פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח מיפוי עצמות בעקבות כאבי גב תחתון
    דני
    08/05/2012

שלום רב,אודה לתשובתכם בפיענוח מיפוי עצמות.
    מזה חודשים רבים אני סובל מכבי גב תחתון המייסרים אותי בעיקר לפני הרדמות בלילה,לוקח לי זמן רב עד שאני מוצא תנוחה מתאימה ללא כאב בכדי להרדם.לפני כשבוע עשיתי מיפוי עצמות ואשמח לקבל חוות דעת בנוגע לממצאים.
    מיפוי עצמות כולל ספקט לע"ש:
    TC-99 MDP 25 mCi : הזרקה
    סיבת הפניה: כאבים בגב תחתון.
    ממצאים:
    קיימת קליטה מוגברת בפסטה מימין של חוליה L5-S1 ,ב-ACJ.
    RT,קליטה מעט מוגברת דיפוזית בטרסוס כף רגל ימין ואי סדירותבקליטה בע"ש.אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד.
    סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים.בתכם לפיענוח מיפוי עצמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח מיפוי עצמות - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    המיפוי אינו מצביע על סיבה ספציפית לכאבי הגב.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בעכוז כנראה מריצה
    מיכל
    08/05/2012

שלום ,
    בת 44 רצה מעט (כ 30 ק"מ בשבוע) בעיקר בחוץ .(כביש,אספלט,כורכר) .
    לפני כשבוע התחילו לי כאבים בעכוז שעברו תוך כדי ריצה או אחריה .אחרי הריצה אתמול התחיל שוב כאב שעדיין לא נפסק .
    מה זה ?
    מה עושים ?
    האם להפסיק לרוץ ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בעכוז כנראה מריצה

הוספת תגובה

• כאב בעכוז כנראה מריצה - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    ייתכן דלקת במוצא ההמסטרינגס.
    ממליץ על מתיחות ומנוחה

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל
    שאלה
    07/05/2012

בת 33 במשקל תקין יש לי כאבים בכף רגל בדריכה ובמנוחה כבר כמה שבועות, האם יש לי דורבן?
    שנים עושה הליכות,חיטוב,אירובי אבל לא בצורה מוגזמת, לא סבלתי אף פעם מכאבים.
    אציין שלא עברתי שום טראומה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף רגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    ייתכן ויש מצב הנקרא PLANTAR FASCITIS או דורבן.
    הכאבים בד"כ באיזור העקב.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    רוני
    07/05/2012

שלום,
    שמי רוני ואני בת 36 לפני כחודש וחצי בעקבות כאבי גב תחתון חזקים ורדימות בכף רגל ימין עשיתי CT שבו אובחן פריצת דיסק קשה -
    בקע אחורי מרכזי וצדדי מימין גולש עד רצס הלטרלי וגורם ללחץ ניכר על השק התקאלי :L5-S1
    ומוצא של השורש מימין.גובה L5 S1 ויש שחיקה של הדיסק עם היצרות ותופעת ואקום.
    HERNIATED INTERVERTEBRAL DISC LUMBAR SACRAL.
    לאחר ייעוץ עם האורטופד המטפל הבנתי שניתוח הסרת דיסק וקיבוע חוליות הוא מן ההכרח אך הציעו לי לנסות קודם זריקות אפידורל לתוך העצב תוך כדי שיקוף.
    לפני כשבוע עברתי את הזריקה ורק היום מתחילה להרגיש מעט הקלה בכאבים (2 - 3 דרגות פחות). לוקחת פעמיים ביום פרקוסט 5 מ"ג.

השאלות שלי - עד כמה הזריקות הללו יכולות לשפר את המצב לגודל הפריצה שלי ואם בכלל? האם הזריקות זה רק להקלה בכאבים? במידה וכן, האם אני מבזבזת זמן יקר בעיכוב הניתוח? חייבת לציין שאני עדיין עם כף רגל ימין רדומה, האם יש סיכוי שהמצב יישאר כפי שהוא?

תודה מראש,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פגיעה בכף היד
    דורון
    06/05/2012

שלום רב
    לפני כ3 שבועות נפלתי על כף יד ימין במהלך פעילות ספורטיבית וחשתי כאבים חזקים.שמתי קרח על כף היד במהלך 4 שעות לאחר הפגיעה וביום למחרת הלכתי להיבדק ולעשות צילום ואמרו לי שאני סובל מחבלה חזקה בשורש כף היד והמליצו לי לשים תחבושת אלסטית כשבוע. עד עכשיו אני סובל מכאבים, אומנם לא חזקים כמו בהתחלה אבל מגבילים אותי בשימוש בכף היד.
    מה אני אמור לעשות ולאיזה אורתופד אני אמור לפנות?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בכף היד

הוספת תגובה

• פגיעה בכף היד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    11/05/2012

כדאי להגיע בהקדם לכירורג של יד או לאורתופד לבדיקה ואולי הוא ישלח אותך לבדיקת CT, בהתאם לתוצאות הבדיקה הקלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלאחר ניתוח
    ישראלה
    06/05/2012

אני בת 49 אקטיבית ובריאה בדרך כלל ולפני 3 שבועות עברתי ניתוח diskectomy אחרי שסבלתי 5 חודשים בהם נהפכתי לסעודית עם כל המשתמע מכך .
    היום אני מרגישה ללא ספק הקלה רבה ושיפור ניכר .אך עדיין חסרת אנרגיות הולכת 5 דקות ומתעיפת ויש לי "הליכה של ברווזה" וכאשר אני מתעיפת יש לי כאב שחוזר לגב תחתון והאגן, ולחץ על חוליות גב עליונות וחוסר אפשרות לישיבה מעל 5 דקות המנתח אמר שלי שהניתוח עבר בהצלחה ומבחינתו אני בריאה .
    האם אילו שלבי החלמה ?? או משהוא אחר שמצריך טיפול נוסף ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלאחר ניתוח

הוספת תגובה

• שאלה שלאחר ניתוח - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    יש להפריד בין כאבים בנוצרו עקב לחץ של הדיסק לבין כאבים אחרים בגב.
    לעיתים עובר זמן רב עד החלמה מניתוח.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ניתוח ארטרוסקופיה
    גור
    05/05/2012

שלום לכולם, לפני כ5 חודשים נפצעתי במהלך משחק כדורגל וקרעתי את הרצועה הקדמית הצולבת בנוסף לקרע חלקי במיניסקוס המדיאלי. מערך שירותי הבריאות המסורבל להחריד גרם לכך שאת הפענוח הסופי ואת העובדה שאני צריך לעבור ניתוח קיבלתי רק לפני כשבועיים. העניין הבעייתי הוא שבאמצע בחודש אוגוסט אני מתכנן לטוס להודו לטיול של חודשיים. כשסיפרתי את זה לרופא המנתח (לאחר שהניתוח נקבע ל13 לחודש), הוא סירב לקחת על עצמו את האחריות ואמר כי הוא אינו יכול להיות אחראי על תהליך השיקום שלי כשאהיה בהודו ולא מסכים לנתח אותי. בנוסף הוא אמר שבמקרה ואני לא אוותר על הטיול עדיף לעשות אותו עם רצועה קרועה מאשר עם רצועה משוחזרת "טרייה", כיוון שהנזק שאני יכול לגרום לברך במצב שלה כעת הוא יחסית מינימלי. כעת אני מתלבט בין אם לעשות את הניתוח אצל מנתח אחר, לדחות אותו לאחרי הטיול או בכלל לדחות את הטיול. חשוב לציין שמבחינה יומיומית אני מתפקד כרגיל (הליכה ממושכת, עליה במדרגות, כיפוף מלא של הברך) ואני לא מתכנן בטיול טראקים ארוכים או טיפוסי הרים למיניהם. השאלה היא מה הסיכון בכל אופציה שאבחר. תודה רבה לעונים

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה

ד``ר רם ירון
    05/05/2012

גבר
    לדעתי המנתח שלך מתכוון לומר לך שבמידה ואתה מרגיש בחוסר יציבות של הברך ואכן אתה מעונין לסדר הבעיה אזי מוטב לך להיות בארץ בקרבת המנתח עם טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיבים לפי פרוטוקול ניתוחי ואל לך לנסוע למקומות שבהם הסיכוי להחלים ויתרה מכך לקבל זיהום בברך שאת סופה לא נדע
    תקשיב למנתח שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בכתף
    אייל
    04/05/2012

לפני כשנתיים נפלתי מסולם ושברתי את עצם ההומרוס במפרק הכתף (בצוואר האנטומי של ההומרוס) העצם חדרה לראש העצם והתאחתה בזוית של כארבעים וחמש מעלות מהמנח המקורי. כתוצאה מהמנח יש לי מגבלה בתנועה. אני יכול להרים את היד בקלות עד גובה הכתף, בקושי עד זוית של כארבעים וחמש מעלות מעל הכתף, ועם עזרה (למשל הישענות על קיר) עד זוית של כשמונים מעלות מעל הכתף. (לעומת כתשעים מעלות מעל הכתף ביד הבריאה ללא עזרה) בהרמת היד הצידה אני מגיע לגובה הכתף בלבד. מעבר לכך, עקב חדירת העצם לראשה, עצם ההומרוס קצרה יותר ביד ימין מאשר ביד שמאל. האם בשלב זה ניתן עדיין לבצע ניתוח ליישור העצם, להביאה למנח ולאורך המקורי, ולהגיע למצב של תנועה ללא מגבלה כלל? אם כן, עד כמה הניתוח פשוט וחסר סיכונים? אילו שרירים צריך לחתוך לשם כך, והאם יחלימו לחלוטין? תודה, אייל

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בכתף

הוספת תגובה

• שבר בכתף - תגובה

ד``ר רם ירון
    05/05/2012

אייל
    בעייתך היא מסוג הדברים שהיא אפשר ואסור לפתור דרך הנט.
    אני צריך לבדוק את הצילום ואותך ואולי להוסיף הדמיה נוספת לבירור נזקים נוספים
    לפני החלטה על טיפול כירורגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מתאימה לאיחוי שבר?
    שוקי
    04/05/2012

יש לי שבר קטן בכף היד. מקובע בגבס.
    האם יש מזון מסוים שראוי לאכול בתקופת ההחלמה, כזה אשר מזרז/משפר את איחוי העצמות?
    (אני שומע כל מיני אמירות כמו: תשתה הרבה חלב, תוכל הרה גבינות....)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה מתאימה לאיחוי שבר?

הוספת תגובה

• תזונה מתאימה לאיחוי שבר? - תגובה

ד''ר יונה יניב
    11/05/2012

אין צורך בתזונה מיוחדת. כמו תמיד - יש לאוכול בצורה מאוזנת מכל אבות המזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה לגבי ניתוח ארטרוסקופיה
    גור
    04/05/2012

שלום לכולם,
    לפני כ5 חודשים נפצעתי במהלך משחק כדורגל וקרעתי את הרצועה הקדמית הצולבת בנוסף לקרע חלקי במיניסקוס המדיאלי. מערך שירותי הבריאות המסורבל להחריד גרם לכך שאת הפענוח הסופי ואת העובדה שאני צריך לעבור ניתוח קיבלתי רק לפני כשבועיים. העניין הבעייתי הוא שבאמצע בחודש אוגוסט אני מתכנן לטוס להודו לטיול של חודשיים.
    כשסיפרתי את זה לרופא המנתח (לאחר שהניתוח נקבע ל13 לחודש), הוא סירב לקחת על עצמו את האחריות ואמר כי הוא אינו יכול להיות אחראי על תהליך השיקום שלי כשאהיה בהודו ולא מסכים לנתח אותי. בנוסף הוא אמר שבמקרה ואני לא אוותר על הטיול עדיף לעשות אותו עם רצועה קרועה מאשר עם רצועה משוחזרת "טרייה", כיוון שהנזק שאני יכול לגרום לברך במצב שלה כעת הוא יחסית מינימלי. כעת אני מתלבט בין אם לעשות את הניתוח אצל מנתח אחר, לדחות אותו לאחרי הטיול או בכלל לדחות את הטיול.
    חשוב לציין שמבחינה יומיומית אני מתפקד כרגיל (הליכה ממושכת, עליה במדרגות, כיפוף מלא של הברך) ואני לא מתכנן בטיול טראקים ארוכים או טיפוסי הרים למיניהם. השאלה היא מה הסיכון בכל אופציה שאבחר.
    תודה לכל העונים!

הוספת תגובה

• דילמה לגבי ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    יש לך מנתח אחראי מאד שדואג לבריאותך.
    תמיד תוכל למצוא מנתח שיסכים לנתח אותך למרות הטיול.

לבחירתך.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    03/05/2012

סובל מזה כחודש וחצי כאבים בעורף וכתף שמאל המקרינים כאבים גם ליד שמאל. בעיקר כואב במנוחה ובשכיבה במיטה. בצילום רשום שיש איבוד של הלורדוזיס. האם זה אומר שיש אפשרות לדלקת במקום כי הכאב אינו מרפה גם עם אקמול ומישחת וולטרן. מאוד סובלת ולא יודעת מה לקחת להקלה או לריפוי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אלון בורג
    09/05/2012

שלום רב
    אתה מתאר מצב שמתאים לפריצת דיסק צווארית.
    פנה לאורטופד לקבחון וטיפול.
    ייתכן ותשלח לCT עמש צווארי.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באצבע שלא מתאחה.
    איציק ואזנה
    03/05/2012

יש לי שאלה.
    שברתי את האצבע ביד ימין (שבר ללא תזוזה של העצם) לפני 3 חודשים.
    הייתי עם קיבוע לאצבע למשך חודש, לאחר שהורדתי את הקיבוע עדין היה לי טיפה בעית תנועה מלאה. היום לאחר 3 חודשים המצב השתפר אבל עדין יש לי כאבי לחץ במקום וקושי לקפל במיוחד שאני קם בבוקר מן כאבי לחץ שאי אפשר להזיז את האצבע.
    מה צריך לעשות בנושא ?!
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבע שלא מתאחה.

הוספת תגובה

• שבר באצבע שלא מתאחה. - תגובה

ד''ר יונה יניב
    11/05/2012

1. ללכת לבדיקה אצל כירורג של היד לראות שהכל תקין
    2.הפעלה בפיזיותרפיה ובריפוי בעיסוק. כירורג היד יוכל לפרט למטפלים מה עליהם לעשות, בהתאם לבדיקה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ברגל האחורית
    איציק וילמן
    02/05/2012

שלום,

אינני בטוח אם זה הפורום המתאים לשאלה שלי אבל בכ"ז החלטתי לפרסם כאן, אני בן 37 ומזה תקופה ארוכה אני מרגיש שאיני יכול לעמוד על רגלי לאורך זמן, כל הזמן אני מרגיש עייפות ותשישות באזור הרגל האחורית(HAMSTRING MUSCLES), אני מבצע פעילות ספורטיבית ריצה, הליכה, והשרירים הנ"ל מתעייפים במהירות שיא, אין לי בעיה של חוזק השרירים או בעיות של סיבולת לב ריאה, התחושה היא של חולשה וגירוי מרגיז של כאב מעצבן, בנוסף שמתי לב שכאשר אני נשכב על הגב ומבצע מתיחה לאחור של הגב תוך כדי הישענות אחורה לאחר כ-2-3 שניות אני מתחיל להרגיש שאותם שרירים ברגל האחורית כאילו "מתעלפים" ואני חייב לקום חזרה אחרת התחושה היא של דגדוג שהולך ומתגבר בייחד עם אובדן תחושה באותם שרירים של הרגל האחורית וקצת באזור הברך האחורית(שזה גם שריר ששייך לרגל האחורית למעשה), דבר זה פוגע לי ביכולת לבצע מאמצים מפני שאני מתעייך ממש מהר וישר רוצה לשבת, זה גורם לי להיות פחות פעיל ואפילו מתבטא בחוסר רצון לקום מהמיטה בבוקר, כל קימה היא פשוט מפרכת. אני סובל גם מבלט דיסק L5-S1 אולי יש קשר.
    השאלה שלי היא מה לעשות בנידון? איזה בדיקות עלי לבצע? האם יש בדיקות ספציפיות לשריר שיוכלו לבודד את הבעיה ולאפשר לי לגלות מה יש לי? האם זה משהו שניתן לרפא? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ברגל האחורית

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה

איציק וילמן
    02/05/2012

אם התיאור שלי לא מספיק טוב או חסר משהו או שאני בפורום הלא נכון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בעקבות תאונת אופניים
    רויטל
    01/05/2012

לפני כשלושה שבועות נפלתי מהאופניים שלי על האגן. הנפילה הייתה מאד חזקה על רצפת בטון. לאחר מכן התחיל לכאוב לי הראש והרדמות יד ימין. היום, שלושה שבועות אחרי היד עדיין רדומה ובאופן מוזר הצטרפו כעת גירודים בלתי נסבלים בכתף ימין ולאורך היד.כאבים כמעט ואין כבר. בביקור אצל האורטופד נאמר לי כי קיבלתי מכה חזקה ומעבר לטיפול שטחי בכאבים אין מה לעשות וכי יידרשו מספר שבועות לשיקום. העניין הוא שזה משגע אותי, ההרדמות והגירודים הם כבר לא אפשריים. מהי דעתך? האם מדובר בדלקת? האם בעיה עצבית? אשמח מאד לתשובתך הדחופה.

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בעקבות תאונת אופניים - תגובה

ד``ר דן הוט
    02/05/2012

נראה לי שיתכן ונפגעת גם באזור הצוואר. מומלץ לגשת בהקדם לבדיקה אצל מומחה למחלות עמוד השדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשורש כף היד
    רייצל
    30/04/2012

שלום,
    אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אורטופדיה נשמע לי נכון...
    מאז שאני ילדה אני סובלת מציסטה בשורש כף היד הייתה תקופה שהיא הייתה נורא גדולה וממש בולטת וכיום היא בגודל של גולה ועדין ניתן לראות אותה..יש ימים שהיא נורא כואבת לי אני לא יכולה להשלים את הפעילות עם הכף יד אני לא יכולה לענוד צמידים או שעון לאורך זמן כי היא מתחילה לכאוב ובכלל כל פעילות ספורטבית שצריך להשתמש בכפות הידים..הכאב הוא כאב נורא חד ומציק ומה אפשר לעשות על מנת לקל על הכאב??????
    תודה מראש רייצל

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשורש כף היד

הוספת תגובה

• ציסטה בשורש כף היד - תגובה

ד``ר דן הוט
    02/05/2012

לפי התאור נראה שמדובר בגנגליון. מומלץ לאור הזמן הרב שאת סובלת להשלים בדיקת אולטראסאונד וצילום שורש כף יד ולפנות איתם לכירורג כף יד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה