מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ברגל שמאלחנה29/04/2012
אני סובלת מכאבים ברגל שמאל כחודשיים עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והיתגלה שינויים אוסטיאוארטריטיים קלים בברך ימין וקרסול ימין רציתי לדעת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל שמאל - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר30/04/2012מדובר בשינויים ניווניים קלים. ממליץ בדיקה על ידי אורתופד וטיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך שמאל
rami1103/05/2012גם לי יש כאב ברגל שמאל מזה 4חדשים וכבר ניסיתי אורטופדתפיסיוטרפיה ועוד אשמח לשמוע עצה טובה תודה רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםדור28/04/2012
אני בן 17, סובל מזה שנה וחצי מכאבים שהתחילו אחרי מאמץ ממושך בכתיבה בכף יד ימין, לאחר מכן שתי כפות הידיים, האמות, ובחצי השנה האחרונה גם בצוואר ובכתפיים,ובזרועות. הכאבים מונעים ממני כתיבה והקלדה - אין חולשה, רק כאב. כח גס תקין.
ביצעתי EMG+NVC פעמיים, אולטארסאונד במאמץ ובמנוחה (סה"כ 3 פעמים), רנטגן, בדיקות דם (פרופיל ראומטולוגי שלם), נבדקתי ע"י נוירולוגים, ראומטולוגים, אורתופדים, בהמלצת ראומטולוג אושפזתי למספר ימים בבי"ח לבדיקות מרוכזות (חלק מהנ"ל) ללא כל ממצא חדש.
טופלתי בנקסין ותרופות אנטי-דלקתיות, דיקור סיני, רפלקסולוגיה, ניסיון מנוחה ארוכה (חודש ללא מחשב או כתיבה), משככי כאבים ללא מרשם - כל זאת ללא הצלחה כלל.
הועלתה תאוריה שאולי מדובר בכאב מהצוואר שמוקרן מטה לידיים, ועשיתי MRI ע"ש צווארי השבוע - מחכה לתוצאות.
במקביל, התחלתי טיפול באתופן (200 מ"ג) - שעוזר ומפחית מאוד את הכאבים
האם יש למישהו רעיון במה מדובר? בידי כל החומר הרפואי, אוכל למסור כל שיידרש כדי לפתור את הבעיה - שכן אני לפני תקופת בגרויות ועד תחילת הטיפול באתופן לא הייתי מסוגל לכתוב כלל מפאת הכאבים - ואני דואג שמא ייפגעו הציונים ועתידי.
תודה רבה
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בידיים - תגובה
ד''ר אלון בורג29/04/2012שלום רב
נראה כי עברת בירור מקיף ואין לי מה להוסיף מעבר לכך.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומפרס להבראת מכה יבשה - חם או קר?שוקי28/04/2012
לפני מספר ימים נפלתי וספגתי מכה באגודל. תזוזה כמעט מלאה של האצבע אך עם שטף דם פנימי שניפח את האזור וצבע אותו בסימנים כחולים (התפתחו בעיקר לאחר יום). אילו קומפרסים נכון לעשות - חמים או קרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפרס להבראת מכה יבשה - חם או קר? - תגובה
פחות חשוב איזה קומפרסים. יותר חשוב להבדק לראות שלא נקרעה רצועה תומכת האגודל.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הרדמות בירךאבי28/04/2012
בן 32, בריא, פעיל גופנית.
בחודשים האחרונים שמתי לב שישנו אזור בירך ימין, כ 10 ס"מ מעל לברך, שהוא פחות רגיש למגע, כמו רדום אבל לא לחלוטין.
אני לא סובל מבעיות גב רציניות, אם כי העורף תפוס רוב הזמן.
בנוסף, (לא יודע אם קשור), עצם שוק ימין רגישה יחסית למגע.
מה יכול להיות מקור הבעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת הרדמות בירך - תגובה
מקור הבעיה לחץ על עצב תחושתי לירך חיצונית, עצב LFCN.
שם נוסף לבעיה מרלגיה פרסטטיקה.
נובע מלחץ של חגורה או מכנסיים צמודות.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרתעינת28/04/2012
ביומיים האחרונים החלו לי כאבים מאחורי המרפק של הרגל וגם נפיחות קלה.
האם אתם יודעם מה עלי לעשות ע"מ להוריד את הנפיחות והכאב ומה הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה חוזרת - תגובה
לא ניתן לאבחן בלי לבדוק אותך.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל ימין מתקפלת החוצה בהליכהחני ג.28/04/2012
יש לי כאב קל בקרסול. בהליכה, כף רגל ימין מתקפלת החוצה ואז אני לא מסוגלת להמשיך ללכת אפילו 20 מטר. התופעה הופיעה לפני כ חודש וחצי וחוזרת על עצמה בתדירות משתנה(כמה פעמים ביום או אחת לכמה ימים ) (ביום מסויים אני מסוגלת ללכת במהירות של 6 קמ"ש למרחק 10 ק"מ ולא יקרה כלום ,ויתכן שלאחר 200 מטר תופיע התופעה.לאחר מנוחה תעלם התופעה . האם התופעה מוכרת ומה עלי לעשות. תודה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל ימין מתקפלת החוצה בהליכה - תגובה
ממליץ ללכת להבדק על ידיד אורטופד.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגל ימין לאחר ריצת מרתוןאייל28/04/2012
שלום רב,
אני בן 37
יום שישי רצתי 10 ק"מ מרתון
זו פעם ראשונה שאני רץ מרחק כזה אך אני בכושר רץ 3 פעמים בשבוע 3 ק"מ
משחק כדורסל כל סופ"ש
ומתאמן באיגרוף תאילנדי פעם עד פעמיים בשבוע
לא הייתה לי בעיה בריצה אך שהגעתי הבייתה שעתיים אחרי הריצה הרגשתי כאבים בזמן הליכה ברגל ימין בחלק התחתון של כף הרגל.
זה כואב ממש עד כדיי מגבלה בהליכה כלומר כל דריכה על כף הרגל מגבירה את הכאב בשטח התחתון של כף רגל ימין
שאלתי היא :
האם לנוח ולקוות שזה יעבור האם לגשת מייד לרופא?
יכול להיות שזה שבר מאמץ או דלקת באיזור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף רגל ימין לאחר ריצת מרתון - תגובה
מדובר בתגובת מאמץ של הרגל. לא בהכרח שבר מאמץ.
מציע לבצע מתיחות של האיזור ולנוח.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאחורי המרפק של הרגלעינת28/04/2012
ביומיים האחרונים החלו לי כאבים מאחורי המרפק של הרגל וגם נפיחות קלה.
האם אתם יודעם מה עלי לעשות ע"מ להוריד את הנפיחות והכאב ומה הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאחורי המרפק של הרגל - תגובה
ד''ר מרדכי ויגלר30/04/2012אני מניח שהכוונה לקרסול. יתכן כתוצאה ממאמץ יתר כגון עמידה או הליכה ממושכת. בכל מקרה ממליץ בדיקה על ידי אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות כאב ועוד בברךרות27/04/2012
שלום רב,
אני בת 68 עם המון בעיות אורטופדיות אוסטאארטריטיס שני מפרקי ירך מושתלים גם הכתפיים כואכות מאד והגב התחתון התחיל מאד לכאוב לי בזמן הליכה ברך שמאל כואבת ומרגישה מין נימול וחולשה בברך ואחר כך אני מרגישה שהיא מתקפלת ואז אני מרגישה מצוקה מאד גדולה מה אני אמורה לעשות בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות כאב ועוד בברך - תגובה
עליך לפנות לאורטופד לבדיקה. במידה ומדובר בחולשה אמיתית ולא בכאבים יש לשלול מקור מעמוד השדרה.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחיבור הרגל עם האגןשימי27/04/2012
שלום!
אני מתאמן באיגרוף תאילנדי, אני חושב שזה קרה מבעיטה ברגל שמאל לצד בצורה לא נכונה הרבה פעמים, מה שהרגשתי שבעטתי זה שאני מעקם את הרגל בין החיבור שלה לאגן ואולי המתיחות שאנחנו עושים גרמו לזה או החמירו, אלה שני הדברים שאני יכול לחשוב עליהם שגרמו לזה.
הכאב בהתחלה היה כאב בחיבור הרגל לאגן ולפעמים כמו קליקים, עכשיו זה נפסק והכאב הפך להרגשה כאילו המקום נתפס באגן צד שמאל
עברו שלושה ימים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחיבור הרגל עם האגן - תגובה
כאב של מספר ימים יש לטפל על ידי מנוחה מתיחות ולעיתים נוגדי דלקת.
במידה והכאב נמשך יותר זמן ארו הופך להיות כרוני יש לבצע בירור על ידי אורטופד.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נעלי m.b.t פתרון?שלכת יורם26/04/2012
בשנים האחרונות התחלתי לסבול מכאבים בברכיים ובמפרקי הירכים ,מסתבר על סמך צילומים וct שעשיתי שנשחקו לי הסחוסים גם במפרקי הברכים וגם הירכיים, היציעו לי לנסות את הנעלים הנל וזה עוזר לי מאד. הכאבים חלפו ואני מסתדר.האם זה פתרון סופי או אזדקק בכל זאת לניתוחים בשלב כל שהוא, ראוי לציין שאני בן 73 . תודה שלכת יורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נעלי m.b.t פתרון? - תגובה
אם הנעליים עזרו והורידו הכאב למצב נסבל אזי זה הפתרון.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות בזרתמירב26/04/2012
המפרק העליון בזרת נפוח אדום וכואב. אין סימן לפצע ולא זכור לי שקיבלתי מכה. הזרת נראית מעט כפופה. מה הסיבה ואיך מטפלים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות בזרת - תגובה
ייתכן ומדובר בדלקת ייתכן בזיהום וייתכן בכל זאת מקרה חבלה.
ממליץ על בדיקה של רופא משפחה או אורטופד.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתון, כתף, עקב...איגור26/04/2012
שלום !
אני בן 49 ועד הזמן האחרון לא סבלתי משום בעיות רפואיות. הלכתי לחדר כושר, הרמתי משקולות, רצתי. לפני כשנה וחצי התחילו כאבים בכתף ימין. אין הגבלת תנועה, אבל כאב בהרמת יד. הרופא עשה לי זריקה בכתף. זה עזר ל-4 חודשים. אחרי שכאבים חזרו,בקשתי ממנו זריקה נוספת. הפעם עזר רק לשבועיים.
בזמן האחרון כאבים מתחזקים וזה ממש מפריע בחיי יום-יום. הרופא מציע ניתוח, קצת "לשפשף" עצם שלוחץ על הגיד וגורם לכאב. אני חושש מהניתוח.
הפסקתי להרים משקולות, אבל עדיין עשיתי הרבה ריצה. אבל בחודשים אחרונים הופיע כאב בעקב. הרופא עמר שזה דורבן. קניתי מדרסי עקב. זה לא עוזר, אפילו בימים אחרונים כאבים התעצמו.
בנוסף כבר שבועיים אני סובל מכאבים בגב התחתון. הם היו לי גם בעבר, אבל לא כאלה ממושכים. צריך לומר שאני עובד מול המחשב הרבה שעות.
אני ממש מתוסכל, פתאום אני מרגיש כמו זקן, הכל כואב לי...
מה לעשות ?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב התחתון, כתף, עקב... - תגובה
ד``ר רם ירון27/04/2012כאב כמוה כנורה אדומה האמורה להודיע לך שמשהו לא תקין וכדאי לך לתקנו
ראשית פיזיותרפיה לא תזיק הן לכתף והן לגב
נוגדי דלקת בצורת כדורים לעשרה ימים
תעבור לאימון בעצימות נמוכה משקל נמוך הרבה חזרות או תנסה לשחות לתקופת מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר פתלוגי בצוואר הירךשלמה25/04/2012
ב- 16/1/2012 התפרקה לאשתי עצם הירך , למחרת עברה ניתוח מיסמור .
הסתבר שמדובר בשבר פתלוגי , עברה 6 הקרנות בעצם .
כחודשים הלכה על הליכון , החלה פיזיוטרפיה , והחלה ללכת צעדים ראשונים
בעזרת מקל הליכה . בשלב מסויים החלו כאבים ובתאריך 10/4/2012 צולמה
ונבדקה על ידי המנתח שקבע : ללא עיוות , מתקשה בהעברת משקל על הרגל ,
בצילומים עדיין ללא חיבור גרמי מלא , רושם כי יש יצירת עצם .
ביקש להוריד עומס , ללכת על הליכון ולחזור לאחר 6 שבועות .
אתמול הרגישה כאב חדש כאילו חיכוך בעצם .
איך ניתן להתייחס לכאב ? לחיכוך? האם זה בגלל חיבור העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר פתלוגי בצוואר הירך - תגובה
קשה להתייחס לכאב לפי תיאורך. מה שצריך להוביל להחלטה זה מגמה של הכאב והאם בשיפור.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןדני24/04/2012
מזה חודשים רבים אני סובל מכבי גב תחתון המייסרים אותי בעיקר לפני הרדמות בלילה,לוקח לי זמן רב עד שאני מוצא תנוחה מתאימה ללא כאב בכדי להרדם.לפני כשבוע עשיתי מיפוי עצמות ואשמח לקבל חוות דעת בנוגע לממצאים.
מיפוי עצמות כולל ספקט לע"ש:
TC-99 MDP 25 mCi : הזרקה
סיבת הפניה: כאבים בגב תחתון.
ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בפסטה מימין של חוליה L5-S1 ,ב-ACJ.
RT,קליטה מעט מוגברת דיפוזית בטרסוס כף רגל ימין ואי סדירותבקליטה בע"ש.אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד.
סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
דני29/04/2012אבקש התיחסותכם לשאלתי משום מה שאלתי לא נענתה.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)