מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מיפוי עצמותמריה23/01/2009
שלום רב. אני בת 18. בערך כשנה יש לי כאבים בכף רגל ימין.לפני הגיוס כירורג אמר לי שיש לי דלקת,אך לא נתן לי טיפול. בצבא אורטופד שלח אותי למיפוי עצמות.והתוצאות הם"בכפות רגליים,ברכיים,קרסוליים ישנה קליטה מעט לא סדירה.הממצאים קלים ולא ספציפיים יתכן על רקע תגובת מאמץ קלה". ברצוני לדעת מה משמעות תוצאות המיפוי.מה זה אומר במילים פשוטות? האם זו הדלקת שכירורג דיבר אליה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי עצמות
ד''ר רון ארבל25/01/2009קליטה בלתי ספציפית אמנם יכולה לנבוע מתהליכים דלקתיים שהכירורג דיבר עליהם או מעומס יתר באזורים בהם המפוי קולט ביתר.
לא נראה לי שיש מקום לדאגה , במידה ואת מאד סובלת עליך לפנות לאוןרטופד לבדיקה עם המפוי עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמעיין23/01/2009
שלום, אני פונה אליך בשם בעלי. הוא מזה זמן רב מתלונן על כאבים באזור הבטן הימנית המקרינים לאזור הגב. בדיקות רבות נערכו על מנת לאתר את מקור הכאב: רנטגן, בדיקות דם, CT, קולונוסקופיה... בדקו בכל כיוון אפשרי. לבסוף , הופנה בעלי לאורטופד שהפנה אותו לברור בבדיקת MRI באזור הגב. התוצאות שהתקבלו הינן: שינוי סיגנל פוקלי בגוף החוליה עם סיגנל גבוה ב-T2 ונמוך ב-T1 מקבל האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. גוש דומה בגוף חוליה D4 . מומלץ להשלים עם CT לברור מוקדים בתוכו. תשובה זו מדאיגה למדי. יש לציין שהכאבים לא הולכים ומחמירים..רוב הזמן הם מתונים, וישנם ימים או שבועות שהם אף אינם מורגשים כלל, ובעלי אינו מתלונן, ומתפקד כרגיל. אולם, האם התשובה צריכה להדאיג? האם מדובר חלילה בגידול? אינני מכירה את המונחים השונים בתשובת הרופא ,ואני מודאגת מאוד. אודה לכם על פענוח התשובה. תודה וסוף שבוע נעים, מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים - מהמודאגת
מעיין23/01/2009בנוסף לממצאים שפרתטי בהודעה הקודמת, צוין גם כי לא הודגמו פריתצ גיסק או שינויים בחוט השדרה. הבדיקה שבוצעה היא MRI עמ"ש גבי. האם "קבלת האדרה לאחר הזרקת גדוליניום"" מעידה על גידול סרטני? המונחים אינם מוכרים. קיבלנו את תוצאות הבדיקה בדואר ונבהלנו מאוד, כאשר בקשנו לדבר עם הרופא שביצע את הבדיקה נאמר לנו שעלינו להעביר תוצאות לאורטופד בלבד. אנא תשובתכם המהירה היות ואני מודאגת ביותר. תודה, מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
רון ארבל24/01/2009שלום מעיין אינני יכול לקבוע בודאות מה הבעיה אצל בעלך . אני ממליץ לך בחום לפנות לאורטופד ששלח אותו לבדיקה שיראה את הבדיקה ועם השוואה לבדיקה הפיסיקאלית ולתלונות יוכל לקבוע אבחנה ודרכי טיפול אם יש צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךתומר23/01/2009
שלום, אני מרגיש כאב בברך כשאני הולך. נראה לי שיש בעיה עם הרצועות הצידיות שלי. האם ההבחנה הזו יכולה להיות מדוייקת? קניתי תחבושת אלסטית לברך, ואיתה אני יכול ללכת כמעט ללא כאבים. שאלתי הנוספת היא: מה הן אפשרויות הטיפול במקרה של חבלה עם רצועות צידיות. כיצד ניתן לשקמן? האם יש צורך בניתוח או תרגילים לחיזוק הברך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך כואבת
רון ארבל24/01/2009לא ניתן ע"פ תאורך לקבוע ממה אתה סובל. דרושה בדיקת הברך ובמקרים מסוימים גם בדיקות הדמיה. לאחר הבדיקה ניתן לקבוע ממה אתה סובל ואיך לטפל בפגיעה שלך. יש בעיות רצועה שדורשות טיפול ניתוחי ויש שניתן להתגבר עליהם ללא ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב צוואר עם השלכותמ22/01/2009
שלום רב, אני בחורה צעירה בת 26, עד לא מזמן עבדתי בעבודה משרדית, עבודה של 9 שעות ביום על מחשב. לאחרונה עזבתי את עבודתי אך התחילו לי לפני כחודש בערך כאבי גב עליון שלאט לאט התפשטו לתחושה של חולשה והירדמות בצוואר, מדי פעם כאבים ביד וברגל ימין, מספר פעמים הירדמות של הידיים בלילה, מדי פעם כאבים חזקים בצוואר. על מה הדבר יכול להצביע? ומה ניתן לעשות כדי להקל, משום שכרגע לא נראה שזה עובר...... כרגע הופניתי ע"י אורתופד לפיזיותרפיה ובדיקת EMG. האם הבדיקה באמת נחוצה? והאם ניתן לעשות עוד דברים לפני זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב צוואר
ד''ר רון ארבל25/01/2009שלום רב.
נראה לי שהאורטופד אליו פנית עושה נכון ששלח אותך לבדיקת EMG ופזיוטרפיה . נראה שמדובר בלחץ על עצב כנראה בע"ש צווארי.
יתכן ובהמשך יהיה מקום לCT או MRI.
אין בשלב זה דברים אחרים לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות ברגליוסי22/01/2009
שלום אני בן 19 בריא בדרך כלל אתמול בלילה הלכתי לישון ופתאום הרגשתי שהאצבע לפני הקטנה ברגל ומסביב לה (לא בכף הרגל אלא למעלה) נרדמה לי.. חשבתי שזה רגעי וזה יעבור אבל קמתי בבוקר ואין לי שם תחושה... זה מפחיד אותי למרות שזה אזור קטן. ממה זה יכול להיות?מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות
ד''ר רון ארבל22/01/2009שלום
זה יכול להיות מלחץ על עצב.
פנה לבדיקה אצל אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוסי22/01/2009זה לא יכול לעבור לי לבד? או אולי אני יכול לעשות משהו כדי שזה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדימות הרגל
רון ארבל24/01/2009אינני יודע מה הגורם כך שלא יודע לומר מה עליך לעשות. יתכן ויעבור לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה כלייתיתאלה22/01/2009
שלום רב, ברצוני לדעת מהי סוג ההידרציה שאמורים לקבל 24 שעות לפני ניתוח אורטופדי במיקרה של פגיעה כלייתי, האם צריך לקבל תמיסה מיוחדת עקב הפגיעה הכלייתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=213 id=link]לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סטרואידים והנקהשירלי22/01/2009
בוקר טוב, קצת לאחר לידת בני התחלתי לסבול מכאבים עזים בצד השמאלי של שורש כף יד ימין (בהמשך למטה לאגודל). אורטופד אבחן שמדובר בדלקת שקשורה בהתעבות רצועת הגידים. לא טיפלתי בכך כי הנחתי שיחלוף.. אבל עכשו, לאחר שנה הכאבים לא רק שלא חלפו אלא נהיו בלתי נסבלים. אורטופד המליץ על זריקה לתוך המקום של חומר שנקרא betamethasone dipropionate 5 mg . אני עדיין מניקה את בני והורפא אמר שאין עם זה בעיה, כלומר זה לא נורא (ובמיוחד שמדובר בבן זכר). רופא אחר איתו התייעצתי אמר שאסור בשום אופן להניק שלושה ימים ממתן הזריקה. כעת אני מבולבלת - * האם זריקה זו מותרת או אסורה בהנקה? *כמה זמן נמצא החומר בדם וכמה ממנו עובר לחלב אם ? * מה ההשלכות של חומר זה בחלב עבור התינוק היונק? * האם קיים טיפול אחר שניתן לקבל שהוא גם משמעותי וגם לא פוגע בתינוק יונק? * מדוע על כדורי וולטרן נאמר שאסור בהנקה ועל זריקת סטרואידים כן ?.. המון המון תודה מראש על המענה, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בציפורן כתוצאה מטראומהנועם22/01/2009
לפני מספר חודשים ידה של אישתי נתפסה בדלת הרכב וכתוצאה נוצרה חבלה בציפורן באחת מאצבעות כף היד. לאחר זמן די ארוך הציפורן הפגועה נשרה ותחתיה התגלתה ציפורן מעוותת שלא צמחה היטב. התייעצנו עם מניקוריסט רפואי שאמר שלהערכתו כרית הציפורן נפגעה וסביר שהצפיורן תישאר כך לתמיד. רצינו לקבל חוות דעת מקצועית ולהבין: 1. מה מצב הציפורן 2. אפשרויות הטיפול והסיכויים לחזרת המצב לקדמותו עם איזה מומחה ניתן להתייעץ בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות ציפורן
ד''ר רון ארבל22/01/2009ניתן להתיעץ עם מומחה לכף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוות צפורן
ד''ר יונה יניב27/01/2009כרגע, כדי לדעת מה מצב הצפורן יש לבדוק אותה. לפי מה שציינת, נראה שהיתה פגיעה או במיטת הצפורן או באיזור שממנו היא גדלה. חבלה כזו יכולה לקרות ממעיכה קשה. לרוב הצפורן החדשה גדלה כרגיל או שיש עוות שניתן "לקבלו". לפעמים העוות קשה ויש מס' שיטות להתמודדות - אחת - בניתוח להסיר את כל השכבה שמייצרת את הצפורן - ואז לא תגדל בכלל (למרות שלפעמים גדלות שאריות ויש צורך בניתוח חוזר) או שאפשר שהשתיל צפורן - או רק מיטה או יחד עם האיזור ממנו היא צומחת - מאצבע ברגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר עצם הסירה + השתלת עצםאילנה21/01/2009
שלום רבי בני נחבל לפני כחצי שנה בכף ידו השמאלית ורק השבוע, עקב התעצמות כאבים, ולאחר צילום התברר כי הוא סובל משבר בעצם הסירה. שאלותי: 1. האם רק ניתוח יכול לפתור את הבעייה? אם כן: 2. האם השתלת עצם הכרחית? אם כן: 3. מנין נלקחת העצם? 4. מהו זמן ההחלמה הממוצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסירה
ד''ר יונה יניב22/01/2009לפעמים שברי עצם הסירה מתחברים מעצמם גם לאחר שנה, בתלות במיקום וצורת השבר.
הניתוח אכן דורש השתלת עצם. בדכ"ל מעצם הרדיוס או מהאגן. החלמה - ארוכה, גבס בין חדשיים לארבעה, אח"כ פיזיותרפיה ולעולם נשארת הגבלה מסוימת של התנועה, גודל ההגבלה משתנה מחולה לחולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך..
אילנה22/01/2009תודה על המענה המפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכפות הידייםמיכל21/01/2009
שלום, אימי בת 75 וסובלת מספר שבועות מכאבים הכוללים הרדמות הכפות עד כדי חוסר תפקוד (בעיקר בשעות הלילה). בבדיקה ידנית האורטופד איבחן דלקת והיא מטופלת ע"י אטופן מזה כשבוע אך אין כל שינוי במצבה. האם יש דרך נוספת לאבחן את הבעיה או סוג טיפול אחר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות ידיים
ד''ר יונה יניב22/01/2009כן, יש וצריך - הבעיה, כנראה, איננה רק! דלקת לפי מה שאת מספרת, יש ללכת לכיר' של היד, אפשר לבצע קודם בדיקת EMG לעצבי הידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורסה בעצם הזנבחנן21/01/2009
שלום רציתי לשאול איזו בדיקה ניתן לבצע לע מנת לראות קיום מורסה בעצם הזנב האם יש לבצע CT אולטראסאונד או יש בדיקות אחרות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורסה
ד''ר יונה יניב22/01/2009הכוונה כנראה לסינוס פילונידל והשאלה צריכה להיות מופנית לכירורגים כלליים ולא לאורתופדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת ייעוץ דחופה....קרדי רוזיט20/01/2009
שלום רב, סבתי בת ה 82 סובלת מזה כחודשיים מכאבים עזים בירך הימני למעלה . עשינו לה מלא בדיקות , צילומים וכו... בצפיפות העצם יצא שיש לה אוסטופיברוזיס דיי חמור.שמטופל ע"י כדורים יומיים ושבועיים. היום עינו לה מיפוי עצמות ושם כתוב " משטחי ברכיים יותר מימין, טרזוס של כף רגל שמאל. שינויים אוסטוארטריטים". אנו מודעים לעובדה שגילה קשור לכל השינויים הנ"ל , אך מדובר באישה בריאה לחלוטין שעד לפניי חודשיים הלכה ברגל המון ולמרחקים דיי ארוכים. אין לה מחלות כרוניות כגון סכרת לחץ דם וכו... היא אישה נורא רזה ללא עודף משקל כלל . הכאבים שיש לה קשים נורא היא לא יכולה אפילו לשבת , הכדורים נגד הכאבים בקושי עוזרים לה ולאחרונה קיבלה מדבקות מיוחדות נגד כאבים שעדיין לא השתמשה בהן. אנא דעתכם חשובה לי מאוד אשמח מאוד אם מומחה יוכל לומר מה דעתו. תןדה מראש רוזיט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף...
ד''ר רון ארבל20/01/2009שלום רב
ע"פ מה שכתבת לא נראה שכאביה של סבתך נובעים מהאוסטאופורוזיס.
אין לי כל אפשרות לדעת מקור הכאב ללא בדיקתה .
ממליץ שתפנה לאורטופד מומחה לברור כאביה ובודאי יוכל להמליץ על טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת EMGמיכל20/01/2009
שלום, אבקש את עזרתכם בפענוח תוצאות בדיקת EMG שעשיתי: פגיעה שורשית L3 L4 מימין ו-L4 L5 משמאל ללא סימני דנרבציה פעילה. תודה מראש, רינה
מערכת BeOK20/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=267 id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינזיו טייפתמר19/01/2009
היכן אוכל לרכוש קינזיו טייפ ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנזיו טייפ
ד''ר רון ארבל28/02/2009בחנויות אורטופדיה כגון במכון MEDIX חנות של תפנית אורטופדיה רח' שטרית 6 תלאביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכישת קינזיו טייפ
בועז דקל26/05/2011ניתן לרכוש את הטייפ אצל היבואנים - אדוונסמד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ליטי ציסטי?אורן19/01/2009
שלום, אבקש עזרה בפענוח תוצאות הבדיקה כיוון שהאורטופד שלי יהיה זמין רק לקראת סוף השבוע. נשלחתי לביצוע בדיקות אולטראסאונד ורנטגן עקב נפיחות והכאבים באיזור הקרסול וגיד אכילס. בבדיקת האולטרסאונד נכתב: עד כמה שניתן8 לקבוע אין קרע בגידים. יש נפיחות סביבים. באספקט ה ANTERO-LATERAK באיזור הTALUS רושם של נוזל. ARTHRITITIS? להשלים את הבדיקות ע"י תצלום רנטגן. לשקול MRI. בתוצאות הרנטגן נכתב: ממצא ליטי, ציסטי? בפיבולה דיסטלית עם גבולות בלתי סדירים ללא סימני תגובה פריאוסטלית. המלצות: המשך בירור, ייעוץ אורטופד. מה זה אומר? האם ניתן להסיק משהמ מתוצאות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בפיבולה
ד''ר חגי אמיר22/01/2009ניתן רק לשמוע את מה שכתוב את המשמעות יש לבדוק אצל אורטופד עם כל הבדיקות לפניו.
בברכה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)