מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בעמוד השדרהgabriel15/07/2010
שלום רב,
אני בן 25, לפני שנה הרמתי חפץ כבד, והרמתי אותו בצורה לא נכונה, כתוצאה מכך הרגשתי שמשהו זז בגב, כלומר בנקודה מסויימת בגב הייתה תזוזה של משהו, ומיד עזבתי את מה שהרמתי. לאחר חיפוש מידע באינטרנט, אני הבנתי שלפחות יש לי בקע דיסק בגב כתוצאה מהמקרה הנ"ל, לציין כי אני לא מרגיש בכאבים כתוצאה ממה שקרה.
לפני 10 ימים, שוב קרה מקרה דומה, אני התכופפתי עד שהפנים היו במקביל לרצפה ושוב הרגשתי שמשהו זז בגב (בנקודה מסויימת בעמוד השדרה) וגם כאבים חלשים. לציין כי התזוזה בגב בפעם השניה הייתה יותר חלשה מהפעם הראשונה, וגם ייתכן שמדובר במקומות שונים בעמוד השדרה.
עכשיו לאחר 10 ימים ועד לרגע זה אין כאבים (ואני מקווה שכך זה יימשך)
לציין כי לפני שני המקרים הנ"ל לא היו לי בעיות בגב ואני בריא.
אני מאוד מאוד מודאג ממה שקרה לפני שנה וממה שקרה לפני 10 ימים, אני מודאג אם כבר גרמתי נזק משמעותי, אשמח לדעת מה יכול להיות שקרה אצלי בגב? ואיך ניתן לדעת את חומרת הבעיה.
ברצוני לציין כי לא נבדקתי אצל רופא בשני המקרים כי אין כאבים ואין לי על מה להתלונן לו. אבל בכל זאת אני מודאג, אני עדיין צעיר ולא רוצה לחיות כבר מעכשיו עם כאבי גב, ולכן אני מודאג אם כבר יש נזק משמעותי או אם הסיכויים אצלי לבעיות רציניות בגב יותר גבוהים עכשיו.
אני גם ראיתי באינטרנט שבעיות בעמוד שדרה כולל בקע ופריצת דיסק גורמות להפרעות בתפקוד המיני, ומאז שידעתי את זה, אני בקריסה טוטאלית, זה גם מוריד לי את הבטחון העצמי.
ברצוני לדעת על סמך התיאור שלי מה הבעיה ואם מדובר בנזק משמעותי, בנוסף לכך האם בקע גורם להפרעות בתיפקוד המיני?
אני מעוניין לבקר אצל רופא אורתופד, אבל האם ניתן להעריך את מידת הנזק על ידי בדיקה גופנית בלבד? או יש צורך בבדיקת סי טי? האמת היא שאני לא מעוניין בקרינה מיותרת בגיל צעיר, ולכן אשמח לדעת אם יש דרכים נוספות להערכת מצב הגב.
אודה לכם על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עמוד השידרה
ד''ר חגי אמיר19/07/2010גבריאל שלום.
לדעתי לפני שתכנס לדכאון מלא על דברים שכלל לא צריכים להשפיע על חייך כדאי שתפנה לרופא המשפחה כדי שיוכל להסביר לך על מצבך ולהרגיע אותך. שכן סביר מאד להניח כי אתה בריא ושלם והגב במצב טוב. רק צריך לעשות מספר תרגילים לחזק אותו והכל יהיה בסדר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בישבןשרון15/07/2010
שלום רב,
סליחה על האורך.
אני בהריון שבוע 28. בשבוע ה- 3 להריוני (לפני שידעתי) , חודש ינואר, החלקתי ונפלתי על הישבן הימני (קרוב לחיבור עם הירך). כאב לי המקום במשך כשבוע-שבוע וחצי ועבר. לאחר מס' חודשים , חודש אפריל, תוך כדי הנקיונות לפסח התחלתי להרגיש כאבים חזקים מאוד במקום הנפילה בסוף כל יום עבודה (התכופפיות מרובות וכד'). הורדתי את קצב העבודה, התייעצתי עם רופאת נשים ונאמר לי שאורטופד לא יוכל לבדוק את העניין בצורה יסודית בעקבות ההריון. אז לא הלכתי להיבדק. מאז הכאבים נרגעו אולם בתקופה האחרונה, זה שוב חוזר לי לקראת סוף כל יום (יש לי שלושה ילדים קטנים). לאחר מנוחה של הלילה זה בד"כ נרגע לי.
ברצוני לציין שזה כואב לאחר שאני מתיישרת ומזדקפת, אם אעמוד רק על הרגל השנייה (זו שלא נפלתי עליה)זה ייכאב יותר, וקשה לי למצוא תנוחה בשכיבה בה לא כואב (כאשר הכאבים בשיאם), ז"א ישיבה פחות מכאיבה משכיבה.
מה דעתך?
והאם זה נכון שאי אפשר לבדוק ולטפל בהריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעכוז
ד''ר חגי אמיר19/07/2010שלום שרון.
קודם כל רצוי להבדק, כי בבדיקה ניתן להגיע ל- 90% מהאבחנות, צילומים הם כלי עזר בלבד.
השאלה היותר חשובה היא מה ניתן לעשות בנדון, וניראה לי כי ניתן לחות להנחות אותך לתרגילים שיסייעו לך. ויתכן אף זריקה מקומית יכולה לעזור.
אולם צריך להגיע לרופ]א שיוכל ליעץ לך כהלכה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אטופן XLמיכל15/07/2010
שלום,
עקב כאביים ממוקדים בגב, ואבחנה של אורטופד כי מדובר בדלקת, קיבלתי כדורי אטופן XL פעמיים ביום למשך 10 ימים.
האם יכול להיות שכדורים אלו גורמים לעלייה במשקל/נפיחות/צבירת נוזלים?
אני שואלת כי אני בתהליך של דיאטה בליווי דיאטנית ועליתי 1.5 קילו בשבועיים האחרונים. העלייה מאוד גבוהה ואני מעוניינת לדעת אם יכול להיות קשר לכדורים.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן ועליה במשקל
ד''ר חגי אמיר19/07/2010מיכל שלום,
לא סביר שהעלליה במשקל היא מהכדורים אולם הכל יכול להיות.
סיימי עם הכדורים וכשתרגישי טוב חיזרי לפעילות גופנית ודיאטה ותמשיכי לרדת במשקל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דורבן ברגל שמאלורד15/07/2010
האם יתכן מצב שלאחר ניתוח דורבן יחזרו הסימפטומים ?
מהן האלטרנטיבות מלבד הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים
ד''ר יחזקאל טיטיון15/07/2010כן.
אין 100% הצלחה.
ניתן לנסות פיזיוטרפיה, הזרקה מקומית, גלי הלם.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בכף רגל שמאלדוד14/07/2010
לפני שבועיים יצאתי לריצה והתאמצתי מאוד. ביום למחרת התחיל לי כאב בכף רגל שמאל החלק החיצוני בין עצם הרסול לתחילת האצבעות.
לפי תמונה ומיקום בכף הרגל אני משאר שזה בעיה בגיד ה: long plantar lig. או dorsal calcaneocub lig .
נתתי לרגל לנוח ואחרי שבוע ללכת לשחק כדורגל . זה התחיל בכאבים קטנים והפך תוך חצי שעה למצב שאני י לא יכול לעמוד עליה.
מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה.
ד''ר יחזקאל טיטיון15/07/2010להמנע ממאמצים ולפנות לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באמהליאת14/07/2010
מזה כ- 3 שנים אני סובלת מכאבים באמה ביד שמאל, מתחת לציפורן. רופא אורתופד שלח
אותי לצילום ואמר שיש לי גידולים שפיריים באיזור ואמנם יש אפשרות לנתח, אך
הסיכוי שהבעיה לא תחזור הוא קלוש. כל מכה או נגיעה קטנה גורמות לכאבים מאוד
חזקים, בייחוד בתקופת החורף כשקר.
אודה לך אם תמליץ לי מה עליי לעשות וכיצד ניתן לטפל בעניין.
תודה מראש,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע
ד''ר יונה יניב15/07/2010לפי הסיפור נשמע שיש לך גידול שפיר הגורם לכאב עז. ההמלצה שלי היא כן! לנתח, לאחר בדיקת MRI. ייתכן ויהיה צורך במספר ניתוחים עד שהגידול יעלם. יש לקחת בחשבון שלפעמים מגיעים לקטיעה של קצה האצבע - תלוי במיקום וגודל הגידול וכמובן בכאבים. הניתוח מבוצע בגלל הכאבים העזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי גב תפוסים אחרי שינהיואב14/07/2010
שלום רב,
כאשר אני ישן כ- 7-8 שעות או יותר אני קם עם שרירי גב מכווצים ואי נוחות בגב.
זו תופעה שיש לי כבר מספר שנים.
כאשר אני מתחיל לנוע זה בהדרגה משתחרר (בד"כ תוך כרבע שעה-חצי שעה).
זה לא מאפשר לי לישון יותר מ- 7-8 שעות .
אני בן 46 , במצב גופני טוב ויושן על מזרן איכותי.
שמתי לב שכאשר יוצא לי לעשות הפסקה של שבוע שבועיים מספורט אז הבעיה מחמירה.
ממה התופעה נובעת ומה ניתן לעשות כדי להפסיק/למזער אותה.
תודה מראש,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים
ד''ר חגי אמיר19/07/2010יואב, הפיתרון פשוט,
יותר פעילות גופנית ופחות שעות שינה רצופות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק - ראש הרדיוסגילי13/07/2010
לפני כשבועיים שברתי את המרפק תוך נפילה בעת פעילות ספורט.
בצילום רנטגן במיון אובחן שבר בראש הרדיוס עם תזוזה קלה של 1.5 - 2 מ"מ. טופלתי בקיבוע של היד וזומנתי לביקורת. בביקורת המליצו על CT דחוף וזוהי התוצאה:
"מודגם שבר בראש הרדיוס המערב את המשטח המפרקי. תזוזה וונטרלית קלה של החלק המנותק. שבב עצם קטן חופשי בחלל המפרק עם ההומרוס.
שבר ניתוק קטן בקורינואיד פרוצס של האולנה.
ברקמות רכות הסננה סביב המפרק – המטומה?"
יש לי תור לביקורת בעוד מספר ימים. האם אצטרך ניתוח? במידה וכן, מהי הדחיפות? האם לחכות לתור או לנסות להקדים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב15/07/2010התשובה המילולית אינה מספקת אותנו. בדכ"ל אנחנו רוצים לראות את התמונות בעצמנו ולהחליט. על פניו נראה שאת צריכה להפעיל את היד ולא להיות מקובעת אבל יש כמובן צורך לראות את הCT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצת מזרון לאדם עם עקמתערן13/07/2010
שלום חברים,
לי יש בגב ספינה ביפידה בשילוב של עקמת כפולה ואני מטופל אצל פיזותרפיסט זמן מה.
אני מתכוון לרכוש מזרון בזמן הקרוב ומעוניין בעצתכם
מה תאמרו בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמעט שחכתי להוסיף תודה מראש!
ערן13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן
ד''ר חגי אמיר19/07/2010ערן , פנה לשאלות הנפוצות כתבתי תשובה מפורטת בנדון.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הגב התחתוןלונה פלייש13/07/2010
שלום רב
לפני 12 ימים, נשאתי שולחן עם אדם נוסף בעודי הולכת לאחור, נתקלתי באבן בזלת גדולה ונפלתי ישירות על הגב התחתון. מאז אני מטופלת ב"וולטרן" ואופטלגין נוזלי, צילום רנטגן הראה כי אין שבר או סדק בעצמות. הכאבים עדיין חזקים ומה שמטריד אותי יותר, הוא ששמתי לב כי הרגליים שלי מאוד נפוחות(לא בצקתיות). עשיתי גם אולטרסאונד לכליות אך טרם קיבלתי תוצאות, האם יש דברים נוספים שמומלץ לבדוק? והאם זה טבעי שלמרות שעברו כמעט שבועיים עדין מאוד כואב לי.
על תשובתכם אודה
בברכת יום קסום ונפלא
לונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על הגב
ד''ר חגי אמיר19/07/2010לונה שלום,
אכן ימים קסומים הם אלו,
כאבים בגב עקב חבלה יכולים להטריד עד 4 ו-6 שבועות.
השתדלי לחזור לכל פעילות שאת יכולה.
עם הזמן הכאב ידאך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
לונה פלייש15/08/2010חלפו כבר למעלה מ- 6 שבועות, הכאב אומנם פחת אך עדיין חזק, אם קודם כאב לי בסולם מ- 1- 10 בדרגה של כ-9 כעת כואב לי בדרגה של כ-6 הרופא המליץ שאמשיך לקחת אקרוקסיה ואני עושה תרגילי מים בבריכה כל יום למשך כשעה.
מה שמדאיג אותי יותר הוא נפיחות מאוד גדולה בקרסוליים בעיקר, הנפיחות אינה בצקתית, האם זה יכול להיות קשור להלם שהגוף חטף בעת הנפילה.
והפעם אאחל לכם חלומות פז, עקב השעה
לונה פלייש..:-)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בקרסוליים
ד''ר חגי אמיר23/08/2010לונה יקירתי,
לא ברור לי מה הגורם לנפיחות בקרסולים, ולא ניראה י שיש קשר ישיר לנפילה.
כדאי להוועץ ברופא המשפחה.
אכן מקווה שהיו חלומות נעימים.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה על תגובתך
לונה פלייש23/08/2010אחר צהריים טובים ד"ר
בבדיקת סי טי שנעשתה, הסתבר כי יש לי שבר בחוליה L-1 נכתב כי זהו שבר ישן, יחד עם זאת מעולם לא סבלתי בעברי מכאבי גב כאלה וכמובן שגם לא נפלתי נפילה דומה לזאת, הרופא שלח אותי לבצע מיפוי עצמות. האם יש הבדל בהתייחסות לשבר ישן, או לשבר חדש?
האם יתכן שלגוף שלי יש פשוט יכולת ריפוי טבעית גבוהה כך שלמרות שהשבר חדש הוא נראה ישן?
והפעם מאחלת אחר צהריים מושלם, בתקווה שהחום הכבד יחלוף במהרה
לונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בגב ובצוואר...דנה13/07/2010
אני בת 15 וכבר כמה שנים אני על מזרון לא טוב שבחלקו יותר רך ועם שקעים... הרבה פעמים ביום יש לי קליקים בגב ורציתי לדעת אם זה בריא???
חוץ מהקליקים בגב יש לי גם קליקים בצוואר שלא כואבים לי... זה בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים
ד''ר חגי אמיר19/07/2010דנה יקירה,
אנשים משלמים כסף רב כדי לשהוצע קלילקים מהגב והצואר.
כל עוד זה לא כואב לך זה לא נורא.
אל תעשי זאת באופן קבוע אולם אם יוצאים קנאקים ללא כאב זה לא משמעותי.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניוונייםריקי13/07/2010
שלום,
בצילום אתמול יצא שיש לי שינויים ניווניים בעמוד שדרה מתני עם עקמת קלה וספונדילוליסטזיס L5-S1 בדרגה 1 הרופא שלח אותי למיפוי עצמות מדוע? מה יש לבדוק במיפוי למה הצילום לא הספיק?
הרופא גם שאל אותי לגבי הזעות בלילה האם יש קשר בין הדברים? מודאגת מאוד
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים ניווניים
ד''ר חגי אמיר19/07/2010ריקי שלום,
צילום מראה מצב אנטומי סטטי.
מיפוי מראה מצב פעילות מטבולית בעצמות וברקמות סביבן .
השילוב של הבדיקה התישאול הצילום והמיפוי יכוון את הרופא להגיע לאבחנה.
אל תהיי מודאגת בטרם עת.
הרופא רק אסף אינפורמציה כדי שיוכל לטפל בך בצורה הטובה ביותר.
בנתיים קחי משהו נגד כאבים אם את חשה בגבך, עשי פעילות גופנית שאת מסוגלת , ואי"ה הרגשתך תשוב להיות תקינה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיס של ע"ש גבימוטי13/07/2010
שלום
אני לאחר ניתוח הוצאת גידול במעי הגס,מקבלת טיפולים כימותרפיים.
בצילום חזה שנערך לפני הניתוח כתוב בין יתר המימצאים:סקוליוזיס של ע"ש גבי
אף רופא לא התייחס לאבחנה,
אני מבקשת לקבל הסבר על האבחנה וכן האם אני צריכה לקבל טיפול לבעיה.
תודה לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליוזיס
ד''ר חגי אמיר19/07/2010כאשר רואים בצילום כי עמוד השידרה איננו לגמרי סימטרי , מציינים זאת בפיענוח. אין זה אומר כי יש לכך משמעות רפואית. וכנראה שלא אם הרופא אפילו לא התייחס.
אולם כדאי לשאול אותו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחלק התחתון של הרגלייםאוהד12/07/2010
שלום,
אני בן 17 ומתאמן מספטמבר לקראת הצבא.
לפני כשלושה חודשים התחלת להרגיש כאבים החלק התחתון הצדדי של הרגליים.. מהשוק ועד כף הרגל - במהלך ריצה. במשך חודשיים ניסיתי להוריד מהקצב של האימונים ועשיתי אימונים ממש קלים, אך הכאב לא נעלם. הלכתי לאורתופד והוא אמר לי לנוח חודש. נחתי חודש מריצות, ועבדתי על כוח בכל הגוף כולל כוח רגליים. כעת שניסיתי לחזור להתאמן, גיליתי שהכאבים נשארו ברגל ימין, ואילו ברגל שמאל נעלמו. את הכאבים ברגל ימין לפעמים אני מרגיש גם לא במהלך ריצה. קבעתי תור לפיזיותרפיה דרך קופת חולים אך התור הוא לעוד חודש ובינתיים מתבזבז זמן יקר כי הגיבושים מתחילים בקרוב.
מה אני יכול לעשות?
האם אני יכול להמשיך עם תרגילי הכוח לרגליים או שזה מאט את קצב ההחלמה שלי?
האם אני יכול לעסוק בספורט אחר שהוא לא ריצה - אופניים? שחייה?
מה עוד אוכל לעשות על מנת לשמור על הכושר כאשר אני לא יכול לרוץ?
איך ניתן לזרז את תהליך ההחלמה?
תודה רבה לעוזרים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב:
אוהד12/07/2010אין לי קריסה בכף הרגל, אולי ממש זעירה שמצריכה סוליה קשיחה ולא יותר.
עם זאת, הריצה שלי עקומה במקצת ואני זורק את הרגליים לצדדים כאשר אני רץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון13/07/2010מה אני יכול לעשות? - אין הרבה מה לעשות מלבד מנוחה.
האם אני יכול להמשיך עם תרגילי הכוח לרגליים או שזה מאט את קצב ההחלמה שלי? - מאט.
האם אני יכול לעסוק בספורט אחר שהוא לא ריצה - אופניים? שחייה? כל מה שלא מעמיס את הרגל.
מה עוד אוכל לעשות על מנת לשמור על הכושר כאשר אני לא יכול לרוץ? כל פעילות אירובית אחרת.
איך ניתן לזרז את תהליך ההחלמה? - אין הרבה מה לעשות מלבד מנוחה.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מתכווננתשרון12/07/2010
שלום רב,
לאחרונה (משהו כמו חודש) אני מתעורר עם כאבי צוואר וגב.
רציתי לשאול האם נכון הוא ששינה על מיטה מתכווננת עם מזרון אורטופדי איכותי יוכלו לסייע בטיב השינה ויפחיתו את הכאב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצן
aviv13/07/2010ניצן שלום
כמנכל חברת הולנדיה (שהביאה את הבשורה של מיטה מתכווננת לישראל עוד ב 1981) אני ממליץ בחום על שימוש במיטה מתכווננת , יש לישון עם רגלים מעט מורמות וגב מעט מורם כך משתחרר הלחץ מהחלק התחתון של הגב כמו גם זרימת דם טובה ונשימה קלה. בכל אחד מסניפי הולנדיה בארץ ישמחו להראות ולהדגים לך את תנוחת השינה המדוברת.
אבי ברססט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
שרון14/07/2010אבי תודה, אני ביקרתי אצלכם והבנתי זאת גם בחנות. בכל זאת אעדיף לשמוע ולאושש זאת מאחד הרופאים המופיעים כאן בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
aviv20/07/2010ניצן שלום, ראית שאת התגובה שלי כתבתי בתור מנכ'ל חברה באופן גלוי .
עניתי על השאלה כמומחה שאת מיטב שנותיו העביר בתחום השינה המכווננת ובכלל שינה נכונה, אני מרצה בארץ ובעיקר בעולם על הנושא , רופא אורטופד יכול להיות ממוחה גדול בתחומו אבל אין לו ידע בתחום שלא קשור אליו וזה שינה, בכל שנות לימודיו הארוכות אפילו שעת לימוד אחת לא מוקדשת לנושא כי שוב זה לא התחום של הלימודים לאורטופדיה ולכן הרשיתי לעצמי לענות ולייעץ , אני בטוח שקל להראות ולהדגים בצורה מאוד הגיונית ששינה מכווננת בריאה ונכונה יותר משנה על משטח ישר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטה מתכווננת
ד''ר חגי אמיר19/07/2010שלום ניצן,
אכן המיטה המתכווננת נותנת לאנשים רבים שינה טובה ונוחה. בעיקר לאלה שמוכרים אותה.
המיטה המתכווננת טובה בעיקר לצורך תנוחות שכיבה בעת ערנות לא לשינה.
אם אתה קורא , צופה בטלויזיה, עובד על המחשב,
לצורך שינה התנוחה הטובה ביותר היא על מיזן ישר, עם כריות בגובה ובמקום הנכונים
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)