מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה ....הדר18/08/2011
הייתי צריכה להתחיל חפיסת גלולות ביום רביעי האחרון ..
לאחר בדיקה בכמה בתי מרקחת בעירי נאמר לי שיש חוסר בגלולות פמינט , ולקחת מרסילון
האם הרכב הגלולות זהה , או שייתכנו תופעות לוואי ?
בנוסף , מתי עליי להתחיל את הגלולות במידה ואיחרתי ביומיים את התחלת החפיסה ..
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה .... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/08/2011יש להתחיל את הגלולות החל מהיום הראשון של המחזור החודשי
ההרכסב של הגלולות הינו דומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיד לאחר לידהאילנה18/08/2011
ברצוני לדעת מהם הסיבוכים שעלולים להגרם במידה ואתחיל מיד לאחר לידה ליטול את הגלולה המשולבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מיד לאחר לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/08/2011לנשים מניקות לא מומלץ מאחר והגלולות משפיעות על ייצור החלב
כדאי להמתין עד לדימום הוסתי הראשון שלאחר הלידה לצורך התחלת גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ללא הנקה
אילנה19/08/2011במידה ואינני מתכוונת להיניק האם גלולות רגילות ניתן לקחת מיד לאחר ליה? יומיים שלושה אחרי? האם זה עלול להשפיע על התכווצות הרחם והחזרה של הגוף למצבו לפני ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי מירנהרחל18/08/2011
אני בת 51 מזה כ-10 שנים אני משתמשת בהתקן רגיל. עקב דימומים ממושכים הציעו לי
להשתמש במירנה. קראתי על המירנה ונאמר שם שיש נשים הרגישות לפרוגסטרון ועלולות
לפתח גרד עם השימוש במירנה. שאלתי היא כיצד ניתן לבדוק אם יש רגישות כזאת?
שאלה 2: יש לי מבנה שומני בחזה והוציאו לי בעבר ציסטה האם המירנה עלולה להשפיע על כך? אודה לכם מאוד על קבלת תשובה.
בתודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי מירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/08/2011גרד כתוצאה ממירנה לא מדובר בתופעה שכיחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת או פצעים בנרתיק ובישבןצילה18/08/2011
אני לא יודעת אם ההודעה כ"כ מתאימה לפורום הזה או לפורום רפואת עור
אבל אשאל בכל זאת.
בימים האחרונים התחלתי להרגיש גרד באיזור הנרתיק עם הפרשות מרובות .
מכיוון שהיה לי בעבר כבר פטרת ,הייתי בטוחה שזה פטריה בנרתיק והתחילתי להשתמש במשחת אגיסטן .
אכן זה עזר אך אחרי כמה ימים התחילו להופיע אצלי פצעים אדומים באיזור הישבן ומסביב לפות עצמו.
המשכתי לשים משחת אגיסטן אך ללא תועלת.
נורא קשה לי ללכת הליכות רבות, זה שורף וכואב.
עד שאראה רופא , יש איזשהו משחה\ תרופה טיפולית שאפשר לשים בנתיים וניתנת ללא מרשם רופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת או פצעים בנרתיק ובישבן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011אי אפשר לדעת מה זה הפצעונים מבלי בדיקת רופא אך אם עדיין יש לך הפרשות נסי להחדיר לנרתיק נרות אגיסטן וקבעי תור לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתןת18/08/2011
יש לי כבר כמה שנים דלקות חוזרות בשתן.אני כבר מיואשת.לפני חודש מצאו לי אבן בכליה הימנית.יש לי כאבים בצד שמאל באזור המותן.איך אני יכולה לדעת אם יש לי דלקת גם בכליות? האם באולטרסאונד או בבדיקת דם? באולטרסאונד בו גילו לי את האבן ראו שהכל כשורה בצד שמאת למרות שכבר אז היו לי כאבים.מה עושים שהדלקות לא יחזרו? האנטיביוטיקה עוזרת אבל איך שאני מסיימת אותה מתחילה דלקת חדשה.איך יוצאים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011צריך לקחת טיפול אנטיביוטי מונע למספר חודשים. כדורים טבעיים להחמצת השתן כמו חמוציות ויטמין C
התיעצי עם אורולוג מטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות -דחוףשיר18/08/2011
אני לוקחת גלולות הרמונט ובכל יום לוקחת את הגלולה בשעה אחרת פעם 5 בצהרים פעם 9 בערב כך שכל פעם השעה שונה
הסיבירו לי שזה לא בטוח ולכן דאגתי- כי קיימתי יחסי מין לא מוגנים
בסיום החבילה קיבלתי את המחזור כרגיל
האם יכול להיות חשש להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות -דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011כל עוד את לא עוברת פער של 12 שעות בין לקיחת הגלולות את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר19/08/2011לפעמים עברתי את פער 12 השעות אבל עדיין המחזור הגיע
אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדיםמוטרדת18/08/2011
היי אני בת 20 , בדרך כלל המחזור שלי סדיר .. לעיתים מקדים או מאחר ביום או יומיים אבל לא מעבר. החודש המחזור הקדים לי בערך ב10 ימים. מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
מוטרדת18/08/2011יש לציין שמעולם לא נטלי גלולות ולא קיימי יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011הפרעה הורמונלית. חכי תראי מה יקרה בחודש הבא, יכול להיות חד פעמי. אם השבושים יחזרו על עצמם בחודש הבא פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף: האם ניתן להמשיך גלולות ברצףד18/08/2011
שלום,
מאז הלידה (שנה ו-10 חוד') אני נוטלת הרמונט.
היום אני אמורה לסיים חבילה וביום א' אני אמורה לטוס לחופשה בת שבוע ומעדיפה כמובן לדחות את מועד הופעת הווסת.
1. האם אני יכולה לרכוש חבילה חדשה ולהמשיך לקחת 10 ימים נוספים, או להמשיך חבילה שלמה ברצף?
2. אני מתכננת שזאת תהיה החפיסה האחרונה ולנסות להרות שוב, האם זה עלול להפריע למחזור הסדיר שלי ולתהליך בכלל
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף: האם ניתן להמשיך גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011אין שום מניעה גם להמשיך ל10 ימים וגם להוסיף חפיסה שלמה. החלטה שלך בלבד. אין שום סיכון בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןאילנה18/08/2011
כמה זמן לאחר לידה ניתן ליטול גלולות ותוך כמה זמן הן משפיעות על הגוף?
האם ביכולתן למנוע את חוסר האיזון ההורמונאלי המתרחש לאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011אם את לא מניקה התחלת הגלולות תהיה אחרי בדיקת רופא נשים 6 שבועות אחרי הלידה או עם קבלת מחזור ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פרוגילוטוןדפנה18/08/2011
שלום רב,
אני בת 21. לא מקבלת מחזור מזה שנה. שוקלת 49 וגובהי 166. אני יודעת שמוגדרת כתת משקל אבל אני אוכלת ממש טוב.. זה פשוט מבנה גוף רזה.
עשיתי את כל בדיקות הדם האפשריות, בדיקת MRI אפילו.. ואתמול הייתי אצל הרופא נשים שאמר לי להתחיל לקחת גלולות פרוגילוטון ולהעלות כ3-4 ק"ג..
השאלה שלי- האם באמת נחוץ להעלות במשקל? למרות שהתחלתי היום לקחת את הגלולות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פרוגילוטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011הגלולות לא פותרות את הבעיה הן רק מוסיפות לך הורמונים מלאכותיים. אם את רוצה שהמחזורים שלך יחזרו באופן טבעי כדאי להעלות במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונלי לאחר לידהאילנה18/08/2011
אני מעוניינת לדעת כיצד ניתן באופן מלאכותי להחזיר את ההורמונים לאיזון לאחר לידה כי ידוע לי שחלה ירידה ברמתם מיד לאחר הלידה.
האם זה אפשרי?
וכיצד ניתן להחזירם לרמה שהייתה טרם ההריון? בלי לחכות שהעניינים יסתדרו מעצמם?
תוך כמה זמן ההורמונים חוזרים לרמתם התקנית כמו לפני ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון הורמונלי לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011ברגע שתקבלי מחזור ללא גלולות סימן שהמנגנון חזר לסדרו.
נטילת גלולות בתקופה זו תחזיר הורמונים מלאכותית ותדכא את השחלות.
צריך לחכות בסבלנות. אם את מניקה התהליך יקח יותר זמן כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםחופית18/08/2011
שלום,
לפני כ8 חודשים ביצעתי הפלה בכדורים, מאז חצי שנה אני נוטלת גלולות,
השבוע התחילו לי דימומים בהתחלה היו אלו הפרשות חומות בהירות כעת זה ממש דימום של מחזור (התחלתי חפיסה לפני כשבועיים כאשר פיספסתי שתי גלולות מה שלא קורה לי בדר"כ)
האם יש סיבה לדאגה , האם להמשיך לקחת את הגלולות כרגיל, לפנות לרופא? באיזו דחיפות (להמתין לתור הראשון לרופאה שלי או ללכת למיון נשים?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011הדימום יכול לקרות בגלל פספוס גלולות. המשיכי את הגלולות כרגיל והוסיפי קונדומים עד סוף החודש כי אינך מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ועקיצותנור18/08/2011
אני בת 30 בלי ילדים נשואה כבר 9 שנים
מרגישה לפני הביוץ לא יודעת אם זה קשור אבל מרגישה כאב באיזור הנרתיק מבחוץ איפה השיער
כאבים ועקיצות וזה לפעמים מקרין לרגל
אבל רוב הכאבים הם באיזור צמיחת השיער
יש לי מעי רגיז לא יודעת גם אם זה קשור
מה יכולה להיות הסיבה לכאב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ועקיצות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011לא ברור מה הכאבים האלו . לא מיקום אופיני לביוץ. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורליאור18/08/2011
שלום רב,
האם דימום קטן של יום - יומיים בגיל 35 יכול להיות תקין?
רוב חיי היה לי מחזור קטן (אחרי 10 שנים של גלולות)
ועכשיו הוא אף יותר קטן / מועט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011אם הוא מגיע סדיר סביר להניח שהכל תקין. פני לרופא הנשים שלך להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת הגנה של גלולותמיכל18/08/2011
שלום רב!
שבוע שעבר לקחתי מוקסיפן פורטה 500 מ"ג ארבע פעמים ביום למשך שבוע מיום א עד ה. כאשר ביום ג באותו השבוע התחלתי חבילה חדשה של מרסילון, לכן נוצרה חפיפה של 3 ימים בין לקיחת אנטיביוטיקה לבין חפיסת הגלולות החדשה.
מאז אני כבר שבוע נקייה מאנטיביוטיקה.
מתי אמורה להתחדש ההגנה? האם רק בחבילה הבאה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת הגנה של גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/08/2011חכי עוד שבוע והשתמשי בשבוע הזה עם קונדומים. אחרי זה את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)