פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בגיעה בקרסול שמאל
    עוז
    12/08/2010

שלום עברתי תאונת עבודה ב6-6 נפילה מגובה של 2 וחצי מטר ונפצעתי בקרסול שמאל ולא עברתי ניתוח ב30-7 בדיקת הCT בידי אבל אני לא מבין מה רשום בה אשמח לקבל מידע ככה:

הטאלוס עם אוסטאופניה ושבר עם מרכיב ריסוק באספקט המדיאלי.
    הודגמו גופיפים חופשיים מגורמים בודדים באספקט השטחי של המדור הטיביו-טלרי ובצמוד
    למרלך הדלטויד המורטיס ניראה שמור.
    חלק מהשבבים מגיעים לשוליים האחוריים של מפרק הסובטלרי.
    ניצפה דורבן אכילארי קקן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגיעה בקרסול שמאל

הוספת תגובה

• טאלוס

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/08/2010

לפי תשובת ה-CT יש לך פגיעה בעצם בקרסול שנקראית עצם הטאלוס. יותר מזה לא ניתן להגיד ללא בחינת הצילומים ובדיקת הרגל.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב + איבוד חלקי של תחושה ברגל
    sts
    11/08/2010

שלום!
    אני בהריון בשבוע 20. כבר זמן מה שיש לי כאבי גב, בייחוד גב תחתון. ביומיים אחרונים הכאב החמיר ויש איבוד תחושה חלקי ברגל ימין. אני עובדת בישיבה ועכשיו אני לא מצליחה להחזיק מעמד יותר מחצי שעה בכיסא מרוב כאב.
    מה עליי לעשות?
    תודה מראש :)

הוספת תגובה

• לפי דעתי..

אלכס
    14/08/2010

לפי דעתי.. יש לך עודף משקל והכאב בגב התחתון הסיבה לכך שהגוף שלך לא רגיל למשקל של התינוק שלך ולכן יש לך עומס על הגב התחתון ובקשר לרגליים אותו דבר המשקל.. הרגליים לא רגילות למשקל החדש לגוף יש משקל שהוא רגיל אליו ובגלל התינוק נוסף עוד משקל והגוף שלך לא עומד בזה לכן יש כאבים בגב תחתון וברגליים אחרי לידה תרגישי הרבה יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגר פינגר
    איריס מסינג
    11/08/2010

שלום רב

אני סובלת מטריגר פינגר באגודל יד שמאל, לפני שנתיים קיבלתי זריקה ששיפרה את המצב, כעת יש לי כאבים, חוסר יכולת לכופף את האגודל והגבלה רצינית בתנועה, אנני מסוגלת לסחוט, לפתוח פקקים, ולקצוץ ביד זו, נאמר לי, שלא מומלץ להזריק פעם נוספת באותה האצבע, וכרגע האורטופד ממליץ על ניתוח.
    ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת, אני די חוששת מפעולה פולשנית, מה הסיכונים?
    אשמח לקבל את תגובתכם בהקדם.

יום טוב, איריס מסינג

לקביעת תור
    סגירה
    טריגר פינגר

הוספת תגובה

• trigger finger

ד''ר יונה יניב
    12/08/2010

נראה לי שהאורתופד שלך צודק. כעקרון ניתן לנסות פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק אבל ברוב הגדול!! של המקרים הטיפול לא עוזר או שהוא עוזר רק באופן חלקי. אם קבלת הזרקה לפני שנתיים ניתן לקבל עוד אחת אבל כנראה זההטבה תהיה זמנית שוב. זו הסיבה שכנראה יש צורך בניתוח. הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית והוא אורך כ7 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גידים
    yafit
    11/08/2010

שלום רב,
    מזה כשלושה חודשים, הנני סובלת מכאב במפרקי כפות הידים (בילטרלי), והגבלה בתנועה
    הכאב מופיע בכל שעות היום, וללא קשר לתנועת המפרק, גם במנוחה יתכן כאב חזק.
    בוצעו מרבית הבדיקות ct mri emg וללא ממצאים
    כמו כן לא נמצאו ממצאים בצילום רנטגן או במיפוי עצמות
    בבדיקות דם לא נמצאו תופעות של דלקת פרקים, ולא בעיה בבלוטת התריס.
    מעט ירידה ב - b12 - סביב 320
    crp 1.2
    הרופא איבחן זאת כדלקת גידים, המליץ על סד מנוחה.
    האם יתכן כי דלקת גידים נמשכת זמן רב כל כך?
    אציין כי גם טופלתי בארקוקסיה ואח"כ הוחלף לאטופן, ללא הצלחה! אפילו לא שיפור קל.

הוצע לי לעשות זריקת
    betamethasone dipropionate 5 mg
    betamethasone sodium phosphate 2 mg

האם זה קורטיזון? סטרואידים?
    האם ללא אבחנה ממשית של דלקת בגידים כדאי לקחת זריקה זו?
    מה התופעות? וההשלכות?
    שמעתי שזריקות מסוג זה אינן יעילות לדלקת גידים ובדרך כלל הדלקת חוזרת.

אודה לתגובתכם וחוות דעתכם.

ליליה טוב
    yafit

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גידים

הוספת תגובה

• דלקת גידים

ד''ר יונה יניב
    11/08/2010

מאחר ולא בדקתיאותך לא יודעת אם אכן מדובר בדלקת גידים. לפעמים הבעיה דוקא בגלל שימוש לא נכון בידיים במהלך פעילות. אולי יש צורך בהפניה לריפוי בעיסוק ל"בדיקת סביבת עבודה" ולימוד דרכי עבודה נכונות.
    הזריקות שציינת הן זריקות סטרואידים (יש כל מיני) ואכן מועילות לדלקות. לפעמים יש צורך בקטיעת מעגל הכאב ואח"כ אם הכל תקין אין צורך בכלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בקרסול
    ענת
    10/08/2010

שברתי את הקרסול תוך רכיבה על אופניים, אבחנה היא TRIMALLEOLAR FRACTURE CLOSED כרגע אני מגובסת עד הברך, ממתינה שהנפיחות תרד ואז לניתוח.
    הציעו לי טיפול בשיטת איליזרוב, לא הצלחתי למצוא מספיק חומר על השיטה, יתרונות וחסרונות לעומת הניתוח הקונבנציונלי שכולל קיבוע פנימי.
    אשמח לעזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקרסול

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר יחזקאל טיטיון
    11/08/2010

בשבר טרימלאולארי אין צורך בטיפול בשיטת איליזרוב והטיפול המקובל והמועדף הוא שחזור פתוח של השבר וקיבוע פנימי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים המכובדים
    מ"ב
    10/08/2010

אני בן 25, מתאמן מזה שנתיים בחדר כושר (פעילות אנאירובית בעיקר) ומשחק כדורגל על מגרש אספלט פעם בשבוע. לאחר שבוע בו אימצתי את הרגליים באופן מוגזם התחלתי לסבול מכאבים חזקים לאורך הטיביה שתי הרגליים, בצד הפנימי של כל רגל. הכאבים מתחילים כשאני רץ ונמשכים יום-יומיים לאחר הפעילות.

יש לציין שאני סובל מכף רגל שטוחה מאז ומעולם ובעל מדרסים. כרגע אני נמצא בחודשיים של מנוחה, אבל אם מפעילים לחץ ידני על הטיביה באיזור המתואר לעיל עדיין ניתן לחוש כאבים.

בבדיקה אצל אורטופד הוא קבע שאני סובל מ- Shin splints, בלי לפרט מעבר לכך, למרות שלמיטבי הבנתי זה מונח מאוד כללי להרבה בעיות מגוונות. הוא נתן לי הפניה לבדיקת מיפוי-עצמות לשלילת שברי מאמץ, הפניה לפיזיותרפיה והמליץ עלי להפסיק לשחק כדורגל לצמיתות ולעבור לספורט בו לא תורגש הבעיה.

בגלל אהבתי הרבה לכדורגל קשה לי לקבל את הרעיון ורציתי לקבל הערכה נוספת מכם למהות הבעיה. כמו כן, האם ישנן אפשרויות טיפוליות שיגרמו לבעיה לחלוף (אם בעבר עשיתי את אותה פעילות גופנית בלי שום בעיות קשה לי לקבל את הקביעה שאסור לי לשחק כדורגל)? האם יש אופציה כירורגית או תרופתית לטיפול בבעיה (למשל ainsds למיניהם)? האם ישנו פרק זמן סביר למנוחה מפעילות שיחזיר את המצב לקדמותו?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לרופאים המכובדים

הוספת תגובה

• Shin splint

ד''ר יונה יניב
    11/08/2010

המונח די מדויק ולא כוללני ופרושו דלקת של מעטפת העצב של הטיביה הדלקת בדכ"ל כרונית. כאבים באותו מקום יכולים להיות גם תוצאה של שבר מאמץ ולכן הופנית למיפוי עצמות. בכל מקרה אכן עליך לנוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי עמיר
    אילה
    10/08/2010

אני סובלת מדיכאון עמיד לתרופות כבר זמן רב אני נמצאת במתחים אדירים לאורך כל היום וזאת ללא הפסקה . מלפני מספר חודשים שמתי לב שהירך הימנית שלי התקצרה ולא מזמן התקצרה לי גם הירך השמאלית הדבר הזה מעיק עליי עד מאוד ולא נותן לי מנוח אני נסערת מאוד מהתקצרות הירכיים שלי
    השאלה שלי היא האם הירכיים יכולות לחזור לאורכן המקורי כמו שהן היו מלפני הדיכאון או שלא?
    אני מפחדת מאוד מתשובתך אבל רוצה לדעת את האמת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר חגי עמיר

הוספת תגובה

• לד"ר חגי עמיר בבקשה אל תתעלם משאלתי

אילה
    10/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי אמיר בבקשה על תתעלם משאלתי

אילה
    13/08/2010

זה חשוב לי עד מאוד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול
    ענת
    10/08/2010

לפני כשבוע וחצי נפלתי ועקמתי את הרגל בצורה לא נכונה שגרמה לקרעים ברצועות לדברי האורתופד,הוראותיו הן לא לדרוך על הרגל למשך שלושה שבועות ולהיעזר בספריי סוויס רליף,קרח,ומייצב קרסול..
    כמו כן קבעתי סדרת טיפולי פיזיותרפיה שמתחילה בעוד שבוע.
    עבר שבוע מאז הביקור אצל האורתופד ומלבד ירידה קלה בנפיחות אינני מרגישה שום שינוי ובטח לא מרגישה כאילו אוכל לחזור ללכת נורמלי בקרוב..

מישהו כאן היה במצב הזה ויכול לספר לי על זמן ההחלמה או מה ניתן לעשות מלבד פיזיותרפיה כדי לשפר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול

ד''ר חגי אמיר
    22/08/2010

שלום ענת,
    בהנחה כי אכן יש לך נקע בקרסול, אנסה להסביר במה מדובר ולמה עלייך לצפות.
    נקע הוא למעשה קרע של רצועות המייצבות את המרפק. מדובר בכל מפרק.
    הקרע יכול להיות רק מירוסקופי, ואז למעשה יש התארכות או מתיחה של הרצועה, או קרע ממש בו הרצועה ניקרעת בחלקה או לגמרי.
    כמובן שככל שהנקע יותר קשה כך הריפוי והשיקום שלו יותר קשה ויותר מאורך.
    בנקע קל יכול להיות שיהיה כאבים ונפיחות מספר ימים בלבד, ולאחר מספר ימים חוזרים לתפקוד מלא.
    בקרע מלא קיימת נפיחות גדולה מאד מיידית הניגרמת מדימום מקומי סביב ובתוך המפרק, עם כאבים עזים ביותר, ובמהלך השבועיים שלאחר הנקע הדם שהיה ברקמות ניספג והולך לאזור העור בעקב, ניראים שינויי צבע בעור, החל מאודם כחלחל, כחול סגלגל, ועד צהוב וירקרק, עד שכל התאים האדומים מתפרקים לגמרי וניספגים לדם.
    בכל אותה העת הכאבים הולכים ומוקלים. בתקופה זו ניתן לדרוך על הרגל לפי היכולת. ובדרך כלל ימליץ האורטופד הרמת הרגל, קירור מקומי בשלשה ימים הראשונים, חבישה אלסטית, ותרופות נוגדות כאב ו/או דלקת.
    מומלץ להתחיל פיזיוטרפיה במהלך השבוע עד 10 ימים מאז הנקע כדי לא לפתח אי יציבות כרונית במפרק הנקוע.הפיזיוטרפיה מאפשרת ריפוי טוב יותר של הרקמות המתחברות באזור הרצועות הקרועות. כמו כן בפיזיוטרפיה יתרגלו וישפרו את תגובות השרירים לשינויים במצב המפרק בחלל, ועל ידי כך ימנעו נקעים חוזרים מאוחרים לאחר גמר ריפוי הרצועה.
    במידה והנקע היה בדרגה גבוהה, הנפיחות הכאבים והמיגבלה בעת פעילות יכולים להמשיך במשך מספר חדשים. בכל העת הזאת רצוי לבצע פעילויות לפי היכולת בהנחיית האורטופד והפיזיוטרפיסט.
    מקוה שעשיתי מעט סדר בנקעים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב רגל
    שאלה
    10/08/2010

שלום: אני מתאמן והרמתי משקולות והתחלתי להרגיש כאב גב ורגל שמאל. בדק אותי רופא ורשם לי:קיימת רגישותבאיזור מותני עליון כיפוף לפנים מוגבל בסופו מכאיב ישור מכאיב.slrמפיק כאב ב-60 מעלות ברגל שמאל. וברגל ימין אין לי בעיה להרים את הרגל או לכופף את הרגל לא כואב לי. מה זה אומר הבדיקה? והאם אני יכול לחזור להתאמן? מה זה אומר אם אני מרגיש כאב ב- 60 מעלות זה לא תקין? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב רגל

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

שאלה
    12/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר יונה יניב
    16/08/2010

לפי הבדיקה ייתכן והכאב ברגל מקורו בעצם בגב וזו הקרנה בלבד או לחץ, מהגב על עצב שהולך לרגל ואז - כאילו כואבת הרגל אבל זה בעצם הגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראש ובראשונה..
    אורית
    10/08/2010

בראש ובראשונה תודה רבה רבה על תשובתך המהירה!! וכמובן על מילות ההרגעה..(זה מאוד עוזר בחרדה..ובהחלט הייתי זקוקה לזה נואשות)..אני חייבת לציין שהכאב אמנם נרגע אך ממש ממש מעט..היום זה בעצם יומיים מהזריקה..בל נשכח שהיא נתנה לי בצד ימין שכאב יותר, ולכן רוב הזמן שכבתי או ישבתי שעונה על צד שמאל..שכואב עכשיו..בעיקר הישבן..הרופאה נתנה לי נרות אביטרן שכמובן לאחר קריאת העלון לצרכן.....אני לא רוצה לקחת. יש לך אולי הצעה נוספת עבורי למשהו קצת יותר אינוסנטי שיכול לעזור? הרופאה שלי אומרת שלפי הכאב מדובר בלחץ על עצב מסויים (שכחתי את שמו) שיורד מהירך לישבן..והכאבים שלי באמת מגיעים עד לרצפת האגן...(עברתי בדיקה גניקולוגית והכל תקין)..ושוב..לאחר קריאה באינטרנט נכנסתי לאותו "לופ" של פחדים...רצפת האגן-נתקלתי בתסמונת "זנב הסוס"...והפחד שוב עולה.....אני לא רוצה שזה יקרה לי, אני לא רוצה להגיע לניתוח חס וחלילה...ד"ר...אני מקווה שגם לשאלה זו תהיה לך סבלנות עבורי....בבקשה....אני שוב מודה לך על הסבלנות הרבה..(ההודעות שלי ארוכות....וזה מתוך החרדה..אני רוצה לכתוב הכל כדי לקבל תשובה שתרגיע אותי....).ועוד שאלה..מותר לי לצאת מהבית? לעבודה אינני הולכת כי מדובר בישיבה של שעות. וכרגע מאוד קשה לי לשבת..אבל בגלל החרדה אני לא רוצה להיות לבד בבית.. אז להיות אצל חברה כמה שעות זה בסדר? למרות שיש לרדת 3 קומות? (ואז כיוצאים הבייתה כמובן לעלות אותן...)אוף....אני כבר נטרפת מהמחשבות על מה מותר ומה אסור כדי לא להחמיר את המצב..... מחכה לתשובתך עם המון הערכה..אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    בראש ובראשונה..

הוספת תגובה

• נשלח פעמיים..

אורית
    10/08/2010

ד"ר שלום,
    שלחתי הודעה זו פעמיים גם כתגובה לתשובה שלך וגם כהודעה חדשה..כי חששתי שלא תראה שהוספתי אותה כתגובה לתשובה שענית לי...אז ליתר ביטחון..תודה וסליחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר זריקה

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

אורית שלום,
    לדעתי יש מקום שתיגשי לרופא המטפל וקבלי סיוע תרופתי ממנו נגד חרדה.
    זה עשוי לעזור לך להתמודד עם המצב.
    אין כל מניעה לצאת מהבית וגם לצאת לעבודה אם זה לא מחמיר את הכאבים.
    וטוב שאת אצל חברה זה ודאי מרגיע אותך קצת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה..

אורית
    10/08/2010

אני מעריכה מאוד את מהירות תשובתך....זה מדהים, באמת..
    אתה מאוד מאוד מרגיע..אכן אצא לחברה בתקווה שזה יעודד את מצב רוחי...וכמובן בתקווה שזה לא יחמיר את הכאבים..היות ולא התייחסת לתסמונת "זנב הסוס" ולפחד שלי מהחמרה וניתוח..אני מסיקה שאינך חושב שיש לי סיבה לדאגה...וכך לגבי שאלת המדרגות אצל חברתי..לגבי משהו אינוסנטי שיעזור לכאבים...? יש משהו כזה? אני מוכנה לקחת דקסמול..זה בסדר? מותר לקחת דקסמול לאחר זריקת דיפרוספאן? אין התנגדות בין החומרים? זה יכול לעזור קצת? אני חייבת לציין שבגלל שאינני לוקחת תרופות (חוץ מתרופות לחרדה) דקסמול משפיע עלי בניגוד לרוב האנשים שזה לא משפיע עליהם בכלל...תודה, בתקווה שאני לא הופכת להיות מציקה מדי.....אתה כל כך סבלני, קוראים את זה מהתשובות שלך..אתה בהחלט אדם לפני שאתה רופא וזה בעל ערך עליון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך...

אורית
    10/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה לקבל תשובה..

אורית
    12/08/2010

בינתיים הקלה מסויימת והתחלתי למרוח משחה בשם:"פיזיקאר ג'ל"..החומר הפעיל זהה לחומר שבוולטרן לפי מה שכתוב. זה בסדר? למה הכאב עדיין לא עובר? נכון שקצת יותר טוב אבל מורגש בגב התחתון,ישבן ימני ולאורך הישבן עד רצפת האגן....עדיין מודאגת.....יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה
    שולה
    10/08/2010

ד"ר נכבד שלום!

אבקש לדעת האם מהנתןנים האלו יכול להיווצר מצב של קשיי הליכה ואי יכולת להרים את רגל
    ימין :מוקדי סיגנל מוגבר בחוט השדרה בגובה t4 c6-c7 בנוסף היצרות בינונית וקשה של השק ב- c5-c6 ובנוסף היצרות הנקב הימני

אודה לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא נענתה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דימות

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

שולה שלום,
    אין באפשרותינו לקבוע לפי שורה אחת של מיפוי עצמות ושורה אחת מתשובת CT את המצב הגופני.
    את מתארת בעיה חמורה של קושי בהליכה וקושי בהרמת הרגל.
    זאת יש לבדוק על ידי אורטופד מומחה ולארות את התמונה בכללותה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה!!!!!
    אורית
    09/08/2010

שלום רב,
    אני בת 39 וחצי בריאה בדר"כ חוץ מהפרעת חרדה, מטופלת בציפרלקס כדור וחצי ביום וטרנקסל 5 מ"ג כפול 2 ביום. לפני מס' חודשים התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון שהלכו והחריפו, כאשר הכאב התחיל להקרין לישבנים ולירך האחורית הימנית פניתי להבדק, הבנתי שיש חשד לפריצת דיסק, לא הומלץ על סי.טי, רופאת המשפחה שלי עשתה לי אתמול זריקת דיפרוספאם 2 מ"ג לירך. חוויתי אתמול כשעה לאחר הזריקה, הזעה,דופק מהיר,טשטוש ראייה..היו כמה התקפים שחלפו...היום נסעתי אליה היסטרית והיא אמרה שזה חד משמעית לא מהזריקה אלא פאניקה שלי מעצם זה שקיבלתי זריקה. (אני מאוד מאוד לא אוהבת תרופות ופוחדת מתופעות לוואי מאוד). לאחר קריאה באינטרנט, נוכחתי לתגובות שהזריקה הזו מסוכנת.....?? זה נכון? מה אעשה עכשיו? כבר קיבלתי אותה וזה יהיה לי בגוף כחודש עכשיו.......מה לעשות?? בבקשה ענו לי..אני ממש במצוקה..האם זריקה חד פעמית יכולה לסכן אותי?? לגרום לתופעות מסוכנות????? והאם אפשר להשמין מזריקה חד פעמית בירך?? אני אחרי דיאטה מאוד מאומצת...יכול להיות שהזריקה הזו תגרום להשמנה?? מזריקה אחת?? אנא....ענו לי הכי מהר שניתן...(כל כך נבהלתי מהדברים שכתובים על הזריקה...מה אעשה עכשיו?????),
    תודה על הסבלנות וסליחה על אורך ההודעה..אני ממש בלחץ.....

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה!!!!!

הוספת תגובה

• לחץ!!!

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

אורית שלום,
    קודם כל את יכולה להרגע. הזריקה היא במינון מינימלי, עובדת בעיקר מקומית ומעט מאד מהשפעת התרופה היא כללית בכל הגוף.
    תופעות הלוואי שציינת הן בדרך כלל מנטילת התרופה באופן סיסטמי לכל הגוף למשך תקופה ממושכת.
    עלייך זה לא ישפיע לרעה.
    להיפך הזריקה לשפר את מצבך ותיגרום לך לתחושה מצויינת וירידה בכאב.
    אז אנא לצאת מהלחץ,
    הכל יסתדר בימים הקרובים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראש ובראשונה..

אורית
    10/08/2010

בראש ובראשונה תודה רבה רבה על תשובתך המהירה!! וכמובן על מילות ההרגעה..(זה מאוד עוזר בחרדה..ובהחלט הייתי זקוקה לזה נואשות)..אני חייבת לציין שהכאב אמנם נרגע אך ממש ממש מעט..היום זה בעצם יומיים מהזריקה..בל נשכח שהיא נתנה לי בצד ימין שכאב יותר, ולכן רוב הזמן שכבתי או ישבתי שעונה על צד שמאל..שכואב עכשיו..בעיקר הישבן..הרופאה נתנה לי נרות אביטרן שכמובן לאחר קריאת העלון לצרכן.....אני לא רוצה לקחת. יש לך אולי הצעה נוספת עבורי למשהו קצת יותר אינוסנטי שיכול לעזור? הרופאה שלי אומרת שלפי הכאב מדובר בלחץ על עצב מסויים (שכחתי את שמו) שיורד מהירך לישבן..והכאבים שלי באמת מגיעים עד לרצפת האגן...(עברתי בדיקה גניקולוגית והכל תקין)..ושוב..לאחר קריאה באינטרנט נכנסתי לאותו "לופ" של פחדים...רצפת האגן-נתקלתי בתסמונת "זנב הסוס"...והפחד שוב עולה.....אני לא רוצה שזה יקרה לי, אני לא רוצה להגיע לניתוח חס וחלילה...ד"ר...אני מקווה שגם לשאלה זו תהיה לך סבלנות עבורי....בבקשה....אני שוב מודה לך על הסבלנות הרבה..(ההודעות שלי ארוכות....וזה מתוך החרדה..אני רוצה לכתוב הכל כדי לקבל תשובה שתרגיע אותי....).ועוד שאלה..מותר לי לצאת מהבית? לעבודה אינני הולכת כי מדובר בישיבה של שעות. וכרגע מאוד קשה לי לשבת..אבל בגלל החרדה אני לא רוצה להיות לבד בבית.. אז להיות אצל חברה כמה שעות זה בסדר? למרות שיש לרדת 3 קומות? (ואז כיוצאים הבייתה כמובן לעלות אותן...)אוף....אני כבר נטרפת מהמחשבות על מה מותר ומה אסור כדי לא להחמיר את המצב..... מחכה לתשובתך עם המון הערכה..אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בחוליה c7
    טובי
    09/08/2010

לאחר כאבים ביצוע mri התברר לי שיש לי פריצה ב c71 לאחרונה אני סובל מבעייה של התכוצות של שרירי הגרון צוואר בעיקר בצד ימין של הגרון התכוצות שיכולה להמשך ימים האם פריצת הדיסק שבתחילה גרמה לי לכאבים לא נסבלים ביד שמאל ולנימול ביד שמאל היא גם הגורם להתכווצות הזו
    אני סובל מבעייה נוספת של חרדה בעקבות תאונת דרכים קלה אך הפסיכיאטר המטפל בי חושב שהשריר מגורה בגלל פריצת הדיסק הנ"ל אנא השיבו לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק בחוליה c7

הוספת תגובה

• כאבים בצואר

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

טובי שלום,
    ניראה שיש לבדוק את הנושא אצל אורטופד.
    יש צורך בבדיקה לא מספיק לשמוע את התלונות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחר ניתוח גיד אכילס
    שלומי
    09/08/2010

שלום
    אני שלושה ימים לאחר ניתוח בגיד אכילס.לאחר קריעה מלאה של הגיד בוצע ניתוח ותפירה של הגיד
    אני כרגע מגובס לשבועיים הקרובים.
    שאלתי:כאשר אני במצב סטטי הרגל ללא כאבים חריגים...אבל כאשר אני מוריד אותה (לא דורך)
    ומנסה ללכת עם הקביים,יש כאבים מטורפים....
    האם זה אמור להיות כך?כמה זמן זה אמור להמשך?האם יש דרך למזער את הכאב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאחר ניתוח גיד אכילס

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

שלום יניב,
    אכן אתה מתאר מצב שלאחר ניתוח.
    בעת שאתה מוריד את רגל הדם לא זורם חזרה כי אין תנועה ברגל והרגל מתנפחת, נעשית כבדה, ולוחצת על אזור הניתוח.
    הרמת הרגל כאשר זה קורא, יכולה לעזור.
    זה יעבור תוך שבוע עד 10 ימים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחה חופשית עם מדריך
    נאוה פוגל
    09/08/2010

שלום רב,
    בעלי עתה בגיל 40 ,לפני חמש שש שנים עבר ניתוח ברגל לאוטוסקופיה.
    האם מותר לו לעשות צניחה חופשית ברמה העקרונית או לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    צניחה חופשית עם מדריך

הוספת תגובה

• צניחה חופשית עם מדריך

ד''ר יונה יניב
    10/08/2010

ברמה העקרונית, אם לאחר הארתרוסקופיה היה בסדר הוא אדם בריא ולא צריכה להיות בעיה. כמובן לא רצוי להפגע אבל זה אמור לכל אחד בלי קשר לפציעה ישנה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה