מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כף רגל הפוכה.דניאלה04/08/2010
שלום,
אני מתאמנת כבר שנה בסטודיו סי, באימונים הכוללים גם מחול אירובי.
לפני כשבוע הייתי באימון, ובוקר לאחר מכן התעוררתי עם כאבים בחלק העליון של כף הרגל (כנראה הקשת, לא הקרסול). הכאבים השתפרו בעת מנוחה, אך כאשר הרביתי להסתובב, הם הלכו והחמירו. יש לציין שאני דורכת כרגיל, אך הכאבים נגרמים בזמן הדריכה, ואני מרגישה סוג של לחץ, שמקרין מהקשת לאצבעות לפעמים.
בביקור אצל אורטופד, נאמר לי שיש לי כף רגל הפוכה. כאשר הוא לחץ על החלק הכואב, החלק העליון, לא כאב לי כלל, אך כאשר לחץ על כף הרגל למטה, על הסוליה, חשתי את הכאב, שהקרין כלפי מעלה. כיוון שעבודתי אינטנסיבית, וכרוכה בנסיעות רבות בתחבורה ציבורית, הוא נתן לי חופשת מחלה של שבועיים, הכוללת מנוחה עם אפשרות לדרוך ללא מאמץ, וכן חודש ללא אימונים. הוא רשם לי משככי כאבים והוסיף כי אם לאחר מכן לא יהיה שיפור, הוא יגיד לי לקנות מדרסים מיוחדים לנעליים.
נכון לעכשיו אני במנוחה כבר יומיים, ולא רואה שיפור. גם משככי הכאבים לא עוזרים כלל. בסוף החודש צפויה לי נסיעה לאילת, ולאחר מכן לחו"ל, לכן אני מאוד מודאגת שמא אני מבזבזת את זמני בטיפול שגוי.
שאלות נוספות: מה זה בעצם כף רגל הפוכה? אף אחד שאני מכירה לא שמע על תופעה כזו. האם יתכן שהאימונים גרמו להחמרת התופעה?
אודה מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 28.
דניאלה04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום שורש כף יד ימיןהפצוע האנגלי03/08/2010
שלום רב,
בן 26, שנה לאחר שנפלתי ונחבלתי קשות בשורש מפרק כף יד ימין. לטענת כירורג כף היד שלי, המפרק במצב די אנוש והוא מציע שתי אופציות ניתוחיות עם סימני שאלה רבים, מה שקצת מעצים אצלי את החששות להתעסק עם האיזור בזמן הקרוב. מאידך - ניתן גם להשאר עם המצב כמו שהוא, אך ניתוח בסופו של דבר, ככל הנראה בלתי נמנע.
נכון לעכשיו, המפרק מאוד מוגבל בתנועה, ולא ממש ניתן להשתמש בכף היד לשימושים בסיסיים, מלבד הקלדה, הצבעה, נפנוף וכיוצ"ב...
אני מצרף את תוצאות הפענוח של הצילום העדכני של האיזור, מילה במילה.
דיסוציאציה סקפולונייט
שינויים סקלרוטיים בעצם הלונייט
גלישה אולנרית של הקרפוס
שינויים ניווניים בארטיקולציה (אברנטית) בין זיז סטילואידי לעצם הטריקווטרום
שינויים ניווניים במפרק רדיוקרפלי
עצם הלונייט והקרפוס נמצאים בדיסלוקציה (Perilunate)
נשמע מצויין, כמעט כמו מנה טיפוסית במקדונלדס, אך בפועל... האם יש לי סיבה להשאר אופטימי?
בתודה מראש,
הפצוע האנגלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרש כף יד
ד''ר יונה יניב04/08/2010אכן המצב די עגום. אבל - כל ניתוח, אפשר לעשות עוד שנה וגם עוד 10 שנים כי הניתוח הוא רק! נגד הכאבים. בגילך הייתי ממליצה על קבוע כלשהו ולכן - אם הכאבים לא מי יודע מה - אפשר לחכות כמה שאתה רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענוג. המון תודה, יונה ! :)
הפצוע האנגלי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיוליסיסאושר01/08/2010
בס"ד
שלום, רציתי לדעת מה זה בעצם סימפיזיוליסיס? אני כבר חודשיים אחרי לידה שניה והכאבים עוד ממשיכים. רציתי לדעת האם האגן חוזר למצבו הקודם לאחר החלמה ומהי אורכה ואיזה פעילות גופנית מותרת ואיזה אסורה ואם ניתן הסבר מה זו בעצם התופעה ומדוע היא קוראת והאם ניתן לקשר זאת לחולשת שרירי ריצפת אגן מהלידה הראשונה לפני כשלוש שנים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהו שם עונה?
אושר01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקימות בבית החזהשימי30/07/2010
שלום, שמי שימי כהן גר בצפון,בן 19.
אני פונה אליכם בקשר לעקימות בבית החזה זאת אומרת שמפלס צד ימין של החזה נמוך ממפלס צד שמאל באופן חריג, אין מדובר בעקימות עמוד השידרה המקרין על בית החזה ואין מדובר בחוסר התפתחות של שריר מסוים בבית החזה.
הבעיה הופיעה לראשונה באופן חריג בגיל 11 ועם התיעצות עם מספר רופאי אורטופדיה בנושא בעבר
נמסר לי שנולדתי עם הבעיה או מחוסר ויטמין D בגיל הרך (מצטער אם אני מטעה בקשר לויטמין איני ממוכחה לדבר, אני רק אומר מה שאני זוכר) ועם השנים הבעיה התפתחתה מבחינה ויזואלית עוד יותר
עד לנקודה היום שאיני רואה\מרגיש עוד תזוזה בבית החזה.
חושב לי לציין שהרופאים מסרו לי שאין נשקפת כול סכנה או אפקט מסוים על הגוף חוץ מאשר ויזואלית.
עכשיו השאלה שלי אליכם האם במשך השנים התפתחה שיטה מסוימת שלא כוללת ניסור של בית החזה לשם תיקון צורתו? אם כן אשמח לשמוע.
ואם לא האם כדי לי לבצע את הניתוח כנ"ל ? והיכן אתם ממליצים?
אשמח לתגובתכם ודעותיכם בהקדם
תודה רבה!
שימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקימות בית החזה
ד''ר יונה יניב03/08/2010לא התפתחה שיטה נוספת לצערי והניתוח מבוצע לעיתים מאד! נדירות ולא לצרכים קוסמטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידמשה29/07/2010
קיבלתי מכה ביד..
איך אני אדע אם שברתי את היד..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד
ד''ר יונה יניב03/08/2010אם אין עיוות נראה לעין, יש צורך בצילום רנטגן גדי לודא אם יש שבר או לא. לפעמים, אורתופד בבדיקה יכול "לנחש"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפק ימיןליאורה29/07/2010
שלום רב
לפני מספר שבועות התחלתי לעשות תרגילים עם משקולות לחיזוק הזרוע האחורית.
לאחר זמן קצר החלו לי כאבים תוך כדי כיפוף ויישור היד במרפק ימין. כאשר החלו הכאבים הפסקתי עם ביצוע התרגילים אך הכאב לא עובר לי (כבר כחודשיים).
זה לא כאב בלתי נסבל אך מציק. הוא מופיע כאשר אני מקפלת את היד ומרימה משהו כבד יחסית (קומקום מלא מים למשל).
האם כדאי לי לגשת לאורתופד או להתעלם מהכאב (הקל) ולחכות שיעבור לבד??
תודה רבה מראש.
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מרפק
ד''ר יונה יניב03/08/2010ליאורה שלום
את צריכה ללכת להבדק ע"י אורתופד או כירורג של היד מאחר והמרפק הוא מפרק מורכב וסביבו שרירים שונים וגידים. כל מבנה יכול להיות פגוע או מודלק ולא ניתן לעשות אבחנה ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות נרדמות-בעיה במרפקבתיה דורי29/07/2010
עברתי אצלכם שיחזור רצועה באגודל שמאל לאחר נפילה קשה והאצבע כמעט ללא הטבה.עדין מאוד נפוחה(כל כף היד) כואבת וכמעט בלתי גמישה. במקביל נרדמות לי בצורה קשה מאוד כל היום אצבעות 4-5 באותה יד. עברתי היום בדיקת emgהממצאים מראים על בעיה במרפק. האם ניתן לטפל בכך לא ע"י ניתוח? תודה בתיה דורי יש לי תור אליך רק בסוף אוגוסט האם ניתן להקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב03/08/2010זה לא המייל הפרטי שלי ובטח לא של מזכירות בית החולים. זה לא הפורום כבר ציינתי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצם + SPECT קרסוליםשרה27/07/2010
פיענוח לבדיקות של אמא.
" המיפוי בוצע לאחר הזרקת 20 מיליקירי TC99MDP
קליטת יתר פתולוגית מודגמת במדור מדיאלי בשתי הברכיים, בולט יותר מימין מישנית לשינויים ניווניים ק"ל
בשתי כפות הרגליים מודגמת קליטה מוגברת באספקט פלנטרי של עצם העקב מישנית לדורבן, פלנטר פסאיטיס, או הסתיידות בפסיה הפלנטרית.
שאר הבדיקה ללא ממצא חריג.
לסיכום: אין לראות קליטה פתולוגית בקרסול שמאל"
סוף ציטוט.
אני באמת לא מבינה מה זה אומר לגבי המצב הרפואי של אמא אשמח לשמוע בשפה פשוטה מה הכוונה לכל הנאמר במונחים הרפואיים. אשמח אם תוכלו לעזור. זה מטריד אותי מאוד!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???
שרה29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הכנסתי שאלה דומה ראי למטה קצת
אילן29/07/2010עם תשובה די דומה ממיפוי עצם בברך. את חושבת שקבלתי תשובה? ממש בדיחה.
במקביל תוכלי להכניס את שאלתך לפורומים אחרים ויותר רציניים וזה מה שאני עשיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יונה יניבההוא27/07/2010
הייתי בביקור פרטי אצלך והישתמשתי במישחת הפילפל החריף שהמלצת עליו אבל כלום לא עוזר שני העצבים מכאיבים לי מאוד ואף גורמים לי לא להשתמש כמעט ביד שמאל אני מצמיד את היד השמאלית בא יש הגדם של ההגליל העליון של אצבע 3 לגוף מפעם לפעם לא יודע למה אני חייב לחכות עד ינואר כדי להגיע שוב לבדיקה אצלך כי כבר ניגמרו לי כל שלושת הביקורים המותרים בגלל בעיות אחרות שאני לא יודע אים יש קשר או אין כי אני כבר כל כך כואב הן בגב והן מניתוח הרנייה שלא כל כך הצליח,כדי להזכיר לך מי אני כי אני מניח שאת לא זוכרת את כל מטופלייך באתי עים ביתי האמצעית ואני נע בעזרת רולטור כי אני נכה צה"ל אורטופדית ברגל +גב ואני מתקשה בדיבור באתי מצפון הארץ -אים זה מזכיר לך את המיקרה הזה מה טוב אים לא גם טוב,ובכן תני לי עצה מה עלי לעשות עוד שלא עשיתי אני לאחר כשלוש שנים מהניתוח האחרון שהייה לי באצבע והבעיה בעינה נותרה אני מרגיש כל הזמן כאילו מישהוא נועץ לי בציפורן איזה משהו כמו גפרור או קיסם מה עוד עלי לעשות בכדי להיפתר מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב28/07/20101. אני לא אחראית לבירוקרטיה של קופת החולים לגבי מספר ביקורים
2. יכול להיות שלא ניתן להפתר מהכאב, האם ניסית טיפולים במרפאת כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלייםנעמה27/07/2010
שלום, אני בת 30 בעודף משקל.
אני מנסה לעשות התעמלות בערך 3 פעמים בשבוע, יש לי מכשיר אליפטיקל (רחפן). אחרי בערך 20 דקות אני מרגישה שבעיקר כף רגיל ימין (וגם שמאל) כאילו נרדמת ואח"כ כואבת. אני מנסה להתעלם מהכאב, אחרי 50 דקות שאני יורדת ונחה זה בד"כ עובר.
השאלה אם הכאב נובע מנעליים (שהאמת הן ישנות ובהחלט הזמן לקנות חדשות) או שזה קשור לעודף המשקל שפשוט יחלוף כשארד במשקל (סוף סוף)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר יחזקאל טיטיון27/07/2010השאלה אם הכאב נובע מנעליים (שהאמת הן ישנות ובהחלט הזמן לקנות חדשות) או שזה קשור לעודף המשקל שפשוט יחלוף כשארד במשקל (סוף סוף)? - לא ניתן לדעת למה זה קשור ללא בדיקה מסודרת.
אולי יש בעיית עמוד שדרה? אולי יש בעייית כלי דם?
פני לבדיקת רופא המשפחה שיפנה לגורם המברר המתאים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות מיפוי עצמותחמי26/07/2010
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני ספורטאי שרץ לריצות בינוניות. לפני יותר מחצי שנה היו לי כאבים בשוקיים ובדקה האפשרות של shin splints תוך מתן NSAID , טיפול זה לא עזר והאותופד הפנה אותי למיפוי עצמות. ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בקלקנאוס טוברוזיטי מימין באזור חיבור הפלנטר
פסיה.
שאר השלד תקין. סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים.
האם מדובר על שבר מאמץ ? איזה דרגה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה
ד''ר יחזקאל טיטיון27/07/2010האם מדובר על שבר מאמץ ? - לא.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חמי29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EMGאלי25/07/2010
ערב טוב,
יש לי חולשות ברגל שמאל וביד שמאל.
ביצעתי הערב EMG ביד וברגל והמסקנה:
CTS Bilateral mild LT > RT
Normal Other tested nerves study.
Emg study may suggest mild chronic radiculopathy S1 lt, without acute denervetaion features* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר יונה יניב26/07/2010ראשית לציין - הבדיקה היא בדיקת עזר בלבד! ובלי בדיקה רפואית ע"י אורתופד או כיר' של היד אין לה הרבה משמעות אבל נראה שיש לחת על עצב בשרש כף היד ולחץ על עצב היוצא מע"ש לרגל. אבל האם זו הבעיה? לא ברור כי לא ידוע בדיוק היכן הנימול ולא מצוינת בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק האגןנוגה25/07/2010
שלום. אני בת 34 לאחר שתי לידות ספונטניות. במהלך ההריון השני סבלתי מכאבי מפרקים בצדדים (בייחוד צד שמאל)אשר גרמו לי לעתים להתעורר בבוקר כשהמפרקים "נעולים" ולקח להם כמה דקות להשתחרר. לאחר הלידה (לפני 3.5 שנים) הכאבים די נעלמו במהלך היום, אך עדיין מופיעים כאשר אני עושה תנועה מאומצת עם האגן, בייחוד כאשר אני מקיימת יחסי מין עם בעלי ובפרט כאשר אנחנו בתנוחה בה אני מעליו. לפני כחודש מאסתי במצב והלכתי לאורתופד אשר קבע לאחר בדיקה גופנית כי מדובר ברגישות בפרק sij דו צדדי עם קליניקה של sacroiliitis. הוא המליץ על פיזיותרפיה וגם נתן לי etodolac 400 מ"ג למשך 10 ימים. עוד לא התחלתי פיזיותרפיה אבל כן לקחתי את התרופה ומאז הכאבים דווקא גברו ומופיעים כמעט כל הזמן. האם זה משהו שעתיד לחלוף או שאסבול ממנו תמיד, והאם אוכל לשאת הריון נוסף מבלי להסתכן בנזק חמור לגופי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן
ד''ר חגי אמיר10/08/2010שלום נוגה,
לעיתים בעת הלידה נוצר מצב של "נקע" בחיבור האגן וזה יכול לגרום לכאב כרוני.
במידה ואת מעוניינ לבדוק את המצב, אשמח לבדוק אותך ולנסות לסייע בטיפול לשחרר את הבעיה.
במידה ואת מעוניינת הזמיני תור במירפאתי.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנב לאחר לידהשני25/07/2010
שלום, אני כ-6 חודשים לאחר לידה טבעית וסובלת עדיין מכאבים בעצם הזנב בעקבות הלידה (בעיקר כשקמה מישיבה), מה עלי לעשות? האם יש טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב
ד''ר חגי אמיר10/08/2010שני שלום.
קודם כל מזל טוב מאוחר.
כאבים כאלה יכולים לעיתים להיש\נשך זמן רב, ולעיתים חולפים ספונטנית לאחר מספר חדשים.
אם הדבר לא מפריע במיוחד המשיכי לחכות בתקוה שהדבר יחלוף.
אם זה מטריד יותר מידי ניתן לטפל על ידי מניפולציה, הזרקות ומוביליזציות.
אשמח לספק שרותי במידה ולא תמצאי מענה לבעייתך בקרוב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות.דליה24/07/2010
1. יש לי כבר חודש כאב בקרסול ימין וגם בחלק מהזמן חום נמוך 37.3 37.4 האם זה יכול להעיד על דלקת? איזה בדיקות כדאי לעשות?
2. האם תרופת סרוקסט שאני נוטלת שנתיים יכולה להחליש שרירים וגם את העצמות/ מפרקים? זה בעקבות תהליכים אטריטיים שהתחילו בעיקר בתקופה זו.
הערה: אני בת 55 .
בתודה מראש על התשובות. דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון27/07/20101. יש לי כבר חודש כאב בקרסול ימין וגם בחלק מהזמן חום נמוך 37.3 37.4 האם זה יכול להעיד על דלקת? - כן.
איזה בדיקות כדאי לעשות? - לפנות לרופא משפחה לבצע בדיקות לשלול מחלת מפרקים.
2. האם תרופת סרוקסט שאני נוטלת שנתיים יכולה להחליש שרירים וגם את העצמות/ מפרקים? זה בעקבות תהליכים אטריטיים שהתחילו בעיקר בתקופה זו. - לא ידוע לי על תופעת לואי כזאת של סרוקסאט.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)