פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בהזזת אגודל
    מירי
    29/05/2012

שלום,
    לפני כחודש הופיעו כאבים בעת הזזת האגודל. הכאב באזור שרש כף היד בצד של האגודל וכן בעצם הגדולה שבשורש כף היד בצד של האגודל. לא כל תנועה גורמת לכאב אך תנועות מסויימות כגון בעת חפיפת הראש או בעת הרמת ילדים. לעיתים מרגיש כי האגודל זזה מהמקום ובשעת החזרתה מרגישים "קליק" רציני. אציין כי לא זכורה מכה כלשהי או טראומה כלשהי שגרמה לתופעה. מהי הסיבה לכך ומה מומלץ לעשות?
    בברכה,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהזזת אגודל

הוספת תגובה

• כאבים בהזזת אגודל - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    01/06/2012

מדובר ככל הנראה בבעיה שכיחה שנקראית אצבע הדק או TRIGGER FINGER = תהליך דלקתי של הגיד בתוך התעלה בבסיס האצבע.
    ממליץ לפנות למומחה כף יד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש שבר או שאין שבר
    שימי
    28/05/2012

מה זה אומר שבר קלפתי של הסקאפויד דורזלי מדיאלי

לקביעת תור
    סגירה
    יש שבר או שאין שבר

הוספת תגובה

• יש שבר או שאין שבר - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    01/06/2012

נשמע כמו שבר של הקורטקס = חלקו החיצוני של העצם.
    שברים של הסקפויד (עצם הסירה) יכולים להיות בעייתיים וממליץ לפנות למומחה כף יד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב
    מורן
    27/05/2012

שלום רב :)
    בתקופת הטירונות החלו לי כאבים חזקים בגב, במיוחד בצד ימין תחתון. ההרגשה היא כמו מתיחה של רצועות. הכאבים התחזקו כאשר הייתי נושאת נשק ואז הכאבים היו כמעט בלתי נסבלים.
    עכשיו אני בקורס וסבלתי בשבוע קודם מאותו סוג כאב, כנראה בגלל המיטות של הצבא.
    בשבוע האחרון התיישבתי על כיסא עם משענת לא נוחה למספר דקות ושוב התחילו כאבים מהסוג, אולם עברו ביום שלמחרת.

האם מומלץ ללכת לאורתופד מחשש לפגיעה אמיתית?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב

הוספת תגובה

• ברור וללא דיחוי

דני
    02/06/2012

מניסיון אישי שלי- למרות הגיל הצעיר, עם כאבים בגב לא מתעסקים ובטוח שלא מזניחים. אני הייתי קובעת בהקדם תור לאורטופד למען הסר ספק. אני יודעת שאני הייתי צריכה ללכת לפיזיוטרפיה וגם החלפתי מזרון למזרון אורטופדי שהמליצו לי וזה שיפר משמעותית את המצב והפחית את הכאבים.אני אגב את המזרון שלי קניתי בערוץ הקניות. יש להם מבחר מזרונים אורטופדיים במחיר הגיוני לגמרי אבל כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום ומכיר את הבעיה הרפואית לגבי סוג המזרון המתאים ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור וללא דיחוי

דני
    02/06/2012

מניסיון אישי שלי- למרות הגיל הצעיר, עם כאבים בגב לא מתעסקים ובטוח שלא מזניחים. אני הייתי קובעת בהקדם תור לאורטופד למען הסר ספק. אני יודעת שאני הייתי צריכה ללכת לפיזיוטרפיה וגם החלפתי מזרון למזרון אורטופדי שהמליצו לי וזה שיפר משמעותית את המצב והפחית את הכאבים.אני אגב את המזרון שלי קניתי בערוץ הקניות. יש להם מבחר מזרונים אורטופדיים במחיר הגיוני לגמרי אבל כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום ומכיר את הבעיה הרפואית לגבי סוג המזרון המתאים ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בכתף
    אור
    26/05/2012

שלום
    אימי חולת סרטן שד עם גרורות לעצמות (שתי חוליות)..הסרטן חזר לאחר 11 שנים.
    לפני כ-11 שנים עברה כריתה מלאה והוצאת בלוטות.
    לפני כחודש נפלה ושברה את הכתף, מבחינה אורטופדית הומלץ על החלפת כתף. אולם, לאור הרקע (היד הזו לעתים עם לימופדמה ומשם הוצאו הבלוטות) הוחלט רק לשים מנשא לכתף. לפני 3 ימים כף היד התנפחה מאוד.
    הרופא חושב שקשור לחוסר תנועה.
    השאלה האם זו בצקת שאפשר להעלים אותה עם יותר תנועה או שצריך והשאלה אם מותר מסאג' לימפטי.
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בכתף

הוספת תגובה

• שבר בכתף - תגובה

ד``ר רם ירון
    30/05/2012

עניין זה הוא לא למתן ייעוץ באינטרנט
    אנא גש איתה למומחה כתף או לאונקואורטופד על מנת שיוכל לאבחן וולתת מענה הולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול ושטפי דם
    לילי
    24/05/2012

שלום רב,
    בשבת האחרונה נקעתי את קרסול ימין. (מאז עברו 5 ימים). יש לציין שזה לא הפעם הראשונה שהרגל נחבלה...היא כבר עברה נקעים וגם שבר....ולמיטב ידיעתי - הרצועה בה קרועה לחלוטין.
    בכל מקרה - הפעם בנקע יש דבר שלא היה לי אף פעם: יש לי שטפי דם גדולים ליד 3 האצבעות המרכזיות של כף הרגל. ממש בחיבור בין האצבעות לרגל.
    האם זה קשור לנקע?
    תודה מראש,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול ושטפי דם

הוספת תגובה

• נקע בקרסול ושטפי דם - תגובה

ד''ר אלון בורג
    24/05/2012

שלום רב
    בהחלט קשור לנקע. שטפי דם עקב פציעה וקרע של רצועות.
    הדם בד"כ יורד לכיוון העקב או הבהונות.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה ללכת בבוקר
    נטע
    24/05/2012

אני בת 50 בריאה בדרך כלל ,כשאני קמה מהמיטה בבוקר או בצהרים אני מרגישה כאבים בקרסול למטה ואני בקושי הולכת , הלכתי לאורטופד והוא שלח אותי לאולטרסאוד ולא מצאו דבר הבדיקה נעשת מלפנים ומהצדדים אבל לא בצד האחורי של הקרסול למה הבדיקה מראה שהכל בסדר ואני מרגישה כמו התקשות לכמה דקות זה מפחיד אותי,אין לי ורידים נפוחים ולא בצקות כלום הכל בסדר חוץ מהחוסר יכולת לקום ולדרוך על הרגל בבוקר. מה עושים ולמי ניתן לפנות עוד ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה ללכת בבוקר

הוספת תגובה

• מתקשה ללכת בבוקר - תגובה

ד''ר אלון בורג
    24/05/2012

שלום רב
    יש לבדוק היכן הכאבים.
    במידה ותחת העקב, ככל הנראה מדובר בדלקת של פציה פלנטרית- דורבן.
    במידה ומדובר בצד האחורי של העקב ייתכן דלקת מקומית באיזור גיד האכילס.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה ללכת בבוקר

נטע
    13/06/2012

האם הכאבים האלה יעלמו ,למי עלי לפנות בקשר לכאבים בקרסולים? תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים
    אוריאל
    22/05/2012

שלום שמי אוריאל, בן 20, לפני יומיים עברתי תאונת דרכים קיבלתי מכה באגודל ימין והוא התנפח וקבלתי מכה יבשה בברך שמאל. רבע שעה לאחר התאונה התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון והרגשתי מין חומציות בפה (בכיך). אתמול הייתי אצל רופאה (ביקור רופא). היא עשתה לי בדיקות פיזיות בסיסיות (לעמוד ולהרים את כל אחת מהרגליים,לשים רגל אחרי רגל בפס ישר), עשיתי את התרגילים טוב. היו לי גם באשכים (דקירות) אבל זה עבר בינתיים. יש לי דקירות בכל הגוף עם הדקירות מפסיקות פעם חוזרות. ביקשתי הפנייה למיון לעשות רנטגן וCT כדי לשלול פריצת דיסק אבל הרופאה טענה שאין לי פריצת דיסק ואם הייתה לי פריצת דיסק לא הייתי יכול להרים את הרגליים בזמן שאני יושב(אני מתקשה קצת שלהרים את רגל שמאל- יכול להיות בגלל המכה היבשה שקבלתי ברגל). היא צודקת?
    כשאני יושב יכול לכאוב לי הגב תחתון ואז כשאני משנה תנוחה כואב לי קצת מעל עצם הזנב.. לפעמים כואב לי הגב האמצעי ולפעמים העליון. עוד משהו שאני רוצה להוסיף... כשחזרתי מביקור רופא הביתה במהלך הנסיעה הביתה כל פעם שעלינו על פסי האטה היו לי כאבי גב - דקירות חדות, ובכל פנייה שהרכב עשה היו לי כאבי גב. כמו כן אתמול הרגשתי צריבה בגב התחתון. האם לפי דעתך לפי מה שכתבתי כאן ולפי הבדיקה (הבסיסית) שהרופאה עשתה יכול להיות שיש לי פריצת דיסק או שהרופאה צודקת ועל סמך הבדיקות הבסיסיות (שעברתי) אין לי?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים

הוספת תגובה

• משהו שאני רוצה להוסיף

אוריאל
    23/05/2012

קמתי היום בבוקר וכשאני מזיז את כף רגל ימין לצד שמאל וימין יש לי מין כאב כזה ניראה לי שזה בשריר שהשריר תפוס.. אני יכול לעמוד על קצות האצבעות ועל העקבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אוריאל
    23/05/2012

אני מרגיש גם שהשרירים שלי בידיים וברגליים חלשים.. כאילו הם מתנוונים (חס וחלילה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

ד''ר אלון בורג
    24/05/2012

שלום רב
    אתה מתאר תלונות אופייניות לתאונת דרכים, כולל כאבים בגב ובשרירים ותחושת חולשה לעיתים בחילות והקאות.
    לא מדובר בפריצת דיסק.
    אתה צריך לנוח קצת ולחזור לשגרה כפי יכולתך.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוכים בעקבות קיפוזיס צווארי...
    הילר
    22/05/2012

שלום רב,
    אני בן 52. לאחרונה בצעתי MRI צווארי עקב בעיות שיווי משקל, חולשת רגליים וקשיי הליכה והתגלו קיפוזיס צווארי ושני בלטים, שלא לוחצים על חוט השדרה עצמו. להפתעתי, יש מחלוקת בפרשנות בין הרופאים שראו את הצילומים (נוירולוג ואורטופד), וכל אחד טוען להשפעות שונות של הממצאים. אני לא מצפה "ליישב כאן את המחלוקות", אבל כן הייתי שמח לקבל מכם תשובה על השאלה המרכזית שמעניינת אותי: מהם הסיבוכים האופייניים מכזה פגם בחוליות הצוואר, והאם הם כוללים את מה שציינתי לעיל, בתוספת כאבי ראש כרוניים, תשישות בלתי סבירה ודלקת סמויה. כאן המקום לציין ולהדגיש, שחוץ מהממצא הנ"ל, כל הבדיקות שלי תקינות לחלוטין, כולל EMG, בדיקת CT לגב תחתון, MRI מוח וכל בדיקות הדם, למעט סמני דלקת כרונית בלתי מזוהה...

מצורף הצילום, לעיונכם...

מודה לכם מראש בהוקרה רבה!

הוספת תגובה

• והנה הצילום הנכון...

הילר
    22/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והנה הצילום הנכון... - תגובה

ד''ר אלון בורג
    24/05/2012

שלום רב
    על פניו אתה מתאר תסמינים שיכולים לנבוע מלחץ על חוט השדרה, אך בתמונת הMRI שצירפת לא רואים סימני לחץ.
    ממליץ שתפנה לאורטופד עמוד שדרה או נוירוכירורג שעוסק בנושא ליעוץ.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר התאומים
    בת 40
    21/05/2012

לפני שבוע במהלך פעילות ספורט עברתי קרע חלקי בשריר התאומים.
    האבחנה נעשתה במיון באולטרסאונד.
    מאז אני סובלת מכאב חד, יש ימים שאני מסוגלת לדרוך מעט על הרגל, יש ימים שאיני יכולה.
    אני חייבת לציין שהיום נאלצתי ללכת לא מעט והערב הכאב גדול יותר ואני ממש לא מסוגלת לחשוב על דריכה על הרגל.
    לא ברור לי מה הטיפול למצב, נאמר לי לחבוש גרב ורידים אך היא גרמה לי לכאב רב גם בעצם (בעברי הרחוק שברי הליכה, האם הגרב יכולה להזיק לי?), משכחי כאב- חלק אומרים לקחת אטופן וחלק אוסרים, ופזיוטרפיה - האם היא יכולה לעזור או שמוקדם מידי להתחיל?
    אורטופד שהלכתי אליו טוען שמכיוון שאני עובדת בישיבה אין מניעה מלחזור לעבודה, אבל אני לא רואה עצמי מגיעה בהליכה למשרד ועומדת בכאב זה יום שלם. מה בדר"כ זמן ההחלמה ואיך ניתן להאיץ את התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר התאומים

הוספת תגובה

• קרע בשריר התאומים - תגובה

ד``ר רם ירון
    22/05/2012

מציע לשקול הזרקת PRP לאזור הקרוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה חוזרת.
    אוריאל
    21/05/2012

שלום רב,
    לפני כשנה וחצי קרעתי רצועה צולבת קדמית ומיניסקוס בעקבות נפילה בצבא,אז שירתתי בתור לוחם בשיריון.ביצעתי ניתוח שחזור רצועה וקריטה של המיניסקוס עברתי תהליך שיקום של חצי שנה הכולל פיזוטרפיה אינטנסיבית וחזרתי לשרת כלוחם בשריון.לאחר כחצי שנה מאז חזרתי לצבא,בזמן ריצה הרגשתי תנועה לא נכונה בברך ומאז הרגשתי כאבים מאוד חזקים והגבלה בתנועה בעיקר ביישור.לפני שבועיים ביצעתי אורטוסקופיה שבה התגלה התגבשות של ריקמה רכה וכן נזק דרגה 2 לסחוס.את הריקמה הוציאו וניקו.כרגע אני סובל מכאבים מאוד חזקים בברך.מה אתה ממליץ לי לעשות?והאם זה נכון שאני ימשיך את השירות הצבאי שלי שהרי הברך במצב לא טוב ואולי נכון יותר לקחת תקופת שיקום רצינית כדי לטפל בברך בצורה מבוקרת ונכונה ע"מ להחזיר אותה למצב כמה שיותר טוב.מה גם שיש טיפולים שהומלצו לי ע"י רופאים כמו אפוסטרפיה שלא מוכרים ע"י הצבא וכל עוד אני חייל אני לא יכול לבצע אותם (רק באופן פרטי כמובן והמשמעות היא הרבה מאוד כסף.)אשמח לעזרה וחשיבה מה כדאי לעשות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה חוזרת.

הוספת תגובה

• פציעה חוזרת. - תגובה

ד``ר רם ירון
    22/05/2012

הייתי ממליץ לך לחזור לרופא המנתח שלך להתייעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בזרת הרגל
    ענת
    21/05/2012

היי,
    לפני כשבוע וחצי שברתי את הזרת ברגל ימין.
    תוצאות הבדיקה הן:
    בוהן 1 רגל ימין, שבר בבסיס הגליל המקורב.
    האורטופד שקיבל אותי במוקד רפואה דחופה סידר לי קיבוע לאצבעות האחרות והנחה ללכת הליכת עקב במשך שלושה שבועות ובשום אופן לא לדרוך על הרגל (וכמובן מנוחה רבה), הוא גם הוסיף שלאחר שבוע אני צריכה להבדק שוב אצל אורטופד ולבצע צילום רנטגן כדי לראות האם השבר מתאחה כמו שצריך.
    אתמול ביקרתי אצל אורטופד לביקורת (בהתאם להנחיה שקיבלתי) והפעם קיבלתי הנחייה שונה לגמרי - הרופא טען שאין בכלל צורך ללכת הליכת עקב במקרה של שבר מעין זה, אפשר ללכת כרגיל, זאת אומרת לדרוך על הרגל. הוא אמר זאת על סמך ניסיונו ולא בגלל שהוא ביצע לי צילום רנטגן נוסף.
    אני לא יודעת לאיזו מההמלצות של הרופאים להתייחס ומאוד חשוב לי שהשבר יחלים כמו שצריך ואני לא אגיע למצב שהפציעה הזו תמשיך להפריע לי מאוחר יותר.
    אודה להמלצה נוספת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בזרת הרגל

הוספת תגובה

• שבר בזרת הרגל - תגובה

ד''ר יונה יניב
    04/06/2012

אכן, בשבר של האצבע הקטנה בכף הרגל ניתן ללכת רגיל (כמובן בתלות בעצמת הכאבים) ואין צורך בצילום כל שבוע כי לא רואים כלום. ניתן לצלם אחרי חודש-חודש וחצי לראות אם יש חיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקו המותן
    אסף
    21/05/2012

לאחרונה אני מרגיש כאב בצד ימין של המותן. הכאב מופיע בזמן הליכה. המיקום המדויק הוא בצד הימני של קו החגורה ואם להיות ציורי, בחיבור בין הרגל לתחילת הבטן.מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקו המותן

הוספת תגובה

• האם בדקת במקרה ...

ליאת ג'רבי
    21/05/2012

הי,
    נראה לי שהדוקטורים יסכימו איתי שצריך לעשות צילום של עמוד השדרה - היות וזה תיאור של תופעות שקשורות לעמוד השדרה עם הקרנה לאזור הרגל (ויכולות להיות מגוון של סיבות, אם ממערכת השלד, מערכת עיצבית או מערכת שרירית)
    תרגיש טוב !

ליאת, ליאתנועה
    מדריכה לפעילות גופנית, מתמחה בשיקום הגוף בשיטת סטוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בברך
    עומרי
    21/05/2012

שלום,

בן 39 בריא בד"כ
    השבוע הרגשתי מים בברך ימין ונשלחתי לבדיקות.ספירת דם תקינה.
    אין כאבים בברך רק נוזלים.
    לא זכורה טראומה לברך.
    שאר המפרקים תקינים
    אין חום, כאבים בפה פצעים או מצב לא תקין אחר.
    URIC ACID תקין(5.5)
    ESR תקין (6)
    CRP תקין (פחות מ 0.5)
    RHEUMATOID FACTOR QUANTIT תקין (5)

האם עלי לבקש בדיקות נוספות? איזה כיוון כדאי לבדוק? האם ללכת לראומוטולוג או אורטופד?

בברכה,
    עומרי

בברכה,
    עומרי

לקביעת תור
    סגירה
    מים בברך

הוספת תגובה

• מים בברך - תגובה

ד``ר רם ירון
    22/05/2012

אורטופד מומחה לברך וארתרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיוני האישי, מאוד
    יעלי
    21/05/2012

מאוד ממליצה על החבישה הזו,הקלה משמעותית בכאבים עד להעלמות ממש.
    לא ,אינני מפרסמת,פשוט סבלתי רבות ומצאתי זאת בתחילה באתר גרמני ולאחר מכן כאן בישראל.
    רק לוודא שיהיו נעלים מתאימות ובריאותיות להליכה !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מניסיוני האישי, מאוד

הוספת תגובה

• Skier's thumb
    שוקי
    21/05/2012

אובחנתי עם שבר (וללא קריעה של הרצועה. כך לפחות האבחנה). כף היד מצויה בגבס כבר שלושה שבועות. אני עדיין מרגיש רגישות רבה באזור השבר (לא כאבים שמדירים שינה אך תנועות מסוימות עם כף היד מזכירות לי שיש בה שבר). האם רגישות כזו סבירה לאחר פרק זמן שכזה או שמא זה מעיד על תהליך ריפוי לא תקין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Skier's thumb

הוספת תגובה

• Skier's thumb - תגובה

ד''ר יונה יניב
    21/05/2012

הכאבים יכולים להמשך גם 5 שבועות ולפעמים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Skier's thumb - תגובה - תגובה

ד''ר יונה יניב
    21/05/2012

הכאבים יכולים להמשך גם 5 שבועות ולפעמים יותר, יש צורך בבדיקת רופא וצילום לודא יציבות של המפרק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה