מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בפותנורה22/07/2011
בימים האחרונים התנפחו לי שפתי הפות מאודדד. הוא נהיה נפוח קשה וכואב מאוד... אין שום כאב בנרתיק עצמו, רק בחלק החיצוני העליון. יש גם הרגשה של בלוטה נפוחה בשפתיים למעלה... זה ממש מדאיג.. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011קשה כמובן לאבחן בלי לבדוק אולם יתכן ומדובר בזקיק של שערה או במקור אחר אשר דורש הסתכלות לצורך אבחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזורים איפואיקואיים בשריר הרחםרות21/07/2011
שלום,
בסונר נשים שבוצע התגלה אצלי קרוב לפונדוס של הרירית מספר איזורים
איפואיקואיים בשריר הרחם, ללא תבניות זרימה.
הייתי רוצה לדעת מה אומרת ההאבחנה? האם זה דורש פנייה מיידית לרופא נשים?
ומה ההשלכות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזורים איפואיקואיים בשריר הרחם - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011שינויים שיכולים להתאיםלשרירין (מיומה) לא ניתן לאמת אבחנה ללא הסתכלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולה יומייםאורית21/07/2011
שכחתי לקחת גלולה (מליאן) בשבת וראשון, בשני לקחתי אך כבר התחיל לי דימום. המשכתי כרגיל בחפיסה עד סיומה (כעשרה ימים). שאלתי - האם לעשות הפסקה של שבוע או להמשיך ברציפות בחפיסה נוספת? האם ניתן להמשיך ברציפות כדי למנוע דימום נוסף? האם כעת אני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה יומיים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011לבצע הפסקה של שבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקהאליקס21/07/2011
שלום, לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם בהפניית רופא נשים בגלל בעיות של איחור המחזור וכאבים כולל בטן נפוחה, בחילות ותסמינים של מחזור שנמשכים במשך שבועות עד שהמחזור באמת מגיע.
השאלה שלי היא כזאת: בהמשך אציין מספר בדיקות ואת התוצאות להן, שלא ברורות לי. הייתי רוצה לדעת עם משהו מהן נשמע כמו הגורם לבעיות המחזור שלי או חורג מטווח הנורמה.
HEMOLYTIC
ICTERIC
LIPEMIC
תוצאה: 6 mg/dL
מה אומרים שלושת אלה והאם התוצאה חורגת מהנורמה?
GLUCOSE
תוצאה 75 mg/dL
הייתי בצום מחצות הלילה עד 8 וחצי בבוקר. לפי מה שכתוב באתר של כללית זה חורג מטווח הנורמה, האם זה משמעותי?
ESTRADIOL (E-2)
תוצאה: 48.29 pg/mL
האם זה נמצא בטווח הנורמה?
PROLACTIN
תוצאה: 28 ng/ml
האם זה נמצא בטווח הנורמה?
BETA-HCG
תוצאה: <7 mIU/mL
יש חשש להריון?
TSH
תוצאה: 7.06 uIU/ml
כאן כתוב בצורה ברורה שיש טווח גדול מהנורמה.
האם מדובר בבעיה רצינית? מה עלולה להיות הסיבה לזה ומהם הגורמים והטיפול המומלץ?
WBC
תוצאה: 4.74 *10^3/ul
גם כאן הבנתי שזה חורג מהנורמה.
האם מדובר בבעיה רצינית? מה עלולה להיות הסיבה לזה ומהם הגורמים והטיפול המומלץ?
LYM%
תוצאה: 48.3 %
האם זה גבוה מהנורמה?
PCT
תוצאה: 0.2800 %
האם זה חורג מהנורמה ומה זה אומר?
תודה לכל מי שיענה לי, אני מאד מודאגת, כל שאר התוצאות כתוב שהן בסדר.
האם באופן כללי הכל בסדר חוג משתי החריגות שצויינו באתר של כללית או שיש סיבה לדאגה?
אני שואלת בפורום כי התור לרופא שלי רק ביום ראשון ועד אז אני רוצה לדעת מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011יש לפנות עם התשובות לרופא לא ניתן לקבוע אבחנה באתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לשתות את המשך החפיסהד``ר ליאורה אברמוב21/07/2011
שלום שוב,
טרם זכיתי למענה על שאלתי אז אני שואלת שוב, מה קורה במצב בו בטעות לקחתי שתי גלולות באותו יום? איזה משמעות יש לדבר והאם לשתות את המשך החפיסה באופן רגיל,
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי גלולות באותו יום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011להמשיך כרגיל לשתות אשת שאר הגלולות
לא נגרם כול נזק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר!
שיר22/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףף בבקשהעקגכדי21/07/2011
עשיתי בדיקת DHEA SULPHATE 267.00
כתוב בכללית שזאת בדיקת הריון
לא הבנתי מה אומרות התוצאות בבקשה תגידו לי עם יש הריון או אין!!!!
267.00 UG/DL
בבקשה תענו לי מה זה אומר בדחיפות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף בבקשה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011זו לא בדיקת הריון
יש לבצע בדיקה של BHCG
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר הפסקת גלולותדניאל21/07/2011
שלום
אני בת 28, בתחילת החודש שעבר הפסקתי לקחת גלולות נגד הריון מסוג "הרמונט" במטרה להיכנס להריון. במשך 12 השנים בהן נטלתי את הגלולות המחזור היה סדיר מאד ללא שום תופעות לוואי.
מאז שהפסקתי ליטול את הגלולות היה לי מחזור אחד רגיל יחסית (לאחר 25 יום), ולאחר מכן דימומים כל כמה ימים המלווים בכאבי בטן תחתונה, כמו כאבי מחזור. הדימומים בהתחלה היו כמו וסת רגילה (במשך 4 ימים) ולאחר מכן דימומים של יום אחד לסירוגין. במשך כל החודש האחרון הופיעו לפחות 5 פעמים של דימומים.
התייעצתי עם רופא נשים והוא נתן לי הפנייה לאולטרסאונד לעוד שבועיים.
היום שוב היה לי דימום וכאבי בטן.
ברצוני לשאול האם להמתין לבדיקת האולטרסאונד בעוד כשבועיים, או האם יש צורך לפנות באופן דחוף יותר למיון?
האם הסיבה לכל הדימומים היא ככל הנראה תוצאה של שינויים הורמונלים?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לאחר הפסקת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011ההחלטה עם לפנות למיון מורה להיות לפי רמת הכאב וכמות הדימום
במידה ואכן מדובר במקרה של המחרת כאב בהחלט רצוי לא לדחותאת הבדיקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים ללא קונדום ודלקת בשתןדניאלה21/07/2011
רציתי לדעת אם מקיימים יחסים ללא קונדום (עם גלולות) ולא מתקלחים ישר אחרי..(כמובן מנקים עם נייר/מגבונים וכו')
זה יכול לגרום לדלת בשתן? האם יש קשר?כי דלקת נגרת מחיידק אי קולי ברוב המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים ללא קונדום ודלקת בשתן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011בנשים עם סיכון מוגבר לדלקות יתכן דלקת בשתן במידה ולא מתקלחים ישר אח קיום יחסי מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק ומתמשך בעקבות יחסי מיןהלחוצה21/07/2011
שלום
הנני בת 28, בריאה, מחזור סדיר, לא נוטלת גלולות, מעשנת.
קיימתי יחסי מין לפני כשבוע, אבר המין של השותף היה גדול יחסית- וכאב לי במהלך היחסים.
בבוקר הבחנתי בדימום קל.
במהלך השבוע הדימום גבר- והיום, בדיוק שבוע אחרי, הדמם בשיאו ביחס לימים הקודמים- ממש כמו מחזור חזק.
הייתי אתמול אצל רופא נשים שבדק בעזרת"הברווז" אם יש קרע בנרתיק- ואמר שאין.
כמו כן הוא בדק ידנית ובעזרת אולטרסאונד.
והמליץ לי לערוך בדיקת פאפ.
וציין כי סביר שמדובר במחזור שהקדים כתוצאה מפציעה במהלך היחסים, וציין שאם הדימום ימשיך מספר ימים- לחזור לרופא.
רציתי לדעת האם יש הסברים אפשריים נוספים לתופעה הזו, והאם מחזור "שהקדים" הגיוני שיהיה חזק יחסית??
האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות כדי לדעת שהכל תקין?
האם פציעה כזו מסוכנת?
בברכה,
"הלחוצה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- ישנם כאבי בטן
הלחוצה21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום חזק ומתמשך בעקבות יחסי מין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011מאחר ועברת בדיקה גניקולוגית אין צורך לחזור על הבדיקה אלא אם הדימום מתגבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס ולחץ 1מלודי 9.721/07/2011
היי, אני נוטלת גלולות אסטל כבר כמה שנים, אתמול שכבתי עם חבר שלי ולמחרת בבקר גיליתי שפספסתי גלולה אחת-נזכרתי שעה שעתיים אחרי ה12 שעות. כמו כן שכבתי עם חבר שלי עם קונדום אך כשהוא גמר הקונדום נשאר בגופי והוא הוציא אותו עם היד. שכבנו עוד כמה פעמים לאחר מכן אך בלי שהוא יגמור בכלל.
יש סיכוי להרות? האם כדאי לקחת פוסטינור או שאפשר לוותר עליו(אני לא רוצה לקחת בגלל שלקחתי כבר כמה פעמים השנה)
והאם שנזכרים שעה שעתיים אחרי ה12 שעות זה יותר מוגן או שאין קשר ואחרי 12 שעות זה לא מוגן כמו שנזכרים אחרי 7 שעות..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס ולחץ 1 - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011סיכוי קלוש קיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאלכס20/07/2011
היום הייתי אצל גיניקולוג ששלח אותי לבצע כמה בדיקות בגלל בעיות במחזור,
אשמח עם תסבירו לי בקצרה מהן הבדיקות האלה:
א.ס US גיניקולוגי
URINARY TRACT INFECTION
MURMUR HEART INNOCENT
ACCIDENT/INJURY; NOS
VARICELLA
תחת כותרת האבחנה כתוב MANSTRUATION ABSENT ו-POOR COMPLIANCE האם זאת האבחנה של הרופא לבעיה שלי? אם כן, מה היא אומרת?
בנוסף לכך הוא שלח אותי לבדיקות דם, ברשימת הבדיקה הנדרשת מופיעים מושגים שמוכרים לי כמו טסטוסטורון, קלציום וכורסטרול, הרשימה ארוכה ולכן לא אשאל מה פירוש כל הבדיקות, אבל דבר אחד מדאיג אותי, ביקשתי ממנו הפניה לבדיקת הריון והוא הבטיח לתת לי, כרגע אני מסתכלת על הרשימה של בדיקות הדם אבל לא רואה באופן ישיר הפניה לבדיקת דם. האם היא מופיעה תחת אחד השמות המסובכים באנגלית?
הוא אמר שאני אקבל את התשובות לבדיקות בעוד שבועיים. מתי אקבל את הבדיקה להריון? (אני בקופת חולים כללית)
תודה רבה, שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות- המשך
אלכס20/07/2011אם זה נחוץ אני אצרף לכאן את הרשימה של הבדיקות דם, האם מופיעה פה בדיקת הריון גם? תודה.
FSH
LH
PROLACTIN
TSH
TESTOSTERONE FREE
ESTRADIOL E-2
DHEA SULPHATE
BETA-HCG
CALCIUM
CHOLESTEROL
CREATININE
GGT
GLUCOSE
GOT -AST
GPT -ALT
TRIGLYCERIDES
UREA
COMPLETE BLOOD COUNT
ואם יש לכם זמן פנוי אשמח עם מישהו יפרט לי בקצרה על הבדיקות האלה, אם לא, רק אודה עם תגידו לי עם יש פה הפניה לבדיקת הריון, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור
נירית20/07/2011כן יש בדיקה להריון בטופס הבדיקות שלך. זוהי בדיקת בטא ובאנגלית BETA-HCG. בנוסף יש לך בדיקות של הפרופיל ההורמונלי, כלוסטרול ועוד כמה שאינני יודעת מה הן. מקווה שבינתיים עזרתי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ttt21/07/2011ומה בקשר לבדיקות שציינתי בהודעה הראשונה? האם יש לך מושג כלשהו עליהן?
תודה רבה על תגובתך המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/07/2011בדיקת הריון תוך פחות מ 24 שעות
שאר הבדיקות יש להתייעץ אודות מטרתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - דחוףףףףף!!!!!!דליה20/07/2011
היי,
התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה (גלולות אמילי). לקחתי גלולה ראשונה ביום שבו חשבתי שהתחיל לי המחזור (היו לי הפרשות חומות שנראו כמו התחלה של מחזור). ביום למחרת לא היו הפרשות כלל וגם לא הופיע דימום ולכן באותו יום לא לקחתי גלולה כי חשבתי שזה לא המחזור (יש לציין שהיה לי איחור של עשרה ימים במחזור החודש ולכן לא ידעתי אם זה באמת המחזור או לא). יום אחרי זה, לקראת הערב קיבלתי מחזור (כאבים+דימומים) ולקחתי את הגלולה השנייה.
האם העובדה שלקחתי גלולה ראשונה ביום שבו לא באמת התחיל המחזור ואז עשיתי הפסקה של 48 שעות בין הגלולה הזו לגלולה השנייה פוגמת ביעילות הגלולות?
אם אכן נפגמה יעילותן, האם זה אומר שעד החפיסה הבאה אני לא מוגנת (ראיתי כל מיני תשובות בנושא הזה, חלק אומרים שרק בשבוע שאחרי הפספוס וחלק אומרים שעד החפיסה הבאה צריך להשתמש באמצעי הגנה נוסף)?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה בהקדם האפשרי!!!
דליה20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאחת20/07/2011
אז הסיפור הוא כזה: לפני כחודשיים שכחתי לקחת גלולה,ולאחר קיום יחסים לקחתי פוסטינור בפחות מעשרים וארבע שעות. לאחר כשבועיים ביצאתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית. כמובן גם שאני מקבלת מחזור רגיל בשבוע ההפסקה. נשמע הזוי אבל עם כל זה אני בחרדות לגבי הריון אפשרי מאותו המקרה...מה הסיכויים להיכנס להריון במצב שתיארתי???(שכיחת גלולה+פוסטינור)והאם מחזור בשבוע ההפסקה שולל הריון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא חושבת שיש לך ממש לחשוש
רונה20/07/2011גם לקחת את הגלולה בפחות מ24 שעות ככה שהיא יותר יעילה וגם קיבלת מחזור- באמת שאין לך ממה לחשוב, מחזור אומר שאת לא בהריון.. פעלת באחריות ואני באמת לא חושבת שיש סיבה לדאגה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ליאורה היקרהנירה20/07/2011
שלום רב,
ותודה על הפורום הנפלא :)
בת 38 לאחר 4 לידות האחרונה לפני 4 שנים.
בזמן האחרון סבלתי מהפרשות חומות ממש סמוך אפילו לתקופת הביוץ לאחר מחזור ולא ואצלנו זה נחשב נידה וזה היה מתמשך עד המחזור הבא.
לאחר התייעצות עם רופא הנשים הוצע לי גלולות מסוג"הרמונט" ויש לומר כי הגלולות הצילו את המצב וסידרו את ההפרשות החומות .
נטלתי אותן כחצי שנה ובחודש יולי הפסקתי אותן מחזור אחרון 5/7/11 היום 16 ימים למחזור (תקופת פחות או יותר ביוץ) ושוב הן חזרו ההפרשות.
שאלתי היא כזו:
1 האם ניתן לסדר תופעות אלו בלי גלולות למניעת הריון?
2. האם יתאפשר לי להיקלט לעוד הריון שיש הפרשות כאלו? כי באופן כללי אני אסורה על בעלי בגלל ההפרשה החומה ופוחדת לקיים יחסים בזמן כזה.
נ.ב - פאפ תקין / מיומה בגודל 2.5 ס"מ בחלל הרחם הרופא אינו מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ליאורה היקרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2011אם את לא מעונינת בהריון המשיכי עם הגלולות. כשתרצי הריון יש לך שתי אופציות
א. לקחת איקקלומין שמחזק את הביוץ ואולי יפסיק את הדימומים
ב. להתיעץ עם הרבנים לדעתי יש המתירים לקיים יחסי מין גם עם דימום בגלל שזה לצורך פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם הבנתי נכון .....
נירה20/07/2011ד"ר ליאורה,
אז אם הבנתי נכון ממך אני פורייה ומבייצת גם כשיש את ההפרשות החומות הללו ?
ובאופן רפואי בלי הקשר לדת מותר לקיים יחסים כשיש הפרשות חומות זה לא מסכן את הרחם/צוואר הרחם וכו'?
בעבר עשו מחקר וגילו כי נשים יהודיות ששומרות נידה בערך 14 יום מיום המחזור לא הוצבו במדרג הגבוה של סרטן הרחם /צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שהקפצתי
נירה20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שהקפצתי
נירה21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שהקפצתי
נירה21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שהקפצתי
אושר22/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם הבנתי נכון ..... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2011לדעתי אין בעיה לקיים יחסי מין גם כשיש את הדימומים הללו. כדאי יהיה לבדוק שאכן בזמן הדימומים או לפניהם את באמת מבייצת. אם תהיה בעיה אפשר לתת כדורים שמחזקים את הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והריוןעדן20/07/2011
שלום
אני בת 25 ועד לפני כחצי שנה המחזור שלי היה תמיד סדיר (28-30 יום), גם בתקופות בהן הפסקתי לקחת גלולות, אולם אז לא לקחתי אותן זמן ממושך. לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות לאחר כמעט 5 שנים רצוף, ומאז המחזור שלי רק גדל. פעמיים קיבלתי לאחר 45 יום, אחר כך לאחר 52 יום ועכשיו כבר עברו 52 ימים ועדיין לא קיבלתי.
אני מעוניינת להיכנס להריון בחודשים הקרובים. האם המחזור הלא סדיר מונע ממני זאת? מה יכולה להיות הסיבה לכך שהמחזור גדל בכל פעם? האם יש לעשות משהו בנידון?
עליי לציין שאין לי בעיות בריאותיות, התזונה שלי מאוזנת ואף ביצעתי בדיקות דם כלליות לפני מספר חודשים והן יצאו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2011נראה שהמנגנון הורמונלי עוד לא חזר לעצמו. לפעמים לוקח עד שנה. הריון יכול לקרות רק אם יש לך ביוץ בשבועיים שלפני המחזור שיגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)