מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנעם11/01/2009
שלום, אני וכמה מחברי רוצים לפתח מוצר, המוצר הוא מעין משענת לכסאות בבתי הספר (הכסאות הקשים מעץ שאינם מרופדים). המשענת תהייה רק לחלק האחורי והיא לא תהייה עבה במיוחד היינו רוצים לדעת האם משענת שכזאת באמת יכולה להיות דבר אורטופדי שבריא לגב (או ההפך יכול להזיק לו) או שלדבר כזה יהיה השפעות רעות על צורת הישיבה ועל בריאותה? תודה, תשובה בהקדם תבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני צריך תשובה
נעם12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשענת
ד''ר רון ארבל15/01/2009אין ספק שמשענת טובה הבנויה נכון יכולה לעזור ולא להפריע לגבו של התלמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה אומר בנויה נכון?
נעם19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשענת אורטופדית
ד''ר חגי אמיר22/01/2009נועם יקירי,
כאשר מתכננים מוצר רציני , עם משמעות אורטופדית, לא ניתן לעשות זאת בעמצאות פורם באינטרנט.
קח יועץ אורטופדי ובהצלחה בפיתוח.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמור11/01/2009
טוב , אז אני עשיתי קליקים באצבעות שלי , ומשם זה התפתח לקליקים בגב , בברכים , בצוואר ובמפרקים . לאחר שנתיים הפסקתי אם זה , ומאז יש לי קליקים בכל מיני תנועות . כואב לי הגב , והברך שלי , ואני מניחה שזה בגלל הקליקים האלה . האצבעות שביידים שלי התעקמו , אבל הייתשרו קצת . ובקיץ האחרון היו לי חריקות בברך. והכאבים בברכים ובגב מאוד מדאיגים אותי , יש לעשות משהו בנידון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים
ד''ר יונה יניב12/01/2009הקליקים כשלעצמם אין להם משמעות ואינם גורמים לעיוותים או כאבים. הקליקים מקורם בואקום במפרקים כשמותחים אותם. מצד שני - גמישות יתר כן יכולה לגרום לנזקים אבל יש צורך בבדיקת רופא כדי לברר את מקור הכאבים ואיך לטפל בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח תנועה לאחר ניתוח החלפת מפרק הבסמדר11/01/2009
שלום רב! אבי עבר ניתוח להחלפת מפרק הברך. טווח התנועה שלו מוגבל, בערך 80 מעלות בכאב.. העור ברגל הפך להיות מתוח מאוד מאוד, ממש קשה למגע, האם העור יחזור לאלסטיות או שיש צורך בהתערבות פלסטית/ כירורגית כלשהי? האם המכשיר לאימון הכיפוף ברגל עשוי להזיק ( מעבר לכאב..) אם מעלים את הכיפוף למקסימום? מתי צריך לצפות שטווח התנועה ישתפר? מתי המטופל אמור לחזור לתפקוד תקין? תודה מראש (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ברך
ד''ר רון ארבל11/01/2009טווח התנועה אמור להיות סביר לאחר 3 חדשים דהיינו יישור מלא וכיפוף של לפחות 110 מעלות תלוי בסוג המשתל שבו טופל אביך.
בעור אין מה לגעת ויש לטפל בפזיוטרפיה אקטיבית ולא במכשיר הפסיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוביטיסאסנת11/01/2009
שלום. כיום בני בן 10 שנים. לפני כשנה בני קיבל מכה באצבע 4 יד ימין ע"י משחק בביה"ס. עשינו לו אולט' ונמצא הממצא הבא: "במפרק P.I.P מקורב הודגמה תפיחות רקמה רכה עם שינויים קלים תוך מפרקי. ויכול להתאים לסינוביטיס". הרופא נתן לילד נורופן למס' ימים. רופא אורתופד אמר שאם הזמן הנפיחות תרד והמליץ על פיזיותרפיה. בפיזיותרפיה אמרו שאין צורך והחזירו אותו לרופא. כיום האצבע נשארה אותו הדבר, יש מעט הגבלה באצבע. שאלתי: מה ההיית ממליץ לי לעשות כעת? האם יש טיפול אחר חוץ מנורפן? תודה אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוביטיס
ד''ר רון ארבל11/01/2009הטיפול לאחר חבלה הוא אמנם פזיוטרפיה . ניתן להמנע מנטילת כדורים אצל ילד צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן לחולי ציאליקאבי10/01/2009
האם אתופן מכיל גלוטן או מרכיב כלשהוא המונע מחולה ציליאק לצרוך אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK11/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=175 id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצלעותשני10/01/2009
הי, אני בת 21, בשבוע האחרון שעשיתי את התרגיל סטטי (אני לא יודעת איך קוראים לו בדיוק- זה שמחזק בעיקר את הטרנסוורסאבדומינוס וגם עובד על שאר שרירי הבטן), הרגשתי כאב בצלעות בצד שמאל (ברגע שירדתי יותר מדי למטה עם הגוף)... שאני נוגעת בצלעות אני מרגישה שכואב לי מצלע 12 ומעלה עד לצלע 6 בערך בצד הלטרלי. כאב כזה כמו שנוגעים חזק בשטף דם בערך... מה זה יכול להיות? לא קיבלתי מכה או עשיתי תנועה שונה מבדרך כלל.... תודה, אשמח לתשובה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב צלעות
ד''ר רון ארבל10/01/2009ע"פ תאורך נראה שזו פגיעה של OVER USE של שרירי הבטן ודבר זה אמור לחלוף עם טיפול בכדורים נוגדי דלקת(ע"פ הנחית רופא) מנוחה ופזיוטרפיה.
במידה ואין הטבה עליך לפנות לבדיקת רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוק קרסולאיילת3408/01/2009
שלום, אני שנתיים אחרי פציעה בה ריסקתי את הקרסול בתאונה ( שבר טרימלאולרי של הקרסול עם דיסלוקציה , שטופל בניתוח -החזרה פתוחה וקיבוע פנימי של הקרסול, ולאחר מכן ניתוח נוסף והוצאת המתכות ) היום , לאחר בדיקה בביטוח לאומי, הרופא נמצא כי היקף השוק ברגל הפגועה קטן בכ-5 ס"מ מהיקף השוק ברגל השנייה "בריאה". מהי משמעות הדבר? האם עלי לדאוג? אני זוכרת שבאחת הבדיקות הקודמות הרופא הבחין בעין בנפיחות כשהסתכל על מאחורי הברכיים שלי כשאני בעמידה ואמר למתמחה לידו , יש נפיחות ברגל אחת, זהו מקרה קלאסי לטיפול אפוס. האם הנפיחות כתוצאה מהתאונה ? יש השפעה של הקרסול וחזרה לשיקום תבנית ההליכה על הברכיים? האם טיפול אפוס יעיל ? איך פועלת השיטה ? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוק קרסול
ד''ר רון ארבל10/01/2009שלום רב
1. לפי מכתבך אינך סובלת כלל מהקרסול אלא מנפיחות שראה רופא ומדלדול של שרירי השוק.
2. אפוס איננו מוריד נפיחות של גפה.
3. במידה ואמנם היקף השוק הפגועה קטן ב- 5 ס"מ מזו הבריאה זהו הבדל גדול ביותר ומעיד או על חוסר שימוש מוחלט בגפה או על פגיעה עצבית כלשהיא.
ממליץ לפנות לאורטופד מומחה ואולי גם לנוירולוג לברור הממצאים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםד'08/01/2009
אני לוקחת מוקסיבון לצפיפות העצם אחת לשבוע. יש לי בעית צפיפות עצם בדרגה בינונית. הציעו לי לקחת עירוי חד פעמי למשך שנה במקום הכדורים. 1. מה אתם ממליצים- עירוי או כדורים? 2. מהן תופעות הלוואי של העירוי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=236 id=link]אוסטאופורוזיס[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 27- בריא-כאבים ברגליים בעת הליכהחיים08/01/2009
כאשר אני מבצע הליכה , לאחר כדקה אני מתחיל להרגיש כאבים חזקים שמחמירים ככל שאני הולך , הכאבים באזור הרגליים וכף הרגל. קניתי נעל אורטופדית וסוליה מותאמת אישית אולם זה גם לא הועיל כעת אני מעוניין לפנות לעצת מומחה. לאיזה אורטופד עליי לפנות? ואיזו הצעה יש לכם לצורך טיפול או הבחנה שעליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר s
ד''ר יחזקאל טיטיון08/01/2009עליך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק ברפואת ספורט או בבעיות קרסול וכף רגל. יכול להיות שהמשטח עליו אתה צועד לא מתאים לך. נסה ללכת על הליכון או להיפך במידה והכאבים הם על הליכון, לך ברחוב ובדוק את ההבדלים.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוסאיציק כהן07/01/2009
אבקש פרטים לגבי ניתוח מיניסקוס ....זמן החלמה...טיפולים מחליפי ניתוח וכד. תודה מראש איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס.
ד''ר רון ארבל10/01/2009למניסקוס קרוע אין טיפול חלופי למעט ניתוח ארטרוסקופי להוציא את החלקים הקרועים של המניסקוס המפריעים לתפקוד התקין של הברך.
הניתוח הינו ללא אישפוז וכ 3 שעות לאחר הניתוח אתה יכול ללכת לביתך בתמיכת קביים ליומיים שלשה.
תוכל לחזור לספורט תוך 4-6 שבועות עם טיפול פזיוטרפי לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לשיקום
רון זמר26/03/2010השיקום של הרגל אחרי הניתוח יהיה מוחלט? בלי בעיות עתידיות? אני בחור צעיר בן 18 והייתי אצל שני אורטופדים שאמרו שהרגל שלי תחזור לתפקוד מלא, שהפציעה לא חמורה ושאין לי מה לדאוג...
דחיתי גיבוש מטכ"ל בגלל הפציעה ויש לי עוד הרבה זמן עד שאני אעשה את הבא אבל יש סיכוי שיורידו לי פרופיל גם אם הניתוח יחזיר את הרגל לתפקוד הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות כרבולתאור07/01/2009
אמא שלי בת 80 סובלת מכאבי בירכיים חזקים מאוד ונפיחות ברגלים, האם מומלץ להזריק זריקות כרבולת ?האם הן עדיפות על זריקות קורטיזון ?או שיש טיפול/ זריקות או משהו אחר שיכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות כרבולת
ד''ר רון ארבל10/01/2009תלוי המידת הפגיעה בברכיה של אמך וכן האם קיים תהליך דלקתי ניכר בברכיים
במידה והתהליך הדלקתי דומיננטי הרי זריקת קורטיזון תעזור יותר במידה והדלקת איננה משמעותית הרי יש מקום להזרקת "כרבולות" שהינן יעילות יותר כאשר השינויים הניווניים בברכיים אינם קשים מאד.
נ.ב. ניתן כיום לקבל זריקה אחת של כרבולת במקום שלש שנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני10/01/2009האמת שאני עושה פיזיותרפיה בגלל שהגב התחתון תפוס לי די הרבה זמן וכואב לי שאני עושה פלקשיין יותר מדי... הפיזיותרפיסטית אמרה לי לעשות כמה פעמים ביום אקסטנשיין ולחזק את הטרנסוורס אבדומינוס בסטטי.... ואני מרגישה את זה מאז.... התחלתי לפני שבוע את הפיזיותרפיה.... להפסיק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי את התגובה להודעה אחרת!!
שני10/01/2009זאת התגובה שלי להודעה כאב בצלעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקות כתף חוזרות בשתי הכתפייםנעם07/01/2009
שלום למומחים. אני בן 17 ובתוך שנתיים פקתי את כתף ימין פעמיים וכתף שמאל שלוש פעמים כשהפריקה האחרונה הייתה בכתף שמאל והתרחשה היום. הפריקות ברובן הן לא כתוצאה מתאונות קשות אלא מתנועות לא נכונות. נאמר לי שהסביבה היא גמישות יתר של המפרקים. שאלתי היא מה צריך לעשות? האם ללכת על ניתוח שהומלץ לי בעבר לא לעשות? מהן דרכי החיזוק הטובות ביותר למפרקי הכתף? תודה רבה. נעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקות חוזרות
ד''ר רון ארבל10/01/2009במצב של פריקות חוזרות במידה והן תכופות ומפריעות כפי שאני מבין ממכתבך, הרי ניתן לנסות קודם כל פזיוטרפיה לחיזוק שרירי חגורת הכתף ואם גם אז לא תהיה הטבה מומלץ ניתוח לייצוב הכתפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך עוד שאלה
נעם17/01/2009עשיתי פיזותרפיה במשך זמן רב והדבר נמשך. האם ניתוח יפגע בפרופיל הצבאי וכמה זמן ידרש עד שאפשר לחזור לפעילות מלאה?? תודה רבה. נעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כתף
ד''ר רון ארבל22/01/2009ניתוח מוצלח לא יפגע בפרופיל אלא זמנית.
חזרה לתפקוד מלא תוך חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיק עם טרולי לילדה בת 8עפרה07/01/2009
שלום, ברצוני להתייעץ מה עדיף לילדה בת 8 (כיתה ב') תיק אורטופדי על שתי הכתפיים או עגלת טרולי? האם עגלת טרולי מזיקה לגב הילדה? חשוב לציין שהילדה לעיתים מגיעה הביתה בהסעה ולעיתים ברגל - גם זה שיקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התשובה לשאלה?
אמא12/01/2009שלום, מצטרפת לשאלה. נא תשובתכם המוחלטת מה פחות מזיק טרולי או תיק על הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK13/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=46 id=link]ארגונומיה, סביבת עבודה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מושב מסיליקון-לספינינגספינרית07/01/2009
אני עושה במשך כמה חודשים ספינינג. על מנת שלא יכאב הישבן קניתי תוספת למושב מסיליקון שאותו אני מלבישה על המושב כל שאופניים. אחרי חודש ראשון של שיעורי ספינינג שבו סבלתי מכאבים הגעתי למסקנה כדי להנות מהשיעור אני צריכה לשלם מחיר נוסף לכיף. בפורום ספינינג עלתה השאלה על ידי גולשת לגבי הכאבים וענו לה שדבר זה (התוספת מסיליקון) מרחיב ומעוות המרווח בין הרגליים. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופניים
ד''ר יונה יניב09/01/2009אם מקפידים לרכב ברגליים מקבילות, ללא פישוק הכל טוב. לציין שיש גם מכנסיים לרכיבה עם ריפוד סיליקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברךיעל07/01/2009
אני בת 77 יש לי שחיקת סחוס וכאבים בעיקר כשאני קמה מכסא, אני לא עושה כלום, לא לוקחת כדורים לכאב, עשיתי בהתחלה קצת פיזוטרפיה מה בכל זאת אפשר לעשות? לחזק שרירים סביב הברך בהתעמלות? מה בקשר לתוספי מזון, האם זה בכלל עוזר, או אולי להתפלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס
ד''ר רון ארבל10/01/2009ראשית כדאי שתפני לבדיקת אורטופד המטפל בבעיות ברכיים שיחליט איזה טיפול מתאים לך.
אין ספק שהתעמלות/פזיוטרפיה טובה לברכיים וגם לתוספי מזון יש מקום אך כמובן כפי שכתבתי הכל ביעוץ של אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)