פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בכף הרגל שלא הצליח
    גלית כהן
    17/08/2010

שלום רב, לפני 14 שנה עברתי ניתוח הלוס ולגוס בכף רגל ימין בבית החולים שערי צדק בירושלים. למרות שנטען בזמנו כי הניתוח הצליח עם הזמן גיליתי שלא כל אצבעות כף רגלי דורכות על הרצפה - האגודל והאצבע שאחריה. משקל הגוף נופל על שאר האצבעות. במשך כמה שנים הדבר לא הפריע לי מעבר לאסטטיקה שזה לא יפה במיוחד. אבל עם השנים ולאחר שתי לידות (עלייה במשקל) אני סובלת מכאבים נוראיים בכף הרגל. הכאבים מתמקדים באזור העליון של כף הרגל כאשר אני מנסה להזיז את האצבעות (חיבור האצבעות לכף הרגל). כעת אני נמצאת בשליחות בחו"ל והרופאים כאן מאוד מופתעים מכף הרגל שלי וממצבה. ולא ממש יודעים מה לעשות בעניין חוץ מניתוח ואני חוששת לעשות ניתוח כאן מכיון שהם לא ממש מכירים את הבעיה שנגרמה כתוצאה מהניתוח. שום נעל לא עוזרת לי, לא נעלי ספורט ולא בירקנשטוק... ממש כלום! לפני מספר חודשים קיבלתי זריקה שעזרה מעט ושוב חוזרים הכאבים.
    שאלתי היא ממה יכולים להגרם הכאבים? (קשה לי מאוד ללכת ושלא לדבר על לרוץ עם ילדיי) והאם יש פתרון מעבר לניתוח? האם ייתכן שזו דלקת פנימית... אני אובדת עצות וכרגע ניתוח לא ממש בחשבון.
    תודה רבה מראש
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בכף הרגל שלא הצליח

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

שלום גלית,
    ניראה לי כי את זקוקה לבדיקה יסודית והתאמת רפידות לפי מידת גבס עם שיפורים לפי הצורך.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כאבים ברגל שמאל כבר חצי שנה
    שלומי
    17/08/2010

יש לי כאבים ברגל שמאל כבר חצי שנה ושאני נלחץ מהכאבים זה כואב פי 2.הייתי אצל רופאים מומחים פרופסורים פרטיים במיונים עשיתי אולטרה סאונד סדיקת עמוד שידרה והכל תקין.
    אינני יודע ממה זה נובע אולי בפורום זה אני ימצא תשובה.
    אולי זה פסיכולוגי אולי זה מלחץ מי שיודע בבקשה שיעזור תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• כאבים ברגל שמאל

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

שלומי לא ניתן לאבחן ללא בדיקה יסודית.
    בהצלחה
    ד' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים - הוספת מידע להודעה הקודמת
    הילה
    17/08/2010

שלום,

אני בת 25. אני נוסעת לטיול שכולל טרקים עם ציוד על הגב בעוד שבועיים. לרב, כאשר אני מטיילת עם ציוד על הגב הברכיים כואבות לי באופן שמפריע לי ללכת. אני סובלת מאוד מכאבי ברכיים כאשר אני רצה, אך לא ביום יום (רק לעיתים רחוקות).

אין לי פלטפוס או קשת גבוהה בכף הרגל, וכאשר ביקרתי לפני כשנה אצל אורתופד מומחה בברכיים הוא הפנה אותי לפיזותרפיה (אני גם חושבת שהוא בדק את כפות הרגליים, אבל אני לא בטוחה)

שאלתי היא - האם מדרסים יכולים למנוע את הכאבים? אם כן, האם מומלץ לרכוש מדרסים בהתאמה אישית?

לא אספיק לקבוע שוב תור לרופא לפני הנסיעה (יש רשימת המתנה ארוכה)

תודה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

הילה שלום,
    יש לבדוק את הרגליים ולראות מה מקור הכאב בהליכה.
    יתכן ומדרסים יוכלו לעזור בהורדת הכאב אולם אני מסופ]ק אם תוכלי לעשות מדרסים להתרגל אליהם ולבצע שינויים נידרשים לפי הצורך לפני הנסיעה.
    לצאת עם מידרסים חדשים ללא זמן התרגלות לא מומלץ לעיתים זה יכול להחמיר את הכאבים.
    דרך צלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים
    רינת
    16/08/2010

שלום,

בעלי סובל מכאבי רגליים , בעיקר ברגל ימין. עבר בעבר מס' תאונות (עבודה ) כולל שברים.
    עבר בדיקות : מיפוי עצמות, MRI, EMG. הרופא לא מצא בעיה שתסביר את הכאב.
    רגל ימין כואבת ללא הפסקה ומתנפחת גם בשעת מנוחה.
    מבקשת את עזרתכם בפיענוח הבדיקות וחוות דעת.
    תודה מראש על עזרתכם.
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/08/2010

מדובר במקרה שלא ניתן להציע לו אבחנה או טיפול ללא בדיקה מסודרת. ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד באזור המגורים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת כתף
    פרג'
    15/08/2010

שלום רב. לפני שלושה שבועות נפגעתי בכתף שמאל ,ומאז אני מוגבל בתנועה מלווה בכאבים עשיתי אולטרסאונד והכל יצא תקין.ביומיים האחרונים הכאב ממשיך לגדול . וההגיון אומר שצריך להיות ההפך. מה אתה מציע לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת כתף

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

כדאי להבדק שוב לראות מה הבעיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי
    כאב רגל
    15/08/2010

אני כבר כותב פעם שלישית אין תגובה. אני בחור בן 19 חייל בקרבי יש לי עקמת קלה .הבעיה שלי היא הרמתי משקולות לפני כמה זמן ומאז אני סובל מכאב גב וכאבים וזרמים ברג שמאל היתי אצל אורטופד והתוצאות הבדיקה אצלו הם:קיימת רגישות באיזור מותני עליון כיפוף לפנים מוגבל בכאב בסופו מכאיב ישור מכיאב. מסוגל לעמוד על קצי אצבעות ועקבים slr מפיק כבא ב-60 מעלות משמאל קיים שוני תחושתי בכל אורך גפה שמאל תחתונה. מה זה אומר ? בנוסף נישלחתי לעשות ct והוא יצא תקין. ועשיתי גם emg ,ncs וגם זה יצא תקין. הבעיה היא אם הכל תקין למה אני עדיין סובל מכאב גב וזרמים ברגל וחולשה? אני לא מסוגל ללכת הרבה ומרגיש כאב. בנוסף אני עשיתי פזוטרפיה במשך שבועים אבל זה לא עזר והכאב עדיין כים. בבקשה תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי

הוספת תגובה

• כאבים ברגל שמאל

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

קשה להתייחס ללא בדיקה.
    חזור לרופא האורטופד שיבדוק שוב, יתכן ויש קשר לעומסים אשר אתה נושא, כדאי לבדוק שוב את ה- CT.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח CT עמוד שדרה
    יהודית
    15/08/2010

שלום,
    אמי בת 85 יש לה כאבי גב בעמוד השדרה המקשה עליה ללכת. עשתה CT לעמוד השדרה והתוצאות:
    בגובה המרווח הבינחולייתי L3-L2 : קיים תמט חלקי בלוחית העליונה של L2. דגנרציה של דיסק ובלט קל היקפי הלוחץ מעט את השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולייתים.
    בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L3 : מודגמת דגנרציה של דיסק ובלט היקפי קל הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
    בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L5 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
    בגובה המרווח הבינחולייתי L5-S1 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורמים ללחץ קל על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
    מרקם גרמי - ללא הרס גרמי למעט שינויים ניווניים.

שאלותי:
    1. הבנתי שתמט זהו שבר האם הוא יכול להיווצר מעצמו או שחייב להיות כתוצאה מנפילה ?
    2. מה הכוונה לדגנרציה ?
    3 .האם ע"פ התוצאות ב- CT קשיי ההליכה שיש לאמי הם אמנם בגלל חוליות עמוד השדרה?
    4. מה ניתן לעשות בכדי להחזיר לאמי את היכולת ההליכה ?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח CT עמוד שדרה

הוספת תגובה

• למה אינכם עונים לי וזו הפעם השניה

יהודית
    16/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע עונים לחלק מהשאלות ולחלק לא?

יהודית
    23/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח CT

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

רונית שלום,
    לשאלותייך:

1. הבנתי שתמט זהו שבר האם הוא יכול להיווצר מעצמו או שחייב להיות כתוצאה מנפילה ?
    - לא בהכרח. תמט יכול להיות מכל כח בהתגבר על החוזק של קליפת גוף החוליה. בגיל הזה וכניראה עקב בריחת סידן הקיר לא מאד חזק ומספיק לעיתים ישיבה לא רכב במיוחד על כורסא כדי לגרום לתמט.
    2. מה הכוונה לדגנרציה ?
    -שינויים ניווניים. הם השינויים שהגוף עושה סביב מפרקים המופיעים עם הזמן עקב השימוש במפרק, במיקרה זה במפרקים בין החוליות ובאזור הדיסקים הבין חולייתיים.
    3 .האם ע"פ התוצאות ב- CT קשיי ההליכה שיש לאמי הם אמנם בגלל חוליות עמוד השדרה?
    - לא בהכרח.
    4. מה ניתן לעשות בכדי להחזיר לאמי את היכולת ההליכה ?
    - בדרך כלל חוסר פעילות ירידה בתגובתיות לגירויים בשיווי משקל וחולשה הם אלה שגורמים להפסקת ההליכה, יש צורך לבצע תרגילים לחיזוק שרירים, ותירגול גירויים של תנוחות הליכה עמידה ושינויים במצבים אלה, עם פזיוטרפיסט/ית או מדריכי כושר מומחים באימון בגיל המבוגר. כמו כן יש צורך בתרגילים בוני עצם, ותירגוןל רב של הליכה.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת

יהודית
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מתעניינת
    15/08/2010

אני חמישה חודשים אחרי לידה קיסרית.

מאז הלידה אני חשה בכאבים בעצמות כפות הידיים, וכפות הרגליים.

תמיד היתה לי רגישות בכפות הרגליים, אך עכשיו זה מחמיר במיוחד כשאני לא בפעילות ולפני השינה כשאני שוכבת במיטה.

מה יכולה להיות הסיבה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    16/08/2010

כדאי ללכת להבדק אצל רופא משפחה, אולי יש איזה חסר ויטמינים בגוף שבא לידי ביטוי בכאבים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלה הקרפלית
    אלי
    14/08/2010

לחברי הפורום שלום רב,
    האם טיפולים בגלי הלם יכולים לעזור או להקל על הירדמות הידיים כתוצאה מתסמונת התעלה הקרפלית, או אולי טיפולים אלטרנטיביים אחרים חוץ כמובן מניתוח.
    לתשובתכם אודה

בברכה
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    תעלה הקרפלית

הוספת תגובה

• דני סימן טוב מעסה רפואי

דני סימן טוב
    15/08/2010

שלום אלי
    הרדמות הידיים יכולה להיות גם מבעיות בחוליות הצוואר כדאי גם לבדוק את זה .
    לגביי שאלתך לטיפול בגלי הלם לטיפול בתעלה הקרפלית .הטיפול הנ"ל לא יכול להואיל בבעיה הרפואית הזאת.הטיפול המומלץ מתבצע מאזור אמות הידיים עד כפות הידיים ע"י לחיצות ומתיחות מבוקרות
    הכוללים קופרסים קרים ובמשך הזמן יש להתחיל בחיזוק מבוקר של אמות הידיים ע"י משקולת
    יש לקבל הדרכה לכל הנושא הזה מאיש מקצוע .הרבה בריאות ושבוע טוב
    דני סימן טוב מעסה רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בCTS

ד''ר יונה יניב
    16/08/2010

אני לא מכירה טיפולים כאלו שיכולים לשחרר לחץ מהעצב. לפעמים, בתלות במזג אוויר או במצב הגופני יש עליות וירידות בלחץ על העצב אבל זה לא פותר את הבעיה. גם אם טיפולים אלטרנטיבים יכולים להקל לזמן מה (לפעמים) הם לא פותרים אותה כליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברגל ימין
    דניאלה
    14/08/2010

בת 26, בריאה באופן כללי וללא עבר של מחלות או ניתוחים תודה לאל.
    לאחרונה אני סובלת מכאב ברגל ימין.. ממש לכל אורך הרגל מאחורה.. אני מרגישה כאילו הרגל הולכת להירדם לי.
    יש לציין שאני לומדת כרגע למבחן מאוד חשוב ואני יושבת המון שעות\ אפשר לומר שכל היום אני מבלה בישיבה כבר למעלה מחודש..

האם זה קשור? האם יש סיבה לדאגה? מה ניתן לעשות?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברגל ימין

הוספת תגובה

דני סימן טוב
    15/08/2010

מאיה שלום
    ישיבה מרובה ללא פעילות גופנית מבוקרת יכולה בהחלט לגרום לכאב גב ורגליים. בשלב ראשון
    אני ממליץ להיבדק אצל אורתופד ולאחר מכן ניתן לקבל הדרכה לביצוע תרגילים לגב תחתון וגב עליון. את בתרגילים יש לבצע יום יום
    הרבה בריאות ובהצלחה בלימודים
    דני סימן טוב מעסה רפואי מחבר הספר כאבי גב אפשר גם אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת התעלה הקרפלית
    דברת בצלאל
    14/08/2010

שלום,

אמי סובלת מתסמונת התעלה הקרפלית מזה כ-17 שנה. תסמונת זו הגיע בעקבות הריון הילדה השלישית, בתחילה האגודל בכף היד נרדמה, לאחר מכן כל כף היד. יש לאימי בזמן האחרון הרדמויות תכופות של כף היד שמושכות עד המרפק ולמעלה, בעיקר בלילה. תסמונת זה החלה להופיע גם ביד שמאל, אך בעוצמה פחותה יותר. כיצד ניתן לטפל בזה?.

שאלה נוספת היא, שמזה כחודשיים אימי סובלת משרירים תפוסים בחלק האחורי של הרגליים, מהברך ומעלה, וזה לא משתחרר, מה עושים והאם יש קשר לתופעת התעלה?.

אשמח לתשובה מהירה,

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת התעלה הקרפלית

הוספת תגובה

• CTS

ד''ר יונה יניב
    16/08/2010

תסמונת התעלה הקרפלית לא קשורה לכאבי הרגלים - את אלו יש לבדוק בנפרד.
    הטיפול בתסמונת התעלה הקרפלית, כרוך בניתוח לשחרור העצב. יש צורך בבדיקת העצב כדי לודא עד כמה הניתוח דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    רונן
    14/08/2010

שלום
    לפני כשבוע עשיתי כנראה תנועה לא נכונה בעבודה והחל לי כאב גב שהלך והחמירעם הקרנה של הכאב לרגל ולכף הרגל. הלכתי לאורטופד ששלח אותי לCT (טרם הגיעו תשובות) ושנתן לי שני סוגי זריקות האחת אביטרן והשנייה synacthen אני כבר סיימתי את קבלת הזריקות ואיני מרגיש שיפור אלא אף החמרה בכאבים ברגל וכן איבוד תחושה בכף הרגל. יש לי מספר שאלות:
    1. על מה מעיד חוסר השיפור במצב למרות הזריקות והמנוחה
    3. מה עליי לעשות כהמשך לטיפול
    2. האם זה בסדר שאני שוכב כל היום או שעליי לבצע איזשהי פעולה כמו הליכה (כשאני הולך הכאבים הם בלתי נסבלים)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

דני סימן טוב
    15/08/2010

תמתין לקבלת התשובה של בדיקת ה CT ולאחר בדיקת הרופא שלך מומלץ לקבל טיפול הכולל הנעת מיפרקים והדרכה לתרגול יומי של גב התחתון .בזמן כאבי גב מומלץ לא לשכב לאורך זמן .
    לנסות להמשיך בשגרת היום ולהימנע בלהרים או לסחוב דברים כבדים .
    הרבה בריאות
    דני סימן טוב מעסה רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד החיצוני של הברכיים
    ענת
    14/08/2010

אני בת 36, אחרי 2 הריונות. מזה מספר חודשים התחיל כאב חזק וחד בצידי הברכיים בכל פעם שאני מתיישבת עליהן או שהברכיים באות במקרה במגע עם משהו קשה (כמו קיר למשל). לעזרתך אודה.

הוספת תגובה

• כאבים בברכים

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2010

שלום ענת,
    קשה לקבוע ללא בדיקת הרגליים מה הסיבה לכאב.
    האם הכאב הופיע בסמוך ךאחר הלידה האחרונה?
    בכל מקרה כדאי לבדוק הנושא עם אורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק
    אלי
    13/08/2010

שלום

רציתי לשאול לגבי כאבים בעצם השוקה (בחלק הקדמי) שמורגשים במישוש אך לא כואבים במאמץ (ריצות) - האם להעתלם או שדורש בדיקה ?
    ניסיתי להוריד נפח של הריצות ולשים קרח אבל אחרי שבועיים כמעט אין שיפור. זה לא מפריע לי (שוב, לא כואב בריצות) אבל רציתי לדעת האם זו התחלה של פציעה כלשהי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/08/2010

כאבים יכולים להגרם בשל מאמץ יתר או בעיה מקומית אחרת. ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וזרמים היוצאים מעמש"צ
    רות
    13/08/2010

מצטערת שזה הולך להיות ארוך, אבל אני כבר בת 54 - אז יש לי הסטוריה....
    מזה כמה שנים , בתכיפות עולה בשנה האחרונה, סובלת מכאבים בצואר, שכמות, ידיים, רגליים, חום, דקירות, תחושה של "חשמל זורם" ולעתים גם מעין "מכות חשמל", לחץ על הגלגלת וסחרחרת.
    כל מה שתארתי לעיל התפתח והלך עם השנים האחרונות. בחדשים האחרונים סובלת ממש מהכל.

לפני שנה וחצי נעשתה לי בדיקה טומופגרפית מ-C1 עד D1 ואלה ממצאיה:

המבנה הגרמי של כל החוליות נמצא תקין. אין עדות לבלט דיסק. רוחב תקין של תעלת השידרה.

מציינת רק מה שנמצא לא תקין:

C3-C4 - שינויים ארטרוטיים קלים של הפרק הפצטאלי ימני. היצרות פורימינלית שמאלית קלה.

C4-C5 - שינויים ארטרוטיים של הפרק הפטצאלי ימני. היצרות פורימינלית ימנית קשה.

C5-C6 - מודגם זיז אחורי מרכזי בעומק 2 מ"מ עם לחץ מינורי על קדמת השק התקאלי.

במהלך השנים טופלתי באמצעות משככי כאבים נוגדי דלקת, כמו: אטופן; ארקוקסיה ועוד אחד מהמשפחה הזו, שלא זוכרת את השם.
    כל התקף נמשך משהו כמו כמה שבועות והפוגה של חצי שנה בתחילה עד כמה ח' בהמשך. בחדשיים האחרונים ההתקף נהיה "בלתי פסיק", חזק יותר בפלג גוף שמאלי. אפילו מתקשה לפתוח בקבוק מי-עדן קטן, שלא לדבר על החזקת הכוס. כאבים עזים בצואר וביד השמאלי, מהאמה עד קצות האצבעות - כל נגיעה בעכבר המחשב עם היד הימנית. דקירות בלתי פוסקות בברכיים של שתי הרגליים.
    בקרתי אצל 3 אורטופדים, כאשר האחרונה שבהם, שראתה אותי במצב של כמעט קבעון, פסקה שעלי להגיע לביה"ח ל"תקון המצב" - קבוע חוליות 4-6 + "נסור" הזיז.

יש לציין שנבדקתי במהלך התקופה האחרונה על ידי נוירולוג - מבחינתו - קני תקינה;
    EMG גפיים עליונות ותחתונות - תקין [יש אומרים שתלוי במכון....]

מאז שנבהלתי מנתוח - התחלתי דקור סיני +שיאצו ממוקד + הידרותרפיה.
    ישנה הקלה, הנה אני יכולה אפילו להקליד. אבל הזרמים, החום, הכאבים בכל המפרקים, גם של הרגליים - מעיקים כל היום.

מה הלאה? האם יש מי או מה שיכול לתקן או לשפר את המצב גם ללא נתוח? מחפשת פתרון לשרש הכאב כדי להמנע מהכאב עצמו.

זה "הכל". מזל שכבר מאד כואב לי להקליד.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• יכול להיות ששכחו אותי? עדיין כואבת

רות
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים וזרמים

ד''ר חגי אמיר
    28/08/2010

שלום רות,
    ניראה כי הבעיה שלך קצת יותר רחבה מאשר לחץ או כאב ממוקם בעמוד השידרה.
    למרות שלחץ בעמוד השידרה הצוארי יכול להשפיע גם על הידיים וגם על הרגליים, מה שאת מתארת יותר מתאים למחלת פיברומיאלגיה מאשר מחלת דיסק צוארי.
    יתכן שאת סובלת משניהם.
    בכל מיקרה את זקוקה לבדיקה פיזיקלית טובה על ידי ראומטולוג ונוירולוג כדי לקבוע אם יש מקום לניתוח או טיפול תרופתי אחר.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. נבדקתי ע"י ראומט' וגם נוירו'

רות
    28/08/2010

מבחינת שניהם מצבי - תקין.

האם רק נתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצואר

ד''ר חגי אמיר
    29/08/2010

מצטער החלטה כזאת רק על יד בדיקה מדוקדקת וצפיה בMRI-
    שיהיה בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והערכה. מענין שאני ההדיוטה ש..

רות
    29/08/2010

בקשתי לעשות MRI מהנוירולוג והוא אמר שזה לא יוסיף מבחינת האבחנה כי לדעתו הכל נובע מ"תוצרות" CT של עמשד"צ.

בקשתי מהאורטופדית שהפנתה אותי לנתוח לעשות MRI והיא אמרה שרק אם אסכים לנתוח היא תתן לי הפניה כי לשם האבחנה היא מסתפקת בתוצאות ה-CT. ואם אסכים להנתח, היא תפנה אותי קדם לכן לMRI ל"צרכיה שלה" ולא לשם אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה