פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שלא נענתה
    שרון
    09/08/2010

שלום רב, כבר מספר פעמים חוויתי כאבים מאוד חזקים ברגל ימין שמוקרנים מאיזור הישבן לרגל. הכאבים הם בעיקר בישיבה ובשכיבה, פחות בעמידה. לפני כחודשיים היו לי אותם הכאבים ופניתי לאורטופד שאמר שזוהי דלקת ונתן לי אטופן. אמר שזה ממאמץ יתר. רציתי לשאול למה זה קורה לי כיון שאני עוסקת בפעילות גופנית קבועה כ- 4-5 פעמים בשבוע מזה שנים רבות שוכלל הליכות וכן התעמלות , אני בת40 וללא בעיות מיוחדות. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הדלקות האלו ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא נענתה

הוספת תגובה

• כאבי רגל

ד''ר יונה יניב
    09/08/2010

לפי הסיפור נשמע כמו שהכאב הוא כאב מוקרן מבעיה בגב. עלייך לגשת שוב לאורתופד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב שמקרינים לרגליים
    SPC
    08/08/2010

שלום,
    אני בן 58 ולפני חודש התפתחו לי כאבים מקרינים מהגב לרגליים.
    הכאב מתרכז בשני השוקיים.
    הכאבים כל כך חזקים כך שאני לא יכול לעמוד יותר מחמש דקות ולשבת גם קשה. אין כאבים בשכיבה.
    הנ"ל ללא גורם מכאני - לא קיבלתי שום מכה שהיתה הגורם לכאבים .
    מה יכולה להיות הסיבה? האמת לא אכפת לי מהסיבה האם יש פתרון?
    אשמח לתשובה מהירה.
    בברכה,
    א .מ.

הוספת תגובה

• כאבים בגב שמקרינים לרגליים

ד''ר יונה יניב
    09/08/2010

בגילך הייתי עושה בדיקת כלי דם של הרגליים. אם הבדיקה תקינה - עליף לפנות לאורתופד שימקם את הבעיה ולטפל בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחזור רצועה צולבת בברך
    רות
    08/08/2010

לפני שנה עברתי ניתוח שני מתקן לניתוח ראשוני לשיחזור ACL . עד היום אני מוגבלת בהליכה וחשה בכאבים בתנועה, הרופאים סגרו את התיק ומבחינתם שאחיה ככה כל החיים. קשה לי להשלים עם כך ביחוד כיוון שאני מאוד אוהבת ספורט ותנועה וזה ממלא מאוד את סדר יומי. השאלה שלי האם יש אפשרות להתייעץ בחו"ל עם מומחים והאם תוכלו להמליץ. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיחזור רצועה צולבת בברך

הוספת תגובה

• כאבים לאחר שיחזור רצועה צולבת

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

רות שלום,
    לפני שאת מחפשת את תשובותייך בחו"ל, יש לבדוק מה המצב ולנסות מה שניתן בארץ.
    את זקוקה לשיקום טוב של הברך.
    רצוי לגשת לבדיקה ראשונית ליעוץ ב- APOS לפני שאת ממשיכה עם הסכין.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DE QUERVEIN TENDINTIS
    יוסי
    08/08/2010

לאשתי הופיעו כאבים באיזור שורש כף היד בסוף הריונה ואובחנה דלקת של הגיד של האגודל, מסוג DE QUERVAIN . קיבלה סד לקיבוע מיוחד וכעבור 4 שבועות אין שיפור מיוחד בכאב כשהיא מסירה את הסד. מה עוד שיש גם הגבלה מסויימת בטווח התנועה של האגודל לא בהכרח בגלל כאב. מה המלצתך? האם להזריק סטרואידים מקומית? להמשיך עם הסד? אגב גם ביד השניה ישנם כאבים מסוג דומה. האם יש טעם שם ישר להזריק סטרואידים ??
    מה היעילות של הסד, של הסטרואידים ? והם יש צפי של זמן עד שהתופעה חולפת, כיוון שהיא מאוד מגבילה (כפי שציינתי יש כנראה דלקת דו"צ). האם יש טעם להמליץ על פיסיותראפיה להפעלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    DE QUERVEIN TENDINTIS

הוספת תגובה

• DE QUERVAIN

ד''ר יונה יניב
    09/08/2010

ד בלבד לא מספיק. הוא אכן מונע כאבים ומאפשר מנוחה ליד אבל לפעמים לא די בכך. מאחר ואשתך בסוף ההריון אני אישית לא הייתי מזריקה סטרואידים וממתינה ללידה. ייתכן שהבעיה תחלוף אבל סיכוי סביר שלא מאחר והיא מופיעה הרבה אצל אמהות טריות (בגלל אחיזת התינוק). אצל מיניקות גם כן לא הייתי ממליצה על הזרקת סטרואידים. ניתן להוסיף טיפול פיזיותרפי בUS מקומי וטיפול ידני מקומי (גם כן בפיזיותרפיה). אם הבעיה נמשכת אפשר לנתח - הניתוח קטן בהרדמה מקומית עם מעט מאד סיבוכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי דלקת בירך שמאל
    ארל'ה
    08/08/2010

קודם כל הרשו לי להודות על עצם קיומו של הפורום הנ"ל ועל עזרתכם שבוודאי מסייעת.

לפני כמעט חודש התחלתי להרגיש כאב בירך שמאל- באמצע הירך לערך. בתהחלה לא התייחסתי וחשבתי שזהו שריר תפוס שבוודאי ישתחרר. למרות תקוותי, המצב הלך והחמיר עד שהתקשיתי לדרוך על הרגל. הכאב/ הרגישות אינם ניתנים למגע חיצוני (קרי כשאני נוגע עם היד ברחבי הירך- אין כאב כלל!)- הכאב הוא כאילו "פנימי" (האם מדובר בשריר אורכי.....???) כאשר הכאב מקרין פעם לכיוון הברך ופעם למעלה לכיוון מפשעת שמאל. פרט נוסף- אין לי כאב כאשר אני במנוחה אלא רק כאשר אני מבצע תנועה מסויימת ו/או הולך/דורך על הרגל.
    ניגשתי לרופאת המשפחה וקיבלתי Etopan 400 mg פעמיים ביום (סה"כ 800 מ"ג ליום)- למשך חמישה ימים בלבד. לאחר 4 ימים הגשתי הקלה. ניגשתי לרופאה שוב והיא האריכה לי את התקופה ל- 10 ימים. במקביל, ביקשתי וקיבלתי הפניה לרנטגן ולאורטופד.
    במפגש עם האורטופד- הוא אפילו לא בדק אותי.... הסתכל בצילום, אמר שהכל תקין לחלוטין וטען שזוהי דלקת וש- 10 ימים לאטופן זה ממש מעט זמן.... הגדיל לי את זמן הנטילה ל- 10 ימים נוספים ואמר שאפשר להוסיך אחר כך אפילו עוד 10 ימים. הוא שאל אותי אם יש שיפור ואמרתי שללא האטופן יש לי כאבים חזקים בהליכה ולאחר נטילת הכדור רוב הכאב נעלם למרות שאני עדיין צולע...
    השאלה שלי- האם זה אכן נשמע לכם כמו דלקת...? האם ניתן לקחת אוטופן כל כך הרבה זמן מבלי להרגיש הטבה גדולה ומשמעותית- אלא רק בנטילת הכדור....? האם לדלקת לוקח כל כך הרבה זמן לעבור.....?????????? ברצוני לציין שמעולם לא סבלתי מדלקת או מבעיית שרירים/עצמות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי דלקת בירך שמאל

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בן 32.

ארל'ה
    08/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך שמאל

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

ארל'ה שלום,
    חשוב לציין כי כאב כמו שאתה מציין יכול לנבוע ממספר מקומות החל מהגב אזור החוליות המתניות הגבוהות, המשך במפרק הירך , המשך גידים בירך וכלה במפרק הברך.
    יש צורך בבדיקה מדוקדקת כדי למקם את מקור הכאב, ולאחר מכן להבין מדוע הכאב הופיע.
    ולטפל בבעיה .
    טיפול נגד דלקת כפי שאתה מתאר יכול להוריד את הכאב אולם כניראה אינו פותר את הבעיה.
    בהצחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אמיר- שאלה אחרונה ברשותך

ארל'ה
    10/08/2010

קודם כל תודה על תגובתך.
    האם היית ממליץ להמתין עד תום תקופת האטופן או כבר עכשיו לנסות לקבל חוות דעת מדוייקת ומפורטת? במידה וכן- האם בנוסף לבדיקה פיזית יש לבצע אולטראסוונד או אם אר איי....?
    ומבחינת האטופן- האם בכלל יש טעם להגדיל את זמן נטיל התרופה לחודש שלם....?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידות בכתף וכתף קפואה
    יעל
    08/08/2010

שלום.
    קבילתי הפניה מרופא המשפחה לצילום רנגטן עקב כאבים בכתף.
    בתחילה הכאבים היו נקודתיים כשהייתי מזיזה את היד לתנוחה ספציפית ולאט לאט זה הפך לאי נוחות כללית כל הזמן ובתזוזת היד לתנוחות ספציפיות זה היה הופך לכאבים נקודתיים וכיום מדובר בכאב כל הזמן שמתחיל בכתף ועד למרפק- כל האיזור הזה כבר וכואב ולעיתים אף מקרין מהמרפק מטה עד לאצבעות.

המצב הזה, חוץ מהכאב, גם מציק כי מדובר ביד ימין, ואני ימנית מה שמקשה על עשיית פעולות בסיסיות- הקלדה על המחשב/עכבר המחשב, להרים ולטפל בילדים וכו'..

לאחר הצילום טכנאי הרנגטן אמר שיש לי הסתיידות בכתף ורופא המשפחה אמר לי לפנות לאורטופד.

מכיוון שיש לי כמה ימים עד שהתור שלי יגיע, אשמח לדעת מה זה אומר "הסתיידות" (הבנתי מהטכנאי שזה מצב שהעצם נוגעת בגיד או משהו כזה) ומה בדר"כ עושים בשביל לטפל ?

שמעתי גם שיש תופעה של "פרוזן שולדר- כתף קפואה" ונאמר לי שזה כמו הסתיידות - האם זה אותו הדבר? ואם לא, אז מה זה אומר וכיצד מטפלים?
    תודה רבה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידות בכתף וכתף קפואה

הוספת תגובה

• הסתיידות בכתף

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

לשלום יעל,
    אכן הסתיידות בכתף יכולה להיות כתוצאה מדלקת באחד הגידים ויש לרפא את הדלקת.
    ישנם דרכים רבות לגשת לכך החל מפיזיוטרפיה, ליזר, גלי הלם, וכו'
    המשיכי הטיפול אצל הרופא המטפל.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת קרסול
    אורית
    08/08/2010

לפני 3 שנים שברתי קרסול, היו 3 שברים, הכניסו פלטינה. עד עכשיו יש לפעמים כאבים חזקים. האם כדאי להוציא את הפלטינה?

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת קרסול

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח קרסול

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

אורית שלום.
    תלוי מה גורם לכאבים.
    אם הכאבים הם על הפלטות, ועל הברגים, אכן יש מקום להוציא.
    אולם יתכן מאד שמקור הכאב הוא במפרק עצמו ולכן אין טעם להוציא את הפלטות. כמו כן יש מקום לבצע צילומים וליבדוק היטב לפני שניכנסים לניתוח נוסף.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורש כף יד כואב לאחר תאונה
    בת
    08/08/2010

שלום ד"ר יקר !
    אני כשבועיים לאחר תאונת דרכים. נפלתי גם על כפות ידי. שורש כף יד שמאל כואבת כאשר אני נשענת עליה או מרימה משהוא מעט כבד, כמו שטיפת כלים למשל.האם חשוב לקבע את היד לצורך מנוחה מוחלטת , או ההיפך.
    שאלה נוספת וחשובה: איזו בדיקה עלי לעשות לגבי כאבים אלו? רופא משפחה אומר לחכות כמה חודשים, כי אלו תופעות של התאונה,ועלי לנוח.....לא נשמע לי כל כך.....?
    תודה על כל מענה, בתיה.

הוספת תגובה

• כאבים לאחר תאונה

ד''ר יונה יניב
    08/08/2010

רופא משפחה? לא נראה לי מספיק טוב ויסלח לי על כך. יש בעיות בשרש כף היד שהוא איננו יכול לאבחן, לפעמים אבחנות אלו קשות גם לאורתופדים. לכן, עלייך לגשת, ולדעתי רצוי בהקדם לכירורג של יד לבדיקה מקיפה ובהתאם לבדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בהיקף הירך
    אילה
    07/08/2010

שלום
    מבקשת לדעת האם שינויים בהיקף הירך גורמים לירך להיראות קצרה יותר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בהיקף הירך

הוספת תגובה

• שינויים בהיקף הירך

ד''ר יונה יניב
    08/08/2010

לא!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אנדוסקופי לעומת שמרני במרפק
    סהר שחף
    07/08/2010

למה לא נעשים ניתוחי אנדוסקופיה במרפק בתל השומר? האם השיטה בטוחה ועדיפה על ניתוח שמרני לשיחרור העצב האולינרי במרפק? כמה ניסיון יש בארץ בניתוחים מהסוג הזה?

הוספת תגובה

• נתוח אנדוסקופי לשחרור העצב האולנרי

ד''ר יונה יניב
    08/08/2010

אין שום הוכחה שניתוח אנדוסקופי עדיף. בנוסף - אנחנו מאמינים שכאשר משחררים את העצב, הוא יכול לפעמים להיות לא יציב בתעלה שלו - מה שיכול לגרום לבעיות נוספות, ויש לקבע אותו במקום קדמי, אחר. אם העצב יציב בתעלה שלו - ייתכן ולא שוחרר לגמרי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף וחוסר תחושה באצבעות
    נירית
    06/08/2010

שלום רב,
    סבתי, בת 85, פרקה את הכתף לפני כ-6 ימים. מאז יש לה חוסר תחושה באצבעות, אבל האצבעות מתפקדות (כלומר היא יכולה להזיז אותן אבל מרגישה כאילו הן "נרדמו"). האם זה נורמלי? האם יש לגשת לרופא אורטופד לבדיקה מקרוב? תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• חסר תחושה לאחר פריקה

ד''ר יונה יניב
    08/08/2010

כן, יש צורך בבדיקת אורתופד כדי לראות מהו הנזק כעת ולעקוב אחר ההתאוששות, או לחילופין למצא בעיה אחרת שהתגברה כעת בגלל הפגיעות של העצבים לאחר הפריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח williams procedure
    יעקב
    04/08/2010

שלום לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח לשיחזור רצועות בקרסול williams procedure,
    הייתי מגובס לכחודש וחצי, וכעת אני מתחיל פיזיוטרפיה.
    הפיזיוטרפיסטית אינה מכירה את הניתוח הנ"ל בשמו ואינה יודעת באיזה פרוטוקול לעבוד.
    אפשר לקבל עצות לגבי תהליך השיקום המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח williams procedure

הוספת תגובה

• שיקום לניתוח תיקון אי יציבות

ד''ר חגי אמיר
    10/08/2010

יעקב שלום,
    אם היא רוצה לדעת פרטים מדוייקים רצוי להתקשר למנתח.
    העבודה צריכה להיות כמו לכל ניתוח לייצוב קרסול עם פריקות חוזרות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעצב האולינרי ביד
    סהר שחף
    04/08/2010

יש לי פגיעה בעצב האולינרי הגורם להרדמות אצבעות שאני מאוד סובל מכך מה ניתן לעשות? הציעו לי פיזיוטרפיה האם זה יעזור? a study showed moderateit.ulnar neuropathy at the elbow normal other ncs results .

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בעצב האולינרי ביד

הוספת תגובה

• עצב אולנרי

ד''ר יונה יניב
    05/08/2010

תלוי בעצמת הפגיעה בעצב. אם הפגיעה עוברת סף מסוים יש לנתח. פיזיותרפיה לא מועילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס שאלות סליחה על הבורות! :)
    גלעד
    04/08/2010

1. האם אני חייב הפנייה מרופא המשפחה כדי לראות אורתופד (של הקופה או כזה שמכיר בקופה שלי - אני במכבי)?

2. אחת הבעיות שיש לי, ושאני(האם אורתופד מסוגל לבדוק זאת?) רוצה לבדוק שוב ולוודא שאכן זו הבעיה , שיש אי איזון בין הרגליים (קטן)- אחת מוצבת יותר גבוה מהשנייה ועקב כך יש כאבים באיזור המותן\גב תחתון. השאלה שלי, האם רפידות\סוליות\מדרסים מסוגלים לאזן בעיה כזו?

3. האם ישנם סנדלים בראיות במיוחד? מעבר לנוחות כאלו שעיצובן אכן מתחשב בגב?

תודה רבה
    שלכם
    גלעד

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר יונה יניב
    05/08/2010

1. לא חייב הפניה מרופא משפחה, אתה יכול לגשת ישר לאורתופד
    2. כן, מדרסים נכונים יכולים להקל וכן, אורתויכול לבדוק זאת
    3. יש להתאים סנדל או נעל לפי הרגליים (כולל ארכן) אין סנדל אחד שמתאים ל כ ו ל ם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול ביד ורגל שמאל
    מיטל
    04/08/2010

שלום רב, שמי מיטל, אני בת 20 , בריאה לחלוטין ועוסקת בפעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. בחודשיים האחרונים התחיל לי נימול ביד שמאל, ומידי פעם גם ברגל שמאל. מפריע לי לגמריי לתפקוד יום יומי.
    הנימול הוא בכל שעות היום ובכל מצב.
    עברתי בדיקות סיטי מוח וEMG גפיים עליונות והכל יצא תקין.
    מצילום עמוד שדרה צווארי (ישר וצדדי) נמצא כי:
    *ישנה עקמימות קלה קמורה שמאלה.
    *זקיפות ייתרה עם יישור הלורדוזיס.
    פרט לכך מבנה גרמי תקין של החוליות. גובהן וצורתן של החוליות שמורים.

האם ממצאי הבדיקה יכולה להסביר את התופעה? אציין כי מאז ומתמיד הייתה לי עקמת קלה בגב, שלא הפריעה לי בכלל.
    האם זה מסוכן?? החל משבוע הבא אני אשהה בחול לתקופה ולא אוכל לטפל בזה כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה
    נימול ביד ורגל שמאל

הוספת תגובה

• נימול

ד''ר יונה יניב
    05/08/2010

עקמת קלה, ושאר ממצאי הצילום, בדכ"ל אינם גורמים לנימול. אם הEMG תקין כדאי לפנות לנוירולוג ולרופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה