מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגדלת עצםאוראל20/07/2010
שלום, היום בצו הראשון הרופא הוריד לי פרופיל על הגדלת עצם בשתי הרגליים. הוא אמר שניתוח יעלה את הפרופיל. רציתי לדעת כמה זמן החלמה יש לניתוח הזה והאם לעשות את זה עכשיו ימנע כאבים בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת עצם
ד''ר חגי אמיר20/07/2010אוראל שלום,
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
מה שלא מפריע לך ולא כואב אל תנתח.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונח מדוייק
אוראל20/07/2010הרופא קרא לזה בשם מסובך, משהו פלטפוס, העצם שמחברת את האגודל ברגל ימין עם הרגל בולטת לצד שמאל קצת. לגוס ווגוס אולי? ע"פ הרופא הצבאי זה יכאב בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במסרק 4 בכף הידניר20/07/2010
שלום.
בן 31. במהלך משחק כדורסל נפגעתי בכף יד שמאל. במיון בית החולים לאחר צילום של היד, נאמר לי ע"י האורטופד שיש לי שבר חמור במסרק 4. הוא הרדים את המקום ואמר שהוא ינסה להחזיר לי את השבר חיצונית.לאחר מכן קיבע בגבס ושלח אותי שוב לצילום. לאחר שצפה בצילום אמר שזה גבולי ושלדעתו 99 אחוז שאני אצטרך ניתוח. מאחר וזה היה ביום שישי, הוא אמר לי לחזור ביום א' לכירורגית כף היד ע"מ לראות אם צריך ניתוח.
ביום א' בכירורגית כף היד הרופא הסתכל על הצילומים שעשו לי ביום שישי והסתכל על האצבעות שמבצבצות מהגבס ואמר שצריך לקבע לשישה שבועות ולחזור עוד שבועיים לצילום נוסף.הוא לא אמר דבר על ניתוח.
השאלה היא, האם לא היה צורך לבצע צילום נוסף ביום א' כדי לראות האם השבר קפץ שוב?והאם ניתן להסתמך מהצילום של יום שישי בלבד ועל סמך צבע האצבעות שלי?? וזאת לאחר שהאורטופד אמר במפורש שלדעתו 99 אחוז אצטרך ניתוח??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במסרק 4
ד''ר חגי אמיר20/07/2010ניר שלום,
כניראה הצילום שביצעת לאחר השיחזור שביצע הרופא הראשון היה מספק.
חזור אליו בעוד שבועיים. אז יצלמו שוב ויחליטו אם לנתח או לא.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנקע - לאחר 10 ימיםאריק20/07/2010
שלום,
קיבלתי נקע לפני 10 ימים. לאחר פעולה של RICE בימים הראשונים, וחבישה לאחר מכן, כיום אין כאב בקרסול, והנפיחות ירדה.
הבעיה - השרירים באזור מאוד תפוסים, ולאחר חזרתי לעבודה, אני חש כאבים (בצורת פעימות, כמו "דפיקות לב"), וכאב גם בנגיעה, בשריר מהעקב כלפי מעלה אל השוק. (כאבים שהחלו בבוקר שאחרי).
עד כה לא הלכתי לאורתופד או ביצעתי צילום, הלכתי לרופא משפחה.
האם יש לעסות את האזור? או לחמם אותו כדי לפתור זאת?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע.
ד''ר יחזקאל טיטיון20/07/2010ניתן לעשות את האזור עם משחת וולטרן או משהו דומה וכן כדאי לפנות לבדיקת אורתופד.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתףשמאלקובי20/07/2010
שלום
בן 53 שוקל 75ק"ג גובה 180 בריא בדרך כלל , סובל לאחרונה ( מזה כמה שבועות ) מכאב בכתף שמאל , רק בזיות מסוימת כשאני מרים את היד , החל כך חשבתי לאחר שינה ששכבתי על הכתף , חשבתי יעבור אבל עדיין סובל מזה , שומע קליקים כשמנסה לסובב את היד .
מנסה לבצע תרגילי כוח במחשבה שיעזור .
מה התופעה , האם תרגילי התעמלות ליד ( סיבוב הזרוע , שכיבות שמיכה וכ.. ) יכול לעזור ?
תודה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים ?
קובי21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים??
קובי22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני לא בפורום הנכון ?
קובי24/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיאשתי נעבור לאתר אחר
קובי28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית אורטופדיתדינדון20/07/2010
אני סובלת מכאבי צוואר, איזו כרית מומלצת לקנייה? האם עדיף כרית אורטופדית מלטקס על כרית מנוצות אווז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית אורטופדית
ד''ר חגי אמיר20/07/2010שלום דינדון.
אם בכרית אורטופדית עסקינן הרי שאין כזו מנוצות אוז. רק מלטקס, או מקצפים אחרים עם או ללא זיכרון.
את העבודה עושה כרית לטקס.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה קודמת על כאבהילי20/07/2010
בגב כף היד. זו דלקת בגיד. סימתי קופסת ארקוקסיה 90 לפני כשבועיים והכאב פחת אך עדיין קיים ומגביל אותי בתנועות מסוימות. האם יש יכך טיפול או מחזור נוסף של ארקוקסיה. בצילום אין כל ממצאים.???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גידים
ד''ר יונה יניב20/07/2010נראה לי שכבר עניתי על השאלה הזו שלך בעבר - דלקת גידים לא! רואים בצילום. בצילום רואים לרוב עצמות בלבד. לדעתי יש צורך בטיפול פיזיותרפיה הכולל US מקומי וטיפול בריפוי בעיסוק אולי אפילו עם סד מנוחה.
בכל מקרה יש לחזור לבדיקה ע"י כיר' של יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עובר ניתוח בכף יש לי skew footאבירן לוי19/07/2010
אני ביום חמישי הזה עובר ניתוח השתלת עצם מהאגן לכף הרגל בעקבות skew foot השטחת כפות הרגלים והניתוח הוא בעצם להחזרת הקשת שאין לי אותה ברגל אפשר קצת הרכבה לגבי מה זה בדיוק skew foot תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
ד''ר יחזקאל טיטיון20/07/2010מדובר במצב של פלאטפוס בצורת Z. מסרק ראשון הולך פנימה מרכז כף הרגל פונה החוצה ואז יש תת פריקה של האזור לעומת השליש האחורי של כף הרגל.
מצב קצת מורכב.
חפש בגוגל ותמצא חומר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות לרגליים לבן 19רותי19/07/2010
שלום לכם
הבן שלי בן 19 עשה מיפוי עצמות לרגליים. ויצאו המימצאים הבאים:
בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת SPECT מכוונת לברכיים: קיימות קליטות מאוד מוגברות במדור פמרופטלרי ומדיאלי של הברך משמאל. ב- LT TIBIAL TUBEROSITY
אין לראות קליטות פתולוגיות בקרוסליים בכפות הרגליים ובשאר השלד.
שאר הבדיקה תקינה. וממליצים על קורלציה קלינית ורדיולוגית..
האם תוכלו להסביר לנו מעט על המימצאים, ומהי קורלציה קלינית?
הבן שלי הופנה למיפוי עצמות, עקב כאבים בעקב אכילס, ובשריר התאומים, בעקבות נקע של שתי הרגליים שעבר לפני כחצי שנה..
תודה
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורלציה קלינית
ד''ר חגי אמיר19/07/2010שלום רותי,
זה בדיוק מה שזה אומר. במיפוי רואים דבר מסויים ומבקשים שהרופא יבדוק אם הממצאים שניצפו במיפוי באם לידי ביטוי קליני. האם יש כאבים או רגישות במקומות בהם נצפתה קליטה.
קיימות שתי אפשרויות.
1. הממצאים קיימים אך לא באים לידי ביטוי קליני, ואין בעיה משמעותית בקרסול.
2. הבדיקה איננה שלו , החליפו את התוצאות עם מישהו אחר שביצע בדיקה באותו זמן.
בדיוק בגלל זה צריך לבדוק קורלציה קלינית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם! הכנסו בבקשה (:חגי חן19/07/2010
שלום לכולם.
אני בן 15 ולפני חצי שנה חוויתי פציעה , שברתי (שבר עם תזוזה) את הרגל קצת מעל פלטת הגדילה.
עברתי ניתוח בהרדמה כללית - שחזור סגור של השבר וקיבוע פנימי בעזרת ברגים.
ובמהלך כל העיניין הזה גיליתי שיש לי פלטפוס.
השאלה שלי האם זה יוריד לי פרופיל בצבא ו/או יהיה סעיף.
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל לאחר שבר
ד''ר חגי אמיר19/07/2010לאחר שבר בעצם ארוכה, אם הריפוי מלא ואין הפרעות בתפקוד ניתן לקבל סעיף ללא הורדת פרופיל. אם קיימת הפרעה תפקודית זה גם מוריד פרופיל.
לגבי הפלטפוס, אם מדובר בפלטפוס קל וגמיש - רק סעיף ליקוי ללא הורדת פרופיל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ברגל ימיןטליה ישראל19/07/2010
שלום רב,
אשמח לקבל הסבר לבדיקה CT שעשיתי בעקבות נקע, התוצאות נכתבו בשפה רפואית שלי כמובן לא מובנת.
ממצאים:
מבנה גרמי של עצמות שנכללו בסריקה תקין.
משמאל- אין עדות לשברים.
מימין- בצמוד לאספקט קדמי לטרלי של עצם הטלוס הודגמו מספר פרגמנטים גרמיים זעירים.
יש לציין אי סדירות של הקורטקס של הטלוס באזור הנ"ל- הממצאים המתאימים שבר תלישה.
לא הודגמה תגובה פריאוסטלית.
מרווחים תוך פירקיים שמורים.
לא הודגמה כמות מוגברת של נוזל תוך פירקי.
משמאל- הדגמה תקינה של הרקמות הרכות.
מימין- קיים עיבוי של רצועה טלו -פיבולרית הקדמית.
בצקת קלה של הרקמות התת-עורית מסביב לקרסול.
לסיכום:
שבר תלישה בטלוס מימין עם פגיעה ברצועה טלו-פיבולרית קדמית כמתואר.
ושאלה נוספת, האם המקבע יכול לאחות את הקרע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד''ר יחזקאל טיטיון19/07/2010היה לך נקע קשה שמתח רצועה בקרסול והאזור אליו הרצועה מתחברת בעצם שנראית עצם הטאלות, ניתלש מהמקום.
הטיפול הוא במנוחה ובפיזיוטרפיה מתאימה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבדלית19/07/2010
שלום רב
לפני כחודש סבלתי מכאבי גב תחתון כולל כאבים לכיוון העכוז והרגל
הרופא נתן לי כדורים ופיזיותרפיה והכאבים כמעט נשכחו
והוא לא אמר לי יותר ר שיש לי עקמתשאין מה לעשות
היום הייתי אצל רופא אחר כי חשבתי לעשות מסג' כיוון שהבתי בנוסף שהשרירים שלי תפוסים
והוא אמר שלפי הבדיקות יש לי פריצת דיסק.??? הופתעתי כי הרופא שהפנה אותי לא דיבר על זה
להלן הצילומים:
אגן ירכיים 1 צילום:
עקמת ימנית מזערית
הווצרות המרווח L5- S1
מלבד זאת מבנה החוליות וצורתן תקין
ע'ש מותני 2 צילומים:
הווצרות המרווח L5- S1
שינויים ניוונויים מזעריים בחוליות
אודה מאוד לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר חגי אמיר19/07/2010דלית שלום.
אם משהו עזר, כדורים ופיזיוטרפיה, המשיכי ועשי מה שעזר, תיקראי לזה דיסק או שינויים ניווניים או ינקעל'ה. זה לא משנה לעובדה שהיתה בעיה חריפה, שחלפה עם הכדורים והפיזיוטרפיה וכעת צריך להמשיך עד שזה יעבור כליל, ואז להמשיך בתרגילים משמרים שזה לא יקרה שוב. לך זה חשוב יותר עקב העקמת שיש לך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליה D11מירי18/07/2010
ביתי משרתת בצבא לפני כ חצי שנה נפלה מתוך שינה ממיטת קומותיים .ההתמקדות בבדיקות שנערכו לה בזמנו היו ברגל כי היא לא דרכה על הרגל ונמצא לה סדק.כתוצאה מהנפילה היא התלוננה בפננו על כאבי גב אולם נושא זה לא נבדק.
לפני חודש וחצי התפרץ כאב גב עליון מאוד רציני שכלל קשיי נשימה וזאת לאחר מאמץ מודבר (ריצה ארוכה).
לאחר ברורים שונים וכדורים כמו נקסין מוסקול שלא עזרו עברה ביתי מיפוי עצמות
התשובה: קליטה מוגברת קלה בחוליה D11 דו-צדדית (אזור קוסטו-טרנסברסלי) פרט לכך ללא ממצאים פתולוגים בשלד.
האורטופד שבדק אותה לאחר ממצא זה הפנה אותה ל MRI
כרגע אנחנו ממתינים לMRI
שאלתי האם יש קשר בין הנפילה להתפרצות הכאב? מה אומרות התוצאות על מה זה מראה מבחינת הפגיעה בחוליה?
אשמח להסברים מפורטים עד כמה שאפשר כי הרופאים בצבא לא מאשרים להורים להיות שותפים בשיחה ואני מאוד מודאגת שכן ביתי כיום עם כאבים מתונים ולפעמים מתחזקים והגבלות תנועה.
בתודה מראש
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עליון
ד''ר חגי אמיר19/07/2010שלום מירי,
קשה לדעת היום אם הכאב קשור או לא לנפילה שהיתה לפני חדשים.
אולם יתכן מאד שנשאה משאות כבדים בעת הריצה או התאמצה מאד וזה עורר לה כאב במפרקים בין הצלעות לחוליות. (על זה מרמזת בדיקת המיפוי)
בשלב זה ניראה כי מבצעים ברור מעמיק,
אני מבין את דאגתך אולם עלייך לסמוך על ביתך ששומעת מה שהרופא אומר, מבינה ומבצעת.
אם את מוטרדת את תמיד יכולה לקחת את ביתך לחוות דעת שניה אצל רופא מומחה מחוץ למסגרת הצבאית.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול תאי ענקסבטלנה18/07/2010
שלום!
רציתי לשאול על גידול של תאי ענק בעצמות של אצבעות כף יד.
האם זהו גידול אלים?
מה פרוקנוזה במקרה של ניתוח. האם יש אפשרות להוציא רק גידול או שיש צורך לכרות את כל פלנגה של האצבע
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול תאי ענק
ד''ר יונה יניב19/07/2010בדכ"ל אין גידול של תאי ענק ב"עצמות" האצבעות. יש גידול כזה הנובע ממעטפת הגידים או מהמפרקים. הגידול שפיר אבל יש לו נטיה לחזרה. בהוצאה שלו משתדלים להוציא הכל אבל הוא בהחלט יכול לחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון ורגל רדומהתמר18/07/2010
שלום שמי תמר אני בת 22. אני סובלת מחודש מרץ מכאבי גב תחתון וכאבים לאורך הרגל הימנית שלי. הכאב מקרין גם לבטן בצד ימין. עשו לי אולטרסאונד בטן וכליות ובדיקה גנקולוגית ולא מצאו כלום.בנוסף הופיע לי בבדיקות דם שהRF שלי גבוה והיה 32. הייתי אצל ראמטולוג מומחה והוא שלל דלקת פרקים. בחודש האחרון הרגל הימנית שלי רדומה או עם הרגשה של נמלים ומאוד נפוח לי בגב התחתון. תוצאות בדיקת דם שלי מהשבוע חזרו והראו ש:
RF - 36
ESR - 10
CRP - 0.1
בנוסף אני בדרך כלל סובלת מכולסטרול גבוה אבל מאז שהחלו לי הכאבים אני רזיתי המון סובלת מחוסר תאבון והכולסטרול שלי ירד משמעותית.
הפנו אותי לסי טי אבל האורטופד אמר שזה לא נראה לו כמו בעיה אורטופדית.אני מתקשה להתכופף לשבת וגם בשינה כואב לי הגב.הייתי כבר אצל שלושה אורטופדים של הקופת חולים שלי והם אמרו שזה רק בראש שלי וכל פעם נתנו לי משכח כאבים יותר חזק. האם לדעתך זו בעיה אורטופדית? אשמח לשמוע חו"ד. תודה רבה, תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון ורגל רדומה
ד''ר חגי אמיר19/07/2010כאבים כפי שאת מתארת יכולים להיות ביטוי של בעיה או בגב או בבטן או בכל מקום לאורך יציאת העצבים מעמוד השידרה לכיוון הרגל.
קשה לאבחן מדברייך היכן הבעיה אולם אין ספק כי יש לבצע בדיקה חוזרת מקיפה ועבור שוב על הבדיקות לשלוח לבדיקות נוספות לפי הצורך, ולמצא מה מפריע לך.
בהצחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםיניב18/07/2010
אני סובל מכאבים בכפות הרגליים כבר תקופה ארוכה. הייתי אצל אורטופד שהמליץ לעשות מדרסים. פניתי לחנות שעושה מדרסים ומאז שהחלתי ללכת עמם (לפני כשבועיים) אני סובל מכאבים חזקים בהרבה שעברו גם לקרסול לברכיים ולאחרונה גם לגב התחתון. אודה לכל עצה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בכאבים עקב מדרסים
ד''ר חגי אמיר19/07/2010יניב שלום,
כל בר דעת יבין כי המדרסים החמירו את מצבך.
ראשית כל אל תילבש את המידרסים.
וחזור לאורטופד שיבדוק שוב אם אתה בכלל צריך מידרסים או הבעיה שונה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)