מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה מוגברת על העקבמיכל05/02/2009
שלום, כשאני הולכת ועומדת אני מרגישה שאני מאמצת את העקב יותר מאת האצבעות ולכן לאחר עמידה או הליכה ממושכת העקב מאוד כואב. הייתי אצל אורטופד והוא המליץ על מדרסים. האם ניתן לפתור בעיה זו גם ע"י פיזיותרפיה? שכן הייתי רוצה להמנע מהמדרסים .... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
מיכל08/02/2009אודה על קבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על העקב.
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2009לא נראה לי שפיזיוטרפיה תעזור. מדרסים או נעלי MBT יוכלו לעזור לך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- facet syndromפנינה04/02/2009
שלום רב כאבי הגב שלי וקשיי התפקוד אובחנו כ"סינדרום פאסט" האם תוכלו להסביר מעט יותר על סינדרום זה? ומהו הטיפול הרצוי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר חגי אמיר06/02/2009שלום פנינה,
מקור כאבי גב יכול להיות מהרבה סיבות.
אחת הסיבות היא שהמפרקים בין החוליות שחוקים, ומנוונים, ולכן יש כאבים בהמעה שלהם.
החלק של החוליה שעושה מפרק עם החוליה שלידה ניקרא Facet, ולכן כשהבעיה הגורמת לכאב היא מפרקים שחוקים, זה ניקרא Facet Syndrom.
הטיפול הטוב ביותר הוא הפעלה ומתיחות עדינות, שום דבר אגרסיבי.
חיזוק שרירים הדרגתי, ותרגילים לגמישות של הגב.
במידה וקיימת החמרה בכאבים ניתן להשתמש בתרופות נוגדות דלקת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבענבל04/02/2009
שלום לפני חצי שנה ילדתי(עם אפידורל) ומאז אני סובלת מכאבי גב תחתון, בנוסף אני מרגישה שהגוף שלי איבד מהגמישות שלו מאז ההריון . מה עליי לעשות ? והאם חוסר הגמישות נובע מההריון ואיך אוכל לשנות מצב זה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וגמישות לאחר לידה
ד''ר חגי אמיר06/02/2009הילה שלום,
לאחר הלידה בדרך כלל סידרי העדיפויות שלנו משתנים, וצורכי הילדים קודמים לצרכינו אנו.
אולם לעיתים זה עלול לפגוע בבריאותינו ועקב כך גם בטיפול בילדינו.
לאחר הלידה חשוב לבצע תרגילים כדי להחזיר לגוף את האיזון השרירי המותאם למצב החדש.
בעת ההריון מרכז הכובד וחלוקת המשקל משתנה, לאחר הלידה קיים שינוי נוסף וכן עומסים נוספים עקב הטיפול בתינוק, הנקה נשיאה וכו'...
המטרה היא לקבוע זמן קבוע לביצוע תרגילים לגמישות וחיזוק שרירי הבטן והגב ולהתמיד בכך.
בשעה טובה ומוצלחת
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוביטיסעינת04/02/2009
שלום רב. אני סובלת כאבים עזים בשורשי כפות הידיים.נמצאה רקמה סינוביאלית מרובה וריפיון ליגמנטרי. מה ההשלכות לכך? טרם פגשתי ראומטולוג. האם מדובר באיזשהי מחלה ניוונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוביטיס
ד''ר יונה יניב05/02/2009לפי סיפורך את אכן זקוקה לראומטולוג. ייתכן ויש לך מחלת מפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה04/02/2009
הצוואר שלי תפוס ואני שאני מזיזה אותו כואב לי הצוואר ואני שומעת קליקים בראש של השרירים שזזים לבד. איך אפשר לטפל בשרירים בראש שזזים לבד ובקליקים בראש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בראש וצואר תפוס
ד''ר חגי אמיר06/02/2009דנה שלום,
קודם כל עלייך לפנות לרופא כדי לבדוק מה יש לך, ובמידתהצורך לבצע בדיקות שהרופא ירצה כדי לברר את מצבך.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ? שאלה ?.ע.04/02/2009
שלום לכם : האיתי אצל האורתופד בשל כאבים חוזרים בברך הוא הבי לי כדור אמר עם זה לא יעזור יתן לי זריקה שאלתי היא מה האבדל בו כדור לזריקה ? העים זריקה עוזרת יותר מאשר כדור ? נאמר לי שזואת זריקת קורטיזון העים במקום הזריקה יש כדור קורטיזון ? אודה לכם על אזרתכם ועים תוכלו בבקשה לתת לי את תשובתכם בהקדם האפשרי . בתודה מרואש .ע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור או זריקה
ד''ר חגי אמיר06/02/2009בכדורים ניתן לטפל בנוגדי דלקת בצורה שהכדור משפיע על כל הגוף, וגם על המפרק הנגוע.
בזריקה של סטרואידים למפרק, המטרה היא שרוב החומר יפעל במפרק עצמו, וישפיע רק באופן חלקי על כל הגוף. בצורה כזו ניתן לקבל את מירב ההשפעה על המפרק הפגוע.
לכל תרופה יש תופעות לואי.
גם לכדורים וגם לזריקות, וכן יש להמנע מטיפולים תרופתיים אם אין צורך רפואי בכך, וללכת תמיד מן הקל אל הגבד. קודם את הטיפולים הקלים יותר עם פחות תופעות לואי, ואם זה לא עוזר ללכת על הטיפולים החזקים יותר עם שלהם גם יותר תופעות לואי.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח גבמיטל03/02/2009
שלום לפני כ6 שנים עברתי ניתוח ספיינל סטנוזיס , הצרות תעלת השדרה, היית אז בת 17. מאז ועד היום הכל תקין ב"ה.... שאלתי היא: אני מתכננת להכנס להריון, ורציתי לדעת אם תהיה בעיה , אם בהריון חל שינוי בעמוד השדרה שעלול להוות בעיה בעתיד, והאם יוכלו לתת לי הרדמה בהתאם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר ניתוח גב
ד''ר חגי אמיר05/02/2009מיטל שלום,
קשה לדעת לפי תאורך מה בדיוק עברת, אולם מטרת הניתוח היתה ךפתור את בעית הלחץ בגב.
רצוי להפנות את השאלות לרופא המנתח שיודע בדיוק מה מצב הגב שלך היום. כמו כן יתכן וכדאי להתייעץ עם מרדים בכיר שיוכל לבדוק אותך ולראות את מצבך היום ולענות לך על האפשרויות של זריקות אפידורליות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף שמאלדודו03/02/2009
שלום , מזה כחודשיים יש לי כאבים בכתף שמאל אשר מובילים לכאבים בזרוע בצוואר ובצלעות. הייתי אצל אורטופד , הוא טוען שזו דלקת , קיבלתי אתופן 500 פעמיים ביום למשך חודש , הכאבים פסקו אבל אחרי תקופה קצרה הם חזרו. הכאבים מגיעים מיד אחרי ארוחת הצהריים ונפסקים אחרי כשעה אחרי שאני לוקח משהו נגד כאבים [נורופן / אתופן]. האם יש קשר בין ארוחת צהריים והכאבים בכתף? מה אפשר לעשות בכדי לפתור את הבעיה? תודה מראש , דודו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף שמאל
ד''ר יונה יניב03/02/2009יש צורך בבדיקה מדוקדקת של רופא פנימי, אם הבדיקה תקינה - לפנות שוב לאורתופד לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםנטע03/02/2009
מזה כמה זמן אני סובלת מכאבים בכתפיים בחלקן הקדמי, בימים האחרונים החלו כאבים לכל אורך הזרוע, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתפיים
ד''ר חגי אמיר03/02/2009נטע יקרה,
באמת אין מספיק במידע שהעברת אפילו לתחילת קצה חוט, חוץ מהעובדה שיש כאבים בכתפיים.
אם הדבר מטריד אותך גשי לרופא שיבדוק מה הבעיה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסוליעקוב.א03/02/2009
לפני 50 יום נקעתי את הקרסול שמואל בעבודה בעת ירידה המדרגות היה לי ניפיחות גדולה אבל אחרי שעברתי צילום אמרו שאין שבר אבל יש מתיחה חזקה של הרצועות מאז המקרה ועד היום אני עדיין מתקשה מאוד ללכת ואני מרגיש נפיחות בצד הפנמי של הקרסול וזה מקשה עליי מאוד בהליכה ובתיפקוד מלאה של הרגל.שאלתי היא למה יש לי עדיין ניפיחות וכמה זמן החלמה עוד נשאר לי נ.ב אני עובר טיפול פיזותרפיה כבר יותר מחודש ימיים תודה רבה על תשבותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר נקע בקרסול
ד''ר חגי אמיר03/02/2009יעקוב שלום,
נקע עם קרע של רצועה יכול להמשיך להציק משך מספר חדשים עד חצי שנה. נפיחות גם יכולה להמשיך חדשים רבים. חשוב לשוב לפעילות ולהמשיך עם הפיזיוטפיה כמה שנחלוץ.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
יעקוב.א03/02/2009קודם כול תודה רבה על תשבתך השאלה היא שאני רוצה לחזור כבר לעבודה אבל אני עדיין מוגבל בהליכה שלי ואני עומד 8 שעות על הרגליים בעבודה.האם יש איזה בדיקה שאני יכול לעבור חוץ מהצילום רנטגן עם מתיחה .ולא אמרו לי שהיה קרע אלה מתיחה חזקה של הרצועות האם זה אותו זמן החלמה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן החלמה לאחר נקע
ד''ר חגי אמיר03/02/2009זמן ההחלמה ביחס ישר למידת הנזק לרצועה, וכן למידת התנועתיות וחזרה להפעלה של הקרסול.
ככל שהקרסול יופעל יותר בצורה מוגנת כך ההחלמה תהיה טובה יותר.
אל תהסס לחזור לעבודה אם צריך יש מגינים שיקילו עליך גרביים אלסטיות עם סיליקון שיכולים לתת תמיכה בעת החזרה לתפקוד.
במידה והכאב עז ולא מאפשר דריכה ללא כאב, יתכן ובהמשך יהי מקום לצילום CT או MRI לקרסול לבדוק אם אין נזק בתוך המפרק.
המשך מעקב עם האורטופד המטפל שלך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
יעקוב.א03/02/2009באמת תודה רבה אכן אני הולך עם air sport שקנתי בהמלצת רופא האורתפד וזה ממש עוזר אבל אחרי כמה שעות הליכה אני מרגיש ניפחות וזה מתחיל להשפיע על ההליכה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
ד''ר חגי אמיר03/02/2009בשלב זה הייתי ממליץ על מלאומדי או מלאוטריין ולא על אירספורט.
זה יעזור לך יותר לדעתי. תתיעץ עם האורטופד שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
יעקוב.א04/02/2009אשמח מאוד אם תמליץ על רופא אורתפד באיזור טבריה או עפולה כי אצלנו תור לאורתפד לוקח יותר משובעיים ואני לא רוצה לבזבז סתם זמן. תודה רב על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
ד''ר חגי אמיר05/02/2009אינני מכיר אישית, לא יכול ליעץ.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים ורגישות בכף הרגלגליל גלסברג02/02/2009
מזה זמן שאני סובל מתחושות הנעות בין הרגשת אי נוחות לבין כאבים ולחצים בכף הרגל השמאלית. לעיתים יש לי הרגשה של זרמים (עיקצוץ קל), מדי פעם מופיעה יבלת באחת האצבעות, וגם חוסר תחושה רגעית וחולפת מדי פעם. עלי לציין שאני מטופל עקב סוכרת, ומאוזן יפה בתרופות. בנוסף, ישנה דפורמציה בשתי אצבעות הגורמת ללחץ ביניהן. מאחר ואני צועד באופן קבוע, התאימו לי מדרסים במכון אבידור, והנעליים שלי הם ניו באלאנס ברוחב 4 אי. שאלתי- האם עלי להיוועץ עם אורטופד או מומחה לכלי דם בגלל הקשר לסוכרת. אודה על תשובתך. גליל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים בכף הרגל
ד''ר חגי אמיר03/02/2009שלום מר גלסברג,
סביר להניח כי העקצוצים שאתה מתאר מקורם בסכרת.
חשוב לבדוק את זרימת הדם ברגליים שכן זו בעיה שכיחה בסכרת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים/בצקת?שרית02/02/2009
שלום רב, לעיתים יש לי זרמים בכף הרגל ובעבר גם כאבים שחולפים לאחר חבישת תחבושת אלסטית וכדורים.במיקרים מסוימים הרגשתי בנוסף גם זרמים ופעפוע בגב כף הרגל. כיום כואבת לי הרגל (בנוסף לכאב ברך שנובע משחיקת סחוס)מתחת לברך ועד כף הרגל. ואף חשתי זרמים עד הברך שנפתרו לאחר חבישת תחבושת אלסטית שאלותי: 1.הסיבה לזרמים בכף הרגל(אינני סובלת מסכרת) 2.האם כאב הרגל והזרמים שחשתי מתחת לברך ועד כף הרגל קשור לזרמים בכף הרגל 3.האם זרמים ברגל מעידים על בעיתיות מסוימת בזרימת דם או טרומבוזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בכף הרגל
ד''ר חגי אמיר03/02/2009יתכן שמקור הבעיה היא בצקת בכפות הרגליים, רצוי להבדק על ידי רופא המשפחה שיבדוק מדוע קיימת בצקת.
זרמים כשלעצמם כפי שאת מתארת אינם מעידים על בעיות בזרימת הדם ולא על טרומבוזה.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה אחרי שבר בעקבזאב02/02/2009
שלום אני עברתי לפני 5 חודשים שבר בעקב בלי ניתוח יש לי לפעמים כאבים אבל מה שמפריע לי זה שאני גם קצת צולע אני בטיפול פיזיוטרפיה אבל לא נראה לי שזה עוזר כל כך לצליעה,הם פשוט נותנו לי תרגילים לעשות וזהו,התרגילים הם לחיזוק השרירים,מה שעצוב זה שאף אחד מהם לא עבד עם מישהו שהיה חו שבר בעקב רציתי לשאול מה אפשר לעשות נגד הצליעה,או שאני עדיין לא יודע ללכת טוב או שזה פזיכולוגי תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב לאחר שבר
ד''ר חגי אמיר03/02/2009זאב שלום,
שבר בעקב יכול לכאוב ולהמשיך להציק זמן רב לאחר השבר. יש לזכור כי אנו עומדים והולכים על הרגליים רוב היום, וברגע בקורה שבר, משתנה המבנה של העקב, והכוחות הפועלים עליו משתנים. הגוף צריך להתרגל למצב החדש, גם אם השבר עם תזוזה קלה בלבד.
לעניין הצליעה יש לעבוד על תבנית ההליכה לבדוק מה גורם לצליעה ולעבוד על זה. זו עבודה של פזיוטרפיה.
סבלנות...
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קטן בברך ...turi02/02/2009
אני מתאמנת קבועה בחדר כושר ואני מרבה באימוני אירובי ... לאחרונה הרגשתי כאב קטן שאני מתכופפת מתחת לברך שאני מיישרת אותה היא לא כואבת ושאני הולכת היא לא כואבתושאני רצה היא לא כואבת ... רק שאני מתכופפת היא טיפונת כואבת מה זה ? צריך לרוץ לרופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב קטן בברך
ד''ר חגי אמיר03/02/2009Turi שלום,
יכולות להיות סיבות רבות לכאב, המשיכי בפעילות וראי איך הכאב מתנהג, אם הוא מחמיר או נשאר אותו הדבר, ניתן לבדוק הברך ולראות מה הגורם לכאב. אם הכאב משתפר, ניתן לשכוח מהעניין.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות וכאבי ברכייםתומר01/02/2009
בס"ד שלום רב, אימי בת 55, בריאה בד"כ, מזה זמן סובלת מכאבים בברך שמאל מהצד החיצוני. עומדת הרבה על הרגליים במסגרת העבודה. בשל הכאבים הופנתה ע"י רופא המשפחה למיפוי עצמות כולל SPECT לברכיים. "הודגם מוקד של קליטה מוגברת במדור פנימי של קונדיל פמורלי מדיאלי מימין, הממצא יכול להתאים ל-osteochondritis dissecans קליטה מוגברת נוספת הודגמה בטרוכנטר הגדול משמאל. בורסיטיס? טראומתי? פרט לממצאים הנ"ל לא הודגמה פתולוגיה גרמית" 2 שאלות - 1. הכאב הוא בברך משמאל, מה פשר הממצא מימין? 2. האם הממצא בטרוכנטר קשור לכאבים בברך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר חגי אמיר03/02/2009שלום רעות,
הממצאים שנימצאו במיפוי שניהם מצד ימין,
אם הכאבים בברך שמאל , אין כל קשר לממצר\אים שבמיפוי.
תמיד צריך לבדוק שאין טעות בצד בפיענוח הבדיקה. יכול לקרות.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)