מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק ואגינליטלי28/07/2011
שלום,
לפני כמה ימים חשבתי שיש לי פטרייה בנרתיק ולכן פניתי לרופא נשים. בבדיקה: bacilli גראם שלילי.
הבצילי אינו חלק מהפלואורה הטבעית? אני צריכה לקבל טיפול אנטיביוטי? מה נותנים בד"כ? חשוב לי לדעת, כי מרפאת הנשים שלי סגרה ביום שישי והזמנתי הביתה (דרך ביטוח) רופא שאינו רופא נשים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת-
טלי28/07/2011האם מותר לקיים יחסים בזמן זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת- - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב29/07/2011רצוי לא לקיים יחסי מין בזמן זיהום. לא ברור על סמך מה נמצא החיידק. כדאי קבל טיפול מקומי אנטיביוטי. שדורש מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח ימים להריון...אני28/07/2011
המחזור שלי אורך בדיוק 28 יום.
באיזה יום כדאי להתחיל ולקיים יחסי מין?
מה טווח הימים המומלץ עבורי?
האם הביוץ סדיר גם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח ימים להריון... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011הביוץ מתרחש סביב שהחל מיום 11-16 הסיכוי להרות גדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא נפסקאיילת28/07/2011
אני בת 39 משתמשת במשך שנתיים בנובה רינג ומאוד מרוצה . חודש שעבר לא התשמשתי מאילוצים והחודש הזה החדרתי את הטבעת כמו שכתוב ביום הראשון למחזור. זה קרה ב12.07 הדימום התחיל סמיך ובצבע שחור ולא הפך לאדום כמו שאני רגילה . עד עכשיו 28.07 אני ממשיכה לדמם דם סמיך ושחור .הוצאתי את הטבעת קצת לפני הזמן{הייתי צריכה להוציא ביוןם ראשון 31.07) מה עושים במצב כזה אני עומדת לקבל בשנית ואיך להשתמש בנובה רינג הלאה? אני מבקשת תשובה דחופה אני נואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא נפסק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011רצוי להבדק ע"י רופא נשים על מנת לקלבל החלטה באשר להמשך שימוש בנובה רינג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וממצא באולטרסאונדעמית28/07/2011
שלום רב אני בת 36 נמצאת בהריון שבוע 6+5 עשיתי בדיקת אולטרסאונד היום ובשחלה הימנית נצפה ממצא צלול עם מחיצה בקוטר של 22 מ"מ .
מה הדבר יכול להיות? הבנתי שאני צריכה להמשיך לעקוב ולעשות שוב אולטרסאונד לראות מה קורה עם זה...
האם זה יכול להיות גידול סרטני?
מודאגת מפני שעברתי כבר 3 הפלות והפעם ההריון נראה טוב...
אשמח לתשובה מה יכול להיות הממצא?
תודה מראש
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וממצא באולטרסאונד - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011יש לעקוב אחר הציסטה ההחלטה באשר להחלטה אם לעקוב בלבד או לכרוות את הציסטה כמובן מראה הציסטה ומדדים נוסים חשובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי ירוקללי28/07/2011
שלום יש לי שאלה,
הרופאת נשים שלי הביאה לי אנטיביוטיקה לקנדידה ולקחתי אותה בשבוע הפסקה של הגלולות
עכשיו השבוע של המחזור נגמר ויוצא לי פיפי ירוק
מה זה אומר ? האם אני צריכה לדאוג מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי ירוק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011רצוי לבצע תרבית שתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בדוגלאסמוריה28/07/2011
שלום
אני בת 33 ונשלחתי על ידי הגניקולוגית לעשות אולטראסונד וגינילי בגלל שבאולטראסונד בטן נראתה ציסטה די גדולה בשחלה. בתשובה שקבלתי רשום שבשחלה שמאל יש זקיק עם נוזל עכור בתוכו ובדאגלס יש מעט נוזל. הווסתות שלי מאוד לא סדירות ( את האחרונה סיימתי לפני שבועיים בערך) ואני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי לופוס וקרישיות יתר ואני מטופלת בין השאר בפרדניזון ו MTX . שאלתי היא מה זה נוזל עכור בתוך הזקיק ומדוע יש לי נוזל בדאגלס? האם זה דרוש בירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בדוגלאס - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011יתכן ומדובר בנוזל ממקור ציסטה שחלתית
דורש בירור גניקולוגי
נא לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום ה23 למחזוררותי28/07/2011
שלום, גיל 26 משקל 48
לפני 4 חודשים עברתי הפסקת הריון עקב רעלת הריון+הלפ סינדרום. כרגע עוברת סידרה מקיפה של בדיקות. עד כה נראה כי יש לי תסמונת אפלא.נתבקשתי לחזור על בדיקות הקרישה בעוד כ3 חודשים. לפי הבנתי אסור לי להרות כרגע עד לגמר הברור. ביקשתי לעשות בדיקות דם כדי להיות רגועה שאני פוריה עדיין(למרות כל מה שקרה לי).
בביקות הדם E2 - 192, פרוגסטרון 1.6 האם הערכים תקינים?
כך גם ביום ה10 למחזור עשיתי US: עובי הרירית 4.23, בשתי השחלות נצפו זקיקים קטנים. האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביום ה23 למחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011הבדיקות הללו לא מספקות
יש לבצע בדיקת קשרישיות כפי שהומלץ לך
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ברור!! אבל בלי שום קשר
רותי29/07/2011האם הבידקות הללו תקינות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של 11 יוםרוית28/07/2011
אני בת 43 עם התקן כבר שלוש שנים ,בד"כ המחזור מגיע בין 28-30 יום ,החודש יש עיכוב של 11 יום . מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של 11 יום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין28/07/2011בדיקת הריון דבר ראשו שיש לבדוק
סיבות אחרות: שינוי הורמנאלי חולף בשל לחץ, ביוץ וכו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורת28/07/2011
אני במחזור ומשתמשת בטמפונים.אני מרגישה צריבה בסוף מתן שתן בפתח השופכה.אני לא צריכה לתת שתן לעיתים תכופות, לא מגרד לי אבל יש לי רגישות מסוימת כנראה בגלל נוכחות הטמפון ואני לא מסוגלת להתאפק כשאני צריכה פיפי כי אז זה ממש כואב ושורף.איך ניתן לבדוק אם יש לי דלקת או פטריה בזמן מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/07/2011נשמע כמו דלקת בשתן
בצעי בדיקת שתן דרך רופא נשים
אם תקין - מרחי משחת אגיסטן עד שיסתיים המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורנירה28/07/2011
אני בת 48 וחשבתי שסיימתי עם המחזור לכן הוצאתי את ההתקן אולם אחרי שנה קיבלתי שוב ווסת.
האם זה אומר שעליי לשים התקן חדש? יש חשש בגילי להכנס להיריון לא רצוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד28/07/2011הסיכול להרות קלוש
אני מציע שתתיעצי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה או אי היריוןמיכלי28/07/2011
איך מבדילים באמצעות תוצאות בדיקות דם להיריון, בין הפלה או סתם אין היריון? [בהנחה שההפלה התרחשה שבועיים אחרי לקיחת דם]. האם יהיו הבדלים בתוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני לקיחת דם,
מיכלי28/07/2011נניח שהיתה הפלה ושבועיים אח"כ לקחו דם. האם התוצאות יהיו שונות?
[לדוגמא במקרה של הפלה, הערכים יהיו גבוהים במעט ממצב של היריון, אבל אין הירון בכלל יהיו ערכים נמוכים מאד?]
אשמח אם תענו לי לשאלה זו, אני לא אסיק ממנה שום מסקנה, אני פשוט רוצה לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה או אי היריון - תגובה
ד''ר יואב פלד28/07/2011לפעמים לא ניתן לדעת
ןלפעמים יהיו שרידי של הורמון ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שממש מציק לי- עזרה דחוף!!!אליס28/07/2011
יש לי פטריה. שוב.
לפחות פעם בחודש יש לי פטריה.
כל פעם אני מטפלת בה עם נרות ומשחות (כמובן אחרי יעוץ עם רופא).
הפעם אחרי שלקחתי כדור (שגם בן הזוג לי לקחת) לא חזרה הפטריה וחודשיים יכולתי לנשום לרווחה.
עכשיו הפטריה חזרה שוב ואפילו לא קיימתי יחסי מין במשך חודש שלם!
נטלתי אנטיביוטיקה בחודש הזה והבנתי שזה יכול להיות מזה.
בנוסף, אני נוטלת גלולות יאז כבר 7 חודשים.
יש לי תסמונת ג'ילברט (בעיה קלה בכבד שאנשים חיים איתה הרבה זמן ^^).
אני לא יכולה לחיות יותר עם הפחד הזה של "אוי לא, שוב פטריה". זה מציק, זה מעיק וזה פוגע בי פיזית ונפשית.
אני עומדת להתגיס (רק בת 18 וכבר בעיות...) והבנתי שפטריה עוברת גם דרך השירותים. מה לעשות?
אני כל כך מפחדת שזה לא אנושי כבר!
חייבת עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שממש מציק לי- עזרה דחוף!!! - תגובה
ד''ר יואב פלד28/07/2011פטריה לא עוברת בשרותים !
יש בעיות קשות הרבה יותר תאמיני לי
את פשוט רגישה יותר מאחרות
פני לרופא שידריך אותך כיצד לנהוג
גיוס פורה ותפקיד מאתגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהריוןורד27/07/2011
שלום,
שכבתי עם האקס לפני כחודש שבוע אחרי שהסתיים לי המחזור הקודם והוא השתמש בקונדום,קיסלתי מחזור לפני כמה ימים מלווים בכאבי בטן נוראים והתחילו לי גם בחילות יחד עם המחזור ולאחריו האם יתכן שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בהריון - תגובה
ד''ר יואב פלד28/07/2011בדיקת הריון תיתן התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל כהכנה לאבלציה של רירית הרחםמיכל27/07/2011
שלום,
אני אישה בריאה בת 38 שהופנתה לאבלציה של הרירית עקב מנורגיה ואנמיה קשה. למעט המנורגיה המחזור והביוץ סדיר. את הדקפפטיל (3.75 CR לשריר) קיבלתי ביום ה-19 למחזור ונאמר לי שמונע דימום וסת. כיום ביום ה-29 אני חשה סימנים מקדימים לווסת, מתח באזור האגן ובטן תחתונה. לפני 3 ימים החל טפטוף דם שנמשך. הסימנים הללו נראים כמו סימנים רגילים לפני שאני מקבלת וסת. האם יתכן שקבל וסת כרגיל? אילו תופעות לוואי עקב דקפפטיל צפויות לי בימים הנותרים עד לניתוח?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל כהכנה לאבלציה של רירית הרחם - תגובה
ד''ר יואב פלד28/07/2011לאחר זריקת דקפפטיל תקבלי לפחות מחזור אחד
התיעצי עם הרופא שרשם לך התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בעייתית27/07/2011
שלום.אני בת 37.לאחרונה לא קיבלתי מחזור כחודשיים.אני לא יודעת מה הסיבה אבל כנראה הייתי מעט בלחץ.לפני חצי שנה סיימתי תהליך של הפסקת הריון מחוץ לרחם ואחר"כ קיבלתי מחזור באופן סדיר ומחזור רגיל.הפעם, קיבלתי מחזור המלווה בהתכווצויות וכאבים ובדימום כבד.האם זה בגלל שלא קיבלתי חודשיים ולכן כמות הדם והכאבים כה משמעותיים או שעליי לעשות בדיקה כלשהי/לערוך בירור מקיף יותר?בדר"כ כשאני מקבלת מחזור אין לי כאבים והוא עובר בקלות ללא שום תופעות לוואי נלוות.אודה לעזרתכם בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בעייתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/07/2011הדמום יותר כבד הפעם כנראה עקב הדילוג של חודש. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקה ולאולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)