מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול באצבעות הידח.13/06/2012
שלום,
מזה שלושה ימים אני סובלת מנימול בזרת כף יד ימין, ובשתי האצבעות הסמוכות לה, וגם בזרוע. ביום שזה קרה, סבלתי גם מכאבים בכתף ימין. אני עובדת שעות מול המחשב, היד שלי כול הזמן על העכבר ועל המקלדת. הרופאה נתנה לי ארקוקסיה. היא טענה שאם מדובר על שלושת האצבעות הללו, המקור הוא הכתף, ולא התעלה הקרפאלית. בינתיים אין הקלה, יש נימול רציף וכאבים. מה זה יכול להיות, ומתי יסתיים הנימול המטריד?
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול באצבעות היד - תגובה
ד''ר יונה יניב19/06/2012אכן נשמע כמו בעיה באיזור הכתף או מהצוואר עקב ישיבה לא נכונה או לחץ באיזור הצוואר-כתף על עצבים המוילים ליד. עלייך לפנות לאורופד לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי שברה את האגן בצורה קלהאליעד13/06/2012
אמי בת 70 שברה את האגן, אבי הבין מהרופא שחושב שהיא תלך כמה שיותר (עם הליכון), כדי שהיא תבריא
באיבחון כתוב שיש שבר RAMUS PUBIS התחתון מימין, ללא חסר נוירו ווסקולרי, מרימה רגל.
האם יש בזה היגיון שמי ששבר את האגן חשוב שהוא ילך כדי להבריא?
אני פשוט לא בטוח שאבי הבין נכון את הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי שברה את האגן בצורה קלה - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר16/06/2012שברים מסוג אלו בד"כ מסתדרים לבד.
ממליץ הליכה לפי יכולת + פיזיוטרפיה
שבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בשריראלי12/06/2012
שלום דוקטור
לעיתים די קרובות שרירי הכתף שלי מתכווצים, מדובר בכעין סדרה של רעידות/קפיצות של חלק מהשריר שכמעט לא גורמות לתזוזה של היד.
מה יכול להיות הגורם לזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בשריר - תגובה
ד''ר יונה יניב19/06/2012זהו לא הפורום המתאים - שייך לנוירולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלד זזאושרית09/06/2012
בס"ד
ערב טוב, כל פעם שני מזיזה את היד או הרגל אני מרגישה שהעצם זזה וגם שומעת כמו קנאצ כזה זה גורם לי לפעמים לכאבים מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים
אושרית12/06/2012בס"ד
למה אתם לא עונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגריוסי מ09/06/2012
שלום האם טריגר פינגר באגודל ביד יכול להיגרם כתוצאה מנפילה וקבלת מכה בכף היד (בכיוון האגודל) בתודה יוסי מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פינגר - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012כן, ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המיפלגיה ....אדם08/06/2012
האם המושג המיפלגיה ( שיתוק \ חוסר תפקוד של יד ורגל באותו הצד ? ) מוגדר כך רק כתוצאה מפגיעה עיצבית או מכל בעיה רפואית הגורמת לחוסר תפקוד ביד וברגל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיפלגיה .... - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012המיפלגיה זהו תאור מצב, לא המקור. אבל - המיפלגיה בדכ"ל היא תוצאה של בעיה נוירולוגית - מוחית או בע"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהתומר07/06/2012
ערב טוב,
לפני כשלושה חודשים בערך ביצעתי מקבילים בחדר הכושר, בחזרה האחרונה לא הצלחתי להתגבר על המשקל עד שבסופו של דבר שמעתי קליק בעצם החזה. במשך שבועים כמעט כל תנועה שעשיתי כאבה לי (כמובן שהפסקתי להתאמן). אחרי שבועים חזרתי לחדר כושר ולאורך כל התקופה הזאת (3 חודשים) בתרגיל הספציפי של מקבילים הרגשתי לחץ בחזה. קבעתי תור אצל אורטופד, הוא שלח אותי לעשות מיפוי עצמות ובצילום לא נמצא שום ממצא לא תקין באזור החזה. האורטופד אמר לי שכנראה מדובר בשריר תפוס ושאני יכול להמשיך להתאמן רק להימנע מתנועות שכואבות לי, אני לא יודע אם זה פסיכולוגי או לא אבל עכשו אני מרגיש לחץ בחזה כמעט בכל תרגיל, בנוסף אני כבר לא מתאמן 3 שבועות ורציתי לשאול איך זה הגיוני ששריר יהיה תפוס כל כך הרבה זמן, גם עכשוו אחרי 3 שבועות אני מרגיש אותו דבר, אשמח לחוות דעת נוספת, אני רוצה לחזור להתאמן אבל אני בדילמה...
תודה מראש ויום טוב,
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבין שאין טעם לחכות לתשובה כאן
תומר21/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה - תגובה
ד''ר אלון בורג24/06/2012שלום רב
ייתכן ומדובר בקרע חלקי של שריר החזה.
יש לבצע בדיקת סונר מכוונת לאיזור.
בכל מקרה צפוי לעבור לאחר ריפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה אדירה...ציון07/06/2012
שלום,אני בן 31 לפני חצי שנה אובחן אצלי שבר תלישה של הלונטום עקב חבלה והוצע פתרון כירורגי ע"י מומחה כף יד. יש סיכוי שדבר כזה יחלים מעצמו??...עדיין סובל מכאבים ומוגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה אדירה... - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012אחרי חצי שנה כנראה שלא יתחבר. אבל אם התלישה קטנה מאד הכאבים כנראה לא בגלל התלישה הקטנה. אם התלישה גדולה ייתכן, ואז, אם עדיין מאד כאוב - יש לנתח. אני הייתי ממליצב על ארתרוסקופיה אם החתיכה התלושה קטנה כי ייתכן שיש קרע רצועתי שניתן לתקן רתרוסקופית. ניתן כמובן לתקן גם בניתוח פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות מיפוי עצמות?מיכל07/06/2012
שלום.
ביתי בת העשר שברה את היד. בצילום לא ראו חד משמעית את השבר (במפרק היד). לכן, הרופא שם לה גבס אך שלח אותנו למיפוי עצמות.
יש לנו תור עוד מספר ימים. היא עם גבס ולא כואב לה כלום!!!
אנו קצת חוששים מבדיקה זו ומעוניינים לדעת האם היא הכרחית?
אולי עלינו להתייעץ עם רופא נוסף?
נשמח לעזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעשות מיפוי עצמות? - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012האם הכוונה לשרש כף היד? אין צורך במיפוי. אבל יש צורך בבדיקה של אורתופד ילדים או כירורג של יד כדי לברר אם יש צורך בכלל בהמשך ברור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחישראלה06/06/2012
אני בת 49 בריאה בדרך כלל פעילה ואקטובית מאוד !!--לפני חצי שנה נהפכתי לסיעודית עם כל המשתמע מכך !!!!,ולפני חודש וחצי עברתי ניתוח diskectomy הניתוח היה ניתוח חרום מאחר וכמעט שיתקתי את הרגלים .
הניתוח עבר בהצלחה .
לאחר הניתוח לקחחתי "ארקוקסיה" ו"ליריקה" אתמול המנתח שלי החליף לי את התרופות ואני אמורה לקחת "אלטרולט" ---עד כמה שהבנתי זאת תרופה נגד דיכאון .
האם יש לה עוד מטרות או זה רק נגד דיכאון ??
אני פוחדת לקחת אותה בגלל תופעות הלוואי .
אני רוצה לציין שאני עדיין לא מתפקדת כרגיל ,חלשה מאוד !!חסרת אנרגיות ! עם כאב במקום הניתוח ובישבן .--עד לפני שבוע נעזרתי בהליכון
ובוכה כל יום מהמצב שנקלעתי אליו
מה דעתכם בנושא
בברכת כל טוב ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012אלטרולט נותנים גם לכאבים ממקור עצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש שבר באצבע אמצעיתרויטל06/06/2012
הבן שלי קיבל מכה במשחק כדורסל. הרופא לפי הצילום המצ"ב קבע שיש שבר, בוצע קיבוע עם קליפס ברזל והוראה לבצע צילום חוזר בעוד שבוע.
כאשר קיבלתי פענוח הצילום נרשם "אין רואים קו לשבר" ז"א שאין שבר ?? אני לא מבינה האם יש לבן שלי שבר באצבע או שיש לו נקע? האם יש צורך בקיבוע ובצילום נוסף בעוד שבוע ??
המון תודה
רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב צילום מזוית נוספת
רויטל07/06/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש שבר באצבע אמצעית - תגובה
ד''ר יונה יניב11/06/2012חסרה זוית צילום רק של האצבע עצמה, אבל ניתן לראות שייתכן ואכן יש שבר ונראה שקובע כמו שצריך, אם האצבע מקובעת במפרק האמצעי שלה.
רופא הרנטגן לפעמים מתקשה באבחנה כי הוא לא יודע באיזו אצבע מדובר ואיפה כואב. הוא מסתכל על הכל "בגדול"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה שניה בכתף עקב קרע חלקי בגידBB05/06/2012
1. לפני כ-3 שבועות בעקבות קרע חלקי בגיד הכתף SSP קיבלתי זריקת קורטיזון משולבת עם לידוקאין להקלת הכאב , הזריקה עזרה לשבוע בלבד , אתמול קיבלתי זריקה נוספת שעזרה ליום אחד , שכחתי מה זה לישון בלילות הכאבים בלתי נסבלים ואין הקלה עם משככי כאב , הופניתי לפיזיותרפיה , איך יכול להיות שאין השפעה לזריקה כאשר אני שומע שלרוב האנשים הזריקה משפיעה בין שבועיים לחודש ??
2. אני בן 43 בריא בד"כ ללא מחלות ורגישויות , ב-3 השבועות קיבלתי ארקוקסיה ואתופן לסירוגין לטיפול בכאב [כמו שציינתי הכאבים נמשכים ללא הקלה במיוחד בלילות] בעקבות התרופה לחץ הדם שלי עלה 138-95 [בדקתי מספר פעמים בימים שונים ] כאשר לפני מתן התרופה לחץ הדם שלי הרגיל היה 115-75 , הפסקתי להשתמש בתרופות אלו וכתחליף אני משתמש באופטלגין למרות שהוא כדור חלש בהרבה , האם ביצעתי מהלך נכון או שכדאי להמשיך עם כדורים אלו ??
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה שניה בכתף עקב קרע חלקי בגיד - תגובה
ד``ר רם ירון08/06/2012מציע לך לבצע פיזיותרפיה
במקביל לבדוק שהבעיה אינה צווארית
במידה ולא פנה למומחה לכתף לשקול ארתרוסקופיה לא לפני MRI כתף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף ידאיציק03/06/2012
בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבים חוזרים באמצע כף יד שמאל בחלק העליון של היד הכאבים מתחזקים אם אני מותח את האצבעות כלפי פנים כף היד אשמח לתגובה והמשך טיפול מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף יד - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר03/06/2012יתכן דלקת של הגידים המיישרים - ממליץ לפנות למומחה כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמול וכאב באצבעות הסמוכות לזרתיונה31/05/2012
מול וכאב באצבעות הסמוכות לזרת ברגל שמאל הכאב ו/או הנימול מופיעים לעיתים אבל לא הצלחתי למצוא גורם לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמול וכאב באצבעות הסמוכות לזרת - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר01/06/2012ממליץ לבצע בדיקת הולכה חשמלית הנקראת EMG לרגליים ולפנות לאורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTדוד30/05/2012
סריקת L3 L4 הודגם בלט דיסק כללי ולטראלי דו צדדי הנוגע בשק הטקאלי מימין .
סריקת L4 L5 הודגם בלט דיק אחורי ולטראלי דו צדדי עם לחץ קל על השק הטקאלי.
הודגמה ציסטה כונדראלית עם גבולות סקלרוטיים האיליאום מימין.
הופעות ציסטות תת כונדראליות בסקרום ובעצם האיליאום משמאל.
רציתי לדעת מהם התוצאות והאם הציסטות מסוכנות ואם יש טיפול לתוצאות הללו.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
דוד03/06/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים
דוד12/06/2012אני מחכה לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)