מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בפרימולט נורמלי02/08/2011
רציתי לשאול כמה ימים לפני מחזור צקיך לקחת את הכדור פרימלוט נור בכדי לדחות את המחזור? והאם יש אפשרות לקחת את הכדור פעמים ביום למשך שבועים ברצף? אני מטופלת במרקפיזול וכרגע מאוזנת זה יכול לפגוע ? יש לציין שלקחתי את פרימלוט נור לפני שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרימולט נור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/08/2011צריך להתחיל ביום 15 בערך מהיום הראשון של המחזור הקודם ולהמשיך עד שאת רוצה לקבל מחזור שני כדורים ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולהנעה02/08/2011
שלום,
אתמול הקאתי מעט זמן לאחר שלקחתי את גלולה למניעת הריון מסוג לודן (אני לא יודעת כמה זמן, אבל לא יותר משעה)
האם הגלולה עדיין אפקטיבית, או שעליי לקחת גלולה נוספת?
אם עליי לקחת גלולה נוספת, אז אני מגיעה למצב שחסרה לי גלולה בחבילהץ יש גלולה בחודש שעדיף להחסיר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי גם
רונה02/08/2011קרה לי את זה גם...הקאתי איזה פעם לאחר שלקחתי גלולה ולא לקחתי עוד גלולה האמת שלא כל כך ידעתי אז מה לעשות..וגם, קיימתי יחסי מין באותו יום ובגלל שלא ידעתי כל כך אם אני מוגנת או לא לקחתי ליתר בטחון נורלבו יום למחרת...ניראה לי שתקחי את הגלולה ותשתמשי באותו חודש בקונדומים..זה מה שאני הייתי עושה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/08/2011השלימי עוד גלולה כדי שתהיי מוגנת ואת השבוע הפסקה עשי ביום אחד מוקדם יותר ואז התחילי חפיסה חדשה כסדרה, פשוט מקדימי ביום אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונהשרון02/08/2011
הי
אני מעוניינת לדעת האם במועד חתונתי אהיה במחזור.. אני מניחה שיש צורך שלא אהייה במחזור גם ביום המקווה.
אשמח לדעת כיצד לחשב זאת. בעקרון, אני לוקחת גלולות מיום רביעי-שלישי (לפי מס' הגלולות כמובן) ובכל יום שבת אני מקבלת מחזור סדיר של 4 ימים.
תודות,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/08/2011מקסימום חברי שתי חפיסות של גלולות כדי שהמחזור לא יפול ביום של החתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון08/08/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות לאחר הנקהלימור02/08/2011
שלום הנקתי את בתי 9 חודשים ואני מעוניינת להפסיק מכוון שאין תורים לרופאת נשים שלי אלא רק בעוד חודש וחצי לקחתי מרשם לגלולות מרופא המשפחה.
איך אני עוברת מגלולות הנקה לגלולות רגילות האם צריך הפסקה בניהם או לסיים חפיסה ולהתחיל חפיסה אחרת מיד תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות לאחר הנקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/08/2011שלום רב,
את חייבת לפנות לרופא המטפל. אנו לא נותנים טיפולים דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- זה ממש חשוב!!מירית02/08/2011
היי שלום!
אני בת 19 וחצי, ומעט מוטרדת ממה שקרה לי אשמח אם אקבל דעה לכך.
קיבלתי מחזור שהסתיים ביום שבת בבוקר (כלומר הפרשות חומות כהות של סוף המחזור, האם ניתן להיכנס בכלל להיריון מיד בתום המחזור? כשעוד אין ביוץ?), וביום שבת בלילה הייתי עם בן זוגי אך לא במגע מיני מלא.
אני מוטרדת מ- 2 מצבים:
1. הוא שם קונדום, ובדיוק שהיה מגע מיני בין אברי המין הקונדום ניקרע, חשוב לציין כי לא הייתה חדירה והוא לא גמר אך כאשר הוא נקרע הרגשתי רטיבות על השפתיים של איברי, רציתי לדעת ממה זה? והאם יש סיבה לדאוג מכך?
2. ביצענו תנוחה מסויימת שבסופה הוא גמר עליי (בחזה) , האם יש לי סיבה לדאגה ?
חשוב לציין כי לא הייתה חדירה כלל בשום מקרה ומצב אך בכל זאת אני מודאגת מהסיכוי של הריון.
אני כבר 9 ימים לאחר סיום המחזור ובדרך כלל החזה כואב לי בזמן כזה לפני המחזור והוא לא כואב,
בנוסף יש לי כבר כמה ימים כאבים בבטן התחתונה כמו של מחזור והפרשות צמיגיות כאלה (יכול להיות שזה הביוץ?) למרות שהוא בדרך כלל מלווה בכאבים בחזה שאין כרגע. אשמח לעזרה תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- זה ממש חשוב!! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011הימים הבטוחים זו שיטה לא בטוחה להמנע מהריון
לפי תיאור המקרה הסיכוי להורות הינו קלוש מאוד אול םמומלץ להפגש עם רופא נשים על מנת לדון אודות אפשרויות אחרות כאמצעי מניעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!רויטל01/08/2011
רציתי לדעת מה זה אפטות נברתיק?
ומה הטיפולים בה?
כתוצאה ממה נוצרת האפטה נרתיק
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה!!!! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011אפטות בנרתיק- פצעים מקור זיומי וטיפול לפי המקור המזהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים במחזור מפי טבעת לאחר לידה??אפי01/08/2011
שלום, לפני כ-6 חודשים ילדתי בלידה טבעית את בני השלישי. לאחר כ-5 חודשים קיבלתי מחזור ראשון (הנקתי הנקה חלקית במשך 5 חודשים). בעת המחזור שמתי לב לדימום (כמעט כמו מחזור) של דם אדום מפי הטבעת. רופאת המשפחה הפנתה אותי לכירורג שאבחן טחורים חיצוניים ופנימיים.
לאחר כ- חודש וחצי (עד הלידה היה לי מחזור כל 28 יום) קיבלתי שנית מחזור ושוב היו דימומים מפי הטבעת.
בין שני המחזורים לא היו דימומים.
יש לציין כי לאחר 2 הלידות הקודמות לא נהיו מקרים קודמים. האם יתכן כי היה משהו במהלך הלידה (ללא סיבוכים פרט לחשד לרעלת הריון בתחילת שבוע 39 ואז ילדו אותי עם בלון) שגרמו לאיזשהו נזק שעליי לבדוק?
הדבר די מטריד אותי. האם דבר זה שכיח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים במחזור מפי טבעת לאחר לידה?? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011במהלך הריון הטחורים בד"כ גדלים (כלי הדם) ועל כן זה בא לידי ביטוי קלינית סביב הלידה ואחריה
ללא קשר לסיבוך של לידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער - החלפת גלולותנעמה01/08/2011
שלום רב,
החלה לי נשירת שיער בעקבות החלפת גלולות. (מיאז לסרזט)
אם אפסיק את שימוש הגלולות כליל, האם הנשירה תיפסק מהר יותר מאשר המשך בסרזט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - החלפת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011לא סרזט לא יעצור את נשירת השיער
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
נעמה02/08/2011שלום
לא הבנתי את התשובה.
האם עדיף להפסיק את השימוש בגלולות כליל על מנת לבלום את הנשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיסות גלולות ברצףיעלי01/08/2011
לקחתי 2 חפיסות ברצף בגלל שהייתי בטיול בחו"ל,עכשיו יוצא שאת המחזור הבא שלי אני אמורה לקבל בשבוע שטח בצבא וזה מאוד מאוד בעייתי .
רציתי לשאול אם זה אפשרי לקחת עוד חפיסה אחת ברצף בידיעה שזה לא משהו שאני אחזור עליו שוב?
הנסיבות יצאו מאוד גרועות,אם הייתי שמה לב לא הייתי לוקחת עוד חפיסה בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפיסות גלולות ברצף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011בהחלט ניתן ליטול שתי חפיסות של גלולות ברצף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי 3 חפיסות ברצף
יעלי03/08/2011בגלל מקרה מאוד בעייתי ומאוד מאוד חד פעמי.אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםמוריה01/08/2011
שלום בת 33 ווסת אחורנה התחילה ב 10.7 ( יש לציין שלעיתים שבעבר הווסתות היו מאוד לא סדירות עם איחורים של חודשים ללא הריון כמובן). נשלחתי לעשות בדיקות דם להורמונים ורציתי לדעת אם בהתאם לתאריך הוסת הבדיקות תקינות:
LH- 5.50
FSH-4.0
PROGESTERONE- 17.2
לציין שאני נוטלת תרופות בין השאר פרדניזון ומתתרוקסט ( SLE (
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתון ששכחתי לציין
מוריה01/08/2011ESTRADIOL ( E2) - 337
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הורמונים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/08/2011אנחנו לא נותנים תשובות גלבי תוצאות הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןעדי01/08/2011
שלום,
לפני עשרה חודשים עברתי הפלה בחודש 12 עובר ללא דופק, עכשיו נכנסתי להריון ואני בשבוע 4 , יש לי כאבים מאוד חזקים בגב התחתון ובבטן התחתונה, הדבר מאוד מפחיד אותי מפני שבהריון האחרון כך התחיל הריון והסתיים בהפלה.
שאלתי היא האם הכאב בגב התחתון ובטן התחתונה יכול להעיד בהפלה חוזרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011כאב לכשעצמו יכול להיות מסיבות רבות ומגוונות
ממליץת להבדק ע"י רופא נשים בהקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא נפסקדניאלה01/08/2011
לצוות שלום,
חלפו כבר 9 ימים מאז קיבלתי את המחזור והדימום עדיין נמשך, אם כי בעוצמה פחותה לעומת הימים הראשונים. מהן הסיבות האפשריות לתופעה כזו והאם ניתן לטפל בבעיה ?
תודה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שלא נפסק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011בעיקר מסיבות הורמנאליות חולפות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה
אני03/08/2011אם הביוץ מגיע באיחור זה אומר שהוסת יגיע באיחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ביוץאני01/08/2011
האם ביוץ שמאחר פירושו שהוסת תגיע באיחור גם כן?
האם יש תסמינים לביוץ [ואני לא מדברת על בדיקת ביוץ ביתית אלא תסמיני גוף...]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ביוץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/08/2011עליית חום גוף שינוי באופי הפרשות אלו הם סימנים סוביקטיבים המעידים על ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אני02/08/2011תודה אבל עדיין השאלה הראשונה:
האם ביוץ שמאחר פירושו שהוסת תגיע באיחור גם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהתחלת הגלולותשיר01/08/2011
שלום, הייתי אמורה להתחיל לקחת חפיסה של גלולות ביום חמישי והייתי בחו"ל ולא הספקתי לקנות חפיסה לפני הטיסה.
התחלתי לקחת את הגלולות ביום ראשון כלומר באיחור של שלושה ימים. קראתי איפשהו שצריך במקרה כזה לקחת ביומיים הראשונים 2 גלולות בכל יום במרווח של 6 שעות, רציתי לדעת האם זה נכון ומה קורה במצב כזה מבחינת הגנה ביחסי מין.
האם לא אהיה מוגנת כל החודש? או שרק בשבוע הראשון? או שבכלל זה לא קריטי והכל בסדר?
תודה רבה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהתחלת הגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן02/08/2011זה לא נכון. תמיד מתחילים ביום ראשון של המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת ?
שיר02/08/2011אני יודעת שאמורים להתחיל ביום השמיני אחרי ההפסקה. (אני נוטלת הרמונט אם זה משנה) .
העניין הוא שלא התחלתי במועד שהייתי אמורה להתחיל , והתחלתי שלושה ימים אחרי. מה לגבי הגנה ביחסי מין ? כמה זמן אני לא מוגנת? או שזה בסדר?
לקחתי אתמול ושלשום שתי גלולות כל יום במרווח של 6 שעות. קראתי באינטרנט שזה אפשרי
אם קיימתי יחסי מין אתמול ללא אמצעי מניעה נוסף מלבד הגלולות האם יש צורך בפוסטינור ??
אשמח לתשובה מהירה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה די דחוף
שיר05/08/2011מתי אני מוגנת ב100 אחוז? שבוע עם גלולות מספיק או שיש צורך ביותר? בהתחשב בעובדה שפיספסתי שלושה ימים בתחילת החפיסה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטהרויטל01/08/2011
שלום!
רציתי לדעת מה זה אפטות נברתיק?
ומה הטיפולים בה?
כתוצאה ממה נוצרת האפטה נרתיק
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטה - תגובה
ד''ר יואב פלד02/08/2011הבעיה חוזרת פני לבדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)