מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לאחר התחלת גלולות מינס.הילה14/09/2011
שלום,
אני בת 26. התחלתי גלולות מינס לפני 18 יום לאחר ניתוח להוצאת ציסטות (ובגלל זה).
מזה כשבועיים יש לי כאבים כמו כאבי טרום מחזור שמלווים בהפרשות חומות ומדי פעם אפילו אדומות- ורודות ובנוסף, כאבים בחזה (גודש) ממש כמו לפני מחזור.
היום גם התחיל לי ממש דימום של התחלת מחזור.
אני אציין גם שכבר שבוע אני מרגישה חולשה ועייפות.
האם זה בסדר? האם לא?...
תודה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר התחלת גלולות מינס. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2011בחודש הראשון לנטילת גלולות יכולות להיות תופעות שונות וביניהם דימום חריג עד שהגוף מתרגל לגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לגלולת מינולטמלי14/09/2011
שלום, לפני מספר חודשים קיבלתי מהרופא נשים מרשם לגלולות "מינולט" אך לא לקחתי ולא עשיתי בהם שימוש וגם לא קיימתי יחסי מין.
אני מאוד רוצה להתחיל לקחת את הגלולות, אך אני חוששת מאוד, חקרתי קצת, קראתי כתבות באינטרנט וגלולות יכולות לגרות לבעיות בכלי דם, סרטן השד וכו..
רציתי לדעת אם באמת יש מקום לחשש!
אני בת 19.5 בריאה ולא מעשנת!
הבנתי שגלולות מינולט הם חזקות בהרכב ההורמונאלי שלהן למרות שביקשתי מהרופא גלולות קצת יותר חלשות ועם פחות תופעות לוואי.
מה לעשות לקחת אותן או לא?
ועוד שאלה, הרופא ציין שאם אקח את הגלולה הראשונה ביום השני של המחזור אהיה מוגנת כבר בסיום המחזור(בחודש הראשון), האם זה נכון? כי מעולם לא שמעתי על זה וגם חברות שלי שנוטלות גלולות לא שמעו והן לקחו את הגלולה הראשונה ביום הראשון. האם זה באמת קריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לגלולת מינולט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2011מינולט היא גלוה טובה אמנם עם קצת יותר הורמונים אבל עדיין בטוחה לשימוש. תופעות הלואי וסכונים הן כמו של גלולות אחרות כנראה שלרופא שלך היו סיבות למה הוא נתן לך אותה. קחי את הגלולה ביום הראשון של המחזור ותהיי כבר מוגנת מאותו הרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם במקרה שיש שרירן או ציסטהים14/09/2011
שלום,
רציתי לשאול האם הצילום רחם כואב במקרה שיש בעיה כלשהיא כמו ציסטה,שרירן וכו, ברחם והאם בעיה מאין זו שלא יודעים על קיומה מתגלה בצילום ומה קורה אם יש דימום ממקום כזה האם ניתן לפתרון תוך כדי הצילום כמו שמטפלים בחצוצרות סתומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם במקרה שיש שרירן או ציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2011אין בעיה לעשות צלום רחם במקרה של ציסטה בשחלה או מיומה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מינס ותרופותסטודנטית14/09/2011
הי,
אני בת 27, סטודנטית וכרגע נמצאת בתקופת בחינות. לפני חודש וחצי התחלתי לקחת גלולות לראשונה בחיי מסוג מינס. אני לא ישנה כמו שצריך בגלל לחץ הבחינות ורוצה לקחת קלמנברין (זה מרגיע ועוזר לי בתקופת בחינות ולא ממכר). המרכיבים הפעילים הם :
250 מ"ג של פסיפלורה מיובשת
60 מ"ג וליריאן
10 מ"ג ויטמין B1
10 מ"ג ויטמין B6
האם יש איזו אינטרקציה או בעייתיות עם נטילת מינס סמוך לנטילת קלמנברין בערב? האם אין בעיה עם אף אחד מהמרכיבים מבחינת בהעלאת רמות מינס בדם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מינס ותרופות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2011קלמנרבין היא תרופה טבעית ואין שום בעיה לקחת אותה עם הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד סרטן צוואר הרחםנעמה14/09/2011
שלום
בת 30, בעבר לפני מספר שנים אובחן לי HPV ובעקבותיו יבלות ושינויים בצוואר הרחם cin1+2 שטופלו בלייזר. לאחר מכן כבר מספר שנים פאפ תקין ו-HPV שלילי. האם אני יכולה לקחת את החיסון הקיים היום בשוק נגד סרטן צוואר הרחם? האם יכול לעזור נגד הישנות המחלה והשינווים שקרו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד סרטן צוואר הרחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2011בעקרון החיסון לא אמור להגן עליך מפני הוירוס שנדבקת בו. הוא ימנע הדבקה בתת סוגים אחרים של הוירוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי לידהשילת ביטון13/09/2011
שלום שמי שילת אביטל אני 3 שבועות אחרי לידה ואני עדיין מדממת ורציתי לדעת איך אני יכולה לקצר את הווסת פשוט זה נורא מציק לי וגם סתם ככה הווסת שי הוא מאוד ארוך עד כדי כך שהוא יכול להיות שבועיים מה עלי לעשות אשמח אם תוכלו לחזור אלי לפלאפון ולא למייל אני חייבת תשובה מהירה הפלאפון שלי זה :0549577213
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011דימום אחרי לידה נמשך עד 6 שבועות. לא חושבת שניתן לקצר את זמן הדימום הדימום קיים עד שהרחם יתכווץ לגודלו התקין.,פני לבדיקת רופא נשים שלך ולהערכה טיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אנדומטריאליחיה13/09/2011
שלום רב
קיבלתי תוצאות של אולטראסאונד - סקירת אגן הקטן היום.
בתוצאות- שחלה ימין= בהערות כתוב- בתוכה זקיקים קטנים
שחלה שמאל= ממצא נוזלי בחלקו עכור ובחלקו צלול - נראה כממצא אנדומטריאלי בגודל 2.9*4 ס"מ.
דוגלס:ללא נוזל
אני קצת לחוצה ממה שקראתי על אנדומטריוזיס ועד לתור עם הרופא ....
אם אפשר לקבל חוו"ד....מדובר בציסטה נכון?...האם יש אופצייה אחרת מציסטה?...האם הפתרון לפוריות הוא באמת רק ניתוח, כיוון שמדכאים בטיפול התרותפי את הביוץ ?......
כל מידע שאוכל לקבל אני מאוד אשמח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא אנדומטריאלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011חסר המון פרטים עליך בת כרמה, למה נעשה אולטראסאונד, האם את בטיפולי פריון, כנראה שזו ציסטה אנדומטריאלית וההחלטה לגבי איזה טיפול צריכה להיות של הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי גלולותתרזה13/09/2011
אני לוקחת גלולות מזה שישה חודשים, והכול הולך חלק. לפני שבוע שכחתי גלולה ולקחתי אותה כ-12 שעות אחרי השעה שהייתי אמורה לקחת אותה, ואחק כך המשכתי עם הגלולות כרגיל.
שאלתי האם יש צורך להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד סוף החודש
(הגלולה שנשכחה הייתה בשבוע הראשון של החודש, וקיימתי יחסי מין בשבוע שקדם ליום של שכיחת הגלולה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011אם השלמת תוך 12 שעות מהשיכחה את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מ12
תרזה16/09/2011זה היה מעט יותר מ-12 שעות לא יודעת כמה בדיוק יכול להיות נושק עד ל14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את הבעיה...
לירון14/09/201112 שעות את מוגנת, למרות שכמובן עדיף שגם זה לא ייקרה...בכל מקרה, את יודעת אם יש לך מקרה חירום ושכחת יותר מ12 שעות אז מקסימום לוקחים נורלבו או שפשוט (אם זוכרים, שזאת הבעיה..) משתמשים בקונדומים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
תרזה16/09/2011אבל מה זה נורלבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בצבע לבן אחרי ביוץסאסי13/09/2011
בת 30 ילדתי לפני שנה ו5 חודשים בניתוח קיסרי ( לידה 3 ) ועדיין מניקה לא משתמשת באף אמצעי מניעה הבעיה שלי אני כבר 4 ימים אחרי ביוץ ושמתי לב שיש לי הרבה הפרשות לבנות וזה אף פעם לא קרה לי בכמות כזאת וטוב לציין שזה ללא ריח או כאב או גרד אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני לוקחת תרופת זינת בגלל דלקת באוזניים אף פעם לא נטלתי את התרופה קודם השאלה ממה זה יכול להיות ההפרשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בצבע לבן אחרי ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות פטריה עקב האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטלטליה13/09/2011
שלום,
התחלתי לקחת גלולות אסטל 35 על מנת לטפל בשיעור ובאקנה(אני סובלת משחלות פולציסטיות),וכרגע מטופלת באוגמנטין 875 מ"ג.
האם זה פוגע בפעולת הגלולה ויכול להחריף את התסמינים מהם אני סובלת?
לא מעוניינת בשיעור נוסף...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011יכול להוריד במידה מסוימת את יעילות התרופה בעיקר אם ת נעזרת בה כמצעי מניעת הריון. לגבי האקנה או התשעורת לא חושבת שיהיה שינוי משמעותי ביעילות שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דחוף עזרה עם הגלולותליאורה13/09/2011
לפני כ9 חודשים הפסקתי את השימוש בגלולות למניעת הריון ולא קיבלתי מחזור חצי שנה עד שנאלצתי לקחת כדורים לזירוז מחזור והתחלתי שוב להשתמש בגלולות.
כעבור 3 חודשים לא הספקתי לקנות חפיסה חדשה ולכן הפסקתי שוב את השימוש בגלולות.
כרגע אני אחרי חודש הפסקה ואיחור של שבוע במחזור, אם אני לא בהריון מה עליי לעשות שוב לקחת כדורים לזירוז מחזור או שלקחת גלולות ולא לחכות לוסת.
והאם זה אומר שיש לי בעיה הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה דחוף עזרה עם הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011חוסר קבלת מחזור מעיד על כך שהמנגנון ההורמונלי לא מתאושש אחרי הפסקת הגלולות. יכול להיות שצריך לחכות כשנה עד להתאוששות. בינתיים קחי גלולות לזרוז מחזור שוב ואז התחילי גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהאתי13/09/2011
יש לי ציסטה בשחלה בגודל 3.5/3 ס"מ יש לי כמו כאב מדי פעם בבטן ולפעמים גם במגע מיני ,בנוסף אני סובלת מאין כאבי בטן מלווה בעצירות וכן כאבים נוראים ביום תחילת המחזור . הציסטה קימת כבר מ 1 ליוני (גילו לי את זה בבית החולים כשהיה לי הפלה תאז זה היה קטן)
האם יש לעשות את הניתוח מידי או לחכות עד שזה ירד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011התיעצי עם רופא מטפל. אם זו ציסטה פשוטה אפשר לדכא אותה עם גלולות, אחרת אם היא ממשיכה לגדול וסימפטומטית כדאי לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת מחזור- שימוש בטבעת נובהרינגחסויה13/09/2011
שלום
אני משתמשת בנובהרינג כבר המון זמן
אני רוצה להקדים לי את המחזור בשבוע- אני מתחתנת עוד 5 חודשים ויוצא שאני במחזור בחתונה.
שבוע שעבר במקום להסיר את הטבעת ביום חמישי-הסרתי ביום רביעי.
ואני רוצה להחזיר את הטבעת היום (יום ג'- זה יוצא יום לפני שהיתי אמורה להחזיר).
האם אני אהיה מוגנת ביחסי מין?
מה הדרך הכי טובה להקדים את המחזור?
תודה רבה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדמת מחזור- שימוש בטבעת נובהרינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011את יכולה להחדיר חזרה יותר מוקדם משבוע הפסקה או לקחת שתי טבעות ברצף מבלי לעשות הפסקה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מוגנת?
חסויה14/09/2011היי
אם אני אשים את הטבעת השניה יותר מוקדם משבוע הפסקה משמע שאני אקח שתיים ברצף....
האם אפשר להוציא את הטבעת פשוט שבוע לפני שאני אמורה להוציא? כלומר להיות רק שבועיים עם הטבעת ולהוציא אותה...ואם אני אעשה את זה- האם אני אהיה מוגנת ביחסי מין?
כרגע הכנסתי את הטבעת יום לפני שהיתי אמורה. האם כרגע אני מוגנת?
תודה רבה !
וסליחה על כל השאלות.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לדחיית מחזורמוריה שמיר13/09/2011
שלום,
אני בת 31 ומעוניינת לקחת גלולות לדחיית מחזור עקב טיסה לחו"ל.
באופן קבוע אני נוטלת גלולות yasmin/
איך לוקחים את הגלולה הזאת ומה תופות הלוואי.
האם לא מזיק?
תודה רבה על התשובה הצהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לדחיית מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011צרפי שתי חפיסות יסמין ללא הפסקה ביניהם או שתוסיפי עוד כמה גלולות בודדות של יסמין לחפיסה נוכחית עד ליום שתחזרי מחול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ו-CLIMAXיגאל13/09/2011
שלום ד"ר! אני בת 48, כשנה כבר אין לי מחזור (ליפני כ-6 חודשים היו כמה טיפות, מאז לא היה בכלל). עכשיו, תוך שבועיים תונות של חתיכות כהות של הדם ללא הפסקה - אין לי אפשרות לצאת מהבית ולהגיע לקופ"ח. דבר זה נורמלי בתקופה של CLIMAX או שיש ממה לדאוג? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ו-CLIMAX - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011את חייבת לפנות לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)