מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לאחר נטילת איקקלומיןמרי22/02/2012
לפני חודש נטלתי איקקלומין 2 כדורים ביום .בשבוע האחרון סובלת מרגישות מין כאב בשד .בבית שחי .בזרוע .{כנראה בלוטות לימפה}בצד ימין .יכול להיות קשר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר נטילת איקקלומין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/02/2012לא נראה לי. קשור אולי להורדת שיער בבית השחי?
פני לבדיקת רופא אם לא יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותגל22/02/2012
שלום רב , בלילה הראשון עם אשתי הייתה מתוחה מאד ,ולקח לי הרבה זמן עד שירד לה המתח ,אבל שקימנו יחסים ירד לה הרבה הרבה דם (לדעתי) כי היה איתה מגבת שהתמלאה ובסוף נכנסה לאמבטיה, עד שזה הפסיק חשבתי לקחת אותה לבי"ח ,השאלה שלי האם זה נורמלי, וגם צבע הדם שירד היה אדום וגם אדום כהה או אפילו קרוב לשחור ???? האם צבע הדם ככה צריך להיראות או שיש משהו לא בסדר לפני ????? אני מבקש תשובה בשיא הכנות ותודה לכם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/02/2012יכול להיות דימום רב אחרי הפעם הראשונה. אם הדימום הפסיק חכו מספר ימים כדי לתת לאזור הקרע להבריא ואז תנסו עם הרבה חומר סיכוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשכוח גלולהנועה21/02/2012
עד כמה זה נורא לשכוח גלולה אם אני לא מקיימת יחסי מין כרגע? יוצא לי לפספס פה ושם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת גלולה
רון27/02/2012אני לא יודעת מה עשית בסוף אבל חשוב ממש לקחת את כל הגלולות מסודר כאילו אחרת זה לא יעבוד, זה כולה לקחת גלולה אחת פעם ביום. אם שכחת גלולה את לא מוגנת להבא כדאי לחשוב על זה, את יכולה למשל לעשות לעצמך תזכורות או יותר מזה יש גם גלולות שאיתן את צריכה רק להירשם ואת מקבלת שירות תזכורת חינם כמו מזכירונט שאני מקבלת לפמינט ואז זה שולח סמס פעם ביום. מקווה שתשמרי על עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכוח גלולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/02/2012לא כדאי לפספס גלולות כאת עלולה לדמם מזה וגם להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכוח גלולה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר27/02/2012את עלולה לדמם באמצע חפיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוריםקרין21/02/2012
שלום
בת 34 לשלושה מקסימים
החודשים האחרונים המחזורים שלי מקדימים כל פעם ביומים התחיל
31יום ירד 29 ירד 27 ירד 25 ועכשיו 21 יום !!!!!!
למה זה קורה?
ומה עושים?
אני רוצה לנסות להיקלט להריון נוסף
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה מראש
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר21/02/2012דורש הערכה מסודרת אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך חפיסת גלולות?גל21/02/2012
שלום! סיימתי חפיסה לפני יומיים. במידה וארצה "לדלג" על המחזור הקרב האם יש אפשרות להתחיל חפיסה היום ? (כאמור- בפספוס יום אחד מסיום החפיסה הקודמת)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך חפיסת גלולות? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר21/02/2012היה צריך להתחיל את החפיסה הנוכחית מיד עם סיום חפיסה קודמת. לא בטוח שתצליחי עכשיו להמנע מווסת אך כן זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשר דימום וכאביםמרים21/02/2012
שלום, אני משתמשת במדבקות אוורה כחמישה חודשים. שבוע שעבר, בשבוע השני אחרי המחזור (מחזור הבא אמור להגיע עוד שבוע) המדבקות גיליתי שנגמרו לי המדבקות והייתי יומיים וחצי בלי מדבקה. אחר כך שמתי מדבקה ובאותו יום הייתי אצל רופא נשים בעניין אחר- בדיקה וייעוץ לקראת כניסה להיריון והוא בדק אותי בדיקה וגינאלית- פעם ראשונה. באותו ערב (אמש, יום ב') הופיע דימום כהה וסמיך וכל הלילה סבלתי מהתכווצויות חזקות מאוד וכאבים ברחם- שונים מכאבי המחזור שאני מכירה. הדימום נראה לי מוזר מאוד. דיברתי עם האחות במרפאה שלי והיא הייתה מודאגת ואמרה לי לפנות למרפאת הנשים, שם, בלי לבדוק אותי האחיות שם אמרו לי שזה בגלל ההפסקה במדבקה. אני די מודאגת, הכאבים והדימום ממש לא רגילים. האם אני יכולה להיות בטוחה שזאת הסיבה? אם לא היו את הימי הפסקה האלה הייתי חושבת שאולי יש חשש שזו הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר דימום וכאבים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/02/2012לא ניתן לקבוע לפי הסיפור את הסיבה מה הסיבה לדימום ואם מדובר בבעייה חריגה או לאו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמעיין21/02/2012
איך אפשר לדעת עם אני בתולה או לא אבל ללא בדיקת רופא גניקולוג?
חבר שלי היה מכניס לי אצבעות אבל לא עד הסוף (עד אמצע של האצבע)
ולא הזיז לי בכלל לא כאב ולא ירד דם הוא הכניס רגיל כזה,
והיום שאני ניסיתי להכניס לבדוק עד לאיפה האצבע נכנסת הצלחתי להכניס רק חצי אצבע ואז הרגשתי מין גולה כזאתי (כמו מחסום כזה) שמפריע לי להכניס עד הסוף את האצבע (אולי זה קרום הבתולין?)
וגם שסובבתי את האצבע שהיא עדיין בפנים כאב לי קצת.
אז מה אני בתולה עדיין או לא?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/02/2012על פי הסיפור נראה שקרום הבתולים לא שלם, אם כי באופן מוחלט יש לבצע בדיקה לצורך אבחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדמיטל21/02/2012
שלום רב
מזה תקופה ארוכה יש לי גירוד עקשני בשד ימין שפשוט לא עובר. עד עכשיו לא ייחסתי לזה חשיבות כיוון שזה הופיע בתדירות נמוכה, בחודשיים שלושה האחרונים זה התגבר וממש מפריע לי לתפקוד היומיומי כיוון שזה לא פוסק. החלטתי לבצע בדיקת שד כיוון שקראתי שזה אחד התסמינים האפשריים לסרטן השד וקבעתי תור לכירורוג. השאלה שלי היא האם כל כירורג יכול לבצע בדיקת שדאו שהוא צריך להיות כירורג מוסמך לעניין?, האם רופא/ת נשים גם מבצעים את הבדיקה?
אשמח לתשובה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012בעקרון כל רופא חירורג יכול לבדוק שדיים. כדאי לפנות גם לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מליאןמעיין21/02/2012
אני חודשיים וחצי אחרי קיסרי
התחלתי גלולות מליאן ביום הראשון של המחזור הראשון אחרי הלידה
אחרי חמישה ימים הפסיק הדימום
כעבור יומיים חזר דימום שנמשך כשבוע
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מליאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012יכול תלהיות דימום לא סדיר בחודש הראשון לנטילת הגלולות. אם הדימום ימשיך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצף...נאוה21/02/2012
שלום רב,
אני בת 36 ולוקחת גלולות פמינט כבר מס' שנים.
בארבעה החודשים האחרונים לקחתי את הגלולות ברציפות, כלומר בלי הפסקה מחפיסה לחפיסה. השאלה שלי האם יש נזק לגוף במה שאני עושה? האם יש מניעה לקחת חפיסה אחר חפיסה ללא הפסקה.???
שאלה נוספת היא, בזמן האחרון אני מאוד עצבנית, האם זה בגלל כל ההורמונים שבגלולות???
תודה מראש
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצף... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012לא נראה לי שהעצבנות קשורה לגלולות שהרי את נוטלת אותן שנים.
אין שום בעיה עם נטילת גלולות ברצף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים באמצע חבילת גלולותיפית21/02/2012
היי אני בת 26 ולוקחת גלולות מינס מגיל 19 יש לי מחזור מאוד יציב בד"כ החודש קורה לי משהו שלא קרה לי אף פעם באמצע החפיסה יש לי דימומים הולכים וחוזרים ואיני יודעת אם לדאוג. האם הגלולות לא אפקטיביות יותר????צריך להחליף??? האם יש צורך להזהר בקיום יחסי מין החודש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים באמצע חבילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012אם לא שכחת אף גלולה אין חשש מבטיחות הגלולה. אבל פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה נרתיקית עם טיפות דםדנה20/02/2012
שלום רב,
הבחנתי לאחרונה (לאחר תקופת המחזור) שלפעמים ההפרשה מהנרתיק כוללת טיפה דם.
ממה זה יכול להיגרם?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה נרתיקית עם טיפות דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012שאלה לא ברורה. גם כשנגמר המחזור יכול להיות הפרשות הכוללות שרידי דם וסתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרימולוט נורבת 2020/02/2012
שלום,
התחלתי לקיים יחסי מין לא מזמן וברצוני להתחיל לקחת גלולות.
הרופאה נתנה לי מרשם לגלולות "אמילי"..זה היה כבר לפני חודשיים.
קניתי אותם ומאז אני מחכה לקבל מחזור על מנת להתחיל ליטול אותם.
הבעיה היא שיש לי מחזור ממש לא סדיר, זה משהו תורשתי שיש לכל הבנות במשפחה שלי.
היו פעמים שלא קיבלתי 4, 7, ואפילו 8 חודשים מחזור...
לפי דברי הרופאה מדובר בתופעה בשם "אמנוריאה משנית".. והסבירה לי שהביציות "מתחרות" ביניהן כדי להשתחרר..משהו שממש לא הבנתי.
בכל מקרה, מאז אוקטובר לא קיבלתי..ואני כל כך בלחץ לקבל שזה ממש משפיע על המצב הנפשי שלי...
הרופאה נתנה לי מרשם לכדורים שמטרתם לזרז את קבלת המחזור, כדורים בשם
"פרימולוט נור" שמחר אתחיל ליטול (פעמיים ביום למשך 5 ימים)
אני אמורה לקבל מחזור תוך 4 עד 7 ימים מסיום נטילת הכדורים ואז הרופאה ביקשה שאתחיל עם הגלולות אבל רק ביום החמישי של המחזור...
שאלתי היא: 1) האם יש סיכוי שהכדורים לא יעזרו ולא אקבל מחזור בכלל? (אני בלחץ לקבל)
2) אני יודעת שאמורים להתחיל ליטול גלולות ביום הראשון של הוסת. למה היא התעקשה שאתחיל ביום החמישי?
מצפה לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרימולוט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/02/2012הסבירות הגבוהה היא שתקבלי מחזור אחרי הפרימולוטנור. לא ברור לי למה היא התעקשה על היום החמישי. כדאי לשאול אותה. אני מעדיפה שתתחילי ביום הראשון של המחזור כי אז הגלולות תהינה יעילות כבר מהכדור הראשוןן של החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולותליהי20/02/2012
ילדתי לפני שנה ו-8 חודשים. בתחילת דצמבר האחרון סיימתי חפיסת גלולות והחלטתי שברצוני להיכנס להיריון .עברו כמעט חודשיים עד שקיבלתי מחזור (הבנתי מרופא הנשים שלי שזהו מצב תקין לאחר הפסקת גלולות). כשבוע וחצי לאחר הפסקת המחזור דיממתי למשך יומיים . מצב זה ממש לא היה סטנדרטי לפני הפסקת הגלולות שהרי תמיד היה לי מחזור סדיר מדי 28 יום למשך 3-4 ימים . את המחזור הייתי אמורה לקבל לפני שבוע וטרם קיבלתי. בדיקת שתן להיריון שלילית. האם עליי לחשוש? האם הכוונה שמדובר בהפרעה הורמונאלית? כיצד ניתן להיכנס להיריון במצב זה? אשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/02/2012לפי דעתי אין מקום לדאגה.במידה ובדיקה גינקולוגית וסונוגרפית תקינות - עליך רק להמתין והכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשחר20/02/2012
הי שלום , מבקשת להבין קצת יותר במעקב זקיקים , זו הפעם השניה שאני מבצעת , מנסה להכנס להריון שני כבר כמעט שנה , אני בין רופאים כרגע אז לא ממש מצליחה לקבל פרטים ולהבין קצת יותר בתחום . אתמול הזקיק השמאלי שלי היה 19 והרופא הנחה אותי בטלפון ללכת גם היום למעקב , היום הזקיק השמאלי היה 23 יום מחזור 12 עובי רירית 6.4 נוזל אין . כששאלתי נענתי בקצרה כי הביוץ אמור להיות בימים הקרובים . הבדיקה הביתית שמלווה אותי לא מראה על כלום ...מה ההסבר שלך לעניין זה , מה ההנחיות? אודה מאוד על התייחסותך ,זה נורא מעסיק אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/02/2012לא נוכל להדריך אותך משום שכאן אנו נכנסים שתחום של הטיפול עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)