מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטול נחזרת מוקפאים בגלל תוצאות הורL18/11/2011
שלום,
לפני כ- 5.5 שבועות נאלצתי לעבור הפלה בשבוע 13 להריון שהושג מ- IVF בפעם הראשונה, בגלל ירידת מים מוקדמת. ההפלה הסתיימה בגרידה שהתארכה מאוד בגלל מבנה הרחם שלי (רחם שעבר הסרת מחיצה) ולאחר יומיים גם עברתי היסטרוסקופיה כדי להוריד שאריות נוספות.
לפני כשבוע וחצי לקחתי כדורים לקבלת מחזור (אינני מקבלת באופן טבעי-בעלת שחלות פולציסטיות) וביום שבת הוא הגיע בקושי. הייתי אמורה להתחיל מחזור של החזרת מוקפאים אך הוא התבטל בגלל תוצאות לא טובות של ההורמונים:
יום 3 למחזור - פרוגסטרון 1.6, E2 1490
הרופא ביקש שאעשה בדיקה נוספת ביום 6 למחזור והתוצאות:
פרוגסטרון 8.7 , E2 309
הרופא כמובן אמר שהתוצאות לא טובות ושהחודש הזה לא ניתן לבצע החזרה, כמו כן הוא זרק כי ייתכן וזו ציסטה בשחלה אך לא נתן לי הסבר כלל.
השאלה שלי:
1.מה יכול לגרום לתוצאות הלא טובות של ההורמונים ולמה הן נחשבות כלא טובות?
2.האם זה באמת רומז על ציסטה?
3.אם כן- מדוע היא נוצרה ועל מה זה יכול להעיד ( אני מאוד חוששת לפגיעה ברחם כי התעסקו איתו יותר מדי לאחר ההפלה).
4. יש לציין כי המחזור החודש היה יחסית חלש והדימום לווה גם בהפרשה לבנה בנוסף- דבר שבחיים לא קרה לי- על מה זה יכול לרמוז?
מאוד אודה לתשובה כי המצב ממש מתחיל לייאש אותי...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול נחזרת מוקפאים בגלל תוצאות הור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011הפרוגסטרון שלך התחיל לעלות מוקדם מידי והאסטרוגן ירד במקום לעלות. הבעיה הורמונלית לא קשורה למצב הרחמי
כדאי לעשות אולטראסאונד כדי לראות מה קורה עם השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
L19/11/2011קודם כל תודה על התשובה.
מדוע פתאום יש לי בעיה בהורמונים, עד עכשיו אף פעם לא היו לי בעיות בהורמונים שמנעו טיפול באותו החודש, מה יכול לגרום לחוסר האיזון פתאום?
האם יש קשר למה שעברתי לפני יותר מחודש?
אני מקווה שלא התווספה בעיה חדשה למגוון הבעיות שיש והיו לי..
אודה לתשובה..
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירהמישהי18/11/2011
רציתי לדעת אם זה נכון שגלולות יכולות לעזור לבחורה שהיא יותר מידי שעירה?
אני בת 26 וזה מאוד מציק לי (אולי זה משהו שירשתי מאבא שלי אני חושבת) השאלה אם גלולות יכולות עזור לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעירה
מעיין18/11/2011אני גם סובלת מאותה בעיה...יש גלולות שעוזרות לזה.. אני לוקחת פלורט והן ממש עוזרות לי.
תפני לרופא נשים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011גלולות יכולות לעזור אם הבעיה היא הורמונלית. התיעצי עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעירה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר19/11/2011זה נכון. הטיפול לא מורכב מגלולות בלבד אך הן מסיעות. בטרם טיפול צריך לעבור בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד וצריבה בנרתיקברלי18/11/2011
כבר יותר מחודשיים אני סובלת מגרד נוראי בנרתיק,בעיקר מתחת לשערות הערווה,זה בא והולך יש ימים שזה חמור יותר וימים שפחות,אין לי שום הפרשות,בהמלצת רופא הנשים ניסיתי נרות אגיסטן וזה אכן עזר אך חזר כמה ימים לאחר מכן,ניסיתי גם משחת אגיסטן ואני שוטפת את המקום באמצעות שטיפה אינטימית.
לפעמים יש לי גם תחושת צריבה,בעיקר כשאני מנגבת ועור סדוק מסביב לנרתיק שנראה ממש כמו "קרעים בעור",הגרוד לפעמים מעיר אותי משינה.
אני ממש אובדת עצות,יש לציין שאני בת 38 ומקיימת יחסים רק עם בעלי,למרות שלאחרונה זה ממש בלתי אפשרי,מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד וצריבה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011כדאי לפנות שוב לבדיקת רופא נשים ואולי גם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לאחר הפלה בלתי שלמהנטלי18/11/2011
שלום רב,
לפני חודש ימים עברתי הפלה טבעית בלתי שלמה וטופלתי בציטוטק. לאחר כשבועיים הסתיימו הדימומים. טרם קיבלתי את הוסת שלי. האם ניתן לחזור לפעילות מינית כבר עכשיו או עדיף לחכות לאחר הוסת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין לאחר הפלה בלתי שלמה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011חכי למחזור התחילי גלולות ואז קיימי יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תושבתכם!!!ליאור18/11/2011
שלום רב,
בת 40, לפני הזרעה, רק עכשיו נתתי את תשומת ליבי לכך שאני מקבלת מחזור כל 40 יום (פלוס מינוס).
מבקשת לדעת כיצד והאם זה משפיע על זמן הביוץ? האם במצב כזה הביוץ תקין? ממצאי בדיקת דם מלפני חצי שנה של FSH: 6.10 IU/L
כרגע אני ממתינה למחזור כדי להגיע לבדיקת ביוץ ביום העישירי מיום תחילת הווסת.
משתדלת לא להילחץ אבל זה מתגבר עליי.
אודה לך על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תושבתכם!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011אם המחזור מגיע כל 40 יום כנראה שהביוץ שלך חל יותר מאוחר לאחר יום 20 של המחזור כך שיכול להיות שלהתחיל לחפש ביוץ ביום 10 יהיה מוקדם מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLA וגלולות נגד הריוןנועה17/11/2011
שלום,
הובחנתי על ידי ראומטלוג שיש לי APLA. קיבלתי מהרופאת נשים את גלולת "סרזט" שמכילה אך ורק פרוגסטרון ללא אסטרוגן.
שמח אם תוכלו לענות לי על שתי שאלות מכיוון שאני לא מצליחה לתפוס את הרופאת נשים שלי בטלפון, ולדעתי בסוף השבוע הקרוב תתחיל לי הווסת והייתי מעוניינת להתחיל את השימוש בגלולות.
1. אני לוקחת מידי יומיים מיני אספירין במינון של 100 מ"ג. רציתי לדעת האם בעייתי ליטול את שני הכדורים יחד?
2. מהי APLA?
תודה רבה למשיבים,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA וגלולות נגד הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011אספירין לא מפריע להערכתי ללקיחת סרזט אךהתחילי את הגלולות אם המחזור חל עכשיו והתיעצי עם הרופאה המטפלת בך מחר
אפלה היא תסמונת שמעידה על קרישתיות יתר מסיבות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נובהרינגגילי17/11/2011
שלום ,אני בת 36 . כבר חצי שנה אני משתמשת בטבעת נובהרינג ומאוד מרוצה , אך המחזור שאני מקבלת כמעט ולא נחשב למחזור. אין דימום כמו שהיה לי פעם , אלא רק הפרשות קצת דמיות ולרוב חומות. האם זה בגלל הטבעת?
תודה מראש השתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת נובהרינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011בחלט בגלל הטבעת בגלל הכמות הנמוכ של ההורמונים שם. חסר חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאחת17/11/2011
שלום, אני 3 חודשים אחרי לידה, עדיין לא קיבלתי מחזור (מניקה), מכמה ימים יש לי הפרשות חומות (הפרשות או דם חום לא יודעת).. מה זה יכול להיות? האם כל עוד שאני מניקה לא אקבל מחזור? האםן יתכן שאכנס להריון בהנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011הנקה מקטינה סיכויי הריון אך לא מונעת לגמרי יכול להיות שהדימום הקל היה מעין מחזור למרות ההנקה. אך פני לרופא נשים לשלילת סיבות אחרות לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לאחר פרפורציהרעיה17/11/2011
שלום רב לפני כעשרה חדשים עברתי גרידה בעקבות הפלה נדחית שהסתבכה לפרפורציה שלא הסתדרה בלפרוסקופיה ונתפרה בלפרוטומיה.מהלך ההחלמה היה תקין. ברצוני לדעת אילו צעדים אם בכלל, עליי לנקוט לפני שארצה לתכנן היריון.
תודה, רעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון לאחר פרפורציה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2011להערכתי לא צריך צעדים מיוחדים אחרי 10 חודשים אך התיעצי עם הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד בבקשה תעזרו לי..17/11/2011
היי רציתי לדעת.. איזה בדיקות צריך לעבור כדי לבדוק שהכל בסדר עם החצוצרות שלי.
יש לי כאבים בגב התחתון בצד שמאל.. ואני הולכת לרופאת הנשים בשבוע הבא.
אני מפחדת יש לי בעיה בחצוצרות. קראתי על זה קצת באנטרנט והבנתי שיש סיכון שזאת מחלה שנקראת אנדרומטיוזיס.
אשמח לקבל תשובה בהקדם אני נורא מפחדת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2011לא לפחד
התיעצי עם הרופאה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסחנה17/11/2011
לקחתי גלולות מינס 4 חודשים. לאחר טיול בחו"ל שבו נשכחו הגלולות בבית , לא התחלתי חבילה חדשה. כך הפסקתי למשך חודשיים את הגלולות וכעת אני רוצה לחזור ולקחת אותם.
האם אני בטוחה מהגלולה הראשונה שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2011אם את לוקחת ביום הראשון של המחזור אז כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פאפ - כיצד?אוסנת16/11/2011
הייתי אצל רופא גניקולוג אתמול לביצוע בדיקת פאפ (בפעם הראשונה ואני בת 32).
בתום הבדיקה כששאלתי כיצד אקבל את התוצאות, הסביר הרופא שעלי להגיע למרפאה משום שתוצאות אינן ניתנות בטלפון באופן מאוד החלטי.
אם התוצאות יהיו תקינות - מדוע עלי להגיע אליו?
אשמח לקבל תשובתכם, תודה רבה
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת פאפ - כיצד? - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2011לכל מרפאה ורופא נוהל משלו לבשר על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות למניעת הריוןמיכל16/11/2011
אני נוטלת גלולות למניעת הריון כבר 12 שנים, אני מעוניינת להפסיק כבר בתום החפיסה הנוכחית, האם בטוח פשוט להספיק את הגלולות כך? אני מפחדת מכל מיני שינויים הורמונלים שיכולים לקרות. אשמח לדעת אם אפשר פשוט להפסיק אחרי כל כך הרבה זמן או שמע יש "תהליך גמילה" ומהם השינויים ההורמונלים שלהם אני צריכה לצפות.
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה....
מיכל19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/11/2011יש לסיים את החפיסה כולה ולא להתחיל חפיסה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה טרנסברסליתדנה16/11/2011
שלום רב, נקלטתי להריון לאחר שנתיים וחצי של נסיונות, ההריון היה תקין ובסופו התגלה אצלי TRANSVERSE SEPTUM בנרתיק ולכן עברתי ניתוח קיסרי במהלכו חוררו את המחיצה, אך המליצו על ניתוח בעוד מס חודשים.
רציתי לדעת האם יש קורלציה בין המחיצה לנסיונותי הכושלים להכנס להריון במשך התקופה.
האם המחיצה תשפיע על כניסה להריון נוסף? והאם כדאי לעבור פרוצדורה כירורגית?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה טרנסברסלית - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2011בהחלט כדאי להסיר את המחיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי הלידהלילי16/11/2011
שלום,
כבר כמעט 3 חודשים לאחר הלידה ואני סובלת מאוד מכאבים בעת נסיון לקיום יחסי מין,
אני סובלת מוסטיבוליטיס אבל לאחר הלידה הכאבים החמירו מאוד עד כדי אי יכולת לקיים יחסי מין.
בנוסף לאחר קיום יחסי מין אם אני נעמדת יש כאבים חזקים מאוד ברצפת האגן,
מה ניתן לעשות?
האם יש מרפאה מיוחדת שאוכל לפנות לשם?
ומה המשמעות של הכאבים ברצפת האגן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין אחרי הלידה - תגובה
ד''ר יואב פלד17/11/2011יש מרפאות בכל בתי החולים
את גם יכולה להתקשר למזכירתי לטלפון שלאחר החתימה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)