מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפענוח לגבי L4-L5יניב14/07/2009
שלום רב,
אני סובל מזה כשבועיים וחצי מכאבים עזים מאוד ,ממש משתקים, ברגל שמאל (מסוף הגב התחתון-תחילת העכוז השמאלי ועד סוף השוק השמאלית מאחורה) בעיקר בשינויי תנוחה מישיבה לעמידה, קימה מהמיטה וכד' אך לא רק..
בבדיקת CT נמצא: סריקת L4-L5: פריצת דיסק זעירה שטוחה אחורית מרכזית ומשני קו האמצע.לחץ קל על השק התקאלי.שורשי L5 שמורים.
האם ממצא זה יכול להסביר את הכאבים? ואם כן מה יש לעשות? (ואם לא אז ממה יכולים לנבוע הכאבים?)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך ובשוק
ד''ר חגי אמיר21/07/2009שלום יניב.
אכן יתכן שממצא זה קשור בכאב.
מה שחשוב הוא להתחיל לבצע תרגילים שאינם מכאיבים לחיזוק שרירי הבטן והגב, לקחת תרופות למניעת הכאב. ולהתעזר בסבלנות עד שהכאב יעבור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור לורדוזיס טבעי?צוק13/07/2009
אהלן,
הלכתי לאחר כאבי ידיים בהתקפים [כנראה כתוצאה מעבודתי - מתכנת] לעיתים ממושכים (כשנה) לבדיקת MRI עמש"צ. הכאבים התחילו ביולי 08.
בתוצאת הבדיקה, תחת התרשמות רשום : יישור לורדוזיס טבעי.
מאז שמתי לב ששרירי הגב שלי תפוסים בצורה קבועה כבר מספר חודשים...
אשמח לדעת מה ההתרשמות של ה MRI אומרת והאם זה אכן קשור לכאבי הידיים?
תודה רבה!
צוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, זה חשוב מאוד להמשך צעדיי
צוק15/07/2009בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורדוזיס
ד''ר יונה יניב16/07/2009יישור לורדוזיס יכול להיות ממצא תקין, יכול להיות וריאנט אנטומי תקין ויכול גם להיות כתוצאה מכאבי צוואר. אם בזמן שהMRI בוצע לא היו כאבי צוואר או בעיה צווארית!! אחרת כמו הטיה של הצוואר לאחר הצדדים באופן קבוע, אין לממצא זה כל משמעות.
בכל מקרה, ממצא זה כלל אינו קשור לכאבי הידיים.
כדי לברר את מקורם יש צורך בבדיקה מדוקדקת ואז להפנות לבדיקות או לרופאים מתאימים, בהתאם לממצאי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בידמיכל12/07/2009
בת 33
שברתי את אולנה שמאל בתאונת דרכים ומאחר והשבר היה פתוח גיבסו רק חלק מזרועי לאחר חודש עם גבס עדיין אין איחוי בשבר כפי שנמצא בצילום רנטגן ובכול זאת החליט האורטופד להוריד את הגבס ולקבע בסד
ברצוני להדגיש כי עדיין ידי נפוחה .סובלת מכאבים בזמן סיבוב היד ואיני יכולה להזיז את אצבעותתי בצורה חופשית ,
האם זה נורמלי.?
והאם זה הגיוני ,שלמרות שהשבר לא התאחה, הוחלף הגבס בסד פשוט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר אולנה
ד''ר יונה יניב13/07/2009חודש זהו זמן קצר מדי לאיחוי אולנה. שבר מבודד של האולנה מתחבר לאחר זמן רב, לפעמים יש חסר חיבור בשבר כזה ואז יש צורך בניתוח, אבל לא מדברים על זה אם אין תזוזה בשבר או לפני שחולפת חצי שנה. לגבי הטיפול - יש המטפלים בחבישה אלסטית בלבד וטוענים לתוצאות טובות בדיוק כמו סד או גבס מלא. בקיצור - אין טיפול אחד שמתאים וכל רופא מטפל על-פי נסיונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף הידברכה12/07/2009
לפי הפענוח שבר ישן בכף היד שמגביל תנועתיות וגורם לכאב.
ברשותי תמונות הרנטגן (קבצי dll )
האם יש דרך לשלוח אליכם ?
ברצוני לאושש את האבחנה ולקבל המלצתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר?
ד''ר יונה יניב13/07/2009למה בצעו צלום? מה מפריע לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר?
ברכה15/07/2009תסמונת התעלה הקרפלית עם כאבים. תוך כדי בדיקה הרופא חשד שיש משהו נוסף שמכאיב ומגביל את התנועתיות. לכן שלח לצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר?
ד''ר יונה יניב20/07/2009ועדיין אין לי מושג מה הבעיה ומה היה בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ברגל.רועי10/07/2009
אין לי מושג עד כמה זה באמת חשוב אבל רציתי לברר.
היום אני בן 16 ושהייתי בכיתה ג נקעתי את הרגל שלי.
נקעתי את הרגל שניסיתי לקפוץ מהמדרגות לריצפה והרגל שלא הגיעה לרצפה ונדפקה במדרגה.
וזה היה בבוקר. לאחר מכן התחלית לצלוע ללכת עקום כזה עד סוף היום (רבע ל4 בצהריים) וחזתי הבייתה עם רגל כואבת שהליכה.
לאחר מכן עשו לי צילום רנטגן ברגל ואז אמא שלי שמה לי תחבושות ברגל ועשתה לי קומפרסים (אם אני לא טועה במילה)
היום אני חלש בספורט אם זה לרוץ או לקפוץ לרוחק.
איך אני יכול לדעת אם נגרם לי נזק ברגל מאז או שהרגל שללי בכלל בריאה ושלמה? כי בכל זאת לא טיפלתי בנקע מיידית אלא לאחר הרבה מאוד זמן. (8 שעות בערך)
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצפה
רועי14/07/2009מקפיץ הודעה לעמוד הראשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע בקרסול
ד''ר חגי אמיר21/07/2009שלום רועי.
אם הכאבים חלפו, ואתה הולך ורץ בסדר, ללא כאבים, סביר שלא נגרם נזק רציני. אם עדיין יש כאבים כדאי לגשת לרופא אורטופד שיבדוק אותך.
תרגיש טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר חגי אמירSK10/07/2009
מילדותי סבלתי מ-GENU-VARUM מעלות 12 ) בשנים האחרונות התחילו כאבי ברכיים כאשר הדומיננטי היה בברך ימין...לאחר שהגעתי למצב של קריסה של הברך כלומר אי יכולת נשיאת משקל על ברך ימין עברתי ניתוח בשיטת איליזירוב בחו"ל כם מקבע חיצוני שני חצאי טבעת - המכשיר שוקל בערך שליש מהאליזירוב הקלאסי והוא נוח יותר בתקופת השיקום ומקל במיוחד על אנשי םשסבולים מפתולוגיות של הברך . הציר ברגל ימין תוקן למנח ולגוס של 4 מעלות אך לצערי הרב ברגל שמאל נוצר מצב של תיקון יתר והמנח של רגל שמאל הוא ולגוס של 7 מעלות .
המצב ברגל שמאל גרם לי למפח נפש גדול ניסו בארץ לתקן לי את הציר תחת שיקוף אך היה מאוחר מדי (חודשיים אחרי הניתוח) והעצם סרבה לזוז .
בזמן הליכה ועמידה סובל מכאב באגן וגם צורת ההליכה לא תקינה -כף הרגל פונה החוצה בזמן הליכה ...אני אמור להוריד את הקיבוע בסוף החודש הזה .
האם יש איזשהו התעמלות \גיבוס הרגל או איזשהו טיפול שיכול להקל עלי או לאזן אותי
אני בדכאון קשה מאוד ומתחרט על שלא עשיתי את הפרוצדורה בארץ .
מצורפים צילומי ציר ...על תשובתך אודה
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vertebral compression fracture L1
ראובן מסקוביץ12/07/2009שלום שמי ראובן בן 46 לפי הבנתי יש לי שבר דחיה בL1
לאחר בדיקה אורטופדית : רגישות מקומית בעמ"ש מותני גבי, מכופפי ירך, מישרי ברך, TA, TP, EHL פירוניאליים, גסטרו סולאוס 5/5 דו"צ, ללא חסר סנסורי דו"צ. רפלקסים פטלריים ואכילס תקינים דו"צ SLR ולסג שליליים
שבר דחיסה של L1 המערכב את העמודה הקדמית ומעט מהעמודה האמצעית
שמו לי מקבע גב מסוג גודט מצבי הכללי טוב והמליצו לי על מנוחה וצילומים חוזרים בעוד 4 שבועות.
האם ניתן לעשות משהו חוץ מלבלוע משכי כאבים ושכיבה ברפואה הלא קונבציונלית אשמח לשמוע.
אשמח לשמוע תודה
ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mallet finger וצוואר ברבורמשה09/07/2009
שלום רב
יש לי באצבע החמישית mallet finger ופעם אמרו לי שבהמשך יכול להיווצר מה שנקרא- צוואר ברבור אבל אני לא זוכר בדיוק את ההסבר והייתי רוצה לקבל הסבר אם אפשר על הסיבוך הזה - למה הוא נגרם, ולמה בדיוק הוא גורם( כאבים, וכו') ובמה תלוי אם יהיה לי את הסיבוך הזה או לא.
תודה רבה
זה יעזור לי מאוד
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר ברבור.
ד''ר יונה יניב12/07/2009אז- על קצה המזלג, כשיש אצבע מלט יש בעיה בגידים המיישרים של קצה האצבע. אנחנו, מרוב רצון לישר אותו מושכים חזק במיישרים שעוברים גם מעל המפרק האמצעי של האצבע. עם הזמן, משיכה זו עם הזמן גורמת ליישור יתר של של מפרק זה. בהתחלה זה לא יוצר בעיות אבל בהמשך יש בעיה בהתחלת הכיפוף של האצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה13/07/2009קודם כל תודה על ההתייחסות
רציתי להמשיך ולשאול על ההשלכות האפשריות של סיבוך צוואר הברבור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר ברבור
ד''ר יונה יניב13/07/2009כתבתי על ההשלכות בתשובה הקודמת - "התקעות" של המפרק האמצעי וחוסר יכולת לכופף אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה
משה13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על מרפקבר07/07/2009
שלום שמי בר ולפני המון שנים נפלתי על המרפק ולא הלכתי לרופא ומאז הגיד ביד עושה רעש מתי שאני מאמץ תיד ..יכול להיות שהגיד החלים אבל סטה קצת..השאלה היא אים אני יכול לחבוש את המרפק בתחבושת אלסטית למרות שעבר הרבה זמן?ואים כן לכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב08/07/2009איזה גיד? איפה עושה "רעש"? ואולי בכלל לא גיד אלא בעיה אחרת? צריך להבדק ע"י אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרי תועלת
בר08/07/2009זה רק מראה שכול הפורומים של הרפואה חסרי תועלת ..אים כול דבר אתם אומרים תלך לרופא.. כאילו אני לא יודע שיש רופאים ..כלל לא הייתי צריך לפנות אלייך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר: הכול פרסומות
בר08/07/2009זה הכול פרסומת של רופאי הפורום..הם יעשו הכול כדי לפרסם את המרפאות שלהם ואת עצמם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורם אורטופדי
ד''ר חגי אמיר09/07/2009בר היקר,
תפקיד הפורום הוא לנסות להבהיר דברים לא ברורים לך או להרחיב מעט בנושאים שמענינים אותך אישית, ויתכן ויסיעו גם לאחרים המבקרים בפורום.
כל שאלה ספציפית שאין בה מספיק נתונים כדי לענות עליה, ודורשת בדיקה, אין כל אפשרות לענות לך בצורה מספיק נכונה עד שתבצע בדיקה על ידי רופא שיוכל לדעת את הפרטים המיחדים את מצבך הרפאוי.
לשאלתך:
תנסה לשים תחבושת לא הדוקה מדי, ותראה איך תרגיש. אם זה עושה לך טוב - מה טוב. אם אתה תרגיש שזה מפריע ולא עוזר, אל תשתמש בתחבושת.
מקוה שענינו לשאלתך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר וחגורת הכתפייםעלמה06/07/2009
בעקבות כאבי צוואר וחגורת הכתפיים (הנני בגיל 35) נשלחתי ע"י רופא משפחה לצילום.
תוצאות ע"ש גבי ישנה עקמת קלה.
צילום ע"ש צווארי מפוענח כך:
היפוך לורדוזיס צווארי.
ללא שבר, סובלוקציה או איבוד גובה.
הצרות במרווחים הדיסקליים בעיקר C5-C6 עם אוסטיופיטים קטנים קדמי ואחורי.
ללא תפיחות פרא-ורטבלית.
אני מבינה שמדובר בשלושה דברים שונים (היפוך לורדוזיס, הצרות במרווחים, אוסטיופיטים)
אשמח לדעת מה המשמעות של כל אחד, האם ניתן לטפל וכייצד, וכן אם יש לדאוג מבעיות בעתיד?
כמו כן מצרפת צילומי עמוד שדרה צוואי וגבי
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף
עלמה06/07/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
עלמה06/07/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
עלמה06/07/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצואר
ד''ר חגי אמיר07/07/2009עלמה יקרה,
כאבים בצואר הם בעיה נפוצה מאד בדורינו בעיקר עקב העובדה שאנשים יושבים שעות רכונים מול מחשב, בקשב וריכוז גבוה, מתח שרירי באזור הכתפיים והצואר גבוה.
בצילומים שלח נראה כי העקמומיות הנורמלית של הצואר, מיושרת בדרך כלל זה נובע מהתנוחה בה צילמו אותך, אין לכך משמעות מיוחדת.
אגב גם בעמוד השידרה בגבי קיים יישור הכיפוף הקידמי הנורמלי. סה"כ גב ניראה יותר מידי ישר.
לגבי ההיצרות בגובה C5-6 ובזיזים, אלה שינויים ניווניים שאנו רואים באופן די רגיל אצל אנשים בערך מהגיל שלך. הגובה הזה - C5-6 הוא האזור שמבצע את מירב התנועות ומאד שכיח לראות בו שינויים ניווניים. השינויים האלה עלולים להיות אחד הגורמים לכאבי הצואר שלך.
מה לעשות?
לא להשאר ללא תנועה בצואר הרבה זמן . כל רבע שעה עשרים דקות להניע ולסובב את הצואר, ולשחרר את הכתפיים.
ללכת לפילטיס, או תרגילים אחרים כדי להניע לשחרר את שרירי הצואר.
ובהצלחה ,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למדרסי גבסאוהד06/07/2009
נשלחתי מהצבא לעשות מדרסי גבס ורשום גם על ההפניה לעשות מדרסי גבס לפי התאמה משו כזה בקיצר שהלכתי לעשות אז עשו לי תמידה למדרסים ע"י דריכה על ספוג כזה. האם זה מדרסי גבס בכלל? כי שמעתי שלוקחים תמידה עי" תחבות גבס משו כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידרסי גבס.
ד''ר חגי אמיר06/07/2009שלום אהוד.
מידרסי גבס עושים כשלוקחים מידה של הרגל או בספוג או עם תחבושות גבס, יוצרים תשליל של הרגל , ממלאים זאת בגבס, ועל הדוגמה של הרגל שנוצרה מהתשליל בונים את המידרס.
אינני יודע מה ההנחיות של הצבא כיום לגבי מידרסי גבס. כדאי להעביר שאלה זו לאורטופד הראשי מפקד המרפאה האורטופדית במרפ"א מרכז.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק רציתי לדעתרון06/07/2009
בטווח שאמרת עד ארבעה שבועות האם אני יכול לעשות טיפול מסוים כמו קרח שיעזור להחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
רון06/07/2009רציתי להדגיש שההמכה עצמה בעצם היא לא מלווה בכאבים עזים אלא קושי בתנועה מלאה של הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה ברגל
ד''ר חגי אמיר06/07/2009רון ,
אם אתה לא שקט לך תיבדק אצל הרופא.
ההחלמה תיקח את הזמן הנידרש. אם קרח עוזר לך שים קרח.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק כף הידלי06/07/2009
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבים במפרק כף היד, בהתחלה חשתי כאב כאשר הרמתי דברים כבדים או כאשר הרמתי את בני (הוא תינוק כבד). אולם מאתמול אני חשה כאבים חזקים גם כאשר אני עושה פעולות פשוטות, כגון: לסגור ולפתוח את כף היד, להחזיק את ההגה.
הבעיה רק ביד שמאל (לא נובע מהקלדה במחשב).
האם מדובר בדלקת?
מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?
תודה,
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשרש כף היד
ד''ר חגי אמיר06/07/2009ניתן לפנות לרופא ולבקש תרופות נוגדות דלקת.
ניתן לקבל תרופות גם ללא מרשם כגון ארתופן או נורופן 200 מ"ג. את אלה ניתן לקחת שלש פעמים ביום לאחר אוכל. זאת במידה ואינך סובלת מאולקוס או דלקת הושט.
אם המצב לא יוטב תוך מספר ימים יש לפנות לרופא המשפחה לבדיקה ברור וטיפול.
בהצלחה.
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף הרגלמיכל06/07/2009
שלום,
אני בגיל 65 ואתמול שברתי את הרגל ( שבר קטן מאד בקרסול) נחבשתי בתחבושת עבה כמובן לאחר צילום, הצטוויתי לנוח ולהצטייד בקביים וכך עשיתי.
שאלתי היא האם אסור לי לדרוך על הרגל למשך שלושה שבועות???? בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ד''ר חגי אמיר06/07/2009שלום לך מיכל,
לדאבוני אין בפי הסבר מספיק טוב שכן אין דין שבר אחד כדין רעהו.
יש לראות את הצילומים כדי שניתן יהיה להסביר ולפרט .
בהצלחה
דר א"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעצםרון05/07/2009
שלום לפני כשבועיים קיבלתי מכה יבשה בעצם מתחת לברך ועד היום זה לא עבר לחלוטין כמה זמן זה עוד יכול להמשיך והאם אני צריך לעשות טיפול כמו קרח וכדו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר חבלה
ד''ר חגי אמיר05/07/2009אם הכאב מוקל תוך שלשה ארבעה שבועות הוא יעלם כליל.
אם הכאב לא מוקל אלא נישאר עז, יש לפנות לרופא לבדיקה נוספת לודא שאין הצטברות של שטף דם במקום.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רון05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנב וחיץ הנקביםרועי05/07/2009
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים נפלתי על עצם הזנב וקיבלתי מכה חזקה.
מאז ועד היום יש לי כאבים חזקים בכל פעם שאני יושב.
נוסף לכך, לאחר כחודש ממועד הנפילה, התחיל לי גם נימול, תחושת שריפה וכאבים בחיץ הנקבים, והכל רק בעת שאני יושב..
עשיתי צילום רנטגן, ובצילום נאמר לי שהכל במקום ושעצם הזנב לא זזה, כך שאין כל ממצא מבחינה זו.
אציין כי אני לא יודע כיצד להתמודד עם הכאבים, תחושת השריפה והנימול בכל יום.. הדבר מאד קשה ומפחיד לגבי התפתחויות והסתבכויות..
האם יש פיתרון לכך? מה אפשר לעשות? האם הזמן יעזור והמצב יחזור כפי שהיה פעם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב
ד''ר יונה יניב07/07/2009ייתכן שהיה לך שבר ללא תזוזה שמקשה על אבחנת שבר וייתכן שנחבלת בעצבים באיזור. בינתיים אתה יכול להנות מעזרה של מרפאת כאב. לפני כן עליך להבדק אצל אורתופד שיוכל לשער את גובה הפגיעה העצבית ואולי לבצע CT או MRI לאשר את האבחנה ולעזור לרופא הכאב לאבחן ולטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)