביום שבת. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות נגד הריון מיליאן meliane - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012היא תטול 21 גלולות ותעשה הפסקה של 7 ימים. ביום 8 להפסקה תתחיל חפיסה חדשה. בקיצור תתחיל תמיד בשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהחני19/02/2012
אני כמעט 6 שבועות אחרי לידה ועדיין מדממת. הדימום כמעט נפסק לפני כשבוע אבל לפני יומיים חזר בבמיטבו יחד עם מיחושים בבטן מעין כאב מחזור חלש מאד.
זאת לידה רביעית ואני מאד משתדלת להיות במנוחה אבל נראה שאפילו להרים את התנוקת כבד לי. האם זה הגיוני משך זמן כה רב לדמם? אני מניקה הנקה מלאה(כל שעתיים בגלל משקל נמוך)והלידה היתה רגילה (זרוז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012להבדק דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותתת!!!מיריתתתת19/02/2012
התחלתי ליטול גלולות לראשונה ב 26.1 עם היום הראשון למחזור! לא פיספסתי אף גלולה ולקחתי בשעה קבועה.
החפיסה הסתיימהביון רביעי והתחלתי את ההפסקה של השבע ימים. קיבלתי מחזור ב 18.2 שלושה ימים מתחילת ההפסקה. אני אמורה להתחיל חפיסה שנייה ביום חמישי כמו היום הראדון של החפיסה הראשונה..שאלתי האם אני מוגנת כבר מהגלולה הראשןנה ביום חמישי?? או שצריך לחכות שבועיים??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולותתת!!! - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012מוגנת מהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןסער19/02/2012
שלום,
רציתי לדעת באילו דרכים גבר יכול לגלות שיש לו מחלת מין (חוץ מבדיקה אצל גניקולוג)?
איך מבחינים בזה ומה הסימנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012תלוי בסוג מחלה, אך לרוב מדובר בהפרשה מהפין או נגעים על עור הפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור והפרשות חומותאתי19/02/2012
בוקר טוב, בתאריך 3/1/2012 קיימתי יחסים עם קונדום, שבהתחלה חששנו שהוא נקרע אבל הוא לא. בתאריך 11/1/2012 קיבלתי מחזור מלא ותקין. מאז לא קיבלתי מחזור שוב כשבדרך כלל אני מקבלת כל 26 ימים.כלומר, עברו 39 יום מקבלת המחזור הקודם. שבוע שעבר היה לי דימום קטן ועכשיו יש לי הפרשות חומות. ביום רביעי ביצעתי בדיקת הריון ביתית שהראתה תוצאה שלילית. האם יתכן שאני בהריון ? אם לא, מה יכולות להיות הסיבות לאיחור. אגב, כל הגוף כואב לי כמו בזמן מחזור...לתשובתכם בהקדם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בווסת
דרדי19/02/2012אתי שלום!
איחור בווסת יכול להיות מסיבות שונות כמו סטרס, לחץ מנטלי, שינויים שונים בתקופה האחרונה בעבודה או בבית, או אפילו טיול. תראי אם אחד מהדברים נשמע לך מוכר ומסתדר לך. בכל מקרה, אם את לא בהריון אני מציעה לך להיות נינוחה ולשמור על רוגע פע נשימות עמוקות - לי זה עזר פעם אחת :). מחכים לבשורות טובות. סבתא שלי המליצה לי לשתות יין כדי להביא את המחזור אם הוא מאחר... (את יודעת תרופת סבתא) מקווה שעזרתי ומחכה לבשורות טובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור והפרשות חומות - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012סיבות רבות יכולות להיות למה שקורה לך. למשל הפרעה בביוץ, אי ספיקה של גופיף צהוב ועוד. חכי בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !!!
אתי20/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסענבר19/02/2012
האם אפשר לקחת 2 חפיסות של מינס רצוף (ז"א להתחיל חפיסה חדשה ישר אחרי סיום לקיחת הגלולות הצהובות, ובלי לקחת את גלולות הדמה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר20/02/2012אפשר. קיים סיכון של דימום באמצע חפיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור וגלולותענבר19/02/2012
היי,
5 ימים אחרי שהתחלתי לקחת גלולות לראשונה לקחתי פוסטינור. לאחר 6 ימים מיום לקיחת הפוסטינור החל דימום חלש (שקצת התגבר אחרי 3 ימים) שנמשך כמה ימים מלווה ולפעמים בכאבי מחזור קלים מאוד.
האם זהו המחזור או דימום בין וסתי?
נשארו לי עוד 10 גלולות לסיום החבילה. האם כשאתחיל חבילה חדשה אוכל ישר לקיים יחסי מין בלי קונדום או שעליי לחכות עוד חודש?
האם כדאי לא לעשות הפסקה בין חבילות הגלולות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/02/2012המשיכי את הגלולות כסדרן. את יכולה לעשות שבוע הפסקה או להמשיך לקחת ברצף - לשיקולך בלבד. את מוגנת עם תחילת החפיסה החדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גברי גבוהזוהר19/02/2012
הי,
לאחר ביצוע בדיקת דם נאמר לי כי ההורמון הגברי שלי גבוה,
רציתי לשאול האם זה יכול לפגום בסיכוי להיכנס להריון?
דבר נוסף, אני שעירה יותר מבני משפחתי, האם ייתכן שזה נובע מהורמון זה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גברי גבוה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/02/2012אם יש הפרעות ביוץ זה יכול להיות בגלל שינויים הורמונליים כולל עליה בהורמון הזה בעיה שנתנת לתיקון על ידיטיפולים הורמונליים.השעירות בהחלט יכולה להגרם בגלל ההורמון העודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)