מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוםדנה22/08/2011
לפני כחודש חשתי בהפרשה מוגברת ובעלת ריח מורגש יותר ממה שיש לי בדרך כלל ולאחר מכן בזמן קיום יחסי מין הריח החמיר והפך לבלתי נסבל, פניתי אל רופא הנשים והוא נתן לי נרות פלורגין ל6 ימים אך הטיפול לא עזר אז היום פניתי אל רופא אחר בשנית, והוא נתן לי פלג'יל אנטיביוטיקה דרך הפה לשבוע 3 פעמים ביום, ובנוסף זדובל ג'ל ל5 ימים. שאלתי היא האם לדעתך לקיחת הפלג'יל בנוסף לזדובל אינו יותר מדי אנטיביוטיקה לגוף?? לפי מה שאני קוראת הפלג'יל והזידובל בדרך כלל אינם ניתנים יחד ואני חשה שאני מכניסה יותר מדי תרופות לגוף ומדאיג אותי. בנוסף הייתה לי הסטוריה של פטריה חוזרת כך שלקיחת כל האנטיביוטיקות מדאיגה אותי עוד יותר. האם ניתן להתמקד בטיפול אחד בלבד? או להמשיך את הטיפול הנוכחי? אני מודאגת מאוד אשמח לתשובתך =\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011את יכולה לשים רק ג'ל זידובל ולראות אם תהיה תגובה. אם לא, התחילי את הפלג'יל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגלולותחלי22/08/2011
שלום,
הפסקתי לפני כשנה גלולות אחרי כ-10 שנים שלקחתי קבוע "מליאן", מאז המחזור הגיע באופן סדיר אחת לחודש, אולי הקדים או פיגר ביומיים-שלושה אבל לא מעבר.
ביום חמישי פתאום קיבלתי מחזור בשבועיים הפרש מהפעם האחרונה (והבאה), אני לא זוכרת שזה קרה לי אי פעם. במקביל עשיתי בדיקת הריון בייתית וזו יצאה שלילית.
החלטתי להתחיל גלולות והתחלתי "הרמונט" שהיה לי בבית ולפי הרופא נשים, מדובר במשהו זהה למליאן שלקחתי כל השנים (ואף פעם לא היו לי כל תופעות לוואי, אפילו זה הקל על כאבי המחזור שהגיעו רק אחרי שהגוף התרגל להיות בלי גלולות). לקחתי את ההרמונט בשישי ובשבת. בשבת בלילה התעורתי והקאתי ומאז אני מרגישה מאוד לא טוב - בחילות, כאבי ראש, מעט חום עולה ויורד, חוסר תאבון, כאבים בבטן העליונה. לא הקאתי מאז אבל כל השאר קיים ומונע ממני לתפקד. יתכן גם שהגלולות שהתחלתי ישנות ולא טובות כבר והחלטתי להפסיקן כרגע.
אודה על קבלת חוות דעת מקצועית - מה זה יכול להיות וכיצד עלי לנהוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011נשמע שלא קשור לגלולות אלא יש לך וירוס בטן מה שמאוד אופיני לימות הקיץ החמים. אם הפסקת את הגלולות חכי למחזור הבא והתחילי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרי, קרישי דם. מודאגת.רווית22/08/2011
שלום רב,
לפני שבועיים ילדתי בקיסרי שני. מיד לאחר הלידה היו לי דימומים מאסיביים שפסקו לאחר 4 ימים. ביום ה-10 לאחר הקיסרי, שוב החל לי דימום מאסיבי ופניתי לרופא שאיבחן קרישי דם רבים ברחם.
הרופא המליץ על כדורי מטרג'ין - 6 ביום למשך שלושה ימים. לאחר הנטילה הראשונה היום לי מעט הפרשות חומות, ללא דימום. כרגע אני בסוף היום השני לנטילה ואין שום דימום / הפרשות / התכווצויות.
האם יש אפשרות שהרחם יחזור לעצמו מבלי שום התערבות נוספת ? האם קרישי הדם יכולים להיספג ולא לצאת ?
האם המוצא האחרון הוא התערבות כירורגית, והאין זה מסוכן בגלל הצלקת הטריה ?
נורא מודאגת. אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי, קרישי דם. מודאגת. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011קרישי הדם יצאו בסופו של דבר מהרחם ואין סיבה לחשוב על פרוצדורה חירורגית כרגע. המטרגין יעשה את שלו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה למניעת הריוןגלית22/08/2011
היום קיבלתי זריקה למניעת הריון לשלושה חודשים רציתי לשאול מתי אני יכולה להתחיל לקיים יחסי מין ללא אמצעים נוספים האם אפשר לאחר הזריקה (באותו היום) לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה או יש לחכות מס' ימים? אשמח אם תענו על שאלה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011כדאי שתחכי כשבועיים או שתקיימי יחסי מין עם קונדומים בשבועיים האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש לא נכון בגלולותסרינה22/08/2011
שלום וברכה!
גיליתי שאני לא משתמשת נכון בגלולות. למזלי, תמיד השתמשנו גם בקונדום.
אני משתמשת ב'אורטו סיקלן' ועכשיו בשבוע ההפסקה (המחזור לא הגיע נכון לכתיבת שורות אלה)
האם תוכלו להסביר לי בבקשה מה לעשות? אני משתמשת בגלולות כבר יותר משנה.
תודה רבה,
סרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש לא נכון בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011לא ברור לי מה זה משתמשת לא נכון ולכן קשה לי להתיחס לשאלתך.
עשי בדיקת שתן להריון אם שלילית התעלמי מזה שלא קבלת מחזור ובתום 7 ימי הפסקה התחילי חפיסה חדשה ופני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהנקהחגית22/08/2011
ילדתי לפני 3 חודשים , רופא נשים אמר לי לקחת גלולות של סרזט
הבעיה היא שהגלולות גורמות לי לדימומים רצינים, הבעיה היא שאני שומרת נידה
עד שאני מתנקה שוב פעם יש לי דימום.
איזה אמצעי מניעה אוכל לקחת שלא גורם לדימום , (אני מניקה הנקה מלאה)
נ.ב אני לא רוצה התקן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בהנקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011אמצעי המניעה היחידים שהם יעילים חוץ מהתקן זה סרזט מיקרולוט או זריקה אחת ל3 חודשים. כולם עלולים לגרום לדימומים לא סדירים.
אם לא - אמצעי מניעה נוספים זה אמצעי חיץ כמו קונדומים או ספוגיות או נרות קוטלי זרע לנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון תפריםאפרת22/08/2011
אני כבר כשלושה חודשים לאחר לידה ועדיין סובלת מאד מאזור התפרים. היו לי דלקות חוזרות ואז לפי הרופא התפרים היו נראים בסדר. יש לי הרגשה שהבעיה היא בסגירת התפרים.
במידה ואצטרך תיקון, במה תלוי התהליך וההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון תפרים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011תיקון זה פרוצדורה חירורגית. הדורשת הרדמה כללית וההתאוששות תהיה כמו אחרי תפרי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורמרי22/08/2011
אני בת 19 מתגייסת עוד חודש ואני סובלת מכאבים קשים מאוד בזמן מחזור.
שמעתי שיש אפשרות כלשהי זריקה או כדור או משהו שיפסיק את המחזור לכמה זמן.
רציתי לשאול אם זה שמועה לא נכונה או שבאמת יש אפשרות להפסיק את המחזור לתקופה מסויימת?אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011יש אפשרויות רבות להקל עליך מבחינת המחזור. פני ליעוץ לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זינטרוני22/08/2011
נתנו לי זינט 250 מג פעמיים ביום לדלקת בשתן.
שאלתי היא האם ניתן לקחת פעם ביום 500 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011היעילות של זינט מקסימלית אם ניתן פעמיים ביום ולא פעם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים יום לפני המחזורשירה22/08/2011
שלום רב,
אני בת 39, ובחודשיים האחרונים אני סובלת מתופעה מוזרה שמתרחשת יום לפני קבלת המחזור.
בלילה אני חשה כאבי פרקים באצבעות שנרגעים רק לאחר לקיחת משכך כאבים.
התופעה מתרחשת רק סמוך לקבלת המחזור ..
אני מודאגת ורציתי לדעת מה יכול להיות הקשר.
בברכה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים יום לפני המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011יכול להיות חלק מתגובה שלפני מחזור. לא תגובה אופינית. אך פני לרופא משפחה לעשות ברור דלקות פרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת זרעליאת22/08/2011
שלום
אני ובעלי מנסים להביא ילד שני כבר כמעט שנה. לבעלי יש בעיות זיקפה בזמן סקס וגם לא תמיד הוא גומר אבל כשהוא מאונן הוא גומר. חשבנו על האפשרות שהוא יאונן לתוך כוס ואני אזריק לעצמי את הזרע. האם אפשרי? אם כן, האם המזרק והכוס צריכים להיות סטריליים? האם כדאי שהמזרק יהיה באורך מסוים? האם לחכות קצת לפני שאני מזריקה או שמיד להזריק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת זרע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011קחי בסופרפאם צנצנת סטרילית לשתן. ומזרקים של 5 CC. שבעלך יאונן לתוך הצלוחית ולאחר 20 דקות כשהזרע מתנזל הזריקי את כל החומר לתוך הנרתיק . שכבי אחרי זה 20 דקות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך !
ליאת23/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר ניתוח קיסרייעל22/08/2011
אני בת 34, ילדתי בניתוח קיסרי (ניתוח חירום עקב מצוקת העובר) את ביתי הבכורה בינואר 2011. אני מאוד רוצה היריון נוסף (הגיל עושה את שלו... אין לי הרבה זמן לחכות) אך חוששת מסיבוכים בעיקבות הניתוח
הרופא שלי המליץ על המתנה של שנתיים (!!) לפני הריון שני ולי זה נראה בלתי אפשרי בגילי לחכות כ"כ הרבה זמן
אחותי ילדה גם כן באותו חודש בקיסרי והרופאה שלה המליצה על המתנה של שנה וחצי, חברה נוספת שלי ילדה בניתוח קיסרי והרופא שלה המליץ על המתנה של שנה...
בקיצור- מי צודק? האם ניתן לעשות בדיקה כלשהי ע"מ לבדוק את התאחות הצלקת? את מוכנות הרחם להיריון נוסף?
שאלה נוספת- ראיתי לאחרונה באינטרנט כתבה על בדיקה חדשה המאפשרת לדעת מה מצב הפוריות של האישה- מה תקופת הפוריות שעדיין שלה/ עד מתי ניתן להרות.
האם הבדיקה אמינה, מוכרת וזמינה לביצוע? דרך קופ"ח? באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011מספיק המתנה של שנה
אפשר באולטראסאונד לודא שהרחם תקין.
לא יודעת על איזה בדיקה חדשה מדובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאשני22/08/2011
שלום,
אתמול עשיתי בדיקת בטא איכותית והתוצאה הייתה 268, יש לציין כי היום הוא היום ה-29 מאז הוסת האחרון. האם הבדיקה מעידה על כך שאני בהריון?
בנוסף עשיתי 2 בדיקות ביתיות בהפרש של 3 ימים ושתיהן היו חיובית.
רופאת המשפחה שלי אמרה לי לחכות כי התוצאה לא כ"כ גבוהה ולעשות שבוע הבא את הכמותית.
אז שאלתי היא האם אני בהריון או לא?
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011את בהחלט בהריון. עשי בשבוע הבא עוד בדיקה כדי לראות אם העליה תקינה ( בבטא צריך להכפיל עצמו בערך כל יומיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרולוט לא בהנקהרות22/08/2011
1.אני כעת מניקה ולוקחת מיקרולוט.
ואני מעוניינת להפסיק להניק, האם צריך להחליף סוג כדורים?
2.כרגע אין לי מחזור כבר 10 חודשים כנראה בגלל הכדורים.
אם אני אמשיך אם אותם כדורים ואפסיק את ההנקה המחזור יחזור אלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרולוט לא בהנקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011ברגע שתפסיקי את ההנקה את יכולה להחליף את המיקרולוט ולעבור מידית לגלולות משולבות רגילות. לא בהכרח תקבלי מחזור תחת המיקרולוט גםא ם תפסיקי הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקודה היא...
רות23/08/2011שאני מעדיפה את המיקרולוט בגלל שאין לי מחזור אם המיקרולוט.
השאלה היא: האם אפשר להמשיך להשתמש במיקרולוט אפילו שאני מפסיקה להניק.
ב. האם יש לזה חסרונות, או עדיפות כל שהיא להחליף כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מוזרה על השפתיים הפנימיותנוי22/08/2011
שלום, אני בת 16
יש לי בלוטה קטנה על השפתיים הפנימיות, שנוגעים זה מרגיש קצת מגרד וקצת כואב.
היא נראית פנימית כזאת. אני לא מקיימת יחסי מין. יש סיבה לדאגה? יש צורך בטיפול כלשהו?
אני קצת מודאגת.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה מוזרה על השפתיים הפנימיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/08/2011כנראה בלוטת חלב. אם מטריד פני לרופא נשים שיאשר את האבחנה. לא נראה לי מדאיג כי אינך פעילה מינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)