מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות לאחר התקף לבשלומי15/08/2011
אשתי עברה התקף לב כ 12 שעות לאחר לידה.
לאשתי אין כל גורמי סיכון כלשהם דוגמת השמנה, אלכוהול וכו'. למרות כל הבדיקות הרבות שנערכו לא נמצאה כל סיבה להתקף גם לא בצינתור, אך ברור לכולם לאחר ביצוע MRI לב שמדובר באוטם שריר הלב ולא בהתקף בשל חולשת שריר הלב. כל הבדיקות כולם תקינות כולל בדיקות קרישה מאוד מיוחדות ומפורטות - הכל תקין.ברור ששריר הלב נפגע וכעת במצב בינוני קל (לאחר שהיה קשה)
הבעיה נעוצה בצורך למנוע הריון - ניסינו את כל סוגי ההתקנים כולם נדחו ע"י הגוף והתפתחה דלקת. כולל טבעת הורמונלית, התקן פשוט, מירנה, ומה לא.אולי יש הצעות אחרות..אנו לא מעונינים בקונדום לסוגיו.
אשתי לא מעוניינת בקשירת חצוצרות.
האם יש מניעה לקבל גלולות ?? ואם אין איזה סוג כדאי ? (שאלנו קרדיאולוגים והם מפנים אותנו אליכם)
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר התקף לב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2011לא נראה לי שאשתך יכולה לקבל גלולות לאור מצבה. יתכן שיכולה לקבל כדורים או זריקות של פרוגסטרון בלבד, היא צריכה להתיעץ עם רופא מטפל שמכיר אותה. אם לא, יש אמצעי מניעה מקומיים שהם פחות יעילים כמו דיאפרגמה, ספוגיות או נירות קוטלי זרע שמחדירים לנרתיק לפני יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במחזורמיכל15/08/2011
קבעתי לפני 5 חודשים תור לרופאת נשים (בדיקה שגרתית), בדיוק השבוע אחרי שחיכיתי המון זמן לתור שלי קבלתי מחזור.. מה עושים? מבטלים? הולכים בכל מקרה??
(פעם ראשונה שאני הולכת לרופאה הזאת.. קבלתי הרבה המלצות עליה. ובגלל זה חיכיתי המון זמן לתור..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2011את יכולה ללכת עם מחזור אך יהיו דברים שהבדיקה לא תהיה יעילה כמו בדיקת פאפ למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!ר15/08/2011
אני מתחתנת ב-3 לנובמבר, והייתי אמורה להיות בזמן מחזור בתאריך של החתונה ובזמן המקווה, ולכן הגניקולוגית אמרה לי להמשיך רצוף את הגלולות..במקרה שלי מדבקות EVRA, אמרתי לה שיש לי מדבקות אז היא אמרה לי שפשוט אמשיך ברצף במדבקות. עשיתי כך כבר מעכשיו כי פעם אחרת שניסתי להאריך מחזור בשיטה הזו זה לא עבד לי..אז אמרתי שאזיז את התאריך של המחזור כבר מבעוד מועד..
ולכן המשכתי ברצף 5 מדבקות כדי שהמחזור יזוז לתאריך הרצוי. עשיתי הפסקה שבוע והמשכתי במדבקות. היום במדבקה ה-3 שהדבקתי ביום שישי, היום יום שני- קיבלתי מחזור. הדבר המוזר הוא שכבר ביום שישי הרגשתי שאני עומדת לקבל, הייתי רגישה, היה לי דחף לפחמימות, כאבי גב עייפות מטורפת..כמו שאני תמיד מרגישה לפני שאני מקבלת. ואכן קיבלתי.. השאלה שלי היא- האם להסיר את המדבקה עכשיו כי יש לי שינוי הורמונלי בגוף ואני צריכה להרגיע אותו כמו שגניקולוג מסויים אמר לי במילים שלו: "להוריד להוריד להוריד"..או כמו שגניקולוג אחר אמר לי תמשיכי כרגיל ותסירי כשהיית אמורה להסיר ואז יהיה לך פשוט מחזור ארוך יותר.
אני ממש ממש עובדת עצות אני לא רוצה שהגוף ישתגע לי לפני החתונה ..כל אחד מציע לי תשובה אחרת בבקשה תעזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/08/2011הייתי מציעה לך להפסיק לשבוע ולתת למערכת להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדל.15/08/2011
שלום, אני בת 24 נ+3 ובהריון. היום עשיתי אולטרסאונד ואמרתי לרופא שאני לא זוכרת תאריך ו.א ושאלתי אם הוא יוכל להגיד לי את גיל ההריון. בסיכום ביקור הוא רשם שגיל ההריון 11 שבועות ושתאריך ה-ו.אחרונה שלי הוא 31.5 כשבפועל התאריך הוא 24.5
לא הבנתי איך הוא חישב את הגיל ודבר שני האם זה ייתכן שנכנסתי להריון שבוע אחרי המחזור למרות שבעלי גמר בחוץ?
לא יודעת, כולי הסתבכתי עם התאריכים אשמח להכוונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011א. אפשר להכנס להריון גם עם משגל נסוג
ב. אולטראסאונד בתחילת הריון די מדויקמבחינת קביעת גיל הריון כך שקבלי את קביעת הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהאני15/08/2011
שלום, עברתי הפלה יזומה בשבוע 8 לפני 3 שבועות, יכול להיות שאקבל כבר מחזור? הרופא יידע אותי שהמחזור הבא יהיה 4-6 שבועות אחרי
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011בדרך כלל מחזור מגיע אחרי כחודש, אך יכול גם להקדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בהריוןאסתר15/08/2011
שלום רב
אני סגרתי כרטיסים לירח דבש בתיאלנד לשבועיים וחצי לעוד חודש.
זמן קצר לאחר מכן גיליתי שאני בהריון!!!! היום אני בשבוע 5, כנראה שאטוס בשבוע 10.
אני חושבת לעשות רק חיסון לטטנוס ולדלקת קרום המוח היפנית.
האם יש סכנה בלטוס לתיאלנד בהריון? האם יש בעייה בלהתחסן בזמן ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011יש בעיה עם חיסונים מסוימים בהריון. התיעצי עם משרד הבריאות או מרפאות מטיילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בשחלה אחת בלבד עם כאב ארוךיעל14/08/2011
לרופאים שלום,
אני בת 35, מנסה להכנס להריון בפעם הראשונה.
לפני 15 שנים סבלתי מציסטה בשחלה השמאלית שהתפוצצה לחלל הבטן ונספגה. לא נאמר לי שנגרם איזשהו נזק.
מאז שהפסקתי לקחת גלולות לפני כ-7 שנים אני מרגישה את הביוץ.
תמיד רק בצד שמאל (פעם אחת בלבד בייצתי בימין).
עד כה הכאב בזמן הביוץ ארך בין שעה ליממה.
מזה כשלושה חודשים, מאז שהתחלנו לנסות להרות, הכאב ארוך יותר (כמה ימים עד אפילו חוסר נוחות של שבועיים).
האם זה נורמלי שכל השנים בייצתי רק בצד שמאל?
מה משמעות הכאב הארוך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בשחלה אחת בלבד עם כאב ארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011בדרך כלל ביוץ משתנה בין שחלות אך במקרים מסוימים יש שחלה יותר פעילה. הכאב הממושך יותר תלוי באזור ממנו חרגה הביצית ובכמות הדימום המקומי עקב הקרע ברקמת השחלה בזמן הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה ופטרייה באיבר המיןדידי14/08/2011
גניקולוג שהייתי אצלו לפני 3 ימים אמר שיש לי קונדילומות וכנראה פטרייה בנרתיק. הוא נתן משחה ונרות ל-6 ימים ובדיקה נוספת עוד 3 שבועות. בינתיים אני לא מרגישה שיפור במצב ושורף מאד.
תוך כמה זמן זה אמור להשפיע? יש משהו נוסף שאפשר לעשות על מנת להקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה ופטרייה באיבר המין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011אם הנרות לא עוזרים חזרי לרופא שלך והפסיקי אותם אם יש תגובה של שריפה וכאב בעקבותיהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונזיציהרונה14/08/2011
שלום,
לאחר קוניזציה בשל CIN3 אני ממתינה לתוצאות בדיקה האם השוליים נקיים. אני מאוד מודאגת ואודה למענה. מה זה שולים מעורבים? האם יש תוצאה אחרת שבה השוליים לא נקיים? אם זו תהיה התוצאה, האם יקבעו שוב מה חומרת הCIN? האם איאלץ שוב לעבור ניתוח או PAP בלבד? מהן הסכנות בניתוח שני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונזיציה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011צריך לחכות בסבלנות. אם השוליים נקיים לא תזדקקי לפרוצדורה חוזרת. אך אם יש תאים לא תקינים גם בשוליים יצטרכו להרחיב את אזור הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להמשיך את הגלולות?שני14/08/2011
רציתי לשאול האם יש אפשרות להמשיך לקחת גלולות גם לאחר גמר החפיסה בת 21 הגלולות ע"מ לדחות את קבלת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להמשיך את הגלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011אין בעיה את יכולה גם לצרף 2 - 3 חפיסות ביחד כדי למנוע מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך לבת 16אינסה14/08/2011
ביתי מתלוננת כי המחזור כעת לא נפסק והיום היא 12 יום מתחילתו עדיין מדממת.בד"כ המחזור סדיר וקצר-משהו כמו 6 ימים.מה ההסבר לתופעה הזו?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך לבת 16 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011הפרעה הורמונ לית. שתפנה לרופא נשים שיתן לה כדורים כדי להפסיק את הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאופלסמה בשתןזיוה14/08/2011
בת 21 .בצעתי בדיקות למחלות מיו וכן בדיקת STD בשתן ,על מנת להיות רגועה אחרי מערכת יחסים ,שהיתה לי.בבדיקות הכל תקין .פרט לאוריאופלסמה חיובי בשתן.יש לציין שאין לי סימפטומים או תלונות שאלתי:
1)האם יש צורך בטיפול למרות שאין לי תלונות?
2)מהו הטיפול?
3)האם הטיפול עוזר?
3)איני בהריון ,אך רוצה לשאול ,האם אוריאופלסמה חיובי ,לא מטופל עושה בעיות בפוריות
או סיבוכים בכלל לאשה ,או בעיות ליילוד, שנולד לאמא שיש לה אוריאופלסמה חיובי לא מטופל?
המון תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאופלסמה בשתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011כדאי לטפל באוראופלסמה גם אם את ללא סימפטומים. כדי שלא תדביקי אחרים, וכדי שלא יהיו השלכות בעתיד של דלקות מקומיות באגן ובנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מרובהשיר14/08/2011
שלום,
בזמן האחרון יש לי הפרשה מרובה בצבע לבן
רציתי לדעת האם יכול להיות קשר בין ההפרשה לבין החום הכבד בחוץ?
משום ששמתי לב שהיא מופיעה רק כאשר אני יום שלם בחוץ ומזיעה הרבה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מרובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011הזעה מרובה יכולה לגרום לפטריה נרתיקית ועל כן כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתפר בלידהאפרת14/08/2011
שלום רב,
יש לי כאב מתפר פנימי שנוצר בתום הלידה.
היום אני שנה וחצי אחרי הליד ועדיין יש לי כאבים.
לאחר בדיקת הרופא מסתבר שזה תפר שנשאר מהלידה, הרופא אומר שנחכה ללידה הבאה לטפל בו.
עשיתי בדיקת פאפ ויצא משהו לא תקין ונשלחתי לבדיקת קולוסקופיה.
האם זה קשור?
אני קצת בלחץ...
האם יש טעם בבדיקה אצל רופא נוסף? מה ניתן לעשוץ?
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתפר בלידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011אין קשר בין שתי הבעיות. אם את סובלת מאוד מכאבים באזור התפר ניתן לבצע תיקון חירורגי בניתוח לאזור ולא לחכות עד הלידה הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקה שליליתיויו14/08/2011
שלום, בני 31. מנסים כמעט שנה להרות (היריון ראשון). מחזור מאוד מאוד סדיר תמיד של 28 ימים בדיוק. היום אני כבר בחמישה ימי איחור. עשיתי בבוקר בדיקה ביתית והתוצאה שלילית. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש צורך בבדיקת רופא מיידית?. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקה שלילית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/08/2011מחזור יכול לאחר כתוצאה ממתח לחצים, מחלה תרופות , ביוץ שמתעכב. אם לא תקבלי עוד מספר ימים מחזור עשי שוב בדיקה להריון ואם היא תהיה שוב שלילית פני לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)